Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 στις 13.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Μικροφωνική αλληλεγγύης με τον αναρχικό-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου


1 2 3 4 5 6 7

Στις 10 Αυγούστου 2012, στην Πάρο, ο Δημήτρης Μίχας πέφτει νεκρός από σφαίρες, κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας. Λίγες μέρες αργότερα συλλαμβάνεται ο αναρχικός Τάσος Θεοφίλου ως βασικός ύποπτος για τη ληστεία και τη δολοφονία. Επιπλέον κατηγορείται και για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς". Ταυτόχρονα με τη σύλληψη του ξεκίνησε ένα ακόμα έντυπο, τηλεοπτικό κι ιντερνετικό τρομοσόου που αφειδώς μας προσφέρουν όλο και συχνότερα τα παπαγάλακια της αντιτρομοκρατικής, γνωστοί και ως "αστυνομικοί συντάκτες" και τα αυτοαποκαλούμενα μέσα ενημέρωσης. Ο Τάσος Θεοφίλου προφυλακίστηκε υπό το βάρος της μιντιακά κατασκευασμένης "κοινωνικής" κατακραυγής και των δήθεν αδιάσειστων στοιχείων για την ενοχή του.
Τα αδιάσειστα στοιχεία ενοχής του για την υπόθεση της Πάρου ήταν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα (πόση ομοιότητα με την πρόσφατη υπόθεση του Θ. Σίψα που αθωώθηκε για τη Marfin) στην Αντιτρομοκρατική που ανέφερε ότι ο δράστης είναι ένας Τάσος από τη Θεσσαλονίκη που κινείται μεταξύ Πλάκας κι Εξαρχείων και για τη συμμετοχή στη ΣΠΦ η γνωριμία του με τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση, Κώστα Σακκά. Έτσι λοιπόν η αντιτρομοκρατική, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές -πάντα σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους- στέλνουν αγωνιστές στη φυλακή. Στη δίκη του, που διεξήχθη εν μέσω πολλών δικονομικών παραβάσεων (γνωστές σε τέτοιου τύπου δίκες ήδη από την πρώτη δίκη της 17Ν) οι κατηγορίες καταρρέουν. Ακόμα και ο επικεφαλής της έρευνας της αντιτρομοκρατικής Ε. Χαρδαλιάς (επαγγελματία αντι-αναρχικό τον αποκάλεσε ο Τ. Θεοφίλου) αναγκάστηκε να ομολογήσει πως "ίσως να μην ήταν ο Θεοφίλου στη ληστεία". Τελικά ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε από τις περισσότερες και πιο βαριές κατηγορίες (όπως η ανθρωποκτονία). Παρόλα αυτά, χωρίς κανένα στοιχείο -για να μην ξεφτιλιστεί εντελώς η αντιτρομοκρατική-καταδικάστηκε στην εξοντωτική ποινή των 38 χρόνων κάθειρξης για συμμετοχή στη ληστεία της Πάρου.
Στην πραγματικότητα, το μοναδικό έγκλημα του Τ. Θεοφίλου είναι πως είναι αναρχικός κομμουνιστής και συνεπής αγωνιστής ακόμη και μέσα στα κελιά. Αυτή την πολιτική του στράτευση και συνέπεια πληρώνει τα τελευταία 4 χρόνια ζώντας έναν πραγματικό καφκικό εφιάλτη.
Οι δικονομικές παραβάσεις, ο αυταρχισμός της ποινικής - δικαστικής εξουσίας, η σκλήρυνση της καταστολής, ο χειρισμός ποινικών υποθέσεων με βάση τον αντι-αναρχικό κι αντικινηματικό πολιτικό σχεδιασμό της αντιτρομοκρατικής και η χειροτέρευση των συνθηκών κράτησης στα "σωφρονιστικά" κολαστήρια δεν είναι παρεκβάσεις από το αστικοδημοκρατικό πλαίσιο που μπορούν να διορθωθούν με μια αλλαγή στην κυβερνητική διαχείριση. Αντίθετα αποτελούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο η σωφρονιστική, η αστυνομική και η δικαστική εξουσία ενοποιούνται και δημιουργούν τον ισχυρό κατασταλτικό βραχίονα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Δεν έχουμε να κάνουμε με την παραβίαση των όρων κάποιου φανταστικού κοινωνικού συμβολαίου αλλά με τη δημιουργία ενός νέου σημείου ισορροπίας σε όλα τα επίπεδα (νομοθετικό, αστυνομικό και ποινικό) που θα αποτυπώνει τον υπάρχοντα συσχετισμό δύναμης ανάμεσα σε εξουσιαστές κι εξουσιαζόμενους, στο κεφάλαιο και την εργασία.
Για αυτό τον λόγο είναι ζωτικής σημασίας για το κίνημα και τα συμφέροντα των από-τα-κάτω η οργανική συνένωση του κινήματος αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους με τα υπόλοιπα κομμάτια του κινήματος έτσι ώστε να ισχυροποιηθεί το επαναστατικό ρεύμα μέσα στην κοινωνία και να δημιουργηθούν οι όροι για την ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος εκμετάλλευσης κι εξουσίας που θα βάλει την ταφόπλακα στο κράτος και την καταστολή. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να γίνει πράξη αυτό και να μη μετατίθεται η επανάσταση στις καλένδες είναι η ακύρωση καθε σκευωρίας, κάθε σκέψης ποινικοποίησης των πολιτικών και κοινωνικών σχέσεων, κάθε κρατικού και παρακρατικού σχεδιασμού που στρέφεται ενάντια στο κίνημα και τους ανθρώπους του. Γιατί δεν μπορούμε να βαδίσουμε εκεί που θέλουμε αν σταματήσουμε να πιστεύουμε στον Άνθρωπο κι αν χάσουμε το πάθος για τη Λευτεριά.

Μικροφωνική αλληλεγγύης
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 στις 13.00
Βασ.Όλγας με Παρασκευοπούλου
(Στάση Φάληρο)


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
lib_thess@hotmail.com

libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2016/11
πηγή : email που λάβαμε στις 17 Νοέμβριος 22h


1 2 3 4 5 6 7

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Νοέμβριος 20h


1 2 3 4 5 6 7

Στις 21 Νοεμβρίου ξεκινά το εφετείο του αναρχικού-κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου, έπειτα από αναβολή εννέα μηνών. Είχε συλληφθεί στις 18/8/2012 στο κέντρο της Αθήνας από άντρες της αντιτρομοκρατικής, με τις ανυπόστατες κατηγορίες της ένοπλης ληστείας στην ALPHABANK στην Πάρο, της ανθρωποκτονίας ενός οδηγού ταξί που τραυματίστηκε θανάσιμα επιχειρώντας να σταματήσει τους ληστές, καθώς και της συμμετοχής του στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Μοναδικό στοιχείο ήταν ένα δείγμα dna σε καπέλο που φέρεται να έπεσε από έναν εκ των δραστών, στοιχείο το οποίο αποδείχθηκε αναξιόπιστο και κατασκευασμένο καθώς δεν υπάρχει καμία φωτογραφία με το καπέλο ως αποδεικτικό στοιχείο, ούτε καν μέσα στην δικογραφία. Έτσι, με μία ολόκληρη σκευωρία στημένη από την αγαστή συνεργασία κράτους και μμε, εις βάρος του συντρόφου, καταδικάζεται πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξης για συμμετοχή στη ληστεία και αθωώνεται για τη συναυτουργία στην ανθρωποκτονία και τη συμμετοχή στη ΣΠΦ.

Οι εξουσιαστές όμως έκριναν ότι 25 χρόνια κάθειρξης δεν είναι αρκετά για την πολιτική απομόνωση και εξόντωση του συντρόφου, οπότε ο εισαγγελέας Δράκος άσκησε έφεση «υπέρ του νόμου» ακυρώνοντας τις αθωωτικές αποφάσεις του πρωτόδικου δικαστηρίου και ανοίγοντας ξανά την πιθανότητα για τον σύντροφο, όχι μόνο να μην απαλλαχθεί από όλες τις κατηγορίες αλλά η τελική ποινή να είναι μεγαλύτερη της ισόβιας κάθειρξης...

Ο Τάσος αρνείται όλες τις κατηγορίες αλλά δεν δηλώνει αθώος καθώς έχει επιλέξει πλευρά. «Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους, με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους. Οργανώθηκα πολιτικά στον αναρχικό χώρο με το μεγαλεπήβολο πράγματι στόχο να πλήξω τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές του κεφαλαίου και του κράτους του

Μικροφωνική αλληλεγγύης 21/11 Βασ. Όλγας με Παρασκευοπούλου 13:00 (στάση Φάληρο)

Λευτεριά στον αναρχικό-κομμουνιστή Τάσο θεοφίλου

Κλουβιά, κελιά, κάγκελα ορατά, καταστροφή σε όλα τα κρατικά δεσμά.

Αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Νοέμβριος 12h


1 2 3 4 5 6 7

21/11: μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό-κομμουνιστή Τ.Θεοφίλου

Στις 21 Νοέμβρη έπειτα από μια σειρά αναβολών ξεκινάει το εφετείο του έγκλειστου συντρόφου Τάσου Θεοφίλου. Μια δίκη που ο ίδιος ο εισαγγελέας ζήτησε να επαναληφθεί από την αρχή καθώς η εξοντωτική ποινή των 25 χρόνων χωρίς κανένα στοιχείο δεν αρκεί για τις ορέξεις των εξουσιαστών.

Ο σύντροφος καλείται να δικαστεί ξανά για το σύνολο των πρωτόδικων κατηγοριών που βασίστηκαν σε δείγμα DNA που βρέθηκε σε κινητό αντικείμενο στο σημείο της ληστείας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η χρήση γενετικού υλικού σε κινητό η ακίνητο αντικείμενο λύνει τα χέρια των δικαστικών όταν δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να είναι για αυτούς ικανό και ποινικά αξιοποιήσιμο ώστε να στέλνει αγωνιστές στα μπουντρούμια της δημοκρατίας. Αν και για μας κανένα στοιχείο δεν αρκεί για να φυλακίσει τους ελεύθερους ανθρώπους καθώς οι λογικές ενοχής-αθωότητας, νομιμότητας και παρανομίας απέχουν από των κώδικα αξιών μας, δεν μένουμε αμέτοχοι στην ατέρμονη προσπάθεια της εξουσίας που φυλακίζει όσους αρνούνται να συμμορφωθούν με τους κανόνες που επιβάλει η κυρίαρχη κοινωνική πραγματικότητα.

Να μην αφήσουμε τον σύντροφο μόνο του στα χέρια της εξουσίας.

Λευτεριά στον αιχμάλωτο σύντροφο Τάσο Θεοφίλου.

Μικροφωνική αλληλεγγύης 21/11 Βασ. Όλγας με Παρασκευοπούλου 13:00 (στάση Φάληρο)

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή: http://terraincognita.squat.gr/2016/11/20/2111-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%87/


1 2 3 4 5 6 7

Μικροφωνική αλληλεγγύης στον Αναρχικό-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου

solidarity-gif

Στις 18/08/12 ο αναρχικός κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου συλλαμβάνεται από άντρες της αντιτρομοκρατικής και εν συνεχεία καταδικάζεται σε 25 χρόνια κάθειρξης βάσει ενός ανυπόστατου και κατασκευασμένου κατηγορητηρίου για ληστεία μετά φόνου και συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ). Η συγκεκριμένη μεθόδευση δεν είναι πρωτόγνωρη ούτε μεμονωμένη. Αποτελεί ακόμη ένα ακόμη παράδειγμα της αντιμετώπισης που επιφυλάσσουν το κράτος, η αστική δημοκρατία και η δικαιοσύνη της απέναντι στους εχθρούς τους. Απέναντι σε όσους/ες αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στο πλευρό των αδικημένων και αντιστέκονται σε αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα που εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα των από τα πάνω και που μέσω της καταστολής, των διώξεων, των βασανισμών και του εγκλεισμού επιδιώκουν να διαιωνίσουν τους όρους εξουσίας και καταπίεσης. Η αλληλεγγύη μας στον σύντροφο είναι αδιαπραγμάτευτη και δεδομένη.

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής…

Μέχρι την καταστροφή κράτους, κεφαλαίου, εξουσίας…

Για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση. Για την αναρχία.

Καμία δίωξη στον αναρχικό-κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό τη Δευτέρα 21/11 στο εφετείο Αθηνών

Μικροφωνική αλληλεγγύης 21/11 στις 13:00
Βασ. Όλγας με Παρασκευοπούλου (στάση Φάληρο)

Αναρχική συλλογικότητα Άνω Θρώσκω

πηγή: http://anwthrwskw.espivblogs.net/2016/11/20/%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9/


1 2 3 4 5 6 7

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Τον Αύγουστο του 2012 πραγματοποιείται ληστεία στην ΑLPHA BANK Πάρου κατά την οποία τραυματίζεται θανάσιμα οδηγός ταξί που προσπάθησε να αποτρέψει την διαφυγή των δραστών. Στις 18/8/2012 συλλαμβάνεται στην Αθήνα ο αναρχικός κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου και κατηγορείται ως αυτουργός ληστείας και ανθρωποκτονίας καθώς και για συμμετοχή στην ε. ο ΣΠΦ.
Ο σύντροφος καταδικάζεται πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη για ληστεία και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία απαλλασσόμενος από την κατηγορία για συμμετοχή στη ΣΠΦ. Στην έφεση του συντρόφου έχει ασκηθεί αντέφεση από τον εισαγγελέα γεγονός το οποίο φέρνει τον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου σε μια εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης από την αρχή επαναφέροντας την κατηγορία για συμμετοχή στην ε.ο ΣΠΦ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ Βασ. Όλγας με Παρασκευοπούλου 13:00 (στάση Φάληρο)

Ταμειο αλληλεγγυης φυλακισμενων και διωκομενων αγωνιστων

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1565627/