Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 στις 15.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση για τη ματαίωση των πλειστηριασμών

Τετάρτη 23 Νοέμβρη: Ξανά σε πλειστηριασμό το σπίτι πολυμελούς οικογένειας ΑΜΕΑ - Επιστολή του πατέρα

[Επιστολή προς το ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ του Μιχάλη Π., πατέρα πολυμελούς οικογένειας με δύο ΑΜΕΑ, ιδιοκτήτη του σπιτιού που η τράπεζα Πειραιώς ξαναβγάζει στις 23 του Νοέμβρη σε πλειστηριασμό...]

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 16:00 με 17:00 στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης είναι για ΤΕΤΑΡΤΗ φορά ο πλειστηριασμός του μοναδικού ακινήτου που έχουμε τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου. Ένα διαμέρισμα 86 τετραγωνικών μέτρων, που είναι η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ κατοικία μας.

Για τέταρτη φορά φέτος και παρά τους τόσους αγώνες, τις τόσες διαβεβαιώσεις και την τόση προσπάθεια να κρατηθούμε, η τράπεζα Πειραιώς, βγάζει ξανά για ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡΑ την ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ κατοικία μου σε πλειστηριασμό.

Μετά το δρόμο που άνοιξαν οι κινητοποιήσεις του κόσμου, τόσο τον Ιούλιο, όσο και στις 28 Σεπτέμβρη και με ακόμα ένα έμφραγμα λόγω της πίεσης του πλειστηριασμού, που ευτυχώς με άφησε ζωντανό, ζήσαμε στιγμές πρωτόγνωρης κοινωνικής συμπαράστασης, και παρά τις όποιες υποσχέσεις και εξαγγελίες για την προστασία της ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και παρά τις διαβεβαιώσεις των συμβολαιογράφων όσο και της κυβέρνησης, βγαίνει για ΤΕΤΑΡΤΗ φορά το σπίτι μου σε πλειστηριασμό.

Προσπαθώ να κρατηθώ και να συνεχίζω να αγωνίζομαι για να μπορέσω να επιβιώσω. Το χρωστάω στα παιδιά μου. Παρά τα όσα προβλήματα έχω να αντιμετωπίσω καθημερινά, αντιμετώπισα 4 δικαστήρια και 2 πλειστηριασμούς με ένα έμφραγμα, σε λιγότερο από 2 μήνες.

Όλος ο μηχανισμός τους με πύργους και κτηριακές εγκαταστάσεις, μηχανισμούς, εξοπλισμό, εκατοντάδες στελέχη, εκατομμύρια κεφάλαια, στηρίξεις από παντού, με την Ε.Ε. την κεντρική τράπεζα, την Τράπεζα της Ελλάδος και το κράτος να χτυπάν έναν άνθρωπο, με ποσοστό αναπηρίας 85%, πολύτεκνο, που προσπαθώ να μεγαλώσω 4 παιδιά, χωρίς εισόδημα, ανασφάλιστος, χωρίς χρήματα, χωρίς καμία παροχή και βοήθεια και που προσπαθώ παράλληλα με τον αγώνα μου να κρατήσω την οικογένειά μου ζωντανή, με τις σταγόνες κουράγιου μέσα στους θαλάμους της εντατικής διασωληνωμένος και με χίλιους δυο τρόπους, να πληρώνω και να ανταπεξέρχομαι στα δικαστήρια που αλύπητα με κυνηγούν, προσπαθώντας να μου πάρουν το μοναδικό σπίτι που έχω και να μ εξοντώσουν.

Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα ζούσα σε τέτοιες απάνθρωπα φονικές και άδικες καταστάσεις. Δεν ήθελα να φανταστώ έναν κόσμο γεμάτο αντικείμενα, χρήματα, ντουβάρια και με σκοτωμένους ανθρώπους.

Λόγω των νομοθετικών κενών, δεν μπορώ να βρω λύση σε κανένα από τα προβλήματά μου και έτσι συνεχίζω να είμαι χωρίς εισόδημα, ανασφάλιστος, χωρίς παροχές, χωρίς είσπραξη των δεδουλευμένων μου και με το σπίτι μου για τέταρτη φορά το 2016, σε πλειστηριασμό.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα στο βωμό της γενικότητας, που είναι η αρχή του φασισμού, να καταδικάζει έναν αθώο άδικα και απάνθρωπα, αδιαφορώντας για την δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου προστασίας του κάθε πολίτη.

Η μοναδική ελπίδα είμαστε εμείς - εσείς. Ο κόσμος που συμμετέχει στον ανθρώπινο αγώνα μας για το δικαίωμα στη ζωή.

Δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να διεκδικώ το δικαίωμα του να υπάρχουμε! Και ξέρω ότι... Δεν είμαι μόνος μου!

Μιχάλης Π.

Όπως και στις 28 του Σεπτέμβρη εκατοντάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης, με τη δυναμική μας παρουσία στο Ειρηνοδικείο, δεν επιτρέψαμε την αρπαγή του σπιτιού του Μιχάλη και της οικογένειάς του, έτσι και στις 23 του Νοέμβρη θα είμαστε και πάλι εκεί! Το δικαστικό μέγαρο θα σείεται από το "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!", το σπίτι θα σωθεί (όπως και κάθε λαϊκό σπίτι) κι αυτή η πολιτική θα ανατραπεί!

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί

  • την Τρίτη 22 Νοέμβρη, 6.30μ.μ., πλατεία Αγ. Θεράποντα στην εξόρμηση ενημέρωσης στην Τούμπα
  • την Τετάρτη 23 Νοέμβρη, 12.30μ.μ. στην παρέμβαση στα κεντρικά της τράπεζας Πειραιώς (Τσιμισκή και Εθν. Αμύνης) και πορεία (με παρέμβαση στην Τράπεζα Ελλάδος) προς τα δικαστήρια
  • και στις 3.30μ.μ. συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης για τη ματαίωση των πλειστηριασμών

πηγή : http://laikisynelefsidsynth.blogspot.gr/2016/


1 2 3

Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 'Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

Σε μία περίοδο γενικευμένης οικονομικής αλλά και ανθρωπιστικής κρίσης, τη στιγμή που καταπατώνται εργατικά δικαιώματα και κεκτημένα χρόνων, που μισθοί και συντάξεις μειώνονται με ραγδαίους ρυθμούς ενώ τα ποσοστά της ανεργίας αγγίζουν κόκκινο, που το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου ζει στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που χιλιάδες ανθρώπων στοιβάζονται σε κέντρα κράτησης - «φιλοξενίας» υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με τις τράπεζες και πάντα υπό την επιτήρηση των ευρωπαϊκών θεσμών, προχωράει σε πλειστηριασμούς α' κατοικίας,.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το γεγονός πως ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την υπογραφή των δύο πρώτων μνημονίων, έρχεται τώρα η κυβέρνηση της αριστεράς να το πραγματώσει και μάλιστα εν μέσω μιας αναντίστοιχης κοινωνικής ειρήνης και συναίνεσης.

Δεδομένων των οικονομικών και εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα και του βιοτικού επιπέδου, που όσο πάει και συρρικνώνεται, καθώς και του τεράστιο ποσοστού ιδιοκατοίκησης στην ελλάδα, πληρούνται εύκολα όλες οι προϋποθέσεις που τίθενται από το νόμο Κατσέλη, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των τραπεζών και ν' αρπάξουν τα σπίτια του κόσμου.

Η πρώτη απόπειρα πλειστηριασμού α' κατοικίας καταδεικνύει όλη τη χυδαιότητα της κυβέρνησης και του συγκεκριμένου νόμου, καθώς αφορά άτομο διαγνωσμένο με υψηλό ποσοστό αναπηρίας που αδυνατεί να εργαστεί. Ωστόσο, αυτό δεν μας λέει κάτι, καθώς θεωρούμε τη στέγαση βασική κοινωνική ανάγκη και θα αγωνιστούμε για να μη χάσει κανένας άνθρωπος το σπίτι του από τις τράπεζες.

Το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία δεν είναι ζήτημα πολυτέλειας αλλά βιοτική ανάγκη. Η πλήρης υποκρισία της κυβέρνησης κορυφώνεται την στιγμή που προβάλλει το προσωπείο του κοινωνικού κράτους, ποινικοποιώντας όμως ταυτόχρονα την οικειοποίηση άδειων χώρων και σπιτιών. Δεσμεύει την ιδιοκτησία του λαού, δημιουργώντας στρατιές αστέγων που θα αναγκαστούν βρισκόμενοι στο δρόμο με τα παιδιά τους ή μόνοι να βρουν λύσεις ώστε να καλύψουν την ανάγκη τους για στέγαση.

Εμείς, ως αναρχικοί/ες αντιλαμβανόμαστε την στέγαση σαν αδιαμφισβήτητη κοινωνική και βασική ανάγκη και σε όλους αυτούς που θα προσπαθήσουν να τη στερήσουν από οποιονδήποτε άνθρωπο, έχουμε να πούμε το εξής: Θα μας βρείτε απέναντί σας! Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει στα χέρια των τραπεζών κανέναν σπίτι.

Ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια, ενάντια σε ντόπια και διεθνή αφεντικά, Να διαλύσουμε τον καπιταλισμό και να ξαναφτιάξουμε τη ζωή, με βασικά συστατικά την κοινωνική αλληλεγγύη, την συνεργασία, την αυτοοργάνωση. Να πάρουμε πίσω όλο τον κλεμμένο πλούτο, να δώσουμε τα εργοστάσια στους εργάτες, οι υπηρεσίες να επιστρέψουν στη δημόσια σφαίρα, στην κοινωνία που θα τις επιτηρεί. Να πάρουμε όλο τον εκκλησιαστικό πλούτο και να τον χρησιμοποιήσουμε για τις ανάγκες μας. Να δώσουμε ζωή στα άδεια σπίτια και να πραγματώσουμε την ελεύθερη ζωή όπως εμείς την σκεφτόμαστε μέσα σ' αυτά. Να συντηρήσουμε ο ένας τον άλλον, να μαγειρέψουμε μαζί, για να τους ταΐσουμε όλους, να μην αφήσουμε κανένα μισάνθρωπο όν, κανέναν «πολιτικό ηγέτη» να μας διχάσει, να συζητάμε όλοι μαζί με άμεσο τρόπο, γειτονιά- γειτονιά, να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε τις ανάγκες μας, να βρούμε μαζί τρόπους να τις καλύψουμε με δικαιοσύνη και ισότητα. Να ποιο είναι το σχέδιο μας. Ένα σχέδιο που έχει απομείνει το μοναδικό που δεν οδηγεί σε παραπάνω αθλιότητα, σε πόλεμο και αιματοχυσίες. Δεν είναι εύκολο και θα μας πολεμήσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση, η αστυνομία της, ο στρατός της. Αλλά θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε την συνείδηση των ανθρώπων στην πλευρά μας. Κι αυτό είναι όλα όσα έχουμε. Και είναι αρκετά.

Καλούμε σε αποκλεισμό του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης για να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε, τα σπίτια μας! Καλούμε όλον τον κόσμο του αγώνα, τις συλλογικότητες, τις συνελεύσεις γειτονιάς, τα σωματεία βάσης, τα φοιτητικά σχήματα να πορευτούν μαζί μας και κανένα σπίτι να μην βρεθεί στα χέρια τραπεζίτη ή όποιου άλλου κρατικού μηχανισμού. Όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, εργαζόμενοι και μη, να αντιπαλέψουμε την λεηλασία των ζωών μας και να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Όλοι μαζί για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ. ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»,

μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ-

πηγή: https://www.facebook.com/sulMavrokokkino/posts/682314151935416


1 2 3

Η στέγαση είναι ανάγκη, όχι εμπόρευμα. Κάτω τα χέρια από την κατοικία!

Η επίθεση κράτους και κεφαλαίου δεν έχει τελειωμό. Μπαίνοντας στον έκτο χρόνο της εποχής των μνημονίων, μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας έχει ήδη οδηγηθεί στην εξαθλίωση (κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, ενφια, συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών, ανεργία). Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η αριστερή πολιτική διαχείριση έρχεται να εκπληρώσει τις ορέξεις του κεφαλαίου και τα σχέδια των τραπεζών, αμφισβητώντας ακόμη και την πρώτη κατοικία.

Εδώ και κάποιες εβδομάδες γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών, χτυπώντας μία βασική κοινωνική ανάγκη, αυτή της στέγασης. Αυτοί που πλήττονται άμεσα είναι οι άνεργοι, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, όσοι είδανε το κόστος ζωής τους να ανεβαίνει χωρίς να μπορούν να ανταπεξέλθουν. Η άποψη «καλά να πάθουνε», στην ουσία αθωώνει όλους εκείνους που ευθύνονται για τη σημερινή κοινωνική κατάσταση, δηλαδή το ίδιο το οικονομικό σύστημα που βασίζεται στην δημιουργία χρέους προς τις τράπεζες. Εμείς, αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μερίδας κόσμου να συμμετάσχει στον καταναλωτικό παράδεισο που του τάξανε (καταναλωτικά δάνεια, διακοποδάνεια κτλ), μην ξεχνώντας όμως ότι το παιχνίδι ήταν στημένο από τα πάνω.

Από την πλευρά μας θεωρούμε σημαντικό να συμμετέχουμε στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, γιατί η στέγη αποτελεί αναμφισβήτητη προϋπόθεση για την επιβίωση μας. Δεν θέλουμε να αφήσουμε κανένα σπίτι στα χέρια των τραπεζών, όχι γιατί υπερασπιζόμαστε την ιδιοκτησία ως τέτοια, αλλά για να μην φτάσουμε σε μία κατάσταση να φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε στον δρόμο ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μάλιστα η διαδικασία των πλειστηριασμών ήδη έχει μπλοκαριστεί όχι από κάποιο θεό, το σύριζα ή κάποιο άλλο μεσσία, αλλά από αλληλέγγυο κόσμο που συγκεντρώνεται στα δικαστήρια. Ο αγώνας για τη στέγαση, ωστόσο, δεν περιορίζεται στους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας, αλλά αφορά και όσους νοικιάζουν και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ενοίκιο, τους άστεγους και τους μετανάστες, ενώ είναι άμεσα συνδεδεμένος με το κίνημα τον καταλήψεων στέγης και τους αγώνες ενάντια στο κόψιμο βασικών κοινωνικών αγαθών (ρεύμα, νερό, μετακίνηση).

Στους καιρούς που ζούμε, είναι τουλάχιστον προκλητικό να υπάρχουν τόσα άδεια κτίρια και συσσωρευμένη περιουσία που ανήκουν σε εκκλησία, στρατό, δήμο ή μεγαλοϊδιοκτήτες και ταυτόχρονα άνθρωποι να πετιούνται στον δρόμο. Το επιχείρημα «να κοιτάει ο καθένας την πάρτη του» είναι αποτελεσματικό μόνον αν είσαι παπάς που δεν φορολογείσαι, μικρό ή μεγάλο αφεντικό που ξεζουμίζεις τους υπαλλήλους σου ή πολιτικός που έχεις ασυλία. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν χωράνε ατομικές λύσεις σε προβλήματα που μας αφορούν όλους. Η απάντηση πρέπει να δοθεί μέσα από αδιαμεσολάβητους αγώνες στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στις σχολές μας.

Κανένας μόνος και καμία μόνη της στην επίθεση κράτους και κεφαλαίου.

Όλοι/όλες τις Τετάρτες στις 15:30 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκη

Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών

πηγή: https://sineleusiditika.wordpress.com/2016/11/12/%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%b3%ce%ba%ce%b7-%cf%8c%cf%87%ce%b9-%ce%b5%ce%bc%cf%80%cf%8c%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1-%ce%ba/