Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 στις 14.00

2 καλέσματα : 1 2

Διαμαρτυρία

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ «ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ PRESSPOINT»

Συμπαραστεκόμαστε και εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στον αγώνα των 70 εργαζομένων της εταιρείας «ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ PRESSPOINT» στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

redblack-small

Ζητάμε την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων στην «ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ PRESSPOINT», καθώς και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας από το νέο εργοδότη.

redblack-small

Προϋπόθεση για ουσιαστική τοποθέτηση πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων και για ουσιαστική διαβούλευση μετά την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας είναι η συμμετοχή υποχρεωτικά και της νέας εργοδοσίας (διάδοχη εταιρεία), ώστε να δεσμευτεί στη διασφάλιση της απασχόλησης, των δικαιωμάτων και των κεκτημένων των συναδέλφων.

redblack-small

Λέμε όχι στη σφαγή των εργαζομένων και δηλώνουμε, ότι δεν θα ανεχτούμε οι εργαζόμενοι να γίνονται θύματα για το κέρδος του κεφαλαίου, να καταντούν υποχείρια στα επιχειρηματικά παιχνίδια της εργοδοσίας και αντικείμενα συνδιαλλαγής και απάνθρωπης εκμετάλλευσης κράτους και αφεντικών.

redblack-small

Κλιμάκωση του αγώνα για να μην βρεθεί κανένας εργαζόμενος απλήρωτος, ανασφάλιστος και άνεργος.

redblack-small

Να στηρίξουμε όλοι/ες τη διαμαρτυρία του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στην «ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ PRESSPOINT» έξω από το Υπουργείο Εργασίας (στη Σταδίου) την Παρασκευή 25/11 στις 2μμ

redblack-small

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΣΕ)

ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αθήνας

πηγή : https://ese.espivblogs.net/2016/11/21/21-11-2


Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους της presspoint

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής εκφράζει την συμπαράστασή του στους 70 εργαζόμενους των καταστημάτων «presspoint» στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Μετά από 16 χρόνια λειτουργίας και κερδοφορίας αποφασίζεται μέσω ενός αδιαφανούς διαγωνισμού να μπει λουκέτο στα καταστήματα στέλνοντας στην ανεργία και με τη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων 70 εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή οι όροι των αποζημειώσεων και η δυνατότητα να απορροφηθούν σε άλλες εταιρείες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που συμμετέχουν μετοχικά στην «presspoint» είναι στον αέρα.

Την Παρασκευή 25/11/2016 θα πραγματοποιηθεί τριμερής σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, όπου απαιτούμε τόσο την πλήρη διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων των συναδέλφων όσο και την κάλυψη του εργασιακού του μέλλοντος. Το υπουργείο δεν μπορεί υπό το βάρος «επιχειρηματικών συμφερόντων» και άνωθεν «πιέσεων» να επικυρώσει την εγκατάλειψη των εργαζομένων στην ανεργία και την ανασφάλεια.

Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας!

Άμεση εξασφάλιση όλων των εργατικών δικαιωμάτων!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 210-3820537 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

> Στηρίζουμε τη διαμαρτυρία του επιχειρησιακού σωμετείου των εργαζομένων στην «ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ PRESSPOINT» έξω από το Υπουργείο Εργασίας (στη Σταδίου) την Παρασκευή 25/11 στις 2μμ.

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2016/11/20/%...