Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 στις 9.00 πμ

Δίκη συλληφθέντων 6ης Δεκέμβρη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Την Πέμπτη 24 Νοέμβρη, στις 9 π.μ. έχει οριστεί η δικάσιμος για τους δύο συλληφθέντες των γεγονότων της 6ης Δεκέμβρη 2015. Για όσους δε γνωρίζουν, τη μέρα εκείνη, μετά την προγραμματισμένη συγκέντρωση, το σώμα της πορείας κατέληξε στην Παλιά Νομική, όπου και σημειώθηκαν συμπλοκές με τις δυνάμεις καταστολής από πλήθος κόσμου. Τα επεισόδια που προκλήθηκαν ανέδειξαν την εξεγερσιακή διάθεση του μαχόμενου συνόλου ενάντια στην καθημερινή εξαθλίωση και την καταπίεση που βιώνουμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Η στοχοποίηση των συγκεκριμένων ατόμων συνιστά ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης των ίδιων, αλλά και εκφοβισμού του αγωνιζόμενου τμήματος της κοινωνίας. Γνωστή και συνήθης είναι η τακτική της εξουσίας να αποπειράται τη φίμωση και την καταστολή κάθε φωνής αντίστασης, χρησιμοποιώντας το νομικό της οπλοστάσιο και πονικοποιώντας τις κοινωνικές διεκδικήσεις. Στόχος είναι η ψυχική, οικονομική και ηθική εξουθένωση των αγωνιστών, ώστε να αναγκαστούν να παραιτηθούν από τα ιδεώδη και τη δράση τους, που στέκονται εμπόδιο στα αδηφάγα σχέδια του κράτους. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που βλέπουμε αυτήν την εκδικητική πρακτική των εξουσιαστικών μηχανισμών. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και το δικαστήριο των δύο συντρόφων μας από την Καβάλα, στις πλάτες των οποίων στήθηκε εξόφθαλμη σκευωρία, σε συνεργασία μπάτσων και ναζί, με μοναδικό σκοπό την καταστολή της αντιφασιστικής τους δράσης.

Οι παραπάνω πρακτικές δεν μας εκπλήσσουν, ούτε όμως μας τρομάζουν. Τα δικαστήρια και οι συλλήψεις δε μειώνουν στο ελάχιστο την αποφασιστικότητά και την εναντίωσή μας σε ένα σαθρό σύστημα ανάθεσης, ιεραρχίας και ολοκληρωτισμού. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να βγαίνουμε στους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο και χαράσσοντας την πορεία προς την ελευθερία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δύο συλληφθέντες, καθώς αναγνωρίζουμε την αντίσταση ως βασικό στοιχείο του αγώνα μας και αντιμαχόμαστε την κρατική καταστολή σε όλες τις μορφές της.

Όλοι και όλες στα δικαστήρια της Κομοτηνής την Πέμπτη το πρωί!

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/akkomotinis/