Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 στις 11.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 17/11

Την Πέμπτη 17/11/2016, μετά την ολοκλήρωση της πορείας, οι μπάτσοι συνέλαβαν δύο διαδηλωτές έξω από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ. Οι δύο σύντροφοι μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΘ. Και οι δύο συλληφθέντες χτυπήθηκαν άγρια τόσο κατά τη σύλληψή τους όσο και στο πάρκινγκ της ΓΑΔΘ.
Στη συντρόφισσα απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα: αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση απρόκλητων σωματικών βλαβών και απείθεια (λόγω της άρνησης δακτυλοσκόπησης).
Στον σύντροφο απαγγέλθηκαν 3 πλημμελήματα: αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης και πρόκληση απρόκλητων σωματικών βλαβών, και ένα κακούργημα: κατασκευή και χρήση εκρηκτικών υλών.
Μετά τη σύλληψη των συντρόφων, αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώθηκε στη ΓΑΔΘ, όπου κρατούνταν. Οι μπάτσοι -ΜΑΤατζίδες, ΖΗΤΑδες, ΟΠΚιτες, ασφαλίτες και γενικά όποιος ήταν εκεί τριγύρω- επιτέθηκαν απρόκλητα στο συγκεντρωμένο κόσμο, με γκλομπ, μπουνιές και κλωτσιές, τραυματίζοντας αρκετά άτομα και απωθώντας τους συγκεντρωμένους ως τα ΚΤΕΛ.

Και οι δύο σύντροφοι πέρασαν αυτόφωρο την Παρασκευή 18/11.
Το αυτόφωρο της συντρόφισσας πήρε αναβολή για τη Δευτέρα 21/11 και εκ νέου αναβολή για τη Δευτέρα 28/11, οπότε και θα εκδικαστεί.
Ο σύντροφος πέρασε εισαγγελέα την Παρασκευή 18/11 και κρατήθηκε ως τη Τρίτη 22/11, οπότε πέρασε από τον ανακριτή. Αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ως την εκδίκαση της υπόθεσης του, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει οριστεί ακόμα. Συγκεκριμένα, οι περιοριστικοί όροι είναι: 1) απαγόρευση εξόδου από τη χώρα 2) παρών στο τμήμα κάθε 15 μέρες και 3) απαγόρευση παρουσίας σε συναθροίσεις οποιουδήποτε είδους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 17/11:
ΔΕΥΤΕΡΑ 28/11, 11:30 στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 17/11

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_exthess@hoextmail.coexm

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2016/11


Κάλεσμα στα δικαστήρια

Την Πέμπτη 17/11 μετά το τέλος της επετειακής πορείας της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ξέσπασαν συγκρούσεις με τους μπάτσους όπου και συνελήφθησαν δύο άτομα.
Καλούμε την Δευτέρα 28/11 στις 12:00 στα δικαστήρια, όπου θα δικαστεί η μία εκ των δύο συλληφθέντων.

ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Κατάληψη 111

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1565862/