Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στις 10.00 πμ

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Απεργιακή συγκέντρωση

Απέναντι στη διαρκή υποτίμηση της ίδιας μας της ζωής, απέναντι στις ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης, κοινωνικού αποκλεισμού, φτώχειας και ανέχειας που επιβάλλουν και διαρκώς εντείνουν το κράτος, τα αφεντικά και οι διεθνείς πολιτικοί και οικονομικοί μηχανισμοί εξουσίας είναι απαραίτητο το ξεπέρασμα κάθε απογοήτευσης, αδράνειας και ηττοπάθειας. Να αγωνιστούμε συλλογικά και να σαμποτάρουμε στην πράξη κάθε αντικοινωνικό σχεδιασμό των κυρίαρχων, όπως δεκάδες αγωνιζόμενοι κατάφεραν πρόσφατα αποτρέποντας πλειστηριασμούς σπιτιών.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ-ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Μπροστά στο δυστοπικό μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι κυρίαρχοι να οργανωθούμε αδιαμεσολάβητα και αντιϊεραρχικά και να παλέψουμε για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης. Έναν κόσμο φτιαγμένο από τους εκμεταλλευόμενους, τους καταπιεσμένους, τους «από τα κάτω» της κοινωνίας που μπορούν να τον φτιάξουν γνωρίζοντας τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8/12-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 11πμ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/66986/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία: Πέμπτη 8/12, 11πμ, Πολυτεχνείο (Πατησίων)

Καμία εμπιστοσύνη στις διαπραγματεύσεις των αφεντικών.

Συνάδελφε - συναδέλφισσα,

Οι επιθέσεις των εργοδοτών στα εργασιακά μας δικαιώματα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Εν όψει της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ με τις πλάτες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. συνεχίζει και εντείνει την καρατόμηση των λίγων εργασιακών δικαιωμάτων που μας έχουν μείνει.

Τα νέα αντεργατικά μέτρα στοχεύουν από τη μια να παραχωρήσουν και άλλα προνόμια στους εργοδότες μας, κάνοντας πιο ευέλικτα τα ωράρια μας και διασφαλίζοντας τη χαμηλότερη δυνατή αμοιβή για την εργασία μας. Ταυτόχρονα όμως τα νέα μέτρα στοχεύουν και τη συνδικαλιστική δράση.

Κάποια από τα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνουν:

- Απελευθέρωση μαζικών απολύσεων και δικαίωμα των εργοδοτών στην ανταπεργία (lock out).

- Επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας και μερικής απασχόλησης και περαιτέρω ελαστικοποίηση των όρων εργασίας.

- Δυσμενείς αλλαγές στα συνδικαλιστικά δικαιώματα προς όφελος τον εργοδοτών, όπως είναι οι περιορισμοί στις δυνατότητες των σωματείων να προκηρύσσουν απεργίες και η παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία και δομή των σωματείων.

- Τη διατήρηση ατομικών συμβάσεων εργασίας και τη συνεχόμενη υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας έναντι των κλαδικών, αφήνοντας έτσι περιθώρια για δυσχερέστερους εργασιακούς όρους και δίνοντας τη δυνατότητα νέων μισθολογικών μειώσεων, καθώς και την συνέχεια του υπο-κατώτατου μισθού για εργαζόμενους νεοεισαχθέντες στην εργασία.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τις διαπραγματεύσεις των αφεντικών. Στα σκαριά υπάρχει ήδη 4ο μνημόνιο. Τα νέα αντεργατικά μέτρα στοχεύουν να καθηλώσουν τους μισθούς μας σε επίπεδα επιδομάτων εργασίας, βάζοντας παράλληλα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, και στην προάσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων μέσα από διαδικασίες συλλογικής διεκδίκησης.

Κόντρα στις μεθοδεύσεις της υποταγμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ.

Κόντρα στις επιθέσεις κυβέρνησης και εργοδοτών.

Δεν χαρίζουμε καμία μάχη. Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη απεργούμε!

Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία: 11πμ, Πολυτεχνείο (Πατησίων)

Κανένας συνάδελφος - Καμιά συναδέλφισσα έξω από το Σύλλογο.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2016/12/05/a...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Όλοι στην Πανεργατική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 πμ στο ΜΟΥΣΕΙΟ και ΠΟΡΕΙΑ στη ΒΟΥΛΗ



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

- ΚΑΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
- ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
- ΣΥΝΔΙΚΑΛΊΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ,
- ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
- ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/4087


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάτω τα νέα αντεργατικά μέτρα. Όλοι στη Γενική Απεργία, Πέμπτη 8/12

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Με αγώνες να καταργήσουμε νέα & παλιά μνημόνια

Να διώξουμε την κυβέρνηση του Τσίπρα

Όλοι στη Γενική Απεργία, Πέμπτη 8/12,

Συγκέντρωση 10:30 στο Πολυτεχνείο (Πατησίων & Στουρνάρη)

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να κρατηθεί στην εξουσία, εκτελεί πειθήνια τις κανιβαλικές νεοφιλελεύθερες ορέξεις των δανειστών ψηφίζοντας συνεχώς αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα. Έτσι μετά το 3ο Μνημόνιο, το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και τις διαρκείς μειώσεις συντάξεων, τον φορολογικό νόμο, τον «κόφτη», τους πλειστηριασμούς, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των ΔΕΚΟ, των κόκκινων δανείων στα κοράκια, την αύξηση στον ΕΝΦΙΑ, τον προϋπολογισμό του 2017 και οι νέοι φόροι κτλ, προχωράει σε ένα ακόμη σημαντικότερο χτύπημα Στην πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων μας, με τα «εργασιακά» και τα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης.

Στο «πόρισμά» τους για τα Εργασιακά, οι αντιδραστικοί «σοφοί» ξεδίπλωσαν τις μισάνθρωπες, νεοφιλελεύθερες πρακτικές των «εργαλειοθηκών» του ΟΟΣΑ. Αυτές και ακόμη χειρότερες για τους εργαζόμενους είναι οι απαιτήσεις των δανειστών. Στην «διαπραγμάτευση», μέρα με τη μέρα οι «κόκκινες γραμμές» της νέας υπουργού Εργασίας Αχτσίογλου ξεθωριάζουν και το τελικό αποτέλεσμα (αν ψηφιστεί) θα είναι μια πρωτοφανής αλλαγή -προς το χειρότερο φυσικά- στο σύνολο των εργατικών κατακτήσεων, όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα, ενώ ανοίγουν την κερκόπορτα για ακόμη πιο σκληρά μέτρα! Νέες μειώσεις μισθών, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία!

Τα πιο βασικά στοιχεία των απαιτήσεων των δανειστών/τοκογλύφων και των καπιταλιστών, για να τσακίσουν την εργατική τάξη:

Κατώτατος μισθός: Οι δανειστές απαιτούν να ορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση ή μια «ανεξάρτητη» αρχή, λαμβάνοντας υπόψη «την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της παραγωγικότητας, των τιμών, της ανταγωνιστικότητας, της απασχόλησης και της ανεργίας, των εισοδημάτων και των μισθών». Με απλά λόγια: οριστική κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και μειώσεις στον κατώτατο μισθό, μέχρι να «ανακάμψει» η οικονομία (που συντρίβεται καθημερινά)! Σε έκθεση του ΔΝΤ προβλέπεται μείωση της ανεργίας κάτω από το 10%, μετά το 2050! -Στο θέμα του μειωμένου κατώτατου μισθού (υπο-κατώτερο τον ονομάζει) για νέους κάτω των 25 ετών, απαιτούν να διατηρηθεί η διάκριση, αλλά με κριτήριο την «εργασιακή εμπειρία», ασχέτως ηλικίας του εργαζόμενου!!

Κλαδικές συμβάσεις: Στο ζήτημα της επέκτασης της ισχύος των Συλλογικών συμβάσεων Εργασίας ζητούν είτε την οριστική κατάργηση τους είτε την πλήρη υποβάθμισή τους: το κράτος να μπορεί να προχωρά στην επέκταση μόνο υπό δρακόντειες προϋποθέσεις: α) στις περιπτώσεις κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, και στις επιχειρησιακές, β) μόνο αν η Ομοσπονδία των εργαζομένων αντιπροσωπεύει το 50% και πάνω των απασχολούμενων στον κλάδο ή στο επάγγελμα, γ) μόνο αν υπάρχει «ανεξάρτητο» όργανο (από κυβέρνηση, εργοδότες ) που θα ελέγχει ότι τα μέλη του συνδικάτου ξεπερνούν το 50% των απασχολουμένων. Τέτοιες προϋποθέσεις δεν μπορούν να εφαρμοστούν πουθενά - και ακόμα, συνιστούν φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζόμενων από τους εργοδότες! -Επίσης προτείνουν η εθνική σύμβαση για τον κατώτατο μισθό να υπερισχύει γενικά της κλαδικής, και η κλαδική της επιχειρησιακής, αλλά σε «ειδικές περιπτώσεις», αυτό να παραβιάζεται!

Ομαδικές απολύσεις: Θα πρέπει να ρυθμιστούν λαμβάνοντας υπόψη «τη σημασία τους ως μέτρο προσαρμογής των επιχειρήσεων σε εποχές κρίσης». Με άλλα λόγια: π.χ. να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των «νόμιμων» απολύσεων κάθε μήνα (από 5% σε 10%). Η υπουργική έγκριση των ομαδικών απολύσεων θα αντικατασταθεί από μια δήθεν «ενημέρωση και διαβούλευση» των εργαζομένων. Δηλαδή, απλά μια εκ των προτέρων κοινοποίηση των ομαδικών απολύσεων, χωρίς κανείς να μπορεί να τις αρνηθεί/σταματήσει. Και για κοροϊδία βάζουν ως προϋπόθεση και ένα συμπληρωματικό «κοινωνικό πλάνο» για τους απολυμένους!

Ελαστικές σχέσεις: Όταν μια επιχείρηση αντιμετωπίζει «προσωρινές οικονομικές δυσκολίες», πριν κάνει μαζικές απολύσεις, μπορεί να επιβάλλει μειωμένη απασχόληση και οι εργαζόμενοι για τις χαμένες ώρες να παίρνουν αποζημίωση από τον ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ ή το κράτος! Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας, με καθιέρωση «συμβάσεων» όπως τα συμβόλαια μηδενικών ωρών απασχόλησης (zero hour contracts), τις λευκές συμβάσεις (white contracts) κτλ. - Δηλαδή απασχόληση όταν θέλει ο εργοδότης, με αμοιβή που ορίζει αυθαίρετα ο ίδιος ή λίγων ωρών κτλ.

Συνδικαλιστικά δικαιώματα: κήρυξη απεργίας, εργοδοτική Ανταπεργία (Λοκ άουτ): Απαιτούν άμεση αλλαγή στο νομικό πλαίσιο για την κήρυξη απεργίας! Στο όνομα της δήθεν «αντιπροσωπευτικότητας», ζητούν συμμετοχή πάνω από του 50% των εργαζομένων για να είναι νόμιμη μια απεργία. Απαιτούν την αλλαγή του νόμου στο ζήτημα του λοκ-άουτ και απαιτούν να ξεκαθαριστεί με νομοθετική παρέμβαση ότι ο εργοδότης μπορεί να μην πληρώνει τους μη απεργούς εργάτες. Έτσι εκβιάζουν και διαιρούν τους εργαζόμενους μπροστά σε απεργιακές κινητοποιήσεις!

Μας μετατρέπουν σε συγχρόνους δουλοπάροικους - Να τους σταματήσουμε! Το τελικό νομοσχέδιο θα είναι ακόμα χειρότερο, θα αποτελέσει την ταφόπλακα στα εναπομείναντα εργασιακά/συνδικαλιστικά δικαιώματα. Για να επιβιώσει, έστω και διασωληνωμένος, ο ελληνικός καπιταλισμός χρειάζεται ένα συντριπτικό χτύπημα στην εργατική τάξη, στο βιοτικό της επίπεδο και κυρίως να την αφοπλίσει από τα εργαλεία της, ώστε να μη μπορέσει να αντιμετωπίσει και τις επόμενες επιθέσεις που θα ακολουθήσουν. Άλλωστε το ίδιο σχέδιο επιχειρείται λίγο πολύ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες (αντεργατικοί νόμοι σε Γαλλία, Βέλγιο κτλ), λόγω της όξυνσης της οικονομικής κρίσης στην ΕΕ.

Μαχητικοί αγώνες - Αυτοοργάνωση - Πολιτική Γενική Απεργία Διαρκείας!. Εργαζόμενοι και νέοι πρέπει να δώσουμε σκληρή μάχη ενάντια στα «Εργασιακά», αποφασισμένοι να την φτάσουμε ως το τέλος. Πιάνοντας το νήμα από το 2010-12, με τον παρατεταμένο κοινωνικό πόλεμο, τις δεκάδες μαζικές απεργίες και μαχητικές διαδηλώσεις. Ακολουθώντας το παράδειγμα των Γάλλων εργαζομένων και νέων, που αγωνίστηκαν ενάντια στον αντεργατικό «νόμο Κομρί», με μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις και μαζικές διαδηλώσεις, σπάζοντας παράλληλα το νόμο «έκτακτης ανάγκης» της κυβέρνησης Ολάντ-Βαλς και αντιμετωπίζοντας τη βία των κατασταλτικών μηχανισμών.

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να ξεκινήσουμε μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και δράσεων ενάντια στα «Εργασιακά». Να θυμηθούμε τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος. Να οργανωθούμε με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά.Στηριζόμενοι στην αυτοοργάνωσή μας, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και τα εμπόδια και τις διαιρέσεις που βάζουν οι ξεπουλημένοι γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (κήρυξαν απεργία σε διαφορετικές ημερομηνίες!). Καθώς και τον ύπουλο, διασπαστικό ρόλο του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Αυτές οι δυνάμεις έχουν ξεχαρβαλώσει εντελώς το οργανωμένο εργατικό/συνδικαλιστικό κίνημα, όπως δείχνει και η κατάντια του ΕΚΑ - όπου μάλιστα δέχονται ή υποκλίνονται στις παρεμβάσεις του κράτους για το διορισμό δοτής διοίκησης!

Να προετοιμάσουμε μια Πολιτική Γενική Απεργία Διαρκείας που θα τσακίσει στην πράξη τα μνημόνια και όσους τα εφαρμόζουν, νέους και παλιούς μνημονιακούς. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος. Σε αυτή τη μάχη σημαντικό ρόλο πρέπει να έχει η νεολαία, μαθητές και φοιτητές, που δέχονται διπλό χτύπημα: τη διάλυση της παιδείας και τα «εργασιακά», που χτυπούν πρώτα τα δικά τους δικαιώματα, επιφυλάσσοντας τους ένα κατάμαυρο μέλλον (η χαμένη γενιά, όπως οι ίδιοι οι αστοί την αποκαλούν).

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι, να επιβάλλουμε ένα πρόγραμμα σωτηρίας Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις. Οι υποχωρήσεις στον ταξικό εχθρό οδηγούν σε ιστορικές προδοσίες. Τίποτα δε θα μας χαριστεί από τους ντόπιους και Ευρωπαίους καπιταλιστές που θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να διατηρήσουν την παραπαίουσα αντιδραστική Ευρωπαϊκή Ένωση - ειδικά μετά την τεράστιας σημασίας νίκη του BREXIT.

Απαιτείται να επιβάλλουμε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα σωτηρίας: ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ/Ε.Ε. & ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να επιβληθεί μόνο μέσα από ένα νέο κύμα αγώνων, που θα αποτελέσει τις βάσεις για μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, τη μόνη δύναμη που μπορεί να το εγγυηθεί. Να στηριχτούμε στην αλληλεγγύη και τον διεθνισμό μεταξύ των Ευρωπαίων εργαζομένων. Να διαλύσουμε την ΕΕ των πολέμων, του ρατσισμού, της ανεργίας και της φτώχειας. Απέναντι στη βαρβαρότητα που οδηγεί η καπιταλιστική κρίση, ν' ανοίξουμε τον δρόμο για τη μοναδική ρεαλιστική εναλλακτική λύση, τον Σοσιαλισμό.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/5424


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Καυτό αγωνιστικό τριήμερο

Τρίτη 6 Δεκέμβρη
Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης συμμετέχει στη συγκέντρωση - διαδήλωση της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, για το δραματικά επίκαιρο σύνθημα ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Οι διαδηλώσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου δεν είναι μια ακόμα «ρουτίνα». Αλλά ένας κρίκος στην αλυσίδα των κινητοποιήσεων του εργατικού λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. Για δουλειά ενάντια στην κόλαση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας. Για παιδεία, ενάντια στην κατάρτιση της αγοράς και τους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση. Για ελευθερία ενάντια στην κλιμάκωση της αντιδραστικής επίθεσης σε όλη την Ευρώπη, την ποινικοποίηση των αγώνων, την καταστολή, την μόνιμη επιτήρηση που ξεκινάει από την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και τις διακρίσεις ενάντια στην νεολαία. Οι κινητοποιήσεις στις 06.12 πρέπει να αποτελέσουν ένα σοβαρό βήμα στην κλιμάκωση της πάλης για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, με δύναμη κρούσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι την πάλη για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Τετάρτη 7 Δεκέμβρη, 6μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας

«Εμείς οι άνεργοι εργαζόμενοι που βιώνουμε με τον πιο άγριο τρόπο την διάλυση της ζωής μας οφείλουμε και μπορούμε να σηκώσουμε το γάντι σε αυτή την σύγκρουση που μαίνεται. Να αμφισβητήσουμε τους σιδερένιους νόμους της εκμετάλλευσης, των μνημονίων και της ΕΕ! Και εμείς, η γενιά της ανεργίας του 50% και της μετανάστευσης, Που η μόνη πραγματικότητα που έχουμε ζήσει είναι οι part-time δουλειές, η απλήρωτη εργασία και τα μαύρα μεροκάματα. Εμείς που πάνω μας δοκιμάζονται όλες οι συνταγές του εργασιακού μεσαίωνα, voucher-κοινωφελής εργασία-λευκές νύχτες-εκ περιτροπής εργασία. Θα είμαστε αυτοί που θα τον ανατρέψουμε!

Συντονίζουμε τη δράση μας και συγκεντρώνουμε όλες τις δυνάμεις μαζί με τα σωματεία, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις εργατικές συλλογικότητες για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους! Ετοιμάζουμε αγωνιστική εβδομάδα και προετοιμάζουμε την απεργία στις 8/12! Συνεχίζουμε με πολύμορφες δράσεις, με σχεδιασμό μάχης και κλιμάκωσης!

Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, 11 π.μ. Μουσείο
Κάνουμε την απεργία αρχή κλιμάκωσης του αγώνα.

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2016/12/0...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τους δανειστές ετοιμάζουν ένα νέο κύκλο ταξικής αφαίμαξης. Στο στόχαστρό τους μπαίνει, για μια ακόμη φορά, ο κόσμος της εργασίας και τα δικαιώματά του. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, το ξεπούλημα στο ιδιωτικό κεφάλαιο υποδομών και "αγαθών", τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τίθεται επί τάπητος για μια ακόμη φορά η καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων μέσα από νέα μέτρα.

Μέτρα που εξυπηρετούν μόνο το κεφάλαιο, ντόπιο και διεθνές, και επιβαρύνουν περαιτέρω την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι της "διαπραγμάτευσης" έχουν τεθεί: νέα μείωση του ήδη πολύ χαμηλού κατώτατου μισθού και θέσπιση υποκατώτατου για τους νεοπροσληφθέντες, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση επιδομάτων, ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και επισφάλεια στην αγορά εργασίας, καθιέρωση των συμβάσεων "μικροεργασίας", "μηδενικών ορών-έκτακτης ανάγκης" κ.α., μείωση του αφορολόγητου σε μισθωτούς και συνταξιούχους (στις 5.000 από 8.600 που είναι σήμερα), αλλαγή των συνδικαλιστικών διατάξεων με στόχο τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και επαναφορά της δυνατότητας των εργοδοτών να απαντούν με lock out στις απεργίες των εργαζομένων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιώντας την καραμέλα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου και την έναρξη της συζήτησης για την "διευθέτηση" του χρέους προσπαθεί να σπείρει τον αποπροσανατολισμό. Γιατί όπως έχει δείξει και η ιστορία των 6 μνημονιακών χρόνων, το μόνο που επιφέρει το κλείσιμο των συνεχόμενων "διαπραγματεύσεων"-αξιολογήσεων, είναι νέα επαχθέστερα μέτρα. Και όσον αφορά τη "διευθέτηση" του χρέους, ο εργαζόμενος λαός δεν ξεχνάει και ακόμα πληρώνει την προηγούμενη "αναδιάρθρωσή" του, το επονομαζόμενο PSI, που ξάφρισε τα αποθεματικά των ταμείων (ασφαλιστικών, νοσοκομειακών, πανεπιστημιακών), επέφερε αλλεπάλληλες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς και παράλληλα το χρέος συνεχίζει να είναι κοντά στο 180% του ΑΕΠ.

Εμείς από την πλευρά μας, ως κομμάτι της εργατικής τάξης, καλούμε τους συναδέλφους-ισσες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τη νεολαία, να μην εφησυχάζουν. Γιατί αν δεν αντισταθούμε και δεν αγωνιστούμε ενάντια στη λαίλαπα που ζούμε ήδη, με τη μαζική ανεργία, την υποτιμημένη εργασία και τα εργοδοτικά εγκλήματα που βαφτίζονται εργατικά "ατυχήματα" (όπως εκείνο της 1ης Δεκέμβρη στο υποκατάστημα της αλυσίδας επισιτισμού Everest στην πλ.Βικτωρίας που προκάλεσε τον τραγικό θάνατο της εργαζόμενης Βασιλικής Παραστατίδου και τον τραυματισμό άλλων 3 εργαζομένων και 2 διερχόμενων πολιτών), το μέλλον που μας ετοιμάζουν προδιαγράφεται ολοένα και πιο ζοφερό. Να οργανωθούμε, όλος ο εργαζόμενος λαός, σε ένα ταξικό μέτωπο ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ μας επιβάλλουν. Να μην κάνουμε άλλα βήματα πίσω.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΚΡΑΤΟΣ, ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε.

πηγή : http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.ne...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

8 Δεκέμβρη: Κάθε απεργός είναι «καρφί» στο μάτι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας

Η Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας "υδραγωγείο", καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση

||8 Δεκέμβρη: Κάθε απεργός είναι «καρφί» στο μάτι της κυβέρνησης και της εργοδοσίας||

Όλοι στα απεργιακά μπλόκα, στις εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς

Όλοι στο Μουσείο στις 10.30 πμ

apergiaΟι «διαπραγματεύσεις» κυβέρνησης και δανειστών δείχνουν ότι νέα άγρια μέτρα ετοιμάζονται για τους εργαζόμενους, σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Το ΔΝΤ ζητά μέτρα 4,2 δισ. Ευρώ, ο ΣΕΒ απαιτεί να νομιμοποιηθεί ο σημερινός κοινωνικός μεσαίωνας, ενώ η ΕΕ θέλει να επιβάλλει στους λαούς το «ελληνικό μοντέλο». Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να κλείσει με κάθε τρόπο η δεύτερη αξιολόγηση, επιδιώκει να ψηφίσει χωρίς μεγάλες αντιστάσεις τα βάρβαρα νέα μέτρα. Αποδέχεται την επέκταση του δημοσιονομικού κόφτη όπως ζητούν οι δανειστές και εγγυάται πως θα εξασφαλίζονται τα αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα και η εξυπηρέτηση του χρέους. Στα εργασιακά θέλει να ψηφίσει μέτρα για τον ιδιωτικό αλλά και για τον δημόσιο τομέα, που είναι θέμα «ζωής και θανάτου» για το κεφάλαιο, όπως:

· «Υποκατώτατος μισθός» (των 200 και 300 ευρώ) για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία!

· Ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μέσω της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών σε βάρος των κλαδικών συμβάσεων και στην πράξη στην επιβολή ατομικών συμβάσεων, σε βάρος της συλλογικής διαπραγμάτευσης. Συνέχιση της απαγόρευσης της μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στη διαιτησία (ΟΜΕΔ), με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να μπλοκάρουν κάθε προσφυγή.

· Παραπέρα «ελαστικοποίηση» της αγοράς εργασίας, με την επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας αλλά και όλων των αντεργατικών μορφών μερικής απασχόλησης.

· Απελευθέρωση των Ομαδικών απολύσεων, την άμεση αύξηση του ορίου από 5% σε 10% και την κατάργηση του υπουργικού βέτο.

· «Παρεμβάσεις» στο συνδικαλιστικό νόμο, ώστε να περιορίζεται το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική διεκδίκηση. Νομιμοποίηση του lock out, της εργοδοτικής ανταπεργίας.

Ο ΣΕΒ μάλιστα δεν αρκείται σε αυτά αλλά ζητάει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του αφορολογήτου για τις επιχειρήσεις με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας σε μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους. Σε αυτή την νέα σφαγιαστική επίθεση, προσθέτονται και οι πολιτικές μοιράσματος της ανεργίας και της φτώχειας, όπως η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας όχι στους άνεργους (!) αλλά στα αφεντικά για να προσλαμβάνουν τζάμπα εργατικό δυναμικό, τα νέα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», οι μαθητείες και πρακτικές κάθε είδους. Παράλληλα το εργοδοτικό έγκλημα της αλυσίδας… ταχυσφαγείων Έβερεστ ανέδειξε με τραγικό τρόπο την εργασιακή ζούγκλα που έχει εγκαθιδρυθεί τα τελευταία χρόνια σε πολλούς χώρους εργασίας.

Η μάχη της απεργίας της 8 Δεκέμβρη είναι δική μας υπόθεση

Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δε θα βάλει πλάτη στο να αναπτυχθεί ένα νικηφόρο, ταξικό εργατικό κίνημα αλλά δρα πυροσβεστικά σε οποιαδήποτε σπίθα αντίδρασης. Με τις αποφάσεις του δείχνει την συμφωνία του στα μέτρα της κυβέρνησης και της 2ης αξιολόγησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμφωνία ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, κυβέρνησης για «εθνική γραμμή» διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για το εργασιακό. Για αυτό και επιχείρησε να ναρκοθετηθεί και η απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Εξάλλου είναι νωπή η εμπειρία από τη "μάχη" που δεν έδωσαν ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα…

Στις 8 Δεκέμβρη απεργούμε ενάντια στο κεφάλαιο, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια σε ΕΕ-ΔΝΤ. Δίνουμε πραγματική μάχη σε χώρους δουλειάς και κλάδους και όχι μια «άσφαιρη» διαμαρτυρία. Συσπειρωνόμαστε και συντονιζόμαστε για να αναπτυχθεί ένα σχέδιο συνέχειας και κλιμάκωσης, πέρα από την τακτική του υποταγμένου συνδικαλισμού. Εντάσσουμε την απεργιακή μας δράση στο αναγκαίο σχέδιο της ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος. Για να δοθεί ένας πραγματικός ανυποχώρητος και ανατρεπτικός αγώνας που θα βάζει φραγμό στα νέα αντεργατικά σχέδια και να ανατραπεί η ευρωμνημονιακή κόλαση.

Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας "υδραγωγείο"

πηγή : http://ydragogeio.gr/8-dec-apergia/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάλεσμα σωματείου εργατοϋπαλλήλων στην ΒΙΟ.ΜΕ.

Για τους εργαζόμενους που χάνουν τις δουλειές τους, που πετιούνται στο δρόμο, χωρίς αποζημίωση, χωρίς φροντίδα, χωρίς μέλλον.

Για τα εκατομμύρια των νέων ανέργων που συνωστίζονται στις ουρές του ΟΑΕΔ για ένα επίδομα πείνας.

Για τους χιλιάδες που εγκαταλείπουν τη χώρα για να ψάξουν ένα αβέβαιο μέλλον στο εξωτερικό.

Για τους χιλιάδες δολοφονημένους μετανάστες στα αφιλόξενα νερά του Αιγαίου.

Για τους χιλιάδες φυλακισμένους μετανάστες στα κολαστήρια που οι πολιτισμένοι εξουσιαστές, 'Έλληνες και Ευρωπαίοι ονομάζουν hotspot και εμείς σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Για τους δεκάδες δολοφονημένους ντόπιους και μετανάστες από την κρατική ή παρακρατική τρομοκρατία, από δολοφόνους με στολή αλλά και δολοφόνους χωρίς στολή μα με τον μαίανδρο της Χρυσής Αυγής.

Για τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που ξεσπάνε, έξω και ενάντια στον υποταγμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Για τον αγωνιστές στο δάσος των Σκουριών που δίνουν αγώνα για όλους μας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και τον καρκινογόνο αμίαντο.

Για τον αγώνα στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, που ζωγραφίζει ένα μέλλον διαφορετικό με εργασία χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση.

Για τους αγώνες στον επισιτισμό, ενάντια στον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα της νέας γενιάς εργαζομένων, από το Rolling Burger μέχρι τον φούρνο του Λάμπρου, που αντιστέκονται στη βία των αφεντικών.

Για τους αγώνες ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ενάντια στις "λευκές νύχτες" και τις "μαύρες μέρες" που μας ετοιμάζουν.

Για τους αγωνιστές που αντιστέκονται στο ξεπούλημα του νερού, της ΕΛΒΟ, του λιμανιού από την σκοπιά των κοινωνικών αναγκών ενάντια στον συντεχνιασμό και τα μικροπολιτικά συμφέροντα.

Για τις καταλήψεις στέγης και αλληλεγγύης στους μετανάστες που όρθωσαν το ανάστημα τους ενάντια στα συμφέροντα κράτους και εκκλησίας, και το πλήρωσαν με δικαστήρια και καταδίκες.

Για τους αγωνιστές που δεν βολεύτηκαν στο "άνοιγμα" της ΕΡΤ και αντιστέκονται στον φασιστικό και εθνικιστικό "μονόδρομο" των ΜΜΕ.

Για τις εκατοντάδες άδικες καταδίκες, αγωνιστών, εργαζομένων και ανέργων από το καλό/λαδωμένο δικαστικό σύστημα.

Για τους νόμους και τα μνημόνια που πέρασαν αλλά και τους νόμους και τα μνημόνια που ετοιμάζουν, με απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα είμαστε ξανά στους δρόμους!

Για να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέτωπο αγώνα, ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, εθνικό και υπερεθνικό.

Για να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, με ανεξαρτησία από τους επίσημους φορείς της υποταγής, με αυτό/οργάνωση και εργατικό έλεγχο, με μαχητικές απεργίες και αγώνες μέχρι τη νίκη.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ

Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για όλους πολλούς που έρχονται στο άμεσο μέλλον το σωματείο εργαζομένων στην ΒΙΟ.ΜΕ. καλεί τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που δεν βλέπουν και δεν τοποθετούν τον εαυτό τους δίπλα στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία που τρέφει το υπάρχον σύστημα τόσα χρόνια τώρα .

Καλεί κάθε αγωνιστή που δεν χωράει μέσα στο ασφυκτικό καθεστώς των εξουσιαστών της εργασίας , καλεί τέλος όλη την πληττόμενη κοινωνία που δεν βλέπει να αλλάζει τίποτα με την αλλαγή της εξουσίας , σε ανεξάρτητη συγκέντρωση και πορεία από την καμάρα την πέμπτη 08/11/2016 και ώρα 10:30. Και αντίστοιχα στην Αθήνα στο μουσείο στην ίδια ημερομηνία στις 11:00 να φωνάξουμε όλοι μαζί ενάντια στον αντεργατικό νόμο και στην γραφειοκρατία του συνδικαλισμού που τον στηρίζει .

Δεν τους έχουμε ανάγκη να σωθούμε, δεν μας έχουν ανάγκη να καταστραφούν .

Σωματείο εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟ.ΜΕ.

πηγή: http://biom-metal.blogspot.gr/2016/12/blog-post_6.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Να αλλάξουμε το τέλος στο χιλιοπαιγμένο έργο - Ολες/οι στην απεργία της 8/12 - Συγκέντρωση 10.30 π.μ. στο Μουσείο

Βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε ένα έργο που έχει ξαναπαιχτεί δεκάδες φορές. Τα πανηγύρια για τη νέα «εθνική επιτυχία» της κυβέρνησης, θα στηθούν και πάλι στις πλάτες της εργατικής τάξης. Η απόφαση του Eurogroup για «αναδιάρθρωση του χρέους», μεταφράζεται σε χιονοθύελλα σκληρών αντεργατικών μέτρων, που ως στόχο θα έχουν από τη μία πλευρά το τσάκισμα των ελάχιστων, πενιχρών εργατικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει και την αντικατάσταση του ήδη εξευτελιστικού μισθού με φιλοδώρημα του 1 ευρώ την ώρα και από την άλλη την ενίσχυση και τόνωση του Κεφαλαίου με οποιονδήποτε τρόπο.

Η ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, μέσω μιας μακράς λίστας μέτρων που θα αίρουν και τα τελευταία εμπόδια και θα ανοίγουν διάπλατα το δρόμο των «επενδύσεων», ήταν από την πρώτη στιγμή των «διαπραγματεύσεων» ο βασικός στόχος της κυβέρνησης, αλλά και το ισχυρό χαρτί του Σ.Ε.Β. ως αντάλλαγμα για την… επιμονή των Ελλήνων εργοδοτών να μείνουν στην πατρίδα. Ενώ για να βγουν τα 4,2 δις ευρώ, που ζητά το Δ.Ν.Τ. για να υπάρξει πλεόνασμα και προϋποθέσεις καπιταλιστικής ανάπτυξης, ετοιμάζεται μέσω του προϋπολογισμού ένα πακέτο φορολογικής επιδρομής με σαφή ταξικά χαρακτηριστικά (που θα αποφέρει σχεδόν 3 δις ευρώ), χτύπημα του καθαρού εισοδήματος στο δημόσιο τομέα και μείωση των δαπανών για την κάλυψη βασικών κοινωνικών εργατικών αναγκών (άλλο 1 δις), παράλληλα με την περαιτέρω φορολογική και ασφαλιστική ελάφρυνση του Κεφαλαίου και την πριμοδότηση από το κράτος των επενδύσεων και της εργασίας!

Το παζάρι των αγορών απαιτεί και ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί, την οριστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων μέσω της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών και ατομικών, την επέκταση και νομική θωράκιση της ελαστικής και οριακά «μαύρης» εργασίας, την προώθηση προγραμμάτων συντήρησης της ανεργίας. Ακόμα, την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατοχύρωση του υποκατώτατου μισθού των 200 ευρώ σε όλους τους νεοεισερχόμενους στην παραγωγή, τον περιορισμό του νομικού πλαισίου για τον συνδικαλισμό, κάτι που σημαίνει ευθέως πως ανοίγει ο δρόμος για να τεθούν στην παρανομία οι αγώνες και οι οργανώσεις της τάξης μας.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι.

Έχουμε εμπειρία και κρίση. Δεν υπάρχει ο χρόνος ούτε η πολυτέλεια της αναμονής και των ψευδαισθήσεων. Δεν μπορεί κανείς πια να πει , πως δεν ήξερε, δεν κατάλαβε. Οι καπιταλιστές δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω. Θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και την κερδοφορία τους, πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων, όπως απέδειξαν και με την πρόσφατη δολοφονία της συναδέλφισσας μας στα EVEREST.

Ο αστικοποιημένος- εργοδοτικός- κρατικός συνδικαλισμός της Γ.Σ.Ε.Ε. παίζει -ως συνήθως- το χαρτί της συνθηκολόγησης, ως άξιος συμπαραστάτης του Κεφαλαίου και της κυβέρνησης, όπως έκανε σε όλες τις μάχες των τελευταίων ετών. Μεγάλη ευθύνη έχουν και όσες δυνάμεις επιλέγουν να σέρνονται πίσω από τις αποφάσεις της Γ.Σ.Ε.Ε. σε μια σειρά από χώρους, σε ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, νομιμοποιώντας το ρόλο της μέσα στο εργατικό κίνημα. Η απόφαση για απεργία στις 8 Δεκέμβρη, παρότι είναι ξεκάθαρα απόφαση στα όρια της ανταπεργίας, απόφαση εκφυλισμού των αγώνων, που δίνει χρόνο στο Κεφάλαιο και αποθαρρύνει τον κόσμο της εργασίας, πρέπει να γίνει δική μας υπόθεση. Μέσα από συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και τα σωματεία, με επιτροπές αγώνα, με ταξικά σχήματα κόντρα στις επιλογές και την γραμμή των υποταγμένων συνδικαλιστικών οργάνων, να κλιμακώσουμε την μάχη και μετά την απεργία.

Να διαχωριστούμε μια και καλή από ό,τι είναι ξένο προς το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να διασπάσουμε την επικίνδυνη διαταξική οργανωτική και προταγματική ενότητα της χρεοκοπίας, της υποταγής και της ήττας, για χάρη της ενότητας της τάξης σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, 10:30 π.μ., ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (Αθήνα)

*Να ανατρέψουμε τους αντεργατικούς αντιασφαλιστικούς νόμους των τελευταίων ετών.

*Να εμποδίσουμε την ελαστική εκμετάλλευση και τη μαύρη εργασία.

*Επαναφορά των Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς- μείωση του χρόνου εργασίας.

*Ίσα δικαιώματα για τους/τις εκτός παραγωγής εργαζόμενους/ες. Να συνυπολογίζεται η ανεργία ως εργάσιμος χρόνος.

*Ίσα δικαιώματα για τους/τις μετανάστες/ριες.

*Κοινωνικοποίηση των επιχειρήσεων που χρωστούν στα ταμεία και τους εργαζόμενούς τους- Δήμευση των περιουσιών των ιδιοκτητών τους.

*Δωρεάν υγεία και περίθαλψη.

*Οργανώνουμε την επαναστατική συνδικαλιστική ομοσπονδία της τάξης μας - Προετοιμάζουμε τη γενική αντικαπιταλιστική απεργία

roci-logo

πηγή : http://rocinante.gr/na-allaxoume-to-telos-sto...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8/12 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Μουσείο, 11 π.μ. | Κ.τ.Φ, Ο72, μέλη της Α.Π.Ο.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Η ολομέτωπη επίθεση του κράτους και των αφεντικών και η διαρκής επιβολή νέων επαχθέστερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης εκφράζουν την συνολική διαδικασία βίαιης αναδιάρθρωσης του κρατικού και καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας.

Η σημερινή πολιτική διαχείριση της εξουσίας, έχει αναλάβει τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση των πολιτικών υποταγής και εξαθλίωσης της κοινωνίας όσο και την αποκατάσταση του καθεστώτος μέσα σε συνθήκες κρίσης. Αφού οι αυταπάτες που καλλιέργησε, για την ύπαρξη ενός «ανθρώπινου καπιταλισμού» που μπορεί να ανταποκριθεί στις κοινωνικές ανάγκες, πλέον καταρρέουν και μη μπορώντας να αντλήσει περαιτέρω συναίνεση στους σχεδιασμούς της, φανερώνει όλο και περισσότερο το πραγματικό αντικοινωνικό πρόσωπο της κρατικής και καπιταλιστικής εξουσίας. Όσες αντιστάσεις δεν κατάφερε να εξουδετερώσει μέσα από την καπήλευση, την αφομοίωση και την ενσωμάτωσή τους, όσους αγώνες δεν κατάφερε να σταματήσει εξαιτίας του κλίματος απογοήτευσης και ηττοπάθειας που επήλθε στην κοινωνία μετά την ματαίωση των ελπίδων που της έθρεψε, τώρα επιχειρεί να τα αφανίσει βασιζόμενη ολοένα και περισσότερο στους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Από την πλευρά μας, την πλευρά των ανέργων, των εργατών, των φτωχών, των πληβείων η ιστορία των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, η δύναμη των αγώνων που ξεσπούν σε παγκόσμιο επίπεδο απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που μας επιβάλλουν διεθνώς και η δική μας πίστη για το ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός είναι αυτά που μας δείχνουν πώς να σπάμε την απομόνωση, πώς να αντιπαλεύουμε τον φόβο και την απογοήτευση . Μακριά από τους θεσμούς, τα κοινοβούλια, τις εκλογές, τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, τους εμπόρους ελπίδας και τους διαμεσολαβητές της ταξικής πάλης προετοιμάζουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι στους κυρίαρχους. Γιατί ό,τι έχουμε να κερδίσουμε θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, οργανωμένων στη βάση, μαχητικών και ριζοσπαστικών αγώνων των από τα κάτω.

Μόνο η συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, η κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε και απομυζά μια κάστα εξουσιαστών, και η κοινωνική επανάσταση για μια νέα κοινωνία κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας μπορούν να δικαιώσουν τους πόθους και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ 11.00 π.μ. και ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

αναρχικές συλλογικότητες - μέλη της Α.Π.Ο.- Κύκλος της Φωτιάς, Όμικρον72

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1566392/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

8 Δεκέμβρη: Απεργούμε-Διαδηλώνουμε ενάντια στη λεηλασία των ζωών μας

Έξι χρόνια Μνημονίων, έξι χρόνια λεηλασίας των ζωών μας, έξι χρόνια κοινωνικού και οικονομικού τέλματος. Αλλά απ' ό,τι φαίνεται έξι χρόνια δεν είναι αρκετά για τους δανειστές και την κυβέρνηση. Η σκληρή λιτότητα των πλεονασμάτων του 3,5% θα συνεχιστεί σίγουρα μέχρι το 2020 και μάλλον ακόμα πιο πέρα, ακόμα και μέχρι το 2026. Είναι φανερό ότι το Μνημόνιο είναι ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης.

Και Μνημόνιο δεν σημαίνει μόνο περικοπές στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Σημαίνει επίσης ανεργία σε αδιανόητα επίπεδα, πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, αποθράσυνση της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Σημαίνει ότι μπορεί να πας το πρωί στο γραφείο και να μη γυρίσεις σπίτι, όπως έγινε τις προάλλες στο Everest της Βικτώριας.
Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε. Το σύνθημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι οι δικοί μας μαχητικοί αγώνες, εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων και μεταναστών-τριών, που μπορούν να ανοίξουν τη διέξοδο. Είναι η δική μας αντίσταση που μπορεί να φέρει ξανά την ελπίδα.
Όλες-οι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Μουσείο, Πέμπτη 8 Δεκέμβρη, 11:00.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : http://www.diktio.org/node/1275