Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στο Grup Yorum

Aλληλεγγύη στο Grup Yorum. Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται στην Τουρκία ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. (29 Νοέμβρη, στις 17:00, στην Πρεσβεία της Τουρκίας)

15220234_1171983589552535_4340006343570439091_n

Aλληλεγγύη στο Grup Yorum. Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται στην Τουρκία ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Όλοι την Τρίτη έξω από την Τούρκικη Πρεσβεία.

Στις 21 Οκτωβρίου του 2016, οι αστυνομικές δυνάμεις του φασιστικού κράτους του Ερντογάν, εισέβαλαν, συγχρόνως, στα γραφεία της Επαναστατικής Νεολαίας του Λαϊκού Μετώπου (DEV-GENC),όπου και συνέλαβαν 4 συντρόφους, καθώς και στο πολιτιστικό κέντρο IDIL, στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνέλαβαν 2 συντρόφους, κατέστρεψαν τον εσωτερικό του χώρο, τις υποδομές και τα μουσικά όργανα του συγκροτήματος GRUP YORUM. Στις 18 Νοεμβρίου εισβάλλουν ξανά στο IDIL, συλλαμβάνουν 6 μέλη του GRUP YORUM και τα προφυλακίζουν. Αυτές οι επιχειρήσεις εντάσσονται στην ευρύτερη κατασταλτική επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν στις γειτονιές του Λαϊκού Μετώπου, συλλαμβάνοντας αγωνιστές, εισβάλλοντας σε συλλόγους, γραφεία, σπίτια, και στο κέντρο αγώνα κατά των ναρκωτικών HASAN FERIT GEDIK.

Tο GRUP YORUM αποτελεί ένα συγκρότημα με μακρά αγωνιστική παράδοση. Τα μέλη του από το έτος ίδρυσις του (1985) μέχρι και σήμερα, έχουν υποστεί δεκάδες διώξεις και φυλακίσεις, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που το καθεστώς απαγόρευσε και κατέστειλε τις συναυλίες του. Και αυτό συμβαίνει γιατί τα τραγούδια τους μιλούν για την αντίσταση και τον επαναστατικό αγώνα ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, για την ισότητα και την ελευθερία. Γιατί το GRUP YORUM αποτελεί κομμάτι της εργατικής τάξης και των λαών της Τουρκίας. Ένα συγκρότημα που από τους στίχους του μπορούν να αντλήσουν δύναμη όλοι οι καταπιεσμένοι της γης.

Η αστυνομική αυτή επιχείρηση και το σπάσιμο των μουσικών οργάνων, πέραν ότι είναι δείγμα της ευρύτερης κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία και της ακραίας επιθετικής στρατηγικής που ακολουθεί ο Ερντογάν απέναντι σε όποιον του αντιστέκεται, αποτελεί και ξεκάθαρο χτύπημα στον πολιτισμό και τα ιδανικά που πρεσβεύουμε. Αποκρυσταλλώνει τη σύγκρουση ανάμεσα στο φασισμό και τον επαναστατικό λαϊκό αγώνα, ανάμεσα στη μισαλλοδοξία και την ελευθερία.

Εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δύσκολο αγώνα που διεξάγουν οι σύντροφοι ενάντια στο, εχθρικό για το λαό, φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν. Γιατί τι άλλο από εχθρό του λαού, θα μπορούσε να αποτελεί ένα καθεστώς που στο εσωτερικό του αναδιαρθρώνεται και αυταρχικοποιείται όλο και περισσότερο -με αυξανόμενη ένταση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του 2016- επιβάλλοντας μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και συνεχών εκκαθαρίσεων των πολιτικών του αντιπάλων (προφυλακίσεις καθηγητών, δημοσιογράφων, βουλευτών του HDP και Κούρδων Δημάρχων, σφράγισμα 550 συλλόγων σε μια μέρα) και παράλληλα προσπαθεί να εξοντώσει τον ηρωικό κουρδικό λαό και στηρίζει αντιδραστικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, όπως είναι το ISIS και η Αλ Νούσρα.

Από τη γειτονική Ελλάδα στέλνουμε σινιάλο αντιιμπεριαλιστικής- διεθνιστικής αλληλεγγύης στους συντρόφους του Λαϊκού Μετώπου της Τουρκίας, πιστεύοντας πως η πάλη τους αποτελεί φωτεινό σηματοδότη της αντίστασης.

Σύντροφοι με τον αδιάκοπο και σκληρό αγώνα σας μας γεμίζεται δύναμη και θάρρος. Γιατί όπως λέτε και εσείς ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ GRUP YORUM.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

ΤΟ ΝΑ ΜΑΧΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Συγκέντρωση: Τρίτη 29 Νοέμβρη, στις 17:00 στην Πρεσβεία της Τουρκίας (Β. ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΡΗΓΙΛΗΣ)

Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στο GRUP YORUM: Παρασκευή 9 Δεκέμβρη, στις 19:00 στο Κ*ΒΟΞ (Πλατεία Εξαρχείων)

Συνέλευση αναρχικών- κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

πηγή : http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/2016/11/27/a%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-grup-yorum-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%cf%8c%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1/


Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στα φυλακισμένα μέλη του Grup Yorum: Παρασκευή 9/12, 7μμ, Κ*Βοξ

post image

Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στα φυλακισμένα μέλη του Grup Yorum: Παρασκευή 9/12 στις 7μμ στο Κ*Βοξ (πλ.Εξαρχείων) *Αλέξανδρος Κτιστάκης - Ειρήνη Κωνσταντίνου *Τζουράν Τζουράν *Bandallusia *Κωσταντής Πιστιόλης - Ιάκωβος Μολυμπάκης Στις 21 Οκτωβρίου 2016, τούρκικες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο πολιτιστικό κέντρο IDIL στην Κωνσταντινούπολη, καταστρέφοντας τα μουσικά όργανα των GRUP YORUM. Οι φασιστικές αστυνομικές δυνάμεις κατέστρεψαν τα όργανα, γιατί θέλουν να σιγήσουν τη φωνή των ελεύθερων ανθρώπων. Σπάζοντας τα όργανα, θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα μίσους.
Στις 18 Νοεμβρίου εισέβαλαν ξανά στο IDIL, συλλαμβάνοντας 6 μέλη του GRUP YORUM τα οποία και προφυλάκισαν. Το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, πιστεύει πως οι συλλήψεις, η τρομοκρατ...ία και η αστυνομική βία, μπορούν να ανακόψουν το πάθος για ελευθερία. Κάνει λάθος. Η θέληση, τα ιδανικά και η αλληλεγγύη είναι τα ανίκητα όπλα μας απέναντι στο φασισμό. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τη δύναμη μας, κανείς δεν μπορεί να χαμηλώσει τη φωνή μας. Ακόμα και αν μας φυλακίζουν, ακόμα και αν καταστρέφουν τα μουσικά όργανά μας, εμείς θα συνεχίσουμε να πολεμάμε. Θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε τα τραγούδια της ελευθερίας. Γιατί στεκόμαστε με τη πλευρά του δίκιου.
Τα τραγούδια των GRUP YORUM, είναι τραγούδια για τους επαναστάτες όλης της γης. Οι GRUP YORUM πρέπει να συνεχίσουν να τραγουδάνε και εμείς πρέπει να είμαστε μαζί τους, στην προσπάθεια για αποκατάσταση των ζημιών και στον αγώνα για την απελευθέρωσή τους. Γιατί, η προσπάθεια αυτή, είναι δικιά μας υπόθεση, είναι και δικό μας καθήκον. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, δεν μπορούμε να είμαστε απλοί ακροατές της μουσικής τους, αλλά σύντροφοι και σύμμαχοι στον αγώνα τους. Γι' αυτό πρέπει να τους υποστηρίξουμε, πρέπει να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας και να στείλουμε ένα διεθνές μήνυμα συμπαράστασης. Οι GRUP YORUM τραγουδάνε για εμάς και ήρθε η ώρα να τους το ανταποδώσουμε.
Καλούμε όλους τους συντρόφους, να υποστηρίξουν τη διεθνή καμπάνια για τους GRUP YORUM, μαζεύοντας χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών και οργανώνοντας δράσεις για την απελευθέρωσή τους. Στείλτε αυτό το μήνυμα αλληλεγγύης, βοηθήστε να ακουστούν τα επαναστατικά τραγούδια ακόμα δυνατότερα.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΑΤΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ GRUP YORUM.

Antimperialist Front (τομέας Ελλάδας)

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1566385/