Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 στις 15.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα!

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα - Άμεση επανασύνδεση των κομμένων ρευμάτων!

-Τρίτη 27-12 στις 9.30 πμ, διαμαρτυρία στη ΔΕΗ ( ΧΑΝΘ), μαζί με συλλογικότητες της πόλης

-Τετάρτη 28-12 (και κάθε Τετάρτη) στις 15.30 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς

Για άλλη μια χρονιά η ΔΕΗ δείχνει το «κοινωνικό» της πρόσωπο, προχωρώντας σε μαζικές διακοπές ρευμάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα -ακόμη και στη διάρκεια των γιορτών (δείτε εδώ/). Χιλιάδες οικογένειες που αποδεδειγμένα δεν διαθέτουν κάποιο εισόδημα, οικογένειες με ανάπηρα μέλη -τις οποίες η ΔΕΗ απορρίπτει για τεχνικούς λόγους από τα κοινωνικά τιμολόγια- κινδυνεύουν άμεσα όπως το 4χρονο παιδάκι από τη Λάρισα, που χαροπάλευε στην εντατική για μέρες με εγκαύματα από φωτιά που πήρε το διαμέρισμα το οποίο φωτιζόταν με κεριά, επειδή η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα. Το τελευταίο αυτό περιστατικό έρχεται να μας υπενθυμίσει και τα προηγούμενα θύματα όπως τη μικρή Σάρα από τη Ξηροκρήνη που στην προσπάθεια της να ζεσταθεί χρησιμοποιώντας μαγκάλι πνίγηκε από τις αναθυμιάσεις, το θάνατο των τριών φοιτητών από τη Λάρισα, την τετραπληγική γυναίκα στο Ρέθυμνο κλπ.

Δυστυχώς αυτή η λίστα δεν θα σταματήσει εδώ, καθώς η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας πλήρως τις απαιτήσεις των δανειστών, ψηφίζει συνεχώς αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία γονατίζουν κυριολεκτικά χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και στα βασικά: τροφή, νερό, ρεύμα, στέγαση! Μάλιστα εδώ και μήνες έχουν ξεκινήσει και την αρπαγή των σπιτιών μας καθώς έχουν ξεκινήσει οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας, οι οποίοι από 1-1-17 θα εντατικοποιηθούν!

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Πρέπει να βγούμε ξανά στους δρόμους, να οργανώσουμε την αντίσταση μας μέσα από συνελεύσεις σε γειτονιές, σε εργασιακούς χώρους για να καταργήσουμε παλιά και νέα μνημόνια. Καλούμε τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να συμμετέχει μαζικά στις δράσεις μας για τη δημιουργία ενός διχτύου αλληλεγγύης και αγώνα, για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις. Για να σταματήσουμε τον εκβιασμό και την τρομοκρατία που μας επιβάλουν ντόπιοι και ξένοι μνημονιακοί τοκογλύφοι!

Επόμενη συνέλευση της Επιτροπής Πέμπτη 12 Γενάρη στις 7μμ, στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων

-Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας

-Ενημερώστε μας άμεσα, σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων, απολύσεις κτλ.

στo τηλέφωνο:2310265730, στο email: epitropidrasis@gmail.com

στο blog: http://epitropidrasisds.blogspot.gr/

Με τη δική μας οργάνωση και αγώνα παντού, να επιβάλλουμε:

  • Απαγόρευση των κατασχέσεων κατοικιών και καταθέσεων.
  • Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων
  • Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
  • Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ. Άμεση επιστροφή σε εθνικό νόμισμα!
  • Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
  • Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ:2310265730, epitropidrasis@gmail.com,epitropidrasis.blogspot.gr

πηγή: http://epitropidrasisds.blogspot.gr/2016/12/27-12-9.html#more


Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Ούτε και σήμερα πλειστηριασμοί! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την επόμενη εβδομάδα σε Ειρηνοδικείο και ΔΕΗ!

Και σήμερα, όπως 12 βδομάδες τώρα το σχέδιο κυβέρνησης-Ε.Ε.-τραπεζών για αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης πέφτει στο κενό. 3 μήνες τώρα, όποιο μέσο κι αν χρησιμοποιούν, δεν μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς αφού ούτε η λάσπη και οι "δεσμεύσεις" της κυβέρνησης ούτε τα μέτρα αστυνομικής καταστολής και οι διώξεις ούτε οι παρανομίες και η "αποχή" των συμβολαιογράφων φαίνεται να οδηγούν στο ξεφούσκωμα του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, που κάθε Τετάρτη στήνει φραγμό στα αρπακτικά.

Και δυστυχώς τα κοράκια δεν κάνουν διακοπές. Έτσι και την επόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη 28 του Δεκέμβρη που θέλουν και πάλι πλειστηριασμούς να διενεργήσουν, εμείς θα είμαστε εκεί και θα τους σταματήσουμε!

Όπως διακοπές δεν υπάρχουν γενικά σ' αυτή την τραγωδία που θέλουν να παίξουν με τη ζωή μας, παρ' εκτός από τις διακοπές (ή τις απειλές διακοπών) ρεύματος και νερού που γίνονται για να επιβάλλει η ΔΕΗ τους πολυδιαφημισμένους διακανονισμούς χρεών με προκαταβολές και γενικά όρους που είναι αδύνατο να εκπληρώσει η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

καλεί την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη

  • στη 1.30μ.μ. στη ΔΕΗ Δυτικής Θεσ/νίκης (26ης Οκτωβρίου, απέναντι από τα Δικαστήρια) για να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι διακοπές και να γίνονται διακανονισμοί με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη.
  • στις 3.30μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης για να μην αρπάξουν κανένα λαϊκό σπίτι, οικόπεδο, μαγαζί ή χωράφι.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ-ΡΕΥΜΑ-ΝΕΡΟ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ!

πηγή : http://epitropi3den.blogspot.com/2016/12/blog...