Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 στις 11.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Μπενόγια και τον Ουάρτε

Λευτεριά κι αλληλεγγύη για την Μπενόγια και τον Ουάρτε - Πολιτική ανυπακοή στην Ευρώπη των κλειστών συνόρων και των κέντρων κράτησης

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη της, την όλοψυχη «συνενοχή» της και τον απέραντο θαυμασμό της και ζητά την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση της Μπενόγια Ουάρτε και του Μικέλ Σουλοάγα, Βάσκων ακτιβιστών, που κρατούνται στην Ηγουμενίτσα με κατηγορίες κακουργηματικών πράξεων και κινδυνεύουν με προφυλάκιση, επειδή προσπάθησαν να μεταφέρουν 8 πρόσφυγες (ανάμεσά τους μια έγκυο γυναίκα από το Αφγανιστάν) έξω από τα ελληνικά σύνορα, στην Ισπανία. Ζητάμε επίσης την άμεση παύση κάθε διοικητικής κύρωσης προς τους 8 πρόσφυγες.

H πράξη πολιτικής ανυπακοής της Μπενόγια και του Μικέλ είναι μια πράξη υποδειγματική στην κατεύθυνση της ανάκτησης της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας των λαών της Ευρώπης και του κόσμου, που βάναυσα παραβιάζεται από την ρατσιστική πολιτική της καταστολής, των κλειστών συνόρων και των δολοφονιών που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πολιτική αυτή έχει φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα βαρβαρότητας μετά την ευρω-τουρκική συμφωνία της ντροπής, την οποία το ελληνικό κράτος όχι μόνο υπέγραψε με τα δύο χέρια, αλλά έχει αναλάβει επί της ουσίας και την εφαρμογή.

Η ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων, που παραβιάζει κάθε στοιχειώδες δικαίωμα κατοχυρώθηκε διεθνώς για τους πρόσφυγες μετά τη συντριβή του ναζισμού, έχει οδηγήσει στη δολοφονία χιλιάδων προσφύγων στα ευρωπαϊκά σύνορα, στη Μεσόγειο. Πολλαπλάσιοι άνθρωποι, αφού γλιτώνουν από τον πνιγμό και τα ναρκοπέδια, κλείνονται σε απάνθρωπα κέντρα κράτησης, τα οποία ξεφυτρώνουν στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, θυμίζοντας τις πιο σκοτεινές μέρες της ηπείρου.

Αν αυτή η πολιτική της Ε.Ε., είναι ο νόμος, τότε ολόψυχα δηλώνουμε παράνομοι, γιατί στην παρανομία βρίσκεται το δίκιο.

Κάθε κίνηση πολιτικής ανυπακοής απέναντι στη βαρβαρότητα των κλειστών συνόρων, των πνιγμών στη Μεσόγειο και των κέντρων κράτησης είναι κίνηση νόμιμη και δίκαιη από τη σκοπιά του ανθρωπισμού, του πολιτισμού και της ελευθερίας

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΝΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΚΕΛ

Κάλεσμα σε συγκέντρωσης αλληλεγγύης. Παρασκευή 30/12/2016 11:30 Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας

-ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΠΕΝΟΓΙΑ ΟΥΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΚΕΛ ΣΟΥΛΟΑΓΑ

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΣΥΛΟ, ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

-ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

roci-logo

πηγή : http://rocinante.gr/lefteria-ki-allilengii-gi...


1 2 3

Είμαστε όλοι διακινητές της αλληλεγγύης

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου 2016 το Λιμενικό της Ηγουμενίτσας συνέλαβε τον Μικέλ Σουλοάγα (Mikel Zuloaga) και την Μπεγόνια Ουάρτε (Begoña Huarte), βασκικής καταγωγής, επειδή μετέφεραν μέσα σε τροχόσπιτο οκτώ πρόσφυγες με σκοπό να φτάσουν στη Χώρα των Βάσκων, στο πλαίσιο μιας μεγάλης καμπάνιας ελεύθερης μετακίνησης προσφύγων, με εξασφαλισμένη αξιοπρεπή στέγαση και εργασία, στον αγώνα για μια ζωή χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Πρόκειται για μια απολύτως δίκαιη πράξη πολιτικής ανυπακοής. Οι δύο Βάσκοι κρατούνται στην Ηγουμενίτσα με βαριές κατηγορίες, οι έξι από τους οκτώ πρόσφυγες αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ οι άλλοι δύο κρατούνται σε άθλιες συνθήκες επειδή δεν είχαν χαρτιά.

Η ενέργεια των δύο Βάσκων αγωνιστών, μια ρωγμή αμφισβήτησης του ρατσιστικού συνοριακού καθεστώτος της ΕΕ, αποτελεί παράδειγμα αξιοπρέπειας κι έμπρακτης αλληλεγγύης, σε μια εποχή όπου η Ευρώπη μοιάζει όλο και περισσότερο με σκοτεινή ήπειρο. Οι παλιοί και νέοι φράχτες, οι αποκλεισμοί, η αναβάθμιση της επιτήρησης μέσω του τεχνολογικού λόμπι της ασφάλειας, η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης είναι η ουσία της Ευρώπης-Φρούριο.

Οι συλληφθέντες-ίσσες Mikel Zuloaga, Begoña Huarte, Reza Ali και Ahmet Awais έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

Δεν θα δεχτούμε την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης με το πρόσχημα της πάταξης της «διακίνησης», που προβλέπει μάλιστα εξοντωτικές ποινές φυλάκισης.

Μαζί τους θα αγωνιστούμε ενάντια στη βαρβαρότητα της Ευρώπης-Φρούριο, ενάντια στο διαχωρισμό των ανθρώπων ανάλογα με την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο, για την ελευθερία μετακίνησης, για να διαρρήξουμε το καθεστώς εξαίρεσης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 30/12, στις 11:30 στο δικαστικό μέγαρο Ηγουμενίτσας.

  • Άμεση απελευθέρωση των δύο Βάσκων αγωνιστών και των δύο προσφύγων
  • Ελεύθερη μετακίνηση ενάντια σε φράχτες και σύνορα

Χειρονομία-Αντιεξουσιαστική Κίνηση

πηγή: http://xeironomia.espivblogs.net/2016/12/29/%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3/


1 2 3

Διαδήλωση για τις συλλήψεις ακτιβιστών στην Ηγουμενίτσα

Δηλώνουμε ότι η πράξη πολιτικής ανυπακοής του Μικέλ και της Μπέγκο για τη μεταφορά προσφύγων από την Ελλάδα στη Χώρα των Βάσκων είναι μια πράξη που όχι μόνο δεν πρέπει να διώκεται αλλά που αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, σε μια Ευρώπη που θυμίζει όλο και περισσότερο τις σκοτεινότερες εποχές της ιστορίας της, μια Ευρώπη που υψώνει φράχτες και παρατάσσει στρατιωτικά σώματα απέναντι στους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας. Οι συλληφθέντες-ισσες Mikel Zuloaga, Begoña Huarte, Reza Ali και Ahmet Awais έχουν κερδίσει τον πλήρη σεβασμό και τη στήριξη μας.
Δεν θα δεχτούμε την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης με το πρόσχημα της πάταξης της "διακίνησης", που προβλέπει εξοντωτικές ποινές φυλάκισης.
Μαζί τους θα αγωνιστούμε ενάντια στη βαρβαρότητα της Ευρώπης-Φρούριο, για να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας με την ολόπλευρη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, ενάντια στο διαχωρισμό των ανθρώπων ανάλογα με την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο, για την ελευθερία μετακίνησης και το δικαίωμα παραμονής. Κάλεσμα σε συγκέντρωσης αλληλεγγύης.
Παρασκευή 30/12/2016
11:30 Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας

πηγή : http://syprome.blogspot.com/2016/12/blog-post...