Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στις 11.00

Ετήσιο Ψήσιμο Αρνιού (vol. 5)

Τσικνοπέμπτη αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη με τη σκέψη στην ΚΙΝΗΣΗ

Αλληλέγγυοι από τη Θεσσαλονίκη "γιορτάζουν" την τσικνοπέμπτη και μας σκέφτονται. Ενισχύουν οικονομικά την Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό. Και θα ανταποδώσουμε όταν σύντομα θα ανταμώσουμε στο δρόμο της αλληλεγγύης ανάμεσα στα κοινωνικά κινήματα.

Ετήσιο Ψήσιμο Αρνιού (vol. 5)

Ως χημικοί μηχανικοί and friends (τσενγκζ & φριενδς), στα πλαίσια του Ετήσιου Ψησίματος Αρνιού που διοργανώνουμε, είμαστε για χρονιά εδώ. Αρχικός μας σκοπός είναι να περάσουμε (και εμείς και εσείς) καλά τη μέρα τούτη. Δευτερευόντως, σκοπεύουμε στην οικονομική ενίσχυση και ανάδειξη κοινωνικών ζητημάτων και αγώνων που «τρέχουν δίπλα μας», όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια με τη ΒΙΟΜΕ, το ταμείο στήριξης των διωκόμενων της Χαλκιδικής, τους μετανάστες και τις μετανάστριες της Ειδομένης. Φέτος, τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν για την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού στην περιοχή του Βόλου.

Αντιλαμβανόμαστε το νερό ως αγαθό που ανήκει σε όλους μας, όπως τα δάση, τα βουνά, το σύνολο του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι αγαθό ζωτικής σημασίας για κάθε έμβιο ον (μέσα σ' αυτά κι ο άνθρωπος) και για αυτό το λόγο δε μπορεί σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζεται ως προϊόν που υπόκειται στους «νόμους της αγοράς».

Το τελευταίο διάστημα, οι κάτοικοι τόσο των χωριών του Πηλίου όσο και του Βόλου αντιδρούν απέναντι στην επιχειρούμενη σταδιακή υποβάθμιση του νερού του Πηλίου -υδροφορέας που τροφοδοτεί με πόσιμο (και όχι μόνο) νερό την ευρύτερη περιοχή του Βόλου- καθώς και των υπηρεσιών παροχής και ύδρευσης της ΔΕΥΑΜΒ. Μέσω παρεμβάσεων στο δημοτικό συμβούλιο (μιας και ο Δήμος Βόλου συντονίζει τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης) καθώς και άλλων δυναμικών δράσεων τόσο στα χωριά όσο και στην πόλη του Βόλου, έχει συσταθεί ένα κίνημα το οποίο αναγνωρίζει το νερό ως κοινό αγαθό που ανήκει σε όλους και όλες χωρίς διακρίσεις, και δηλώνει πως θα βρίσκεται απέναντι στα όποια σχέδια υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης του νερού.

Η δημοτική αρχή από τη μεριά της, μέσω μηνύσεων και διώξεων κόσμου του αγώνα, επιχειρεί να καταστείλει τις όποιες αντιδράσεις για να συνεχίσει το έργο της ανενόχλητα. Βέβαια, αν κάτι δίδαξε ο αγώνας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική είναι πως οι διώξεις αυτές χαλυβδώνουν τον ίδιο των αγώνα, καθιστώντας τον στα μάτια της κοινωνίας δίκαιο αλλά και αναγκαίο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους αγωνιζόμενους κατοίκους του Πηλίου και του Βόλου στο αγώνα που δίνουν -και που δίνουμε καθημερινά- για ζωή και αξιοπρέπεια.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε πως η ενέργεια αυτή του ψησίματος, δεν αποσκοπεί μόνο στη συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού, αλλά επιθυμούμε να αποτελέσει έναυσμα, τόσο για την προσωπική όσο και για τη συλλογική ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση γύρω από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των κοινών αγαθών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κίνηση Κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό:

- https://watervolo.blogspot.gr - https://www.facebook.com/watervolo/

τσενγκζ & φριενδ

πηγή : https://watervolo.blogspot.gr/2017/02/blog-post_14.html