Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 στις 15.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 15:30 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ)

Για άλλη μία φορά το κίνημα δέχεται επίθεση. Στόχος αυτή τη φορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, Τραπεζιτών - Τοκογλύφων και ΕΕ είναι να εκφοβίσουν και να σταματήσουν κάθε αγώνα ενάντια σ' αυτούς που αρπάζουν σπίτια ακόμη και τις ίδιες μας τις ζωές.
Συγκεκριμένα καλέστηκαν μέλη του κινήματος των πλειστηριασμών να δώσουν εξηγήσεις για την συμμετοχή τους στο κίνημα κατόπιν ανώνυμης μήνυσης γενικά και αόριστα. Και μάλιστα με μία απίστευτη δήλωση από τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ότι "Και ένα εκατομμύριο δύο διώξεις θα ασκηθούν, εάν χρειαστεί». Και όλα αυτά προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας ούτως ώστε αυτοί να συνεχίσουν το εγκληματικό τους έργο ανενόχλητοι.
Όλοι εμείς όμως οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν θα κάνουμε πίσω. Δεν θα αφήσουμε κανένα σπίτι στα χέρια μαυραγοριτών. Θα σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών με τις δικές μας δυνάμεις.

Επόμενη συνέλευση της Επιτροπής Πέμπτη 9 Φλεβάρη στις 7μμ, στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων

-Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας
-Ενημερώστε μας άμεσα, σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων, απολύσεις κτλ.
Τηλέφωνο:2310265730, email: epitexropidrasexis@gmailex.com
blog: http://epitropidrasisds.blogspot.gr/

Με τη δική μας οργάνωση και αγώνα παντού, να επιβάλλουμε:
• Απαγόρευση των κατασχέσεων κατοικιών και καταθέσεων.
• Κανένα σπίτι χωρίς τροφή, ρεύμα, νερό, θέρμανση. Άμεση επανασύνδεση κομμένων ρευμάτων
• Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
• Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ. Άμεση επιστροφή σε εθνικό νόμισμα!
• Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
• Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ:2310265730, epitropidrasis@gmail.com,epitropidrasis.blogspot.gr

πηγή: http://epitropidrasisds.blogspot.gr/2016/12/27-12-9.html#more


1 2 3 4

Συνέλευση των Κινημάτων (28 Γενάρη) - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28/1 στην ΕΔΟΘ πολύ μαζική συνέλευση σωματείων εργαζόμενων και συνταξιούχων, συνελεύσεων γειτονιάς, τοπικών κινήσεων, επιτροπών αγώνα, φοιτητικών συλλόγων και κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων μετά από κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Στόχος της συνέλευσης ήταν η κοινή δράση όλων των αγωνιζόμενων εργατικών, τοπικών και νεολαιίστικων συλλογικοτήτων από κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά που με συντονισμένο αποφασιστικό κι ανυποχώρητο αγώνα, ξεπερνώντας λογικές αγώνων απλής διαμαρτυρίας, θα σχεδιάσουν και θα ξεδιπλώσουν στο επόμενο διάστημα αγώνες με όρους νίκης και ανατροπής της κοινωνικής βαρβαρότητας.

Δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες μετέφεραν στην συνέλευση την εμπειρία αγώνων και εξέφρασαν την ανάγκη για συντονισμένο αγώνα για κάθε ζήτημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά, για την κατοχύρωση για όλους όσους ζουν σ' αυτήν τη χώρα (Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων) του δικαιώματος στη στέγη αλλά και όλα τα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, και την οριστική απαλλαγή από την κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν στη ζωή μας η κυβέρνηση (και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ), η Ε.Ε. , το κεφάλαιο, τα μνημόνια, το χρέος.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας σε μια περίοδο ήττας για το εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει μικρές νίκες και έχει γίνει άμμος στα γρανάζια του συστήματος, με δεδομένη τη σημασία πλειστηριασμών και κατασχέσεων για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Είναι ανάγκη των καιρών αυτό το πνεύμα του ανυποχώρητου αγώνα να περάσει σ' όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Συζητήθηκε επίσης στην συνέλευση η πολιτική και κοινωνική συγκυρία με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης που επιφυλάσσει νέα σκληρά μέτρα αλλά και πιθανά ένα νέο 4ο Μνημόνιο με δημοσιονομικό κόφτη παντού, νέα μείωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιώματων απέμειναν, επέκταση της ελαστικής εργασίας και με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές - μαθητεία, απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των ΣΣΕ, περικοπές και αλλαγή του χαρακτήρα του επιδόματος ανεργίας, προετοιμασία χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων, επέκταση της εξαθλίωσης και της φτώχειας, νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Κοινή συνισταμένη όλων όσων συμμετείχαν στην συνέλευση των κινημάτων ήταν πως απαιτείται ένας αγώνας από τα κάτω, όπου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, με μόνιμο συντονισμό σε τακτική βάση, με βάση πάντα τη δημοκρατία των συνελεύσεων, που δεν θα θυμίζει τις κινητοποιήσεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, τους αγώνες με ημερομηνία λήξης, που είχαν ξεπουληθεί πριν ακόμη ξεκινήσουν ή τους αγώνες για «το μοίρασμα της φτώχειας μας».

Η Συνέλευση αποφάσισε:

  • την διοργάνωση ένα μεγάλου παλλαϊκού συλλαλητήριου στις 12 του Φλεβάρη, στις 5μμ στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου κάθε χώρος και κίνημα μπορεί να συμμετέχει με δικές του θέσεις και δικά του αιτήματα για "να πιάσουμε το νήμα" από τους λαϊκούς αγώνες του 2010-2012, να βροντοφωνάξουμε "ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ", να γίνει κυρίαρχο σ' όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα το σύνθημα "ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ".
  • την κοινή παρέμβαση κόντρα στην πολιτική απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με τη μαζική συμμετοχή κάθε χώρου κάθε Τετάρτη στις 3.30μ.μ., στο Ειρηνοδικείο, αλλά και σε άλλες δράσεις σε εφορίες, τράπεζες, ΔΕΗ κ.α.
  • την κοινή δράση σε ζητήματα και χώρους έχοντας μπροστά τα σωματεία και τις συλλογικότητες του κάθε χώρου. Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει κάλεσμα σε πρωτοβάθμια σωματεία και κάθε κινηματική συλλογικότητα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 12ης Φλεβάρη και σε νέα Συνέλευση των κινημάτων στις αρχές Μάρτη
  • την απεύθυνση για πανελλαδικό συντονισμό σε παρόμοιες κοινές δράσεις και πανελλαδικές κινητοποιήσεις ώστε να ξαναβγεί στο προσκήνιο ο λαός και οι αγώνες του με συνολική πολιτική ανυπακοή, παλλαϊκό ξεσηκωμό και την προοπτική της γενικής πολιτικής απεργίας, ώστε να ανατραπεί η κοινωνική βαρβαρότητα και ο εργασιακός μεσαίωνας

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

πηγή : https://syntonsyllogthes.blogspot.gr/2017/01/2812017.html


1 2 3 4

Η στέγαση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Μέσα στο σεληνιακό τοπίο της ελληνικής πραγματικότητας, έτσι όπως διαμορφώθηκε, στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, από τις δεξιές-αριστερές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εκστρατεία αφαίμαξης του κοινωνικού πλούτου βάζει άλλον έναν στόχο: τη στέγαση. Μετά από την ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου στην εργασία, την αγροτική παραγωγή, την ασφάλιση, τις κοινωνικές ελευθερίες, το περιβάλλον και τα κοινωνικά αγαθά, θέτουν στο στόχαστρο τους ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα υλικά στηρίγματα της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων.

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη βουλή, αποτελεί ένα ακόμα μέτωπο του νέου πολέμου που έχει κηρύξει το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο στους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και κατ' επέκταση στο σύνολο των ανθρώπων που συντηρούν με τα εισοδήματά τους (παιδιά, συγγενείς με χρόνιες παθήσεις κλπ). Μετά και το νέο εγκληματικό νομοσχέδιο κατά της κοινωνικής ασφάλισης, είναι πιο φανερό από ποτέ ότι μία ολομέτωπη ταξική αντεπίθεση, στα πεδία της στέγασης, της ασφάλισης, της υγείας, με απώτερο στόχο μια συντονισμένη προλεταριακή άρνηση πληρωμών, είναι αναγκαία.

Αφήνοντας πλέον στην άκρη κάθε πρόσχημα, η πρόσφατη ψήφιση των προαπαιτούμενων στα τέλη του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανοίγει τον δρόμο για την επέλαση και του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου ενάντια στη κατοικία. Τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και των ακινήτων αναλαμβάνουν πλέον διεθνείς επενδυτικοί οίκοι και funds, ενώ μεταξύ άλλων, ως θεματοφύλακας των συμφερόντων των οφειλετών απέναντι στις παραπάνω εταιρείες, εμφανίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών (!).

Μετά τις «νομοτεχνικές βελτιώσεις» του Νοεμβρίου που ουσιαστικά πετσοκόβουν τις όποιες προστατευτικές διατάξεις ίσχυαν μέχρι τώρα, το πλαίσιο προστασίας από τους πλειστηριασμούς αυστηροποιείται δραματικά, τα χρονικά όρια μένουν ασαφή, ενώ εισάγονται νέες αφηρημένες έννοιες όπως ο «συνεργάσιμος δανειολήπτης». Διασαφηνίσεις, ορισμοί, αξιολογήσεις κτλ., περνάνε όλα στη κρίση των τραπεζών. Η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της, ζητώντας απλά από τους τραπεζίτες να δείξουν κατανόηση και επιείκεια (βλ. δηλώσεις Δραγασάκη τον Νοέμβριο). Οι ουρές των οφειλετών στα ειρηνοδικεία στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, για την ένταξή τους στις σχετικά ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, αναδεικνύουν τις διαστάσεις της απειλής. Η ίδια η αίτηση για ένταξη στον εν λόγω νόμο, αποτελεί μια κοστοβόρο διαδικασία με το απαιτούμενο ποσό να ανέρχεται στα 1000 περίπου ευρώ. Ακόμα και η αξίωση προστασίας, πληρώνεται αδρά.

Από την 1/1/ το 2016, καταργήθηκε η δυνατότητα της μηδενικής δόσης για όσους παρουσιάζουν μηδενικό εισόδημα ή αδυνατούν όχι μόνο να πληρώσουν τις δόσεις τους αλλά και να αντεπεξέλθουν στα καθημερινά έξοδα της οικογένειάς τους. Επιπλέον, άνοιξε η διαδικασία της ελεύθερης εκποίησης και της μείωσης του κόστους του εκπλειστηριάσματος. Αν δηλαδή ο πρώτος πλειστηριασμός αποβεί άκαρπος, ο δεύτερος ξεκινάει από το μισό της εμπορικής αξίας του ακινήτου, ενώ αν κι αυτός δεν ολοκληρωθεί, ο τρίτος ξεκινάει από μηδενική τιμή εκκίνησης. Ακόμα, αν το ακίνητο εκπλειστηριαστεί σε ποσό χαμηλότερο της εμπορικής του αξίας και του ποσού του δανείου, ο οφειλέτης συνεχίζει να χρωστάει στη τράπεζα το υπολειπόμενο ποσό. Και χάνει το σπίτι του και συνεχίζει να χρωστάει. Στην ουσία ζητείται από τους δανειολήπτες η εξόφληση του δανείου τους για δεύτερη φορά. Κι αυτό, τη στιγμή που πολλά από τα κόκκινα δάνεια έχουν στην ουσία εξοφληθεί προς τις τράπεζες μέσω των φόρων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αν λοιπόν, κάποιος αδυνατεί να αποδώσει στις τράπεζες το καθαρό τους κέρδος, θα χαρακτηρίζεται «μη συνεργάσιμος» και το σπίτι του θα βγαίνει στο σφυρί ή εναλλακτικά, το δάνειο του θα μπορεί να περνάει στα χέρια των επενδυτικών οίκων, οι οποίοι με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία από τις τράπεζες -καθώς δεν προσδοκούν απαραίτητα στην εξόφληση του δανείου- θα μετατρέψουν το ακίνητο σε χρηματοπιστωτικό προϊόν και θα τζογάρουν, πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη τους. Για εμάς, η προάσπιση της πρώτης κατοικίας και η παρεμπόδιση εξώσεων και πλειστηριασμών, είναι η έμπρακτη και με ταξικούς όρους υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού της στέγασης. Μακριά από λαϊκίστικες, ψευδεπίγραφες ριζοσπαστικές φανφάρες, το πολιτικό μας πλαίσιο για τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, είναι η ταξική προάσπιση όλων των κοινωνικών αγαθών, κομμάτι των οποίων είναι και η κατοικία-στέγαση.

Η ακύρωση ενός πλειστηριασμού στο ειρηνοδικείο, μεταθέτει τη διαδικασία για 2 μήνες μετά, δημιουργώντας σε πρώτο χρόνο, μια πρώτη γραμμή πρόσκαιρης άμυνας της τάξης μας. Συνεπώς, η παρουσία όλων μας στα ειρηνοδικεία είναι απαραίτητη. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη του περάσματος από την υπεράσπιση της στέγασης, στην κατοχύρωση της ως αγαθού για όλους και όλες· την ανάγκη του περάσματος από την άμυνα στην επίθεση.

Ξεκινώντας από τη θέση αυτή, κι ενάντια σε κάθε ιδιωτική και εμπορική εκμετάλλευση της κατοικίας, χρησιμοποιούμε και προτάσσουμε το εργαλείο της κατάληψης, ως μορφή μαχητικής ανάκτησης του κοινωνικού πλούτου, για την εξασφάλιση στέγης σε όλους τους καταπιεσμένους του κόσμου, άστεγους/ες, μετανάστες/τριες, εργάτες/τριες, τους φτωχοδιάβολους της εποχής μας.

Ως Αναρχική Ομοσπονδία, κομμάτι των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, θα παλέψουμε μαζί με την τάξη μας με κάθε μέσο. Θα είμαστε εκεί, στα ειρηνοδικεία, τους δρόμους, τις γειτονιές, απέναντι στους δικαστές, τους τραπεζικούς αντιπροσώπους και τους μάνατζερ των επενδυτικών funds, σε φυσική αντιπαράθεση αν χρειαστεί με τους ένστολους προστάτες τους· με τους φτωχούς, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους καταπιεσμένους, με τους εκμεταλλευόμενους ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στις τραπεζικές συμμορίες

Ταξική αντεπίθεση, αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

http://anarchist-federation.gr

info@anarchist-federation.gr

twitter: https://twitter.com/anarchistfedGr

fb: https://www.facebook.com/anarxikiomospondia2015/

Στη Θεσσαλονίκη, οι πλειστηριασμοί γίνονται κάθε Τετάρτη, στις 15:30, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Μέχρι την οριστική εξαίρεση των πρώτων κατοικιών και την κατοχύρωση της στέγασης ως αναφαίρετο δικαίωμα της τάξης μας, μπλοκάρουμε στην πράξη, ως μέσο πίεσης, κάθε πλειστηριασμό, ό,τι ακίνητο και αν αφορά και όποια και αν είναι η χρήση του. Μέχρι τότε, δεν θα επιτρέψουμε στα κάθε λογής κρατικά και μη αρπακτικά να "κάνουν τη δουλειά τους".

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/1, 15:30


Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)
lib_thess@hotmail.com
libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2017/01


1 2 3 4

Πλειστηριασμοί, πρόθυμοι συμβολαιογράφοι και άλλοι καλοθελητές

Μαζική η παρουσία των διαδηλωτών και την Τετάρτη 15 Φλεβάρη στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης και για μια ακόμη φορά τράπεζες και κράτος δεν μπόρεσαν ν' αρπάξουν λαϊκή κατοικία και περιουσία.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι και αυτή τη φορά ο αριθμός των πλειστηριασμών που έφτασαν τελικά στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ήταν πολύ μικρός, αφού από την πλευρά των συμβολαιογράφων δεν προωθούνται πλειστηριασμοί που αφορούν κατοικίες με επισπεύδοντα τράπεζες, Δημόσιο ή Δήμους, σύμφωνα με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων. Η κατάσταση αυτή είναι βέβαια αποτέλεσμα της δράσης του κινήματος, της δυναμικής και της αποφασιστικότητας με την οποία αντιτασσόμαστε στην πολιτική της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφάλαιο. Ακόμη πιο σίγουρο όμως είναι ότι θα συνεχιστεί μόνο αν το κίνημα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση και θα έχει πραγματικά και οριστικά αποτελέσματα, με την αναχαίτιση και των νέων σχεδίων του αντιπάλου όπως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μόνο αν εντείνουμε, σχεδιάσουμε καλύτερα και επεκτείνουμε τη δράση σε κάθε ειρηνοδικείο αλλά και κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά, συσπειρώνοντας την κοινωνική πλειοψηφία.

Πρέπει ταυτόχρονα να επισημάνουμε την κατά συρροήν παραβίαση από την πλευρά συγκεκριμένων συμβολαιογράφων του νομοθετικού πλαισίου διενέργειας των πλειστηριασμών. Μετά τις παραβιάσεις της προέδρου των Συμβολαιογράφων Θεσ/νίκης Μπιλίση-Χρουσαλά, την Τετάρτη 15/2 και σε πλειστηριασμό που αφορούσε απαιτήσεις της τράπεζας Πειραιώς για ένα μικρό κατάστημα και ένα υπόγειο χώρο στη λαϊκή γειτονιά των Συκεών, η παρευρισκόμενη συμβολαιογράφος, επέμεινε να προχωρήσει τη διαδικασία σε μια αίθουσα κατάμεστη από διαδηλωτές που απαιτούσαν τη ματαίωση του πλειστηριασμού. Προσπαθώντας να πετύχει την αναδιαπραγμάτευση της τιμής προσφοράς και τη μείωσή της προς όφελος της τράπεζας, κήρυξε άγονο τον πλειστηριασμό «λόγω μη προσέλευσης πλειοδοτών» και όχι λόγω της παρουσίας των διαδηλωτών και της αδυναμίας πραγματοποίησής του.

Να 'ναι σίγουροι όμως και αυτοί που με παρόμοιους τρόπους παραβιάζουν κάθε νομότυπη διαδικασία και τα αφεντικά τους, οι τραπεζίτες, πως ούτε και την επόμενη φορά ούτε ποτέ, ούτε σ' αυτόν τον πλειστηριασμό ούτε κανέναν που αφορά λαϊκή κατοικία και περιουσία δεν θα τα καταφέρουν. Θα είμαστε πάντα εκεί, στη δράση και τις λοβιτούρες των αρπακτικών φραγμό να βάζουμε.

Συνεχίζουμε και την επόμενη Τετάρτη 22 Φλεβάρη και κάθε Τετάρτη, 3.30μ.μ., στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης.

Και την Πέμπτη 23 Φλεβάρη στη Συνέλευση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ οργανώνουμε τις νέες δράσεις μας και την απάντησή μας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Υ.Γ.: Πολύ «δηλητήριο» πέφτει το τελευταίο διάστημα για το ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ όχι μόνο από την κυβερνητική προπαγάνδα και τα παπαγαλάκια της αλλά και από συγκεκριμένη πολιτική οργάνωση (και με τα ίδια ακριβώς "επιχειρήματα"), τα μέλη της οποίας συμμετείχαν μέχρι πρόσφατα στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ αλλά αδυνατώντας να επιβάλλουν τις απόψεις τους, αποχώρησαν.

Αντικείμενο της νέας επίθεσης ένας από τους πλειστηριασμούς της Τετάρτης 15/2, που αφορούσε ένα βιομηχανικό χώρο αξίας 1,4 εκατ. ευρώ (όπως δηλώθηκε από τον ιδιοκτήτη του) και έβγαινε σε πλειστηριασμό από την τράπεζα Πειραιώς. Προφανώς ένα ακίνητο με τέτοια αξία, από όποια πλευρά κι αν το εξετάσεις, δεν αποτελεί λαϊκή περιουσία. Γι αυτό και ως ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ δεν πήραμε θέση για το συγκεκριμένο πλειστηριασμό (όπως και για άλλον που αφορούσε σε διαφορά μεταξύ ιδιωτών, πρώην συζύγων). Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου ακινήτου. Μπορεί πράγματι ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας να βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση μετά το κλείσιμο της (όχι μικρής) επιχείρησής του αλλά μάλλον όχι τόσο δεινή όσο αυτή που βρέθηκαν οι πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης του όταν απολύθηκαν. Και είναι σίγουρο ότι κι αν ακόμη κρατήσει το συγκεκριμένο ακίνητο ούτε τους εργαζόμενους θα επαναπροσλάβει ούτε το ακίνητο θα μοιραστεί μαζί τους, δεν θ' αλλάξουν ταξική θέση ούτε αυτός ούτε εκείνοι…

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, μέσα από τις αποφάσεις των συλλογικοτήτων που τον συναποτελούν και τις συνελεύσεις του ενεργεί με βάση ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Θέσεις του τύπου «να σώσουμε από τις τράπεζες που έχουν περάσει σε χέρια ξένων την περιουσία όλων των Ελλήνων» (και του ελληνικού κεφαλαίου μαζί) δεν μας αγγίζουν αφού ξεκάθαρα από την πρώτη μέρα της δράσης μιλήσαμε για μια πολιτική που στερεί κάθε δικαίωμα από τα λαϊκά στρώματα για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση και να βγει από αυτήν με τους καπιταλιστές σε καλύτερες θέσεις. Ταχθήκαμε με το δικαίωμα στη στέγη, το ρεύμα, το νερό, τη θέρμανση και την περίθαλψη για όλους όσους ζουν σ' αυτή τη χώρα (και των «λαθρο-έποικων» συμπεριλαμβανομένων, όπως μέλος της συγκεκριμένης πολιτικής οργάνωσης αποκάλεσε σε συνέλευσή μας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες).

Ταχθήκαμε με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και των άνεργων, των νέων και των συνταξιούχων, που σε κάθε περίπτωση έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών τους, των καπιταλιστών, μικρών ή μεγάλων, ντόπιων ή ξένων.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα ή θα έχει ταξικό πρόσημο στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του ή θα αφεθεί έρμαιο στις θέσεις και τις διαθέσεις διαφόρων φασιστικών, εθνικιστικών ή "πατριωτικών" μορφωμάτων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή : http://syntonsyllogthes.blogspot.com/2017/02/...