Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στις 9.00 πμ

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση για το δίκιο ενός τόπου

Θεσσαλονίκη: Πορεία 11/3. Συγκέντρωση στα Δικαστήρια 13/3

Μια ολόκληρη κοινωνία δικάζεται γιατί υπερασπίζεται το ανθρώπινο δικαίωμά της να έχει έναν τόπο να ζει, νερό να πίνει, αέρα να αναπνέει. Θα σταματήσουμε την καταστροφή της Χαλκιδικής. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων μας - για την ζωή, για την αξιοπρέπεια, για το δικαίωμά μας να αφήσουμε στις επόμενες γενιές έναν βιώσιμο τόπο.

afisa_2017-03_teliki_sm

πηγή : https://soshalkidiki.wordpress.com/2017/02/25/%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-113-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Δικαστήριο για τους 21 αγωνιστές των Σκουριών

Την Δευτέρα 13 Μαρτίου δικάζονται στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης 21 συναγωνιστές μας για τα γεγονότα που συνέβησαν στις 17 Φεβρουαρίου 2013. Ένας κόσμος που δεν έπαψε να αντιστέκεται απέναντι σε μια εξόρυξη με καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για την Χαλκιδική όσο και για την Θεσσαλονίκη, στέκεται στο εδώλιο των δικαστηρίων έχοντας παραπάνω από 450 κατηγορούμενους. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης δεν ήταν ποτέ αμέτοχος σε αυτόν τον αγώνα, όπως και πέρσι το καλοκαίρι, έτσι και φέτος τον καλούμε να δώσει ένα δυναμικό παρόν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης απαιτώντας την ολοκληρωτική αθώωση των αγωνιστών.

Καμία εξόρυξη, καμία δίωξη με καμία κυβέρνηση.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Όσο η ανάθεση αντικαθιστά τον αγώνα, όσο τα κινήματα σέρνονται πίσω από τις θεσμικές ελπίδες, τόσο οι αγωνιζόμενες κοινότητες θα κατακερματίζονται.

Όσο η ανάθεση αντικαθιστά τον αγώνα, όσο τα κινήματα σέρνονται πίσω από τις θεσμικές ελπίδες, τόσο οι αγωνιζόμενες κοινότητες θα κατακερματίζονται.

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ
- ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ
- Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΔΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/3/17:

-Προσυγκέντρωση: Αγ. Βενιζέλου 8 π.μ

-Συγκέντρωση: δικαστήρια 9 π.μ

-Πορεία μετά το τέλος της δικασίμου

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους διωκόμενους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Κάλεσμα για τη δίκη 13/3

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους διωκόμενους της εξόρυξης χρυσού

Η υλοποίηση του έργου των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές ξεκινάει ουσιαστικά, με τη βίαιη εισβολή της εταιρείας στο βουνό και το γκρέμισμα του φυλακίου αντίστασης των κατοίκων. Από τότε μέχρι σήμερα, πολλά έχουν συμβεί. Έχει ολοκληρωθεί η αποψίλωση πολλών στρεμμάτων αρχέγονου δάσους, τη θέση των οποίων πήρε ένα ερημικό τοπίο με ένα τεράστιο εργοτάξιο, και η διάνοιξη τεράστιων ασφαλτοστρωμένων δρόμων στο βουνό για τη διέλευση οχημάτων και μηχανημάτων της εταιρείας, ενώ επιπλέον, η διάνοιξη διερευνητικών στοών, αλλά και του υπόγειου δικτύου επικοινωνίας μεταξύ των μεταλλείων έχει ήδη αλλοιώσει τη σύσταση του νερού: βρέθηκε υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό στο νερό του Νεοχωρίου, με συνέπεια την απαγόρευση της χρήσης του ακόμα και προς πλύση, ενώ τα τρεχούμενα νερά στο ρέμα του Καρατζά πάνω στο βουνό, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί μία από τις δύο λίμνες τελμάτων, έχουν βαφτεί κόκκινα. Και όλα αυτά, ενώ η εξόρυξη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Το έργο πάντως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα διάφορα παιχνίδια της κυβέρνησης συριζανελ σκοπό είχαν μόνο έναν επικοινωνιακό θόρυβο να προκαλέσουν και σε καμία περίπτωση να αναστείλουν την εύρυθμη συνέχιση του έργου.

Μπορεί η κρίση να αποτέλεσε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συνθήκη για την εταιρεία, καθώς της έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσει έδαφος στους ντόπιους πληθυσμούς, υποσχόμενη πρόσκαιρες ατομικές λύσεις στο οικονομικό τους αδιέξοδο, όμως όσες και όσοι δεν υπέκυψαν στον εκβιασμό, ήδη από το 2006 οργανώθηκαν με σκοπό την αντίσταση στο έργο της εταιρείας, διεκδικώντας τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από μεταλλευτική και την αποκατάστασή της. Στο πέρασμα των χρόνων, ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής αλλά και πλήθους αλληλέγγυων έχει πάρει πολλαπλές μορφές, από ενημερωτικές εκδηλώσεις, μέχρι κλεισίματα δρόμων και δυναμικές διαδηλώσεις, καθώς και άλλες δραστηριότητες που στοχεύουν στην αποτροπή της εξόρυξης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το κράτος, σε συνεργασία με την εταιρεία, στην προσπάθειά του να φιμώσει κάθε αντιστεκόμενη φωνή, καθ' όλη τη διάρκεια των χρόνων αυτών έχει επιχειρήσει αφενός να προβάλει τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού ως αποσπασματικό, συντελούμενο από αντιδραστικές μειοψηφίες και αφετέρου να τον καταστείλει και να τον ποινικοποιήσει. Και αυτό του το έργο το έφερε εις πέρας με τη βοήθεια όλου του κατασταλτικού του οπλοστασίου. Με βίαιη καταστολή πορειών (με ρίψη δακρυγόνων σε ευθεία βολή και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών), με μεθοδευμένη δίωξη εκατοντάδων αγωνιζόμενων κατοίκων και αλληλέγγυων, συλλήψεις και προφυλακίσεις καθώς και με την τρομοκράτηση μέσω της παρακολούθησης τηλεφώνων, της βίαιης εισβολής σε σπίτια, σε καφενεία ακόμα και σε λεωφορεία και με τη λήψη DNA δια της βίας.
Συνολικά, από το Μάρτιο του '12 μέχρι σήμερα, έχουν συνταχθεί 14 δικογραφίες για τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, με βάση τις οποίες 210 άτομα κατηγορούνται ή φέρονται ως ύποπτοι (56 ανάμεσά τους για βαριά κακουργήματα και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης), 4 κάτοικοι είχαν προφυλακισθεί με βαρύτατες κατηγορίες και αποφυλακίστηκαν μετά από 6μηνη και 3μηνη κράτηση, έχουν γίνει προσαγωγές και παράνομη λήψη DNA από περισσότερους από 200 ανθρώπους.

Η αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιζόμενους και η στήριξη των κοινωνικών αντιστάσεων ενάντια στα σχέδια του κράτους και των αφεντικών της «Ελληνικός Χρυσός» αποτελεί το μόνο όπλο και το πιο ισχυρό ανάχωμα στην επιθετικότητα της εξουσίας. Σε αυτά τα πλαίσια, στεκόμαστε δυναμικά δίπλα στους αγώνες των κατοίκων και αντιστεκόμαστε μαζί τους. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε διάφορους τοπικούς ή κεντρικούς κοινωνικούς αγώνες, έτσι και στον αγώνα της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, εμπεριέχονται και αρκετές αντιφάσεις. Σε μια κοινωνία χωρίς προηγούμενη κινηματική εμπειρία, είναι λογικό και αναμενόμενο ο εκβιασμός που επιβάλλεται από το κράτος να έχει ενίοτε ως αποτέλεσμα την τρομοκράτηση των διωκόμενων, που προκαλεί άλλοτε διαχωρισμούς σε επίπεδο νομικής υπεράσπισης και άλλοτε προσπάθειες παγώματος των κινηματικών διαδικασιών της αλληλεγγύης έχοντας σε ένα βαθμό οδηγήσει σε μερική αποδυνάμωση του ίδιου του αγώνα.

Τέλος, ένα ακόμη στοιχείο που αποδυναμώνει τον αγώνα είναι το γεγονός ότι κομμάτι των αγωνιζομένων, έχοντας συνηθίσει - όπως και το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας - να λειτουργούν στο πλαίσιο μιας αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας εναπόθεσε τις ελπίδες του για την αναστολή του έργου σε θεσμικούς αντιπροσώπους. Επειδή μεγάλο κομμάτι των αγωνιζομένων δε βλέπει αυτόν τον αγώνα ως έναν ακόμη αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, αλλά ως έναν διαχωρισμένο περιβαλλοντικό αγώνα, δημιουργούνται ψευδαισθήσεις για επίλυση των προβλημάτων μέσω θεσμικών δρόμων. Είτε πρόκειται για τον κυβερνητικό δρόμο (κυβέρνηση συριζα-ανελ), είτε πρόκειται για τις τοπικές εξουσίες («αντιμεταλευτικός» δήμαρχος), είτε για τη δικαστική οδό (ΣτΕ), η λογική της ανάθεσης, προφανώς δεν οδήγησε πουθενά. Αντιθέτως η λογική της ανάθεσης ήταν ο κυρίως λόγος που ο αγώνας αποδυναμώθηκε και το εργοστάσιο στις σκουριές συνεχίζει να χτίζεται ανενόχλητα. Όσο η ανάθεση αντικαθιστά τον αγώνα, όσο τα κινήματα σέρνονται πίσω από τις θεσμικές ελπίδες, τόσο οι αγωνιζόμενες κοινότητες θα κατακερματίζονται.

Στις 13 Μάρτη δικάζονται 21 άτομα που κατηγορούνται για τον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις 17/2/13 στην τοποθεσία Σκουριές του όρους Κάκκαβος στη Μ. Παναγία Χαλκιδικής. Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει επτά κακουργήματα και έντεκα πλημμελήματα, με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και εμπρησμό. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση. Η εμπλοκή τους στην υπόθεση βασίζεται στην καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων, χωρίς όμως να υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Η υπεράσπιση των αγωνιζόμενων διωκόμενων είναι υπεράσπιση του ίδιου του αγώνα ενάντια στα μεταλλεία. Είναι υπόθεση όλων μας.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ
- ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ
- Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους διωκόμενους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Μάρτιος 20h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Η εταιρεία « ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ,σαν πολιτική αγωγή και η αστυνομία σαν μάρτυρας κατηγορίας ενάντια στην κοινωνία και στους κατοίκους της περιοχής για να επιβεβαιωθεί και για να κατισχύσει το «ποινικό δίκαιο του εχθρού». Η Αστυνομία της Αρναίας που βασικός της υλικοτεχνικός χορηγός είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κατασκεύασε με τη βοήθεια του Ελληνικού κράτους και των κυβερνήσεων, αυτή την πλεκτάνη για να φυλακίσει και στη συνέχεια να αποθαρρύνει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην εξόρυξη.
Ο αγώνας αυτός με την επιμονή των κατοίκων μετατράπηκε σε πανελλαδικό σύμβολο αντίστασης ενάντια στην καταστροφή της φύσης από την κερδοσκοπία και την αρπαγή των φυσικών πόρων από τη ληστρική επιδρομή του κεφαλαίου και των εταιρειών. Πάνω όμως στην αλήθεια αυτού του αγώνα παίχτηκαν πολλά πολιτικάντικα ψέματα από αρκετούς στην προσπάθεια τους να μετατρέψουν το αδιαμεσολάβητο σε κομματική μεσολάβηση και συνδιαλλαγή. Η Αριστερά διαμέσου του Σύριζα που φαινομενικά «πρωτοστατούσε» ενάντια στην εξόρυξη ήταν αυτή που κρατούσε το μαχαίρι της προδοσίας και το οποίο όταν έγινε κυβέρνηση έχωσε βαθειά μέσα στο κοινωνικό σώμα των κατοίκων της περιοχής ενώ ταυτόχρονα διέψευσε όσους είχαν πιστέψει σε μια πολιτική- κομματική λύση. Ο καλύτερος υπηρέτης της Ελντοράντο αποδείχθηκε η κυβέρνηση σύριζα-ανέλ.
Ο Αγώνας συνεχίζεται χωρίς αυταπάτες και επαναδημιουργεί καινούργιες σχέσεις αλληλεγγύης και αντίστασης.

Στις 13 Μαρτίου 2017 στο Τριμελές Κακουργηματικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, δικάζονται ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης», κάτοικοι που χωρίς κανένα απολύτως υλικό όφελος, αγωνίζονται μαζί με όλους εμάς, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, της υγείας των παιδιών τους και κυρίως κατά της υλοποίησης ενός επενδυτικού σχεδίου μη εγκεκριμένου, και το οποίο λόγω και της μη εφαρμοσιμότητας της μεθόδου μεταλλουργίας FS (flash smelting), δεν νομιμοποιείται να εγκριθεί ούτε στο μέλλον.
Παράλληλα στην Αθήνα η επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική διοργανώνει εκδήλωση για τη δίκη με διωκόμενους αλλά και για να παρουσιάσει για πρώτη φορά την έρευνα μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εξόρυξης στο νοσότρος την Τρίτη στις 7 Μάρτη 20.μμ

Να σταματήσουν οι διώξεις και η εξόρυξη

Καλούμε ΟΛΟΥΣ(άτομα, συλλογικότητες ,οργανώσεις) σε:

ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ

-Παναγιώτης Μποχώτης κατηγορούμενος της δίκης στις 13Μάρτη

- Παρουσίαση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων

- Αντώνης Μπρούμας Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική

7 Μάρτη Τρίτη 20.00μμ Νοσότρος (Θεμιστοκλέους 66)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (ΑΤΤΙΚΗΣ)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/NosotrosSocialCentre/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας

πηγή : http://epitropiagonapanagias.blogspot.gr/2017/03/13.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Α.Π.Ο.|Ο.Σ.-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 21 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 21 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΘΗΡΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ- ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- 9:00

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ!

Στις 13 Μαρτίου του 2017, δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, έπειτα από την αναβολή της δίκης τον Ιούνιο του 2016, οι 21 αγωνιστές κάτοικοι των αντιστεκόμενων χωριών της Β.Α. Χαλκιδικής, κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό του εργοταξίου της εξορυκτικής εταιρίας χρυσού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (θυγατρική της ELDORADO GOLD και του ομίλου Μπόμπολα), που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 17ης Φεβρουαρίου του 2013 στις Σκουριές.

Η δίκη αυτή αποτελεί μέρος μιας τεράστιας κατασταλτικής επιχείρησης που έχει εξαπολύσει το κράτος απέναντι στην πολύχρονη, μαζική και μαχητική αντίσταση στα καταστροφικά σχέδια των χρυσοθήρων που μετατρέπουν το αρχέγονο δάσος των Σκουριών σε ανοιχτό μεταλλείο εξόρυξης χρυσού, μολύνοντας τη γη, τον αέρα και το νερό της ευρύτερης περιοχής, αφανίζοντας τη φύση και καταστρέφοντας την δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης χιλιάδων ανθρώπων που ζουν στα χωριά της Χαλκιδικής.

Έτσι, ιδιαίτερα από το Μάρτη του 2012, όπου έμμισθοι τραμπούκοι της εταιρίας με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων επιτέθηκαν βάναυσα σε αγωνιζόμενους κατοίκους στη περιοχή του Χονδρού Δέντρου τραυματίζοντας αρκετούς και καταστρέφοντας το φυλάκιο αγώνα στο δάσος των Σκουριών μέχρι σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια κατασταλτική επιχείρηση που προωθεί την ποινικοποίηση και εγκληματοποίηση κάθε έκφρασης αντίστασης και περιλαμβάνει: Την ενεργοποίηση του «αντι»τρομοκρατικού νόμου και την μαζική δίωξη αγωνιζόμενων κατοίκων ως μελών «εγκληματικής οργάνωσης». Την προφυλάκιση τεσσάρων αγωνιστών για τον εμπρησμό του εργοταξίου της εταιρίας στις Σκουριές με ανύπαρκτα στοιχεία (οι δυο εκ των οποίων παρέμειναν στις φυλακές Διαβατών για έξι μήνες και οι άλλοι δυο για τρεις).Τη δίωξη δεκάδων αγωνιζόμενων κατοίκων με κακουργηματικές κατηγορίες και εκατοντάδων άλλων με πλημμεληματικές. Τις δεκάδες προσαγωγές - απαγωγές αγωνιστών. Την βίαιη απόσπαση γενετικού υλικού (DNA) από ολόκληρους πληθυσμούς χωριών. Την ευρεία χρήση τηλεφωνικών υποκλοπών. Τους αστυνομικούς αποκλεισμούς και την κατοχή ολόκληρων χωριών και πόλεων, όπως η εισβολή πολυάριθμου στρατού ΜΑΤ - ΕΚΑΜ στην πόλη της Ιερισσού την Πέμπτη 7 Μάρτη 2013. Τις βάναυσες επιθέσεις με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς κατά διαδηλωτών ακόμα και κατά μαθητών και ηλικιωμένων, οι οποίες έχουν προκαλέσει πλήθος βαρύτατων τραυματισμών. Την προπαγανδιστική εκστρατεία ψεύδους, παραπληροφόρησης, απομόνωσης, και τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κατοίκων. Την επαναδιατύπωση της «θεωρίας των άκρων» εστιάζοντας αυτή τη φορά στον αγώνα στη Β.Α. Χαλκιδική, και του φασιστικής έμπνευσης δόγματος περί «νόμου και τάξης» που αποτελούν τους πυλώνες της ιδεολογικής επίθεσης του κράτους και προωθούνται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Αυτή η τεράστια κατασταλτική επιχείρηση αποτελεί πείραμα και προοίμιο της καταστολής κάθε κοινωνικού αγώνα σε μια περίοδο που το κράτος επιχειρεί να επιβάλλει στην κοινωνία ένα μόνιμο καθεστώς έκτακτης ανάγκης δομώντας το σύγχρονο ολοκληρωτισμό για την πλήρη καθυπόταξη της κοινωνίας στις επιταγές του κράτους και των αφεντικών. Σε μια περίοδο που για το ελληνικό κράτος και το κεφάλαιο η λεηλασία των φυσικών πόρων, η ιδιωτικοποίηση και ο έλεγχος του δημόσιου και ελεύθερου χώρου και η σκλήρυνση των όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης της κοινωνίας μέσα σε συνθήκες βαθιάς συστημικής κρίσης, ως αναπόσπαστες πτυχές της κρατικής και καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, προβάλλονται ως υπόθεση «εθνικού συμφέροντος» και επιχειρείται να επιβληθούν με κάθε τρόπο και με όχημα το ιδεολόγημα της ανάπτυξης που εμφανίζεται ως «μονόδρομος εξόδου από τη κρίση», όχι μόνο στη Χαλκιδική αλλά σε όλη την επικράτεια της χώρας. Η σημερινή κυβέρνηση (συριζα/ανελ) - που το προηγούμενο καλοκαίρι υπέγραψε την 3η δανειακή σύμβαση-μνημόνιο-, αποσπώντας την κοινωνική συναίνεση για τη συνέχιση των πολιτικών των αναδιαρθρώσεων, βασιζόμενη κατά κύριο λόγο στο φτηνό εμπόριο ελπίδας και στην προσπάθεια να καπηλευθεί και να αφομοιώσει τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων, πάτησε επάνω σε αυτούς τους αγώνες για να τους αφοπλίσει, να διατηρήσει την κοινωνική ειρήνη μέσα σε συνθήκες έντονης κοινωνικής από-νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος.

Η βασική της ιδεολογικοπολιτική πρόταση δεν είναι άλλη από την αποδοχή της βαρβαρότητας του κράτους και του καπιταλισμού -αρκεί να φορά το απομεινάρι ενός δημοκρατικού προσωπείου-, με την ταυτόχρονη απειλή προς τους καταπιεσμένους για το ξεδίπλωμα της ίδιας βαρβαρότητας, χωρίς τα προσχηματικά δημοκρατικά της προσωπεία τα οποία εξευτελίζονται και καταρρακώνονται διαρκώς. Σήμερα, επιχειρεί να επιβάλει παράλληλα με τα νέα μέτρα (π.χ ασφαλιστικό, φορολογικό) που υπέγραψε λίγους μήνες πριν, τον οριστικό αφανισμό της ζωής στο όρος Κάκκαβος στη Β.Α. Χαλκιδική (με την θεσμική έγκριση του ανοιχτού μεταλλείου χρυσού), όπως και στη κοιλάδα του Αχελώου στη Ν. Πίνδο (με την έγκριση λειτουργίας του Υ/Η φράγματος της Μεσοχώρας) και σε πλήθος άλλων περιοχών που προστίθενται καθημερινά στη μακρά λίστα ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ. Την ώρα που η κοινωνική ανοχή απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση φαίνεται να εξαντλείται διαρκώς, καθώς όχι μόνο δεν μπορούν να σταθούν οι αυταπάτες που έσπειρε για τον εξωραϊσμό του κράτους και του καπιταλισμού, αλλά γίνεται όλο και πιο εμφανής η προοπτική μίας ακόμα χειρότερης για τους πληβείους επιβίωσης.

Σε μια εποχή που η κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα επιχειρεί να διαλύσει τις ζωές των εργατών, των ανέργων, των φτωχών και πληβείων της κοινωνίας, σε μια εποχή που καμία κυβέρνηση, κόμμα, κοινοβούλιο και διαμεσολαβητικός μηχανισμός δεν μπορούν να υποσχεθούν παρά μόνο υποταγή και εξαθλίωση, θέλουμε και πρέπει να αναπτύξουμε σε κάθε κοινωνικό χώρο, στις πόλεις και τα χωριά, στους χώρους εκμετάλλευσης, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές, αυτοοργανωμένες δομές αγώνα και αλληλεγγύης και να κρατήσουμε ανοιχτά τα μονοπάτια του αγώνα για την προάσπιση του φυσικού κόσμου.

Αυτή είναι η εποχή που πρέπει να συνδεθούν οι μερικοί και αιτηματικοί αγώνες για μόνιμη και σταθερή εργασία, για πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της στέγασης, της περίθαλψης, της εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, για την προστασία της φύσης, με το συνολικό και επίκαιρο κοινωνικό και πολιτικό αίτημα για ανατροπή του κόσμου της εξουσίας και τον ελευθεριακό μετασχηματισμό της κοινωνίας.

Από τη μεριά μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 21 αγωνιστές κατοίκους της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για τον εμπρησμό του εργοταξίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, καθώς και σε όλους όσοι διώκονται για τον αγώνα προάσπισης της φύσης και των χωριών της περιοχής και όπως τον Ιούνιο του 2016, έτσι και τώρα, καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 13 Μαρτίου.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους όσοι αγωνίζονται από τα κάτω και με αξιοπρέπεια φωνάζοντας πως: «σ΄αυτόν τον αγώνα δε θα είναι κανένας μόνος του. Την 9η Ιουνίου δεν δικάζονται μόνο 21 αγωνιστές, δικαζόμαστε όλοι. Δικάζεται ολόκληρη η κοινωνία που αγωνίζεται για την ύπαρξή της. Η στήριξη αυτών των ανθρώπων, όπως και η νίκη, είναι μονόδρομος». [Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού|απόσπασμα από το κείμενο- κάλεσμα για τη δίκη στις 9 Ιουνίου του 2016]

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ- ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- 9:00

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

http://apo.squathost.com/

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570298/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Δευτέρα 13/3 στις 9πμ

Άμεση αθώωση των αγωνιστών!
Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής θα νικήσει!

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος και η αθλιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα. Μετά το Γιούρογκρουπ στις 20/2 -όπου για ακόμα μια φορά «τα έδωσαν όλα» στους δανειστές-, προσπαθούν με ένα βουνό ψέματα να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό: ότι δήθεν έκαναν έντιμο συμβιβασμό, τα μέτρα θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερα επειδή θα υπάρξουν… αντισταθμιστικά, αναπτυξιακά μέτρα! Κανείς δεν τους πιστεύει πλέον.

Με τη συμφωνία αυτή υπογράφουν την καταδίκη-καταστροφή της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού: α) Μείωση του αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ β) Νέα επίθεση στο ασφαλιστικό και νέες μειώσεις στις συντάξεις, γ) Ανοιχτή αποδοχή των ομαδικών απολύσεων και των υπόλοιπων αντιδραστικών μέτρων στα «εργασιακά» κ.ά. Τα νέα αυτά μέτρα, ύψους περίπου 3,6 δισ. ευρώ, θα βυθίσουν την ελληνική κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. Με αυτά και την επαίσχυντη συμφωνία στις βαλίτσες τους, οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για… «τέλος της λιτότητας»!

Παράλληλα συντηρούν το τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης -όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις- για να καταστείλουν τους δίκαιους αγώνες, την οργή και αγανάκτηση που προκαλεί η πρωτοφανής προδοσίας τους! Γι αυτό συνεχίζεται κι η δίκη των 450 κατοίκων της Χαλκιδικής (στις 13/3 δικάζονται 21 αγωνιστές, με βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κ.α.). Γιατί μόνο έτσι νομίζουν ότι μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού, και να συνεχιστεί το καταστροφικό έργο κανονικά, όπως έχουν συμφωνήσει! Καμιά εμπιστοσύνη στον Τσίπρα και τους ψεύτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σπέρνουν αυταπάτες ότι θα περιοριστεί η εξόρυξη και ότι θα πέσουν στα «μαλακά» οι κατηγορούμενοι αγωνιστές αν σταματήσουν οι κινητοποιήσεις. Μοναδικό τους μέλημα να γαντζωθούν στην εξουσία, ξεπουλώντας και καταστρέφοντας τα πάντα! Μόνη προστασία του περιβάλλοντος και των συναγωνιστών μας, η συνέχιση του μαζικού κινήματος αντίστασης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

πηγή : http://epitropidrasisds.blogspot.gr/2017/03/133-9.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και η Συνέλευση των Κινημάτων (11-3) δηλώνουμε τη συμπαράταξή μας στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και ζητούμε την αθώωση και οριστική παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών που δικάζονται τη Δευτέρα 13 Μάρτη, 9μ.μ., στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

πηγή : http://syntonsyllogthes.blogspot.com/2017/03/...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Δευτέρα 13/3 στις 09:00πμ

Άμεση αθώωση των αγωνιστών!
Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής θα νικήσει!

Οι εργαζόμενοι στην ΣΕ ΒΙΟΜΕ προχωρώντας σε στάση εργασίας συμμετέχουμε στην συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής που δικάζονται την Δευτέρα 13 Μάρτη.

Αγωνιστικά και Αλληλέγγυα
Οι εργαζόμενοι στην ΣΕ ΒΙΟΜΕ

πηγή : http://biom-metal.blogspot.gr/2017/03/blog-post_12.html