Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 14.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αναχώρηση λεωφορείων για την αντιφασιστική συγκέντρωση της Κατερίνης

Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας (Κατερίνη)

που είναι προγραμματισμένη για τις 4μμ, λόγω της ομιλίας του κασιδιάρη που θα

πραγματοποιηθεί στις 5μμ στο πνευματικό κέντρο "Εκάβη".

Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 2μμ από το Άγαλμα Βενιζέλου.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ/ΣΤΕΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Μάρτιος 19h


1 2 3

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πάντα και παντού είναι επίκαιρος και δίκαιος. Αντιφασιστική πορεία στην Κατερίνη

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε να πουλήσει το βιβλίο του για τα εγκλήματα που διέπραξε και διαπράττει η εγκληματική οργάνωση του κόμματός του την Κυριακή, 12 Μάρτη στην Κατερίνη. Μάλιστα ο χώρος της 'εκδήλωσης΄ δεν είναι άλλος από το πολιτιστικό κέντρο της πόλης, Εκάβη, που παραχωρήθηκε από τον δήμαρχο, κάτι που δεν εκπλήσσει ντόπιους αλλά κι εμάς ως κομμάτι του αντιφασιτικού κινήματος. Η παραχώρηση δηλαδή χώρου και χρόνου στο ξεδίπλωμα του φασιστικού φιδιού, με το πρόσχημα της δημοκρατικότητας και της ελευθερίας της έκφρασης.

Εμείς ωστόσο, στο συνεχή μας αγώνα για την ελευθερία, δεν θέλουμε να παραδώσουμε αυτόν τον όρο σε εκείνους που πατούν σε πτώματα ντόπιων και μεταναστών, που εξαιρούν και θέτουν διαχωρισμούς, σπέρνουν το μίσος προς το διαφορετικό, τους αγωνιζόμενους, τους πληβείους, προς τον άνθρωπο. Αποτελούν έτσι το μακρύ χέρι του κράτους, πραγματώνοντας σε απώτατη μορφή έναν ανηλεή κοινωνικό κανιβαλισμό, στηρίζοντας τις κρατικές και διακρατικές επιλογές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κοινή παρουσία των φασιστών δίπλα σε κυβερνητικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιωάννινα, καθιστώντας σαφές πως κράτος και παρακράτος είναι χέρι χέρι, με το πρώτο να χαράζει την πολιτική που καταδυναστεύει τους από τα κάτω και το δεύτερο να επιτίθεται στους αδύναμους και στα κοινωνικά κομμάτια που αντιστέκονται.

Η Χ.Α μέσω των επισκέψεων ανά την Ελλάδα ηγετικών της στελεχών στα κατά τόπους γραφεία προσπαθεί να ανασυστήσει την βάση της, αξιοποιώντας την εκδίκαση της υπόθεσής της ως εγκληματική οργάνωση, επιχειρώντας να παρουσιάσει τον εαυτό της ως ήρωα αλλά και θύμα του «πολιτικού κατεστημένου». Γι' αυτό λοιπόν εμείς επιλέγουμε να βρεθούμε απέναντι τους είτε στους δρόμους είτε στις δικαστικές αίθουσες του εφετείου στην Αθήνα όπως για την υπόθεση της επίθεσης στο αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι «αντίπνοια», επιλέγουμε να πολεμήσουμε τον φασισμό όποια μορφή και να πάρει , σε όποιο μέρος και να βρεθεί, από την Καβάλα στην Ξάνθη, από την Βέροια στην Κομοτηνή από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Σόφια.

Φυσικά, οι σύντροφοι από την Κατερίνη, αντανακλαστικά και δίκαια απαντούν σ'αυτή την 'εκδήλωση' όπως της αρμόζει. Με όρους κινήματος, δημόσια, εκεί όπου οφείλουμε όλοι να πατάξουμε τον φασισμό και καλούν σε αντιφασιστική πορεία στην πόλη την Κυριακή, προτάσσοντας ότι σε καμία καθαρότητα δεν αποβλέπουμε αλλά αναζητούμε την πρόσμιξη των ανθρώπων γιατί μόνο αυτή μας κάνει δυνατούς απέναντι στο τέρας του φασισμού, στον πόλεμο ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό, ως την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, ως την Κοινωνική Επανάσταση. Γιατί ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας για τη ίδια την ζωή.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

προσυγκέντρωση άγαλμα Βενιζέλου κυριακή 12/3 στις 14.00 για αναχώρηση με λεωφορείο
τηλ. κρατήσης θέσεων 6975926577

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -ΟΣ-

πηγή : https://maurokokkino1936.wordpress.com/2017/03/11/%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c-%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/


1 2 3

Κάλεσμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση (Αναχώρηση λεωφορείων για Κατερίνη)

Σε συνέχιση των αντιφασιστικων δράσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα σε άλλες πόλεις, και με αφορμή την προγραμματισμένη ομιλία του κασιδιάρη που θα πραγματοποιηθεί στις 5μμ στο πνευματικό κέντρο "Εκάβη", καλούμε αντιφασιστική αντισυγκεντρωση στην Κατερίνη 12/3 στις 16:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΑΝΑΧΏΡΗΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΊΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 14:00(ΑΥΣΤΗΡΑ).

Ούτε στη Σαλονίκη.

Ούτε στην Κατερίνη.

Ούτε πουθενά.

Τσακιζουμε τους φασίστες σε κάθε γωνιά.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος
Σχολείο
για τη μάθηση της ελευθερίας

Βασιλέως Γεωργίου & Μπιζανίου | sxoleio12.wordpress.com | librexe12o@gmaexil.com

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Μάρτιος 12h


Στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι…

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας βίαιης φτωχοποίησης όλων των τομέων της ζωής μας. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις εξυπηρετώντας το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο ασκούν πολιτικές μνημονίου όπως είναι η αβάσταχτη φορολογία, η μείωση των συντάξεων, η διάλυση των εργασιακών κεκτημένων, ενώ παράλληλα υποβαθμίζουν κοινωνικές παροχές, όπως π.χ. η εκπαίδευση, η υγεία κτλ. Αυτός ο οικονομικός πόλεμος που εφαρμόζεται στον ελλαδικό χώρο δεν είναι ξεκομμένος από τη σύγχρονη μορφή και τάση του νεοφιλελευθερισμού, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του κεφαλαίου να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Πόλεμοι με οικονομικό κίνητρο, και οικονομική εξαθλίωση είναι τα αίτια που έχουν εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους και τους έχουν ωθήσει σε φυγή και σε έναν αγώνα καθημερινής επιβίωσης. Επομένως, δεν μπορούμε να θεωρούμε τους μετανάστες υπαίτιους της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στον ευρωπαικό χώρο. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι βαθύτερη αιτία αποτελεί η επιθυμία των λίγων για επιπλέον συσσώρευση πλούτου και απέναντι σε αυτούς πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας, μαζί με τους μετανάστες.

…οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι.

Η ελληνική κυβέρνηση, εφαρμόζοντας μία άκρως αντιμεταναστευτική πολιτική (που συμφωνεί άλλωστε με την κεντρική πολιτική γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης), υψώνει φράχτες στα όρια του ελλαδικού χώρου, κλείνει σύνορα και εγκλωβίζει χιλιάδες μετανάστες σε hotspots. Τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα οποία επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης (έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στοιχειώδους υγιεινής κλπ), θέτουν τους μετανάστες εκτός κοινωνικού ιστού, περιθωριοποιώντας τους και μετατρέποντάς τους σε ανθρώπους β' κατηγορίας. Η συγκεκριμένη πολιτική έχει μετατραπεί σε κανονικότητα. Από τη μία, ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας υιοθετεί την παραπάνω μισάνθρωπη κατηγοριοποίηση και εφαρμόζει ανάλογες πρακτικές προς τους μετανάστες, και από την άλλη, οι ίδιοι οι μετανάστες εξοικειώνονται, ως ένα βαθμό, με αυτήν την προβληματική αντίληψη.

Προφανώς και δεν αγιοποιούμε τους μετανάστες. Όπως σε κάθε κοινωνικό σύνολο, έτσι και σε αυτό, υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές και νοοτροπίες. Οι μετανάστες, παρόλα αυτά, αντιμετωπίζονται άκριτα από ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας ως ένα σύνολο εγκληματιών που ήρθαν να αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας. Δεν είναι τυχαία η συμβολή των ΜΜΕ στην καλλιέργεια αυτών των ξενοφοβικών λογικών με την επιλεκτική προβολή θεμάτων που στοχοποιούν τους μετανάστες.

  • ξενοφοβία είναι το όπλο τους...
  • άνοδος του εθνικισμού σε περιόδους κρίσης και η αφήγηση της κουλτούρας τού μίσους σε

οτιδήποτε διαφορετικό από τη δήθεν κοινή ταυτότητα είναι πάγια τακτική αποπροσανατολισμού της κοινωνίας από την πηγή του προβλήματος, δηλαδή τις πολιτικές που ασκούνται από τα πάνω (κυβέρνηση, Ε.Ε.). Οι εθνικιστές, από όποια χώρα κι αν κατάγονται, διαιωνίζουν την επίπλαστη κοινωνική διαμάχη μεταξύ των από κάτω, στοχοποιούν τους κοινωνικά ασθενέστερους και διαχέουν τη μισαλλοδοξία.

…η αλληλεγγύη και η άμεση δράση το δικό μας.

Η απάντηση που οφείλει να δοθεί σε κάθε είδους συγκεντρώσεις /εκδηλώσεις/πορείες/ομαδοποιήσεις που διαχέουν το μίσος, το φόβο και τις έχθρες δεν

αποτελεί χρέος μονάχα του αντιφασιστικού κινήματος. Είναι χρέος της κοινωνίας στο σύνολό της να υψώσει εκείνα τα αναχώματα που θα εμποδίσουν την επέλαση του φασισμού και του κανιβαλισμού στις πτυχές του ανθρώπινου βίου. Είναι χρέος όλων μας να είμαστε εκεί. Τότε, σήμερα, πάντα.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Κυριακή 12/3 στις 16:00 σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Στην Κατερίνη στην Πλατεία Ελευθερίας

«...Κανένας δε διαλέγει τα στρατόπεδα προσφύγων

  • τον πλήρη σωματικό έλεγχο σε σημεία όπου το σώμα σου πονούσε
  • τη φυλακή,

εκτός κι αν η φυλακή είναι ασφαλέστερη από μια πόλη που φλέγεται....»

απόσπασμα από ποίημα της Κενυάτισσας ποιήτριας Ουαρσάν Σάιρ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος

ΣΧΟΛΕΙΟ

για τη μάθηση της ελευθερίας

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Μάρτιος 12h