Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πορεία ενάντια στην εκκένωση της Βίλας Ζωγράφου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΑΡΔΕΝΙΑ ΤΩΡΑ! 6 ΣΤΑΣΗ (230,235,608)

ΚΑΛΕΣΜΑ στην πλατεια ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΩΡΑ!!!! ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ Η ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ξημερώματα Δευτέρας 13/3 αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην κατάληψη Βίλα Ζωγράφου. Μέσα στην κατάληψη βρίσκονται σύντροφοι/ισσες, οι οποίες/οι ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την υπεράσπιση αυτής.

Από το 2011 η Βίλα Ζωγράφου αποτελεί έναν απελευθερωμένο χώρο που έχει περάσει στα χέρια της γειτονιάς αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας. Όλες οι αποφάσεις εντός του εγχειρήματος πάιρνονται με οριζόντιες διαδικασίες σε ανοιχτές προς όλους/ες συνελεύσεις. Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου είναι ένα αγκάθι στα σχέδια των δημοτικών αρχών όσον αφορά την εμπορική εκμετάλλευση των τελευταίων ελεύθερων κοινωνικών χώρων και την ιδιωτικοποίηση τους. Είναι χώρος ελεύθερης διαδοσης ιδεών και ποικιλόμορφης δραστηριοποίησης για πάρα πολύ κόσμο. Αποτελεί σημέιο ελεύθερης συνάντησης και έκφρασης των κατοίκων και μη του Ζωγράφου, ΧΩΡΙΣ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΦΡΑΧΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ. Παράλληλα μέσα από τη δημιουργία δομών αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης χτίζεται καθημερινά "από τα κάτω" ένας ζωντανός πολιτισμός αγώνα που αντιστέκεται ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ σχέσεις και συνειδήσεις ενάντια στην αποξένωση και την εξαθλίωση που πρεσβεύουν τη σημερινή πραγματικότητα. Μια ζοφερή πραγματικότητα που υπηρετούν ο Δημος Ζωγράφου και τα τσιράκια του συστήματος που αυτή τη στιγμη καταστέλλουν, εκκενωνουν και επιτίθενται στην κατάληψη της Βιλας Ζωγράφου και στους συντρόφους-ισσες μας με τον ίδιο τρόπο που καταστέλλουν και τις ζωές μας καθημερινά!

Ο ΑΚΧΒΖ είναι κέντρο αγώνα ενάντια σε εξουσιαστικές λογικές και ως τέτοιο αποτελεί μια διαρκή ενόχληση για το κράτος και τις δημοτικές αρχές Ζωγράφου. Γι' αυτό δεν αποτελεί έκπληξη η απόφαση για εκκένωση του.

Καλούμε όλο το λαό του Ζωγράφου και τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΠΡΩΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 13/3 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ ,6η σταση(ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ 230, 608,235) και την πορεία στις 6 το απόγευμα, ημέρα Δευτέρα 13/3. Προσυγκέντρωση πλατεία Γαρδένιας ή μνημείο Ηρώων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Η ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΣΒΗΝΕΙ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570372/


1 2 3 4 5 6

Εκκένωση Βίλας Ζωγράφου

Σήμερα 13/3 στις 7πμ δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου. Η αριστερή κυβέρνηση και ο αριστερός Δήμος σε αγαστή συνεργασία έδειξαν για ακόμη μια φορά το πρόσωπο τους. Με την εισβολή συνελήφθησαν 7 σύντροφοι-συντρόφισσες που βρίσκονταν στον χώρο της κατάληψης. Άμεσα έγινε μικροφωνική στην πλατεία Γαρδένιας. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε εισβολή και εκκένωση σε 2 καταλήψεις στέγης μεταναστών.

ΠΟΡΕΙΑ πλατεία Γαρδένιας 6μμ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1570379/


1 2 3 4 5 6

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ!

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/3 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ 6η ΣΤΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (608,235,230)

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Η ΒΙΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΣΒΗΝΕΙ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/68494/


1 2 3 4 5 6

Αλληλεγγύη στη Βίλα Ζωγράφου και την κατάληψη στέγης μεταναστών Αλκιβιάδους 4

Ξημερώματα Δευτέρας 13 Μαρτίου το κράτος επιτέθηκε και προχώρησε στην εκκένωση δύο καταλήψεων.

Η βίλα Ζωγράφου, ένας αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος με ιστορία χρόνων, εκκενώθηκε και κατά τη διάρκεια της εκκένωσης προσήχθησαν 7 σύντροφοι/ισσες λαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την υπεράσπιση της κατάληψης. Η κατάληψη στέγης μεταναστών/ριών της Αλκιβιάδους εκκενώθηκε με μαζική παρουσία ΜΑΤ και 127 μετανάστες/ριες μεταφέρθηκαν στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη.

Το κράτος για άλλη μια φορά δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, όπως έπραξε και πριν λίγους μήνες με την κατεδάφιση του Ορφανοτροφείου και της εκκένωσης της κατάληψης της λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη. Οι επιθέσεις στους ελεύθερους δημόσιους χώρους αποτελούν μια πάγια τακτική της εξουσίας για την καταστολή του ανταγωνιστικού κινήματος. Ο αγώνας για ελευθερία θα συνεχίζεται πάντα ενάντια στην αστυνομοκρατία και τις βίαιες εκκενώσεις καταλήψεων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις καταλήψεις, ενάντια στις κατασταλτικές πράξεις του κράτους και καλούμε σε στήριξη των συγκεντρώσεων αλληλεγγύης.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας


1 2 3 4 5 6

Aλληλεγγύη στη Βίλα Ζωγράφου και στις καταλήψεις στέγης προσφύγων

Mε δύο ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/3 εκκενώθηκαν οι καταλήψεις Βίλα Ζωγράφου και η κατάληψη στέγης προσφύγων στο Δρακοπούλειο κέντρο. Κατά την εισβολή των μπάτσων στη Βίλα Ζωγράφου συνελήφθησαν εφτά σύντροφοι και συντρόφισσες οι οποίοι ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την υπεράσπιση του χώρου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι 130 πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στο Δρακοπούλειο, μετά την εκκένωση από την εισβολή των ΜΑΤ, μεταφέρθηκαν στο Αλλοδαπών.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ την ώρα που συνεχίζει ακάθεκτα τη λεηλάτηση των ζωών μας στα χνάρια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων του κεφαλαίου, δείχνει για ακόμη μια φορά τα δόντια της απέναντι στον κόσμο του αγώνα και την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες.

Σε μια συγκυρία προετοιμασίας όλων των δυνάμεων του κινήματος για μια δυναμική απάντηση (την ερχόμενη Πέμπτη 16/03) στις επιθέσεις που δέχεται εδώ και δύο βδομάδες η κατάληψη της Στρούγκας στη Νέα Φιλαδέλφεια, έρχεται να προστεθεί ένα δεύτερο χτύπημα στο κίνημα των καταλήψεων, στο σώμα του κινήματος, στα σπίτια του αγώνα. Η σημερινή επίθεση του αστυνομικοδικαστικού μηχανισμού αποτελεί ωμή πρόκληση για όλο το κίνημα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ηρθε ο καιρός να περάσουμε στην αντεπίθεση. Οι κοινωνικές αγώνες δεν είναι ούτε νόμιμοι ούτε παράνομοι, είναι δίκαιοι.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Βίλα Ζωγράφου Πλατεία Γαρδένιας, 13/03, 6μμ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Κατάληψη Στρούγκα

Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος στη Νέα Φιλαδέλφεια

πηγή : http://strouga.espivblogs.net/2017/03/13/alli...


1 2 3 4 5 6

Αντιστεκόμαστε στους βρυκόλακες της κυβέρνησης, υπερασπιζόμαστε τους κοινωνικούς χώρους της αλληλεγγύης - Όλες/οι στις 6 μμ, στην πλ. Γαρδένιας (Ζωγράφου)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδόθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε ένα κρεσέντο κρατικού αυταρχισμού, πραγματοποιώντας μπαράζ επιθέσεων σε κατειλημμένους αυτοοργανωμένους χώρους στις γειτονίες της Αθήνας, συνεπικουρούμενη από την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, από τις 6:30 το πρωί η κατάληψη στέγης προσφύγων Δρακοπούλειο στην οδό Αλκιβιάδου και η κατάληψη της Βίλας Ζωγράφου βρίσκονται υπό κρατική κατοχή, μετά από εισβολή των δυνάμεων κατοχής.

Δεν θα προσποιηθούμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα. Η κυβέρνηση αυτή είναι η ίδια η οποία υπέγραψε και εφαρμόζει την συμφωνία της ντροπής Ε.Ε. - Τουρκίας για τους πρόσφυγες, η ίδια που στοιβάζει τους πρόσφυγες μέσα σε στρατόπεδα και χιονισμένες σκηνές, αυτή που είναι υπεύθυνη για το έγκλημα της Μόριας και που αναβαθμίζει την Αμυγδαλέζα, η ίδια που εισέβαλε στους κοινωνικούς χώρους και τις καταλήψεις προσφύγων στη Θεσσαλονίκη το 2016, η ίδια επίσης που συνεχίζει το πάρτυ εξαθλίωσης ντόπιων και προσφύγων, εφαρμόζοντας τις σκληρές πολιτικές του Κεφαλαίου έναντι της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Την περίοδο όπου χιλιάδες πρόσφυγες στεγάζονται στα άθλια camps όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι τρομακτικά επικίνδυνες, το ελληνικό κράτος εκκενώνει χώρους στέγασης προσφύγων που πρόσφεραν ζωή με αξιοπρέπεια. Παράλληλα εξαπολύει επίθεση σε χώρους αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, στοχοποιώντας το κίνημα των καταλήψεων και τις πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες που παράγει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει επάξια την παράδοση των ελληνικών κυβερνήσεων όσον αφορά το κρατικό αυταρχισμό και τη ρατσιστική πολιτική που έχει λαμπρό ιστορικό τα τελευταία χρόνια.

Η κοινωνική ασφυξία που θέλει να επιβάλλει το ελληνικό κράτος δεν είναι διόλου ανεξήγητη. Οι αντεργατικές πολιτικές εξόντωσης που εφαρμόζονται ασταμάτητα δεν θα μπορούσαν να μην έχουν στην αιχμή του δόρατος την καταστολή, τον ρατσισμό και τα στρατόπεδα. Η βαρβαρότητα των κέντρων κράτησης και των camps όπου αρκετοί πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της μεταχείρισης τους και των ανύπαρκτων συνθηκών υγιεινής και ασφαλείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη πολιτική των μνημονίων, των νέων αντεργατικών νομοσχεδίων, της καταστροφής της κοινωνικής ασφάλισης και φυσικά της αστυνομοκρατίας και των εκκενώσεων.

Το κοινωνικό και εργατικό κίνημα οφείλει να στήσει οδοφράγματα στον κρατικό αυταρχισμό, να σπάσει το τσαμπουκά που κυβέρνηση και αφεντικά επιδεικνύουν σε κάθε κοινωνικό πεδίο. Η απαίτηση για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων με κάθε νομιμοποιητικό έγγραφο, ο αγώνας για την υπεράσπιση των δομών του αντικαπιταλιστικού και ελευθεριακού κινήματος και εντέλει η οργάνωση της τάξης μας για την αντιπαράταξη στην καπιταλιστική λαίλαπα πρέπει να γίνουν ενιαίοι και ταυτόχρονοι.

Για τη ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλιά Ροσινάντε συμμετέχει στο κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία στη πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου σήμερα 13/3 στις 6μ.μ. ενάντια στις εκκενώσεις των κατηλειμμένων χώρων και τον κρατικό αυταρχισμό που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

*Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, πλήρη δικαιώματα διαμονής, περίθαλψης, παιδείας

*Κάτω τα χέρια από τις Καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους.

*Καμία δίωξη στους/στις αγωνιστές/ριες που ανέλαβαν την πολιτική υπεράσπιση των χώρων.

πηγή : http://rocinante.gr/antistekomaste-stous-vrik...