Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στις 19.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Μικροφωνική συγκέντρωση για την εκκένωση της Βίλλας Ζωγράφου

Μικρόφωνικη συγκέντρωση για την εκκένωση της κατάληψης Βίλλας Ζωγράφου σήμερα το πρωί στην Αθήνα.

Η ΒΙΛΛΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗ ΣΒΗΝΕΙ. Φάμπρικα Υφανετ


1 2 3 4

Μικροφωνική αλληλεγγύης στην εκκενωμένη κατάληψη «Βίλα Ζωγράφου».

Είναι γνωστό ότι η εξουσία εκδικείται όσους/ες την αμφισβητούν και αντιστέκονται στην απόλυτη υποταγή υψώνοντας τις φωνές τους, έτσι τα ξημερώματα Δευτέρας 13/3 αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στην κατάληψη Βίλα Ζωγράφου. Μέσα στην κατάληψη βρίσκονταν σύντροφοι/ισσες, οι οποίες/οι ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την υπεράσπιση αυτής.

Η επίθεση σε καταλήψεις είναι μια ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη προσπάθεια καταστολής των δομών τού κινήματος.

Ως άμεση απάντηση καλούμε μικροφωνική ενημέρωσης και αλληλεγγύης στην εκκενωμένη κατάληψη «Βίλα Ζωγράφου», στις 19:00 στην Καμάρα.

10,100, 1000αδες καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης.

Κάτω τα χέρια σας από τις καταλήψεις.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «ΣΧΟΛΕΙΟ για τη μάθηση της ελευθερίας»

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Μάρτιος 12h


1 2 3 4

Η κυβέρνηση της αριστεράς έρχεται να εκκενώσει άλλες δυο καταλήψεις, αυτήν την φορά στην Αθήνα στις 13/3 , (Αλκιβιάδου 9 και βίλα ζωγράφου) σαν συνέχεια ενός κατασταλτικού έργου και επίθεσης στις δομές του κινήματος με τις εκκενώσεις 3 καταλήψεων στέγης μεταναστών στην Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι.

Γίνεται ακόμα πιο σαφές οτι καμιά αυταπάτη δεν υπάρχει περί διαφορετικής διαχείρισης, καμία αυταπάτη πως η εξουσία χτυπά τους αδύνατους, καταδυναστεύει τις ζωές των από τα κάτω, εξαιρεί ανθρώπους που έτυχε να γεννηθούν στην άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος, καταστέλλει όσους αγωνίζονται και εν προκειμένω εκκενώνει τις δομές και τους χώρους μας.

Εμείς έχουμε να πούμε οτι δεν ξεχνάμε. Δεν έχουμε ξεχάσει την εκκένωση του ορφανοτροφείου, δεν έχουμε ξεχάσει τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών για ζωή και αξιοπρέπεια, δεν ξεχνάμε οτι οι καταλήψεις είναι τα σπίτια μας.

Δεν ξεχνάμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό, να αγωνιζόμαστε για τις δομές μας, για όσα έχουμε ζήσει μέσα και έξω από αυτές, για όσα θα μπορούσαν να προσφέρουν ακόμα, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ


ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Μικροφωνική αλληλεγγύης για τις εκκενώσεις καταλήψεων σήμερα 13/3 στις 19.00, Καμάρα


Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο", μέλος της Αναρχικής πολιτικής Οργάνωσης -ΟΣ-

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Μάρτιος 15h


1 2 3 4

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις, φωτιά στη σοσιαλδημοκρατία

Σήμερα νωρίς το πρωί δυνάμεις της αστυνομία έσπασαν 2 καταλήψεις, την γεμάτη πρόσφυγες κατάληψη στέγης στην οδό Αχαρνών και την Βίλα Ζωγράφου. Το Ιούλιο του 2016 στη Θεσσαλονίκη, ένα αντίστοιχο πρωινό είχαμε μάθει για τις εκκενώσεις τριών στεγαστικών καταλήψεων προσφύγων και μεταναστών: την κατάληψη του Ορφανοτροφείου στην Άνω Τούμπα, την κατάληψης Hurriya στην οδό Καρόλου Ντηλ και την κατάληψη στο Μανδαλίδειο κτίριο στην λεωφόρο Νίκης. Λίγα χρόνια πριν, ξυπνήσαμε με τα νέα για το σπάσιμο της Βίλας Αμαλίας και της Κατάληψης Σκαραμαγκά.

Είναι ένα πολιτικό deja vu. Στην πρώτη περίπτωση μια δεξιά κυβέρνηση, την ώρα που υπέγραφε νέα αντικοινωνικά μέτρα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, που έτρεχε να κλείσει αξιολογήσεις, δοκίμασε να "πετάξει την μπάλα στην εξέδρα" επιτιθέμενη στο αναρχικό κίνημα και τον κόσμο του αγώνα. Σήμερα, μια αριστερή κυβέρνηση κάνει ακριβώς το ίδιο.

Το κράτος έχει συνέχεια. Τα κόμματα που καταλαμβάνουν τα πόστα στο καθεστώς, αργά ή γρήγορα πετάνε τον όποιο μανδύα χρησιμοποίησαν για να κερδίσουν τις εκλογές και μένουν με την στολή της εξουσίας, να κάνουν όσα πρέπει να κάνει το κράτος και το κεφάλαιο για να συνεχίσει να παρασιτεί εις βάρος των από τα κάτω. Αν κάτι γκρεμίζεται με απο τέτοιες κατασταλτικές επιθέσεις αυτό είναι η αφέλεια ενός κομματιού της κοινωνίας που ανά μερικές δεκαετίες υποκύπτει στο ψέμα της σοσιαλδημοκρατίας, υποκύπτει στη αφήγηση ότι κάτι μπορεί να αλλάξει μέσα από τις καθεστωτικές διαδικασίες και τις εκλογές.

Για τους αναρχικούς τίποτα τέτοιο δεν προκαλεί έκπληξη. Για τον ριζοσπάστη κόσμο του αγώνα ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας, οι μόνιμες τακτικές και τα ψέματά της ήταν και είναι γνωστά.

Δεν μπορούμε ακόμα να ξέρουμε αν αυτή η κίνηση είναι σπασμωδική ή αν αποτελεί την αρχή μιας ευρύτερης επίθεσης ενάντια στο κίνημα.

Δε μας νοιάζουν οι γελοίες προσπάθειες των ΣΥΡΙΖΑίων να αποποιηθούν την αυτονόητη πολιτική ευθύνη του κόμματος τους. Δεν γνωρίζουμε, και δεν μας ενδιαφέρει, ποιοι συγκεκριμένοι μηχανισμοί ενεργοποιήθηκαν για να σπάσουν οι 2 καταλήψεις. Δεν θα πέσουμε στην μόνιμη παγίδα να εστιάσουμε σε κάποιες δικαστικές αρχές ή ακόμα και στον υπουργό, βγάζοντας λάδι την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας. Μόνο ως αστείο μπορούμε να εκλάβουμε τη δικαιολογία ότι φταίει κάποιος δικαστής που έδρασε αυτόνομα. Δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν τα διάφορα επιμέρους κομμάτια του κρατικού μηχανισμού πλυντήριο για την πολιτική εξουσία. Δεν το κάναμε όταν μας επιτίθονταν η δεξιά. Δεν θα το κάνουμε τώρα που μας επιτίθεται η αριστερά.

Οι καταλήψεις είναι εργαστήρια αγώνα, είναι δέντρα ελευθερίας στην έρημο της εξουσίας, της ετερονομία, της παραίτησης, της υποταγής. Είναι καρφί στο μάτι του καθεστώτος. Και τα τελευταία χρόνια έγιναν και κάτι ακόμα περισσότερο: αποτέλεσαν την απάντηση της αγωνιζόμενης βάσης στην προσφυγική κρίση. Χωρίς πόρους, χωρίς "άκρες", μόνο με την κινηματική προσφορά φιλοξένησαν, προσέφεραν φαγητό και περίθαλψαν χιλιάδες μετανάστες. Κατόρθωσαν με το τίποτα να συγκριθούν με το κράτος στο επίπεδο της πρόνοιας και να το εξευτελίσουν. Κι αυτό το έκαναν όχι με τους όρους των ΜΚΟ, όχι με τους όρους μιας εξωνημένης και από τα πάνω φιλανθρωπίας, αλλά με διαδικασίες σύνδεσης και αληθινής αλληλεγγύης. Είδαμε τη λύσσα εναντίον τους από κόμματα, δημάρχους, μεγαλοιδιοκτήτες, παπάδες. Βλέπουμε τώρα την επίθεση εναντίον τους.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα, όλους αυτούς/ες που τα προηγούμενα χρόνια δεν στάθηκαν θεατές στις επιθέσεις του κράτους και του κεφαλαίου, να σηκώσουν κεφάλι ξανά. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στα κέντρα αγώνα που ονομάζονται καταλήψεις, να τσακίσουμε τις αντικοινωνικές φιλοδοξίες του κράτους, αριστερού ή δεξιού, για την επιβολή σιγής νεκροταφείου σε ότι του αντιστέκεται.

Κι αυτή η πρόκληση θα απαντηθεί, κι αυτή η μάχη θα κερδηθεί.

Να στηρίξουμε με λόγο και πράξεις τις καταλήψεις. Να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που καλούνται.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - libertasalonica.wordpress.com

Μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας - anarchist-federation.gr

lib_thess@hotmail.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2017/03
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Μάρτιος 18h