Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στις 11.30

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

(!) Αντιφασιστική συγκέντρωση

υπαρχει αλλαγη τοποθεσιας σε νεο καλεσμα:

https://www.kinimatorama.net/event/80742


1 2 3 4 5

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

***Αλλαγή μέρους . Η συγκέντρωση πηγε προς το μερος που ειναι συγκεντρωμενοι οι φασιστες και βρισκιεται αυτή τη στιγμή στον λευκό πύργο.

Ο κόσμος ναι έρθει εδώ.

… η ξενοφοβία είναι το όπλο τους...

Η άνοδος του εθνικισμού σε περιόδους κρίσης και η αφήγηση της κουλτούρας τού μίσους σε οτιδήποτε διαφορετικό από τη δήθεν κοινή ταυτότητα είναι πάγια τακτική αποπροσανατολισμού της κοινωνίας από την πηγή του προβλήματος, δηλαδή τις πολιτικές που ασκούνται από τα πάνω (κυβέρνηση, Ε.Ε.). Οι εθνικιστές, από όποια χώρα κι αν κατάγονται, διαιωνίζουν την επίπλαστη κοινωνική διαμάχη μεταξύ των από κάτω, στοχοποιούν τους κοινωνικά ασθενέστερους και διαχέουν τη μισαλλοδοξία.

Την Κυριακή 19/3 στις 16:00 οι φασίστες της πόλης καλούν σε εκδήλωση/πορεία μίσους και εθνικιστικής προπαγάνδας. Για ακόμα μία φορά φοβισμένοι δεν θα ανακοινώσουν το μέρος της συγκέντρωσής τους μέχρι και δύο ώρες πριν, με σκοπό να μην προσπαθήσουμε να τους προσεγγίσουμε.

Αλλά σίγουρα είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Εμείς θα βρεθούμε απέναντι τους και στο μίσος τους δηλώνοντας ότι δεν θα τους αφήσουμε καμία σπιθαμή γης σε αυτούς αλλά σε άλλα καθάρματα.

…η αλληλεγγύη και η άμεση δράση το δικό μας…

Η απάντηση που οφείλει να δοθεί σε κάθε είδους συγκεντρώσεις /εκδηλώσεις/πορείες/ομαδοποιήσεις που διαχέουν το μίσος, το φόβο και τις έχθρες δεν αποτελεί χρέος μονάχα του αντιφασιστικού κινήματος. Είναι χρέος της κοινωνίας στο σύνολό της να υψώσει εκείνα τα αναχώματα που θα εμποδίσουν την επέλαση του φασισμού και του κανιβαλισμού στις πτυχές του ανθρώπινου βίου. Είναι χρέος όλων μας να είμαστε εκεί. Τότε, σήμερα, πάντα.

Κυριακή 19/3 στις 11:30 καλούμε σε

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο Άγαλμα Βενιζέλου

Η συγκέντρωση θα κινηθεί όπου και να βρίσκονται οι φασίστες.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «ΣΧΟΛΕΙΟ για τη μάθηση της ελευθερίας»

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Μάρτιος 21h


1 2 3 4 5

Mετά τις πολυάριθμες αποτυχημένες απόπειρες διαφόρων ναζιστικών γκρουπών, με ευφάνταστα εξίσου γελοία ονόματα, να καλέσουν συγκέντρωσεις τόσο στη Θσσαλονίκη όσο και στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, μία από αυτές για καλεί και πάλι συγκέντρωση την Κυριακή 19/3.


Και αυτή τη φορά -δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μόλις μήνες- το κάλεσμα των φασιστών έχει μία ιδιαιτερότητα: το μέρος της συγκέντρωσης δεν έχει ανακοινωθεί! Έχοντας προσπαθήσει ξανά και ξανά να ξεμυτίσουν -φυσικά πάντα με ένα υπερπολλαπλάσιο στρατό ΜΑΤ να τους φυλάει τα τομάρια- και πέφτοντας ξανά και ξανά πάνω σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, οι φασίστες, σε μία παρομοιωδώς αστεία κίνηση, ανακοίνωσαν ότι θα ενημερώσουν τους υπόλοιπους "συνέλληνες" για τον τόπο της συγκέντρωσης μόνο λίγες ώρες πριν από αυτή - παραδεχόμενοι ότι σε αυτή την πόλη δε μπορούν να εμφανιστούν ποτέ και πουθενά με ασφάλεια.


Το ίδιο είχαν κάνει οι "μάχημοι" φασίστες αυτής της πόλης και στις 8/1, οπότε ανακοίνωσαν δύο μόνο ώρες πριν τη συγκέντρωση τους οτι αυτή θα γίνονταν … στο Ωραιόκαστρο, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και με κρυφό κάλεσμα έχουν καταλάβει καλά ότι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης δε θα παρελάσουν. Κρυμμένοι πίσω από τους μπάτσους, στο πιο απόμακρο προάστιο της Θεσσαλονίκης και όμως, χρειάστηκε να κρατήσουν το κάλεσμα τους κρυφό ως και δυο ώρες πριν τη συγκέντρωση για να μπορέσουν να εμφανιστούν. Η "απολύτως πετυχημένη", όπως τη χαρακτήρισαν οι ίδιοι, συγκέντρωση τους στο Ωραιόκαστρο πέρα από το γνωστό περιφερόμενο θίασο που πλαισιώνει όλες τις ανάλογες "πετυχημένες" συγκεντρώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, ελάχιστους κατοίκους της πόλης ή έστω του Ωραιοκάστρου είχε.


Αυτή την πολύ "πετυχημένη" και καθολα γελοία τακτική ακολουθούν και τώρα.


Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που έκαψαν τον Χορτιάτη, οι λαδέμποροι και οι λοιποί μαυραγορίτες που πλούτισαν στην πλάτη του πολυεθνικού προλεταριάτου και της εβραικής κοινότητας της πόλης, αυτοί που πάντα ήταν το πιστό σκυλί των αφεντικών, αυτοί που κάποτε οχυρώνονταν στο κτήριο της ΧΑΝΘ φοβούμενοι το τιμωρό χέρι των ανταρτών, αυτοί δεν είναι σήμερα ικανοί ούτε το βάρος των επιλογών τους να αναλάβουν.


Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε «ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ»
Αλλά, εσείς, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΜΥΤΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ


Σήμερα, πιο έντονα από ποτέ άλλοτε, ο αντιφασισμός γίνεται πράξη στο δρόμο.
Οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου είμαστε και θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, ενάντια στο μίσος για τη ζωή.
Γι αυτό και είναι οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, μετανάστες/τριες, lgbtqi+ άτομα, που θα σταθούμε απέναντι τους τη Κυριακή.


ΖΗΤΩ Η ΖΩΗ - ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ


ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/3, στις 11:30, στο Άγαλμα Βενιζέλου


Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2017/03/17/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-193/


1 2 3 4 5

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΘΡΕΦΟΥΝ

Την κυριακή 19/3 θα βρεθούμε για ακόμη μια φορά στους δρόμους της πόλης μας για να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες του ιερού λόχου, οι οποίοι με το γνωστό κόλπο-κρυφτό ανακοίνωσαν την διοργάνωση εκδήλωσης αλλά απέκρυψαν τον τόπο που αυτή θα λάβει χώρα.

Εμείς βέβαια θα είμαστε εκεί, κάνοντας ακόμη πιο ηχηρό το μήνυμα οτι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας για την ίδια την ζωή. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της αριστεράς απροκάλυπτα συναγελάζεται με τον επίσημο φορέα του φασισμού, σε μια περίοδο όπου επιτίθεται στις δομές του κινήματος, στις συνδέσεις ντόπιων και μεταναστών με σκοπό τον κοινό αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια, στους συντρόφους μας, στις κοινωνικές αντιστάσεις, στους αδύναμους, στους από τα κάτω, στους πληβείους, στον άνθρωπο.

Εμείς θα είμαστε στους δρόμους για να διασφαλίσουμε οτι κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στον φασισμό και σε όσους τον θρέφουν, για να διασφαλίσουμε οτι αυτά τα κατακάθια θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει και θα έχουν θέση μόνο στις μαύρες σελίδες της ιστορίας μαζί με το μίσος που σπέρνουν, μαζί με τους κυρίαρχους που αναγάγουν τους φασίστες σε πολιτικό συμπαίκτη και από κοινού συμπληρώνουν το παζλ της βαρβαρότητας. Αυτής που συγκροτείται και πραγματώνεται μέσα από τα συρματοπλέγματα, μέσα από το ρατσιστικό δηλητήριο, μέσα από τους αποκλεισμούς, το φόβο, την ιδιώτευση, το μίσος για το διαφορετικό, το δίκαιο του δυνατού, τα άγρια ένστικτα, την πολιτική της εξαίρεσης και του θανάτου είτε αυτού στα σύνορα και στα καμπς είτε αυτού που ονομάζεται πογκρόμ είτε αυτού που συντελείται με την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των από τα κάτω.

Από το Ωραιόκαστρο, στην Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της, από την Καβάλα στην Κομοτηνή, από την Ξάνθη στην Βέροια, από την Κατερίνη στην Αθήνα μέσα και έξω από το εφετείο αλλά και στη Σόφια πολεμάμε τον φασισμό και θα συνεχίσουμε να τον πολεμάμε όπου και όποτε χρειαστεί για να κερδίσει η ζωή.

ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ. ΝΤΟΠΙΟΙ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΝΑΖΙ.

Συγκέντρωση Κυριακή 19/3 στις 11.30, Αγαλμα Βενιζελου , η οποία θα κινηθεί όπου βρίσκονται οι φασίστες1

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο", μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ-


1 2 3 4 5

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 11:30
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο δρόμο παίρνοντας ξανά θέση στον ταξικό αγώνα.
Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε απέναντι σε κάθε μισαλλόδοξο εθνικιστή που θέλει να βλέπει μετανάστες να πνίγονται στο αιγαίο, κάθε σεξιστή που γουστάρει να δέρνει τη γυναίκα και τα παιδιά του, κάθε γυναίκα που νομίζει πως το αίμα των παιδιών της είναι καθαρότερο από αυτό του κάθε προσφυγόπουλου. Οραματιζόμενοι μια κοινωνία αλληλεγγύης και ισότητας χωρίς διακρίσεις στήνουμε αναχώματα σε κάθε είδους φασιστική λογική και πρακτική.
Καλούμε, λοιπόν, το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης να σταθεί στο ύψος του και να στηρίξει την συγκέντρωση.


Κατάληψη Libertatia

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/68616/