Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στις 10.30 πμ

Πορεία αλληλεγγύης προς τα δικαστήρια για τους χθεσινούς συλληφθέντες

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Σήμερα, Κυριακή 19/3, ο κατασταλτικός μηχανισμός του Κράτους επέλεξε να χτυπήσει την αντιφασιστική διαδήλωση του Λευκού Πύργου, η οποία είχε καλεστεί ενάντια στη σύναξη του φασιστικού συρφετού του Ιερού Λόχου και λοιπών φασιστικών παραφυάδων, επίδοξων κυνηγών προσφυγόπουλων στα σχολεία, συλλαμβάνοντας 3 συντρόφους, εκ των οποίων ο ένας μέλος της συλλογικότητάς μας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τη μία συναγελάζεται όπου σταθεί και όπου βρεθεί με τους ναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, όπως πρόσφατα στα Ιωάννινα, και από την άλλη ο εκτελεστικός βραχίονας του κράτους χτυπάει και συλλαμβάνει αντιφασίστες αναρχικούς. Από τη μία η κυβέρνηση εκκενώνει καταλήψεις, συνεχίζοντας την επίθεση που ξεκίνησε το καλοκαίρι με την εκκένωση των τριών καταλήψεων στέγης μεταναστ(ρι)ών στη Θεσσαλονίκη, και από την άλλη κάνει πλάτες στους φασίστες του Ιερού Λόχου και της Πατριωτικής Κίνησης Ωραιοκάστρου, δηλαδή σε κυνηγούς παιδιών μεταναστών και προσφύγων, κινητοποιώντας τον κατασταλτικό μηχανισμό για την προστασία τους.

Γίνεται για ακόμη μία φορά σαφές ότι στο στόχαστρο του Κράτους βρίσκεται το αντιφασιστικό και αναρχικό κίνημα και ο κόσμος του αγώνα. Ας τους γίνει ξεκάθαρο ακόμη μία φορά: Κάθε φασιστική πρόκληση δε θα μένει αναπάντητη. Κάθε επίθεση του κράτους στον κόσμο του αγώνα, θα έρχεται αντιμέτωπη με την αλληλεγγύη μας.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης της 19/3, Δευτέρα 20/3 στις 10:30 στο Αγ. Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία προς τα Δικαστήρια.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο&Κόκκινο»-μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης-Ο.Σ.


1 2 3 4 5 6

Καλούμε το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης να στηρίξει την συγκέντρωση-πορεία που θα πραγματοποιηθεί προς τα δικαστήρια, από όπου περνάνε οι τρείς συλληφθέντες που προσηχθήσαν στην σημερινή αντιφασιστική πορεία στον λευκό πύργο. Να σημειωθεί ότι ένας εκ των συλληφθέντων είναι ανήλικος μαθητής."Ο άνεμος γυρίζει, τα σημάδια προμηνύουν θύελλα" . Θα ακολουθήσει κείμενο για τα γεγονότα της πορείας.

ΩΡΑ 10:30 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ

ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΓΕΡΑ

Αντιφασιστικό/Αντιεξουσιαστικό στέκι "Κάμενικ"


1 2 3 4 5 6

Την Κυριακή φασίστες της πόλης καλούσαν σε εκδήλωση/πορεία μίσους και εθνικιστικής προπαγάνδας. Για ακόμα μία φορά φοβισμένοι δεν είχαν ανακοινώσει το μέρος της συγκέντρωσής τους μέχρι τις 11:00, με σκοπό να μην προσπαθήσουμε να τους προσεγγίσουμε.

Αλλά σίγουρα ήταν γελασμένοι αν νόμιζαν ότι θα καθόμασταν με σταυρωμένα χέρια. Όπως κάθε φορά έτσι και σήμερα επιλέξαμε να βρεθούμε απέναντι τους και στο μίσος τους δηλώνοντας ότι δεν θα τους αφήσουμε καμία σπιθαμή γης σε αυτούς αλλά σε άλλα καθάρματα.

Το μέρος που επέλεξαν να κάνουν τη φασιστομάζωξη τους ήταν ο Λευκός Πύργος. Από το πρωί της Κυριακής βρίσκονταν εκεί νομίζοντας ότι αυτό θα μας απέτρεπε από το να πάμε. Κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η παρουσία της αστυνομίας ήταν εξόφθαλμη και υπέρ του δέοντος προκλητική.

Συντρόφισσες και σύντροφοι μόλις πληροφορηθήκαμε το μέρος που βρίσκονται πήγαμε στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου ήταν και το κάλεσμα μας. Στη συνέχεια όπως είχαμε ανακοινώσει και στο ίδιο το κάλεσμα, προσεγγίσαμε το μέρος που βρίσκονταν οι φασίστες. Από την αρχή είδαμε τις διαθέσεις της αστυνομίας, οι οποίοι ήθελαν πάση θυσία να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης τους και την απομάκρυνσή μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχαν διμοιρίες σε όλα τα στενά γύρω από εμάς αλλά και αρκετές διμοιρίες ήταν τοποθετημένες απέναντι μας, ενώ αρκετές μηχανές έκαναν την εμφάνιση τους.

Σε μια προκλητική επίθεση (ποδηλάτης που πέρασε μέσα από τους μπάτσους) που δέχτηκε σύντροφος από έναν φασίστα η απάντηση των συντρόφων και συντροφισσών ήταν άμεση και αποτελεσματική. Ο φασίστας τσακίστηκε όπως του άρμοζε.

Οι μπάτσοι για να μας διαλύσουν έριξαν κρότου λάμψης ενώ συμπλοκές με την αστυνομία ήταν η συνέχεια. Δυστυχώς 3 προσαγωγές ήταν ο απολογισμός αυτής της κατάστασης.

Οι 3 σύντροφοι χτυπήθηκαν και προσήχθησαν. Ενώ βρίσκονται αυτή τη στιγμή την ΓΑΔΘ. Οι προσαγωγές έγιναν συλλήψεις.

…η αλληλεγγύη και η άμεση δράση είναι το όπλο μας…

Η απάντηση που οφείλει να δοθεί σε κάθε είδους συγκεντρώσεις /εκδηλώσεις/πορείες/ομαδοποιήσεις που διαχέουν το μίσος, το φόβο και τις έχθρες δεν αποτελεί χρέος μονάχα του αντιφασιστικού κινήματος. Είναι χρέος της κοινωνίας στο σύνολό της να υψώσει εκείνα τα αναχώματα που θα εμποδίσουν την επέλαση του φασισμού και του κανιβαλισμού στις πτυχές του ανθρώπινου βίου. Είναι χρέος όλων μας να είμαστε εκεί. Τότε, σήμερα, πάντα.

Ως ΕΚΧ Σχολείο στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στους συντρόφους μας. Καλούμε σε συγκέντρωση την Δευτέρα 20/3 στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου με σκοπό να κατευθυνθούμε όλοι και όλες μαζί στα δικαστήρια.

Κανένας και καμία μόνος και μόνη στα χέρια του Κράτους.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες. Τους τσακίζουμε σε γειτονιές, γήπεδα και πλατείες.

ΕΚΧ «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας»

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Μάρτιος 22h


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής της 19/3

Σήμερα, Κυριακή 19/3 τα ανθρωποειδή του ιερού λόχου και οι λοιποί φασίστες της πόλης μας αποφάσισαν να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους, διοργανώνοντας άλλη μια από τις «συγκεντρώσεις - φιέστες» τους. Πιστοί στην πάγια, πλέον, τακτική τους δεν είχαν ανακοινώσει τον τόπο της συγκέντρωσης τους παρά μόνο λίγες ώρες πριν. Η καλεσμένη αντιφασιστική συγκέντρωση κινήθηκε αμέσως προς τον λευκό πύργο, όπου ήταν τελικά το σημείο συνάντησής τους. Την ίδια ώρα, μπάτσοι έσπευσαν να προστατέψουν τους λιγοστούς φασίστες που είχαν ήδη συγκεντρωθεί. Στην προσπάθεια τους αυτή, χτύπησαν την αντιφασιστική πορεία αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την σχέση που έχουν με τους φασίστες. Η επίθεση των μπάτσων είχε ως αποτέλεσμα, την σύλληψη τριών συντρόφων μας, ανάμεσα τους και ένα μέλος της συλλογικότητάς μας. Για τον τελευταίο ορίστηκε τακτική δικάσιμος στην εισαγγελία ανηλίκων και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι άλλοι δυο περνάνε αυτόφωρο αύριο το πρωί.

Η επιλογή των κατασταλτικών δυνάμεων να χτυπήσουν άλλη μια φορά το αντιφασιστικό κίνημα υπαγορεύεται απευθείας από την κρατική επιταγή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμβαδίζει με τον πλέον εξόφθαλμο τρόπο με τους φασίστες, κάνοντας την συνειδητή επιλογή «να στήνει πλάτες» σε οποιαδήποτε απόπειρα των φασιστών να βγουν στο δρόμο, όπως έκανε και σήμερα. Παίρνει επίσης, την απόφαση να καταστείλει τις δομές του κινήματος και να εκκενώσει καταλήψεις στέγης μεταναστ.ρι.ων (εκκενώσεις τριών καταλήψεων το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, πρόσφατες εκκενώσεις της «Βίλας Ζωγράφου» και της «κατάληψης προσφύγων Αλκιβιάδου 9» στην Αθήνα.

Οι αντιφασίστες, οι αναρχικοί και ο κόσμος του αγώνα είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να σταθούμε εμπόδιο σε αυτές τους τις επιδιώξεις. Πιο συγκεκριμένα, η δυναμική που έχει επιδείξει το ευρύτερο αντιφασιστικό κίνημα, όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και γενικότερα στη χώρα, σχετίζεται άμεσα με τη «μυστικοπάθεια» των φασιστών. Οι συλλογικές αντιφασιστικές μάχες που έχουμε δώσει στο δρόμο δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι φασίστες δε χωράνε σε αυτά τα μέρη, όπως και σε κάθε γωνιά της γης. Και ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος και διαρκής, γι' αυτό και αύριο θα είμαστε δίπλα στους συντρόφους μας, ενάντια σε κράτος, μπάτσους και φασίστες.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης της 19/3, Δευτέρα 20/3 στις 10:30 στο Αγ. Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία προς τα Δικαστήρια.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αντιεξουσιαστικό Σχήμα Μαθητών «Αταξία»

πηγή : http://asmataxia.espivblogs.net/2017/03/19/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b7/


1 2 3 4 5 6

Την Κυριακή 19 Μαρτίου αντιφασίστριες και αντιφασίστες πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση ενάντια στην συγκέντρωση που είχαν καλέσει τα βοθρολύματα του ιερού λόχου και λοιποί παρατρεχάμενοι εθνικιστές , φασίστες και χριστιανόπληκτοι. Έπειτα από συμπλοκή με φασίστα, η συγκέντρωση δέχεται επίθεση από τους μπάτσους που είχαν περικυκλώσει τις/τους αντιφασίστριες/ες. Κατά τη διάρκεια της κατασταλτικής επίθεσης συλλαμβάνονται 3 σύντροφοι, οι οποίοι μεταφέρονται στην ΓΑΔΘ.
Τη στιγμή που κράτος και παρακράτος επιχειρούν ένα νέο κύμα επιθέσεων στις δομές και τον κόσμο του αγώνα, με πρόσφατα περιστατικά τις 2 εκκενώσεις σε Βίλα Ζωγράφου και στην κατάληψη στέγης στην Αχαρνών ,καθώς και την εισβολή στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου από μπάτσους και δικαστικούς, εμείς απαντάμε με έμπρακτη αλληλεγγύη και συνεχή αγώνα μέχρι την αναρχία.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 3 συντρόφους που συνελήφθησαν την Κυριακή 19/3 στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο.

Δευτέρα 20/3/2017 , 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου για να πραγματοποιηθεί πορεία προς τα δικαστήρια

Αλληλεγγύη στους 3 συντρόφους
Ούτε σπιθαμή γης για κάθε είδους φασίστες.

κατάληψη Terra Incognita-αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Μάρτιος 00h


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης

Την Κυριακή 19/3 ο φασιστικός εσμός της πόλης προσπάθησε να περιφέρει το σάπιο σαρκίο του στην πόλη μας. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ καιρό να τους δούμε από κοντά, μια κι είτε επέλεγαν να συναθροίζονται μέσω κλειστών καλεσμάτων σε προάστια είτε έβγαζαν καλέσματα στα οποία δεν παρευρίσκονταν. Το αναρχικό και αντιφασιστικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, όπως είναι προφανές, δε θα μπορούσε να τους αφήσει ούτε σπιθαμή σε αυτή την πόλη. Στην πόλη των 35000 Εβραίων που εξολοθρεύτηκαν στο Άουσβιτς, στην πόλη που βρήκαν καταφύγιο δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, στην πολυεθνική και αγωνιστική Θεσσαλονίκη δεν έχουν χώρο τα απομεινάρια των ναζί και των γκοτζαμάνηδων.

Για ακόμη μια φορά το κράτος περιφρούρησε τα 30 θλιβερά καθάρματα του «Ιερού Λόχου», παίζοντας τον ρόλο του «προστάτη της δημόσιας τάξης». Όταν όμως από τη μια πλευρά βρίσκονται οι υπερασπιστές της ελευθερίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας και από την άλλη οι υπερασπιστές του κεφαλαίου, της εξουσίας και της απανθρωπιάς γίνεται φανερό όχι μόνο ότι το κράτος παίρνει θέση αλλά ότι οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι του, ανεξάρτητα αν στην κυβέρνηση βρίσκεται η δεξιά ή η αριστερά. Μέσω λοιπόν μιας άθλιας προβοκάτσιας οι μπάτσοι βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στην αντιφασιστική συγκέντρωση και να συλλάβουν 3 άτομα, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος.

Το αναρχικό και αντιφασιστικό κίνημα δεν αφήνει κανέναν μόνο του στα χέρια του κράτους. Καλούμε τον κόσμο του αγώνα σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 20/3 στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 10:30 για να κατευθυνθούμε όλες και όλοι μαζί στα δικαστήρια και να απαιτήσουμε την απελευθέρωσή τους και την άρση των διώξεων εναντίον τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2017/03/19/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b7-3/