Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 στις 12.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 3 αντιφασίστες αγωνιστές

«Τώρα που βρήκαμε παπά, θα θάψουμε πεντ` έξι»

Από την Τρίτη το βράδυ 21/3 Μαρτίου έχουν συλληφθεί 3 αντιφασιστές αγωνιστές από τις γειτονιές του Περιστερίου και της Πετρούπολης και την Πέμπτη 23/3 περνάνε Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο. Προσπαθούν να τους φορτώσουν το σπάσιμο ακυρωτικών μηχανημάτων λεωφορειακής γραμμής χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Μοναδικό κριτήριο προσαγωγής και στησίματος κατηγορητηρίου, είναι η κινηματική παρέμβαση που πραγματοποιούσαν στη γειτονιά σβήνοντας φασιστικά συνθήματα. Αρκούσε η συνειδητή και ενεργή ένταξη τους στο ταξικό κίνημα για να ασκηθούν διώξεις, να γίνουν έρευνες στα σπίτια τους και να φτάσουν να απειληθούν μέχρι και για κακουργηματικού χαρακτήρα ποινές.

Το αστικό μπλοκ έχει δημιουργήσει ένα ενιαίο ποινικό οπλοστάσιο που επιτίθεται σε κάθε μορφής κινητοποίηση που αμφισβητεί της εξουσία του. Δεν το ενδιαφέρει να βρει τους «πραγματικούς ενόχους». Ο διαδηλωτής θα διώκεται για αντιφασισμό, ο απεργός για καταλήψεις, ο αντιφασίστας για απεργιακή φρουρά, το κίνημα δωρεάν πρόσβασης στους δρόμους και συγκοινωνίες για αφισοκόλληση, ο καταληψίας για παράνομη διαδήλωση. Οι αστοί αναγνωρίζουν πως υπάρχει ένα τεράστιο και ενιαίο κοινωνικό μπλοκ που χρησιμοποιεί πολλαπλά εργαλεία και ως τέτοιο το στοχοποιεί και αντιμετωπίζει.

Η παρατεταμένη κρίση και αμφισβήτηση έχει διογκώσει την ανασφάλεια και νευρικότητα των αστών. Εγκαταλείπεται η αστική νομιμότητα της «συγκεκριμένης ποινής για συγκεκριμένο έγκλημα» και οδηγούμαστε στο ξεδίπλωμα ενός ενιαίου πολέμου με πολλαπλά όπλα. Προσπαθούν, λοιπόν, να τιμωρήσουν και να τρομοκρατήσουν κάθε μεριά του ταξικού κινήματος.

Δεν θα τα καταφέρουν! Ως ενιαίο εχθρό μας αντιμετωπίζουν, με ταξική ενότητα θα αντιμετωπίσουμε κι εμείς τις αλληλοσυμπληρωμένες αστικές επιθέσεις!

Οι κατηγορίες θα πέσουν και η αθώωση των τριών αγωνιστών θα είναι άλλη μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος πάντα στο πλευρό της μαχόμενης εργατικής τάξης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Πέμπτη 23/3,12.00 μεσημέρι Ευελπίδων

Β' Μονομελές Πρωτοδικείο, κτίριο 2 Αίθουσα Β

ΟΡΜΑ

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/03/22/%c...