Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 στις 10.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/ισσες της πορείας στις 6/12/2014

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες/ισσες της πορείας στις 6/12/2014

ενόψει της προγραμματισμένης εκδίκασης της υπόθεσης την Δευτέρα 3/4/2017

post image

Το Νοέμβρη του 2014, ο αναρχικός κρατούμενος, Νίκος Ρωμανός, ξεκινάει απεργία πείνας, διεκδικώντας «μια ανάσα ελευθερίας», όπως ορίζει ο ίδιος με κείμενό του, τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται για να φοιτήσει, έχοντας επιτύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του. Στις περίπου 40 μέρες που ακολουθούν, το κράτος απαντά με μια εκδικητική και προκλητική αδιαφορία, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται ένα πολύμορφο και δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα.

Εμείς, ως κομμάτι του α/α χώρου, έχουμε μια διαφορετική και ξεκάθαρη θέση. Στεκόμαστε ανυποχώρητα απέναντι στη συνθήκη του εγκλεισμού και νοηματοδοτούμε την αλληλεγγύη μας με δυναμικά και επιθετικά χαρακτηριστικά τόσο στους πολιτικούς και όχι μόνο κρατουμένους, όσο και σε κάθε κομμάτι που βιώνει τη λεηλασία κράτους και κεφαλαίου πάνω στη ζωή του.

Το πρωί της 6/12/14, και εν μέσω της κλιμάκωσης του αγώνα του συντρόφου, επιλέξαμε να βρεθούμε στους δρόμους.

Η συνειδητή μας επιλογή εκείνης της ημέρας να κατεβούμε στο δρόμο, καθώς και να κρατήσουμε τη θέση μας απέναντι στην καταστολή κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οδήγησε σε συλλήψεις έξι ατόμων, καθώς για μία ακόμη φορά το κράτος διεκδίκησε το μονοπώλιο της βίας, καταστέλλοντας κάθε αντίδραση.

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα, το Σάββατο 1/4 στις 21:30 στο Άτακτον.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Πέμπτη 30/3 στις 11, στην πλατεία Αγ. Σοφίας

Σάββατο 1/4 στις 11, στο Παράρτημα

Δευτέρα 3/4 στις 10, στα δικαστήρια

αναρχικό αντιεξουσιαστικό στέκι Άτακτον
atakton.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1571285/


1 2 3 4

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2014

Το Νοέμβρη του 2014, σε μια περίοδο που επιχειρούνταν η αναδιάρθρωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του σωφρονιστικού συστήματος (δημιουργία φυλακών τύπου Γ, καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των κρατουμένων) οι κρατούμενοι Ηρακλής Κωστάρης και Νίκος Ρωμανός ξεκίνησαν απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που τους οφείλονταν ύστερα από την επιτυχία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Εκπαιδευτικές άδειες που εκδικητικά και αυθαίρετα τους αρνούνταν οι δικαστικές αρχές.

Το επόμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας με βασικές αιχμές τις εκπαιδευτικές άδειες και την ανάδειξη του ειδικού καθεστώτος εξαίρεσης στο οποίο υπόκεινται οι πολιτικοί κρατούμενοι. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε πορεία στην πόλη της Πάτρας η οποία δέχθηκε την επίθεση των δυνάμεων καταστολής με αποτέλεσμα τη σύλληψη 6 διαδηλωτών, οι οποίοι δικάζονται στα δικαστήρια της Πάτρας τη Δευτέρα 3 Απρίλη.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, μπορεί να έχει αλλάξει ο πολιτικός διαχειριστής, παρόλα αυτά μέσα στην ευρύτερη συνθήκη της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης όλο και μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας, η καταστολή των αντιστάσεων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής και της παρουσας κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση η οποία αφού πρώτα προσπάθησε να αφομοιώσει τους αγώνες, στη συνέχεια τους εξευτέλισε χυδαία και σήμερα έρχεται να τους συκοφαντήσει και να τους καταστείλει.

Από την ψήφιση των μνημονίων και την καταστολή των αντιστάσεων, από το σιγοντάρισμα των φασιστών και την σταδιακή ανάδειξη τους σε πολιτικό συμπαίχτη, από τη στοχοποίηση αναρχικών και άλλων αγωνιστών για τους δίκαιους αγώνες που διεξάγουν, μέχρι την καταστολή των δομών του κινήματος και την μεθοδευμένη πολιτική του θανάτου και του αποκλεισμού που καταδικάζει μετανάστες και πρόσφυγες στην ανυπαρξία είναι ολοφάνερο πως δεν υπάρχει δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για τους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους, πέρα από το διαρκή, ακηδεμόνευτο και από τα κάτω οργανωμένο αγώνα.

Στις κρατικές συμμορίες και την καταστολή αντιτάσσουμε το πείσμα του αγώνα, τη συλλογικοποίηση και τη συντροφικότητα. Στον αργό θάνατο ενός χρεοκοπημένου συστήματος που δεν έχει να προσφέρει παρά το φόβο και την εξαθλίωση αντιτάσσουμε την οργάνωση του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ, ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ… Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΗ, 10 π.μ.

Αναρχική ομάδα "Δυσήνιος Ίππος" / μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Πάτρα, Μάρτιος 2017

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2017/03/30/αλληλ…


1 2 3 4

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 6/12/14

Στα τέλη του 2014 το κράτος προβαίνει σε μια σειρά μέτρων, στα πλαίσια της πλήρους αναδιάρθρωσης του σωφρονιστικού συστήματος, που σκοπό έχουν να στερήσουν στοιχειώδη δικαιώματα στους κρατούμενους, τα οποία κατακτήθηκαν ύστερα από χρόνια αγώνων στις ελληνικές φυλακές. Αποκορύφωμα των κινήσεων αυτών, η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ΄ για όσους κρατούμενους χαρακτηρίζονται "επικίνδυνοι" από το καθεστώς.

Την ίδια περίοδο οι κρατούμενοι Ηρακλής Κωστάρης και Νίκος Ρωμανός, ξεκινούν απεργία πείνας, διεκδικώντας τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών για να παρακολουθούν μαθήματα στις σχολές τους, άδειες που εκδικητικά τους αρνούνται οι δικαστικές αρχές.

Τότε, ένα κύμα αλληλεγγύης ξεπηδά στους πολιτικούς κρατούμενους βάζοντας στο επίκεντρο δύο βασικούς άξονες. Από την μια, την διεκδίκηση για άμεση χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών και από την άλλη την κατάδειξη ότι η επίθεση σε βάρος των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, στοχοποιεί το πιο αγωνιστικό κομμάτι αυτών και έχει ιδιαίτερα εκδικητικό χαρακτήρα απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους.

Στα πλαίσια του συνολικότερου αγώνα, πραγματοποιείται πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό, στις 6/12/2014 στην πόλη της Πάτρας. Κατά την διάρκεια της πορείας οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται στους διαδηλωτές με αποτέλεσμα την σύλληψη έξι (6) εξ αυτών. Οι έξι διαδηλωτές δικάζονται την Δευτέρα 3/4/2017 (δικαστήρια Πατρών).

Η επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού είναι σαρωτική και στο πέρασμά της αφήνει φτώχεια, εξαθλίωση, εκμετάλλευση και θάνατο. Η ολομέτωπη επίθεση στην κοινωνία, σε όλα τα πεδία της καθημερινής ζωής είναι η σύγχρονη πραγματικότητα. Παράλληλα η καταστολή σε όσους επιλέγουν να αντιστέκονται καθώς και η στοχοποίηση των πιο ριζοσπαστικών κομματιών της κοινωνίας, κάνει πιο επίκαιρη από πότε την ανάγκη για συλλογικοποίηση και ενδυνάμωση των κοινωνικών και ταξικών δομών και αγώνων.

Με όπλο την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα να οργανώσουμε τους αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη - Αξιοπρέπεια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/4/2017 Δικαστήρια Πάτρας, 10 π.μ.

αναρχική συλλογικότητα Ατραπός

http://atrapos.espivblogs.net/

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1571457/


1 2 3 4

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2014

Το Νοέμβριο του 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά, οι πολιτικοί κρατούμενοι Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης κάνουν απεργία πείνας μακράς διάρκειας με αίτημα το σπάσιμο του καθεστώτος εξαίρεσης και της νομικής - δικαστικής αυθαιρεσίας, στην οποία είχαν υποβληθεί, μέσω της άρνησης χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών τους από το κράτος. Άδειες που δικαιούνταν από την πρώτη κιόλας στιγμή μετά την επιτυχία τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Το ιδιότυπο αυτό καθεστώς εξαίρεσης από την κανονικότητα για τους πολιτικούς κρατούμενους και το γενικευμένο κλίμα έκτακτης ανάγκης ήταν αναπόσπαστο κομμάτι μιας διευρυμένης και πολυεπίπεδης αναδιάρθρωσης του κράτους και του κεφαλαίου.

Σε αυτό το διάστημα των σαράντα περίπου ημερών, ένα διάστημα επίπονης και εξοντωτικής απεργίας πείνας, το κράτος και η κυβερνώσα πολιτική δύναμη αδιαφορούν επιδεικτικά, κάνοντας σαφή την εκδικητικότητα και τη μεθόδευσή τους για τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Παράλληλα, ξεδιπλώνεται από την μεριά του ανταγωνιστικού κινήματος - εντός κι εκτός ελλαδικής επικράτειας - ένα κύμα αλληλεγγύης υπολογίσιμης δυναμικής, το οποίο καταφέρνει να συσπειρώσει και ένα κομμάτι της κοινωνικής βάσης. Μέσα στα πλαίσια αυτά, σε τοπικό επίπεδο, στην πόλη της Πάτρας πραγματοποιείται διαδήλωση αλληλεγγύης στις 6 Δεκέμβρη του 2014, μια διαδήλωση που δέχεται επίθεση από τις κατασταλτικές δυνάμεις. Κατά την διάρκεια της επίθεσης συλλαμβάνονται 6 άτομα τα οποία δικάζονται την Δευτέρα 3 Απριλίου στα δικαστήρια της Πάτρας.

Οι σημερινοί πολιτικοί διαχειριστές της καπιταλιστικής κρίσης πλήρως εναρμονισμένοι με τις επιδιώξεις των αφεντικών και απόλυτα υπάκουοι στις προσταγές τους, δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από τις πολιτικές των προκατόχων τους. Η βίαιη καταστολή των αντιστάσεων των από τα κάτω, οι εκκενώσεις καταλήψεων και κέντρων αγώνα, η κατάσταση απομόνωσης και εγκλεισμού δεκάδων μεταναστών ανά την ελληνική επικράτεια, οι συντονισμένες επιθέσεις κρατικών και παρακρατικών μορφωμάτων εις βάρος αγωνιστών, η παγίωση και μονιμοποίηση του κράτους έκτακτης ανάγκης (lock out στη Νομική, άρνηση χορήγησης αδειών για τους πολιτικούς κρατούμενους κλπ) συνηγορούν ότι το κράτος έχει συνέχεια. Κόντρα στα προγνωστικά των καιρών και με ατσαλένια πίστη στις αξίες και τα οράματά μας, να σταθούμε δίπλα στους συντρόφους και συναγωνιστές μας, που βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους.

Εν καιρώ βίαιης προλεταριοποίησης και κοινωνικής αφαίμαξης, όπου η ένταση της εκμετάλλευσης των χειμαζόμενων κοινωνικών στρωμάτων εντείνεται με αδιάκοπους ρυθμούς, με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο να ισχυροποιούν την προνομιακή τους θέση, καλούμαστε να ορθώσουμε οργανωμένα και συλλογικά τα αναστήματα μας για την αναχαίτιση της βίας που δεχόμαστε καθημερινά και την προώθηση των ταξικών μας συμφερόντων, στην κατεύθυνση της χειραφέτησης και της κοινωνικής επανάστασης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, Απρίλης 2017

πηγή : https://saktapatra.wordpress.com/2017/04/02/σ…