Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 στις 18.30

Συνέλευση

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ:ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 24/4 - ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ - 26/4 ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ Δ.ΕΛΛΑΔΑΣ- 1ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

26 Απρίλη απεργούμε

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

10πμ στο ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ

8ωρη στάση εργασίαςγια τα σωματεία μέλη της 6ης ΥΠΕ.

5ωρη στάσηεργασίας 10πμ-3μμ για Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και Προνοιακές Μονάδες των Ιωαννίνων

Πάρτε πίσω την νέα μνημονιακή συμφωνία

Δώστε προσλήψεις και λεφτά στα νοσοκομεία

Το καραβάνι σωτηρίας του ΕΣΥ, η απεργιακή πορεία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία δίνει νέο απεργιακό ραντεβού στις 26 Απρίλη στα Ιωάννινα. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί πανελλαδικό συλλαλητήριο με αφετηρία 10πμ στο Γιαννιώτικο Σαλόνι, με 8ωρη στάση εργασίας στην 6η ΥΠΕ και με 5ωρη στάση εργασίας 10πμ με 3μμ για τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα καλεί τα Σωματεία των άλλων Περιφερειών της χώρας να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό καραβάνι της υγείας στα Γιάννενα με όποια μορφή δράσης επιλέξουν.

Η απεργιακή κινητοποίηση στην υγεία γίνεται την ώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα συμφωνία με τους δανειστές.Τονέο διαρκές μνημόνιο προβλέπει μείωση του αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις. Νέα δυσβάσταχτα μέτρα με στόχο να εξοικονομηθούν επιπλέον πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα χρόνια. Δυσθεώρατα πλεονάσματα, που θα ματώσουνε κάθε εργαζόμενοκαι εργαζόμενη και θα σημάνουν νέες περικοπές και στην δημόσια υγεία και φυσικά δισεκατομμύρια ευρώ για τους τραπεζίτες.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά τα μέτρα είναι μονόδρομος και θα είναι τα τελευταία. Μοιάζουν με τους Σαμαροβενιζέλους όχι μόνο στα βάρβαρα μέτρα που παίρνουν σε βάρος των εργαζόμενων αλλά και στα ψέματα που λένε, ότι τάχα βγαίνουμε από τα μνημόνια, την ώρα που υπογράφουν την συνέχισή τους.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας από την υποχρηματοδότηση και την δραματική έλειψη προσωπικού. Η εντατικοποίηση της εργασίας μας φτάνει σε εξοντωτικά επίπεδα.Η αύξηση του φόρτου εργασίας, η ένταση και οι άθλιες συνθήκες εργασίας, μας οδηγούνε στα όρια της αντοχής μας. Οι νέοι οργανισμοί, αντί να ανοίξουνε τα κλειστά νοσοκομεία που τους βάλανε λουκέτο, οι Λοβέρδοι και οι Γεωργιάδηδες, προετοιμάζουν νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανικών θέσεων, τμημάτων, κλινικών ακόμα και νοσοκομειακών μονάδων.

Οι αγώνες μας παραμένουν ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Η μόνη λύση είναι να ξεσηκωθούμε ενάντια και στην νέα συμφωνία. Στα σχολεία, στους δήμους δίνεται η ίδια μάχη για μαζικές προσλήψεις-χρηματοδότηση, για να μην συρικνωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Όλοι μαζί στο απεργιακό μέτωπο, κλιμακώνοντας, να αναγκάσουμε κυβέρνηση και δανειστές σε υποχώρηση.

Χρειαζόμαστε ΤΩΡΑ πανεργατική απάντηση για να μην τους αφήσουμε να φέρουν κανένα μέτρο που θα χτυπάει το εργατικό εισόδημα και τα εργατικά δικαιώματα.Ηηγεσία της ΑΔΕΔΥ πρέπει ΑΜΕΣΑ, να προχωρήσει στην αποφασισμένη πανδημοσιυπαλληλική απεργία.

Η 26 Απρίλη να γίνει βήμα αγωνιστικής συνέχειας,να διεκδικήσουμε για το καραβάνι της υγείας νέο απεργιακό σταθμό στην Κρήτη με πανελλαδική απεργία, αλλά και την μαζική συμμετοχή των υγειονομικών στον πανεργατικό ξεσηκωμό της πρωτομαγιάς. Με απεργιακές επιτροπές, περιοδείες, συζητήσεις, γύρο γενικών συνελεύσεων να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας για να οργανώσουμε την επιτυχία της 26 Απρίλη αλλά και μια απεργιακή 1ΜΑΗ σεισμό και να κλιμακώσουμεμέχρι την νίκη! Μόνο έτσι θα αναγκάσουμε σε υποχώρηση την κυβέρνηση και θα ανοίξουμε το δρόμο για να ικανοποιηθούν τα αιτηματά μας, να κερδίσουμε προσλήψεις και χρηματοδότηση των νοσοκομείων μας, με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη.

Απέναντι στα καταστροφικά παραμύθια κυβέρνησης και δανειστών, να ανοίξουμε τον δρόμο για την εργατική εναλλακτική προοπτική. Μαζί με τις εργατικές διεκδικήσεις μας, να διεκδικήσουμε τη διαγραφή του χρέους, να σταματήσουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/4 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

6:30μμ ΑΓ.ΣΑΒΒΑ

πηγή : http://pgnysteri.blogspot.com/2017/04/244-264...