Κυριακή 7 Μαίου 2017 στις 11.00

Συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

ΌΧΙ στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

Κανένας για δουλειά την Κυριακή

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/5 ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Με τη νέα συμφωνία για τη 2η«αξιολόγηση», επιχειρείται η άμεση νομοθέτηση 32 (!) Κυριακών με τα μαγαζιά ανοιχτά, ένα επαίσχυντο και βάρβαρο μέτρο για τους εργαζόμενους. Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο θα οδηγήσει γρήγορα στην συνολική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για όλους τους εργαζόμενους. Εξυπηρετεί μονάχα τα συμφέροντα του -ξένου και ντόπιου-εμπορικού κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και αλυσίδων, την εργοδοσία.

Οποιες κι αν είναι οι «λεπτομέρειες» της ρύθμισης που θα φέρει τελικά η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της πλήρους κατάργησης της αργίας της Κυριακής, το «πουλόβερ» έχει αρχίσει να ξηλώνεται εδώ και χρόνια: Εκπτώσεις και ενδιάμεσες εκπτώσεις, εορταστικό ωράριο, τουριστικές περίοδοι και περιοχές, «λευκές νύχτες», όλα αξιοποιούνται για να μετατραπεί η Κυριακή από αργία σε εργάσιμη μέρα.

Ο στόχος που προωθήθηκε με συνέπεια, υπηρετεί τη διαχρονική απαίτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του εμπορίου και όχι μόνο, για απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, που πάει «πακέτο» με τη διεύρυνση της «ευελιξίας» στις εργασιακές σχέσεις, με την παραπέρα ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου, που τεντώνει και αναδιπλώνεται ανάλογα με τις ανάγκες της κερδοφορίας τους.

Οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τα ακανόνιστα ωράρια, οι υπερωρίες που δεν πληρώνονται, τα ρεπό που δεν δίνονται, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ακόμα και μιας μέρας, τα κακοπληρωμένα ωρομίσθια, μετατρέπουν το μεροκάματο σε καθημερινό Γολγοθά, οδηγούν σε αποδιοργάνωση την κοινωνική, προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.

Άλλη μια Κυριακή μας καλούν να δουλέψουμε. Άλλη μια Κυριακή μας καλούν να ψωνίσουμε. Άλλη μια Κυριακή μας ζητούν να ξεχάσουμε και τα τελευταία ψήγματα εργατικού δικαίου κερδισμένου με αίμα και αγώνες. Ήρθε η ώρα να σπάσουμε το φόβο και να παλέψουμε ενάντια στα εξοντωτικά ωράρια και την ορθοστασία, την απλήρωτη εργασία, τις ατομικές και εξευτελιστικές συμβάσεις εργασίας, τους «μισθούς ψίχουλα», τα «πλυντήρια εργαζομένων», τις εκδικητικές απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία.

Υπάρχει, και πρέπει να υπάρξει, άλλος δρόμος!! Ο δρόμος του αγώνα ενάντια σε κυβερνητικές αποφάσεις και στα αφεντικά που στύβουν τις ζωές μας στο βωμό του κέρδους. Ο δρόμος της πάλης και της οργάνωσης του κόσμου της δουλειάς για να πάρουμε πίσω όσα καθημερινά μας κλέβουν. Ο δρόμος της ανατροπής, στην πράξη, όσων πρακτικών μας βυθίζουν όλο και περισσότερο στο βούρκο της επισφάλειας και της «μισοδουλειάς». Είναι τώρα η ώρα για ένα οργανωμένο, μαζικό, εργατικό κίνημα που δεν θα χωρά στις συμφωνίες και τις υπογραφές τους!

Απέναντι σε αυτό το αίσχος, η απάντηση του εργατικού κινήματος πρέπει να παραμείνει αταλάντευτη: Ούτε 52, ούτε 30, ούτε 8, ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΟ. Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις ζωές μας!

Την Κυριακή 7 Μάη 2017, μέρα πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου, καλούμε όλα τα ταξικά και αγωνιστικά εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιάς, και τους εργαζόμενους στο εμπόριο σε ενεργητική πάλη ενάντια στην υπαγωγή των εργαζομένων σε δούλους. Καλούμε σε γενική κλιμάκωση για την ανατροπή του 4ου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και την αξιοποίηση της πανεργατικής απεργίας του Μαΐου ως εφαλτήριο για μια κοινωνική εξέγερση που θα παρασύρει, νόμους, συμφωνίες και κυβερνήσεις και θα ανοίξει το δρόμο για τη θεμελίωση των σύγχρονων δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στην πανεργατική απεργία που οργανώνεται μέσα στο Μάιο στηρίζουμε την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στο Ταχυδρομείο.

ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ!

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΩΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΕΛΑΤΕΣ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής

Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων

πηγή : https://ergatis.wordpress.com/2017/05/07/βολο…