Τετάρτη 17 Μαίου 2017 στις 10.30 πμ

19 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Απεργιακή πορεία

Αγώνας παντού να μην περάσουν τα νέα μέτρα! Τετάρτη 17 Μάη όλοι στη Γενική Απεργία

Δεν έχουν τέλος τα ψέματα και οι αθλιότητες της κυβέρνησης

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ

  • Αθήνα: 10:30 Πολυτεχνείο
  • Θεσσαλονίκη: 10:00 Εγνατία και Αγ. Σοφίας
  • Ιωάννινα: 10:30 Εργατικό Κέντρο

-

Δεν έχει πάτο ο κατήφορος και όριο η αθλιότητα της κυβέρνησης Τσίπρα μετά και την τελευταία επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψαν, όπου για ακόμα μια φορά «τα έδωσαν όλα» στους δανειστές. Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ο αμοραλιστής Τσίπρας και η παρέα του προσπαθούν με ένα βουνό ψέματα να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό: ότι δήθεν έκαναν… έντιμο συμβιβασμό, τα μέτρα θα είναι… δημοσιονομικά ουδέτερα» επειδή θα υπάρξουν… αντισταθμιστικά και αναπτυξιακά μέτρα! Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, νέος, φτωχός δεν τους πιστεύει πλέον!

Επτά χρόνια έχουν περάσει από το πρώτο μνημόνιο και το σύνολό των εργαζομένων βλέπουν έναν οδοστρωτήρα να περνά από πάνω τους με ένα μπαράζ απολύσεων, μειώσεων μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, αύξηση φόρων και με την εργοδοτική τρομοκρατία να μετατρέπει τους εργασιακούς χώρους σε κάτεργα. Την κατάσταση που επέβαλαν σε συνεργασία με την Ε.Ε. όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις επεξέτεινε και χειροτέρευσε η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αφού υπέγραψαν το 3ο μνημόνιο, μετατρέποντας το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ», τώρα με την β αξιολόγηση έρχεται το πρώτο πακέτο βάρβαρων μέτρων και επί της ουσίας ένα ακόμη μνημόνιο, το 4ο κατά σειρά!

-

Τα νέα βάρβαρα μέτρα

  • Μείωση του αφορολόγητου από 1.1.2020 (ή το 2019 αν δεν πιαστούν οι «στόχοι»). Από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα θα μειωθεί στα 5.681 ευρώ και θα εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο τα πιο αδύνατα κοινωνικά στρώματα. Ενδεικτικά θα φορολογούνται και όσοι παίρνουν σύνταξη ή μισθό πάνω από 474 ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, κάτι που θα αυξήσει το φορολογικό βάρος κατά 121 εκατ. ευρώ
  • Μείωση των κύριων συντάξεων από 1/1/2019, έως και 18% και μεσοσταθμικά 9%.Θα θιγούν 900.000 συνταξιούχοι που παίρνουν κύρια σύνταξη πάνω από τα 700 ευρώ, οι οποίοι θα χάσουν από 1-2 συντάξεις το χρόνο. Σήμερα στα όρια της φτώχειας βρίσκονται 1,5 εκ. συνταξιούχοι και οι νέες περικοπές θα οδηγήσουν σε συνολική απώλεια εισοδήματος στα μνημονιακά χρόνια έως και 70%.
  • Πέρα τα 3,6-4,5 δις ευρώ μέτρα που δέχτηκαν για το 2018 -2019 προβλέπονται μέτρα 447 εκατ. ευρώ επιπλέον για το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών, επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ.
  • Νέα αξιολόγηση και κινητικότητα (στο δημόσιο) και επιβάλλεται «ταβάνι» στον αριθμό των συμβασιούχων. Με το μέτρο αυτό πολλοί εργαζόμενοι αυτής της απαράδεκτης κατηγορίας/ομηρίας θα απολυθούν αντί να μονιμοποιηθούν
  • Ξεπουλιέται το 30% ως 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς επίσης και το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Είναι σίγουρο ότι μετά την ΔΕΗ , σειρά παίρνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), η ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ (των δυο μεγαλύτερων οργανισμών νερού) και ότι άλλο απομένει από την δημόσια περιουσία.
  • Άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τουλάχιστον 30 το χρόνο. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει της οποίας έχει κριθεί αντισυνταγματικό το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων πάνω από 8 Κυριακές το χρόνο.
  • Στα εργασιακά οι αλλαγές των προηγούμενων μνημονίων παρατείνονται με νόμο μέχρι τη λήξη του του 3ου μνημονίου τον Ιούλιο του 2018 και η απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων (με δέσμευση της κυβέρνησης!). Απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις με: α) την κατάργηση της υπουργικής απόφασης. β) την δημιουργία του Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας (ΑΣΕ) που θα τις καθορίζει. Το ΑΣΕ (είχε δημιουργηθεί επι κύβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου) είναι όργανο των εργοδοτών και επομένως θα βγάζει αποφάσεις σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Θα διατηρηθεί στο ακέραιο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2018 η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και οι εξευτελιστικοί κατώτεροι μισθοί των 586 ευρώ και 511 ευρώ μεικτά για τους άνω και κάτω των 25 ετών αντίστοιχα, το πάγωμα των «τριετιών» κ.λπ. Δρομολόγηση νέων εμποδίων στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης, είναι ορισμένα από τα πρόσθετα αντεργατικά μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών/τοκογλύφων, τα οποία αν δεν έρθουν τώρα, σίγουρα θα έρθουν πολύ σύντομα.

Είναι δεδομένο ότι οι απάτες και οι ανοησίες για «τα αντίμετρα που θα εξουδετερώσουν τα μέτρα» είναι τα φύκια που θέλει να πουλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για μεταξωτές κορδέλες. Η αθλιότητα να πανηγυρίζουν ακόμα και όταν κάνουν τα αντίθετα από αυτά που έλεγαν χθες και κυρίως όταν εφαρμόζουν τις καταστροφικές πολιτικές τους, έχει ξεπεράσει κάθε όριο αναισθησίας! Η μεγαλύτερη αθλιότητα είναι η θριαμβολογία γύρω από το πλεόνασμα του 3,9% του ΑΕΠ που είναι αποτέλεσμα της φτωχοποίησης των εργαζομένων και των συνταξιούχων αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονίων.-

-

Εξέγερση παντού να μην περάσουν τα νέα μέτρα

Η ακραία φτώχεια (οι συνάνθρωποι μας που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες), που ήδη πλήττει 1,5 εκ. άτομα ή το 13,6% της κοινωνίας από 2,2% το 2009 και 8,9% το 2011, θα χτυπήσει κόκκινο. Οι δυνάμεις και οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία, πρέπει να παρέμβουμε αγωνιστικά σ' αυτή την κατάσταση. Να αντιπαλέψουμε τη μοιρολατρία και απόγνωση, όπου σκόπιμα θέλουν να βυθίσουν την ελληνική κοινωνία όλοι οι υπηρέτες και προπαγανδιστές των Μνημονίων. Με ένα σχέδιο αγώνων, ενωτικά και μαχητικά, ενάντια στα αδιέξοδα της σμπαραλιασμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ιδιαίτερα της ξεφωνημένης ΓΣΕΕ) και πέρα από τις κινητοποιήσεις κομματικής οπερέτας και περιχαράκωσης (ΚΚΕ/ΠΑΜΕ) πρέπει να αντιτάξουμε το σχέδιο μας. Με κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, καταλήψεις και αγώνες παντού, να ορθώσουμε το αίτημα για άμεσες λύσεις στα επείγοντα κοινωνικά προβλήματα, στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή, στην κατρακύλα των δημοκρατικών ελευθεριών. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε Γενική Απεργία Διαρκείας για να συντρίψουμε όλες τις μνημονιακες πολιτικές και αυτούς που τις υποστηρίζουν, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ. Όμως αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να επιβάλλουμε μια δική μας κυβέρνηση, μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα έχει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των εργατικών και λαϊκών μαζών.

-

  • Να μην περάσουν τα νέα μέτρα
  • Κάτω τα Μνημόνια παλιά και νέα. Να διώξουμε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις να επιβάλλουμε μια Κυβέρνηση Των Εργαζομένων
  • Έξω τώρα από το Ευρώ και την ΕΕ. Άμεση εισαγωγή εθνικού νομίσματος. Κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους και νέους σε όλη την Ευρώπη
  • Παύση πληρωμών και Μονομερής Διαγραφή του Χρέους.
  • Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στις Τράπεζες, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τομείς-κλειδιά της οικονομίας

=

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/5856


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ

Όλοι στην απεργία στις 17/5, Μουσείο-Πολυτεχνείο 10.30πμ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ - ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ

Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι στη φυλακή της ΕΕ, του ΔΝΤ και των μνημονίων

-Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διάλεξε το βράδυ της εργατικής Πρωτομαγιάς - την οποία είχε το θράσος να ισχυρίζεται ότι «τίμησε» - για να ανακοινώσει ένα νέο 4ο Μνημόνιο! Μετά το «σκίσιμο των μνημονίων», το «ούτε ρήξη - ούτε υποταγή», το πρόγραμμα - ανακούφισης της Θεσ/νίκης, το «παράλληλο πρόγραμμα», την προστασία των κοινωνικών ευάλωτων, τη θέση ότι «αριστερή πολιτική είναι μέσα στο ευρώ και την ΕΕ», έρχεται μια νέα επιχείρηση "επιστημονικής" εξαπάτησης. Ένα Μνημόνιο διαρκείας, με υποχρέωση "αιματηρών" πλεονασμάτων 3,5% και αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε συνεχή βάση, για το οποίο η κυβέρνηση περηφανεύεται και απαιτεί ο λαός να είναι και ευχαριστημένος!

-Υποχωρώντας για άλλη μια φορά κατά κράτος στις απαιτήσεις των δανειστών και στις ξεφτιλισμένες πλέον κόκκινες γραμμές, η κυβέρνηση των "πολιτικών απατεώνων", υπέγραψε το νέο αντιλαϊκό και αντεργατικό πακέτο μέτρων με το οποίο κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια σε ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις του λαού και των εργαζομένων της χώρας μας.

-Συνεχίζει τον ίδιο δρόμο που υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας από τη μια τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, και, ενισχύοντας από την άλλη, τα προνόμια στην επιχειρηματική δράση του μεγάλου κεφαλαίου. Γι αυτό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ συμφωνούν με αυτά τα μέτρα, ούρλιαζαν για να "κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση".

Με τα νέα μέτρα:

-Πετσοκόβονται για μία ακόμη φορά μισθοί και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ αφαιρείται ένας ακόμη μισθός από κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο. Ενώ, με τη μείωση τουλάχιστον κατά 18% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών, δεσμεύονται επιπλέον μέχρι 330 ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους. Αντί για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, μας πάνε σε 10 και 11 ετησίως!

-Μειώνονται κατά 447 εκατομμύρια ευρώ οι κοινωνικές δαπάνες για το 2018 αποδομώντας πλήρως τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης ενώ κόβονται 58 εκατομύρια ακόμα και από το εναπομείναν επίδομα θέρμανσης!

-Επεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καταβαραθρώνονται τα διάφορα επιδόματα: ανεργίας - φτώχειας - θέρμανσης - αναπηρίας!

-Προφανώς και δεν επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις, όπως έλεγε η κυβέρνηση. Αντιθέτως, συνεχίζονται οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών, ενώ διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκρισή τους.

-Αντί για μονιμοποιήσεις (που «υποσχόταν» ο Σκουρλέτης), συμφώνησαν απολύσεις συμβασιούχων και μείωση του αριθμού τους στο σύνολο του δημοσίου! Αποδεικνύεται ότι στο πλαίσιο της συρρίκνωσης του κράτους - δημοσίου περικόπτουν όχι μονο τους μόνιμους αλλά και τους συμβασιούχους - ελαστικά εργαζόμενους στο δημόσιο. Προαναγγέλουν έμμεσα χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στο τέλος του 2017 οπότε απαγορεύεται και η ανανέωση των συμβάσεων τους.

-Συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις με το ξεπούλημα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, λιμανιών, αεροδρομίων στα νέα εγχώρια (των Σαββίδηδων, Μελισσανίδηδων) και ξένα (κινέζων, ρώσων, αμερικάνων, γερμανών) τζάκια.

Τα περίφημα και πολυδιαφημιζόμενα αντίμετρα (και το δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα) περιλαμβάνουν φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις (!), και κάποια συσσίτια για τους … φτωχούς, αφού προηγουμένως θα μας έχουν γδάρει! Ενώ, οι ρυθμίσεις για το χρέος παραμένουν στις καλένδες. Και η κυβέρνηση έχει το θράσος να λέει ότι, με το νέο μνημόνιο που φέρνει, θα «βγει η χώρα από τα Μνημόνια»! Ότι ακριβώς έλεγαν και οι προηγούμενοι!

Ο Τσίπρας μας προκαλεί λέγοντας ότι δεν βλέπει κανένα να αντιδρά στις πλατείες (συνέντευξη στον ΑΝΤ1) μεταφράζοντας την απογοήτευση, αδράνεια και παγωμάρα του κόσμου σε ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στην βάρβαρη πολιτική του.

Να απαντήσουμε στην πρόκληση - Να ξαναβγούμε στο δρόμο

Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία δεν υπογράφουν το νέο συμβόλαιο θανάτου! Το 4ο μνημόνιο να μην περάσει! Η "ανάπτυξή" τους βγαίνει από το αίμα μας, να την μπλοκάρουμε αποφασιστικά!

Να σημάνει από τώρα απεργιακός και λαϊκός ξεσηκωμός για την 17Μάη! Να γίνει ξέσπασμα της οργής για την ανατροπή της πολιτικής τους και αυτών που την εφαρμόζουν! Με συνέχεια και κλιμάκωση!

Να σπάσουμε τις αλυσίδες της ΕΕ, του ΔΝΤ ,των τραπεζιτών, των αφεντικών. Να εκδικηθούμε, να ανατρέψουμε με πάταγο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τη συστημική αντιπολίτευση που τη στηρίζει!

Εμείς πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας!

Οι ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ δεν υπηρετούν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ξεδιάντροπα βάζουν πλάτη (με την απραξία και την αδιαφορία τους) και διευκολύνουν τα μέγιστα την κυβέρνηση και το κεφάλαιο να περάσουν το νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων.

Οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος οφείλουν να πρωτοστατήσουν στη μάχη αυτή, με ενωτικό και ανατρεπτικό τρόπο. Μέσα από την κοινή δράση, τον ανεξάρτητο ταξικό σχεδιασμό, το περιεχόμενο των αιτημάτων και την κατάδειξη των ενόχων, τη δημοκρατικά οργανωμένη και με διαδικασίες βάσης απόφαση για δυναμικές και όχι ξέπνοες μορφές πάλης.

Να διεκδικήσουν μια άλλη πορεία στο συνδικαλιστικό κίνημα για το ξήλωμα του συνόλου των μνημονίων, την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, τη μείωση του χρόνου εργασίας με αυξήσεις μισθών και ρήξη με τα καπιταλιστικά κέρδη, την διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ, ΕΕ, ΔΝΤ, την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων παραγωγικών επιχειρήσεων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την πάλη για την αποτροπή του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που κλιμακώνονται.

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό

πηγή : http://paremvaseisde.gr/?p=7432


Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ: ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17/5, 11:00, ΜΟΥΣΕΙΟ

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ

Τους τελευταίους μήνες διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των «θεσμών» (Κομισιόν, ΕΚΤ, ESM, ΔΝΤ) για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων που ανέλαβε η χώρα με την υπογραφή του τρίτου μνημονιακού προγράμματος το καλοκαίρι του 2015. Για άλλη μια φορά ο εργαζόμενος λαός γίνεται θεατής της ίδιας κοροϊδίας, καθώς οι διαφωνίες μεταξύ των δανειστών, απόρροια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ της γερμανοκρατούμενης ΕΕ και του αμερικανοκρατούμενου ΔΝΤ, συνίστανται απλά και μόνο στον τρόπο υλοποίησης νέων δυσβάστακτων αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων. Παρά τις δηλώσεις Τσίπρα, «Δεν θα νομοθετήσουμε ούτε ευρώ μέτρα» η συγκυβέρνηση με θρασύτητα την επομένη της Εργατικής Πρωτομαγιάς ανακοίνωσε ότι βγήκε «λευκός καπνός» από το Hiltonγια την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βρίσκεται πλέον σε πολιτικό αδιέξοδο και το ΔΝΤ σε αντιπαράθεση με την ΕΕ να επιμένει στη μείωση του στόχου για 3,5 % πλεόνασμα για μετά το 2018, αφού τα «νούμερα δεν βγαίνουν» σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τεχνοκρατών του, το 4Ο μνημόνιο έρχεται προς ψήφιση, όπως επιβεβαιώνει το Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής. Έτσι, με το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων το πρόγραμμα θα καταστεί «βιώσιμο», ενώ η ζωή της πλειοψηφίας της κοινωνίας αβίωτη, γεγονός το οποίο βρίσκει σύμφωνους τόσο τους δανειστές όσο και τα ντόπια δεκανίκια τους (συγκυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων, «αντιμνημονιακή» ΧΑ, ΣΕΒ, ΤτΕ). Ύστερα από την αποτυχία κατάληξης σε συμφωνία στα Eurogroupτης 20ης Φλεβάρη και της 20ης Μαρτίου και το κλείσιμο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο στο Eurogroupστις 7 Απριλίου, τα νέα δυσβάστακτα μέτρα θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Μαϊου, προκειμένου η συγκυβέρνηση να λάβει τα εύσημα από τους ιμπερια-ληστές δανειστές στο Eurogroupστις 22 ΜαΪου. Ταυτόχρονα, καθώς αναμένεταιν στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των χωρών του G7 στις 11-13 Μαίου να συζητηθεί το ελληνικό χρέος (της τάξεως του 175,1% ΑΕΠ), το οποίο λειτουργεί ως μηχανισμός νεοαποικιοποίησης και κοινωνικής λεηλασίας, η συγκυβέρνηση καυχιέται ότι το αντάλλαγμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι η λήψη μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη «διευθέτηση» του χρέους. Η συγκυβέρνηση μάλιστα κομπάζει ότι ξεπέρασε το στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα (3,9% ή 4,19% σύμφωνα με τους ειδικούς κανόνες του προγράμματος, οκταπλάσιο του προβλεπομένου), ξεχνώντας να αναφέρει ότι τα αιμοσταγή πλεονάσματα προήλθαν από την υπερφορολόγηση και τη μείωση των κοινωνικών δαπανών. Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση βιάζεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, έτσι ώστε να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο τρέχον πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της τραπεζικής ολιγαρχίας.

Τα νέα μέτρα των 4 δις, στα οποία συμφώνησε η συγκυβέρνηση για το 2018-2020, εντείνουν την κοινωνική γενοκτονία, προβλέποντας: μειώσεις των κοινωνικών δαπανών από το 2018 (περικοπές των επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, φυσικών καταστροφών, ακόμη και του επιδόματος θέρμανσης, της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες), μειώσεις συντάξεων ( της τάξεως 1% του ΑΕΠ από 1.1.2019) μέσω της κατάργησης της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς», πλήττοντας 900000 συνταξιούχους, μείωση του αφορολόγητου ορίου (μέτρο της τάξεως 1% του ΑΕΠ) από το 2020 στα 5861(!), διευκόλυνση της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων μέσω της κατάργησης της έγκρισης τους με υπουργική απόφαση και του υπουργικού βέτο, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, μείωση του αριθμού των συμβασιούχων εργαζομένων στο δημόσιο, ούτε λόγος για επαναφορά των ΣΣΕ, περιορισμοί στο δικαίωμα της απεργίας, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας (άλλο ένα μέτρο «εκσυγχρονισμού») με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων 30 Κυριακές ετησίως για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών (βλ. H&M), πετώντας στα σκουπίδια την απόφαση του ΣτΕ, που είχε κηρύξει αντισυνταγματικό το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων πάνω από 8 Κυριακές ετησίως. Παράλληλα, συνεχίζεται το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ ) και εντείνονται οι πιέσεις για της ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα ( 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και 17% της εταιρείας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, 66% ΔΕΣΦΑ, κίνδυνος πώλησης του 100% του ΑΔΜΗΕ).

Όσο κι αν η συγκυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος με τον επιμερισμό των μέτρων, είναι αδύνατο να κρύψει τον εγκληματική και αντεργατική πολιτική που ακολουθεί. Όσο κι αν η πολιτικά και κοινωνικά χρεοκοπημένη συγκυβέρνηση βασίζει επικοινωνιακά την τακτική της στη λήψη των αντιμέτρων, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ή 3,7%-πράγμα μάλλον απίθανο-, δεν διστάζει να παρουσιάζει ως διαπραγματευτική επιτυχία αντίμετρα-«ψίχουλα» (μικρή μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση της συμμετοχής στη φαρμακευτικές δαπάνες, ελάχιστα επιδόματα, αύξηση παροχής σχολικών γευμάτων) μπροστά στην ένταση της εξαθλίωσης του εργαζόμενου λαού, ενώ κάποια από αυτά, όπως η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ικανοποιεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, το οποίο «πλήττεται» από την πολιτική της κυβέρνησης, όπως παραπονιέται η ντόπια παρασιτική αστική τάξη μέσω του ΣΕΒ.

Ο νέος αρμαγεδδών, ύστερα από 7 χρόνια μνημονίων, εντείνει την εξαθλίωση του λαού και της νεολαίας, αυξάνει το βαθμό εκμετάλλευσης των απόκληρων αυτής της κοινωνίας, στέλνει στον καιάδα τις όποιες κοινωνικές κατακτήσεις. Γιατί νέα μνημονιακά μέτρα σημαίνουν ταξικό πόλεμο, φοροεπιδρομή, διάλυση του συστήματος υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, ενώ 1,5 εκατομμύρια άτομα βιώνουν την ακραία φτώχεια. Γιατί νέα μνημονιακά μέτρα δεν δίνουν λύση στην καλπάζουσα ανεργία, καθώς 1 στους 2 νέους εργαζομένους και 1 στους 4 εργαζομένους είναι άνεργοι με το 73,3% μακροχρόνια (εκ των οποίων μόνο το 9,5% δικαιούται επίδομα ανεργίας), φέρνουν πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών (ακόμα και με ηλεκτρονικές διαδικασίες), μειώσεις λαϊκών εισοδημάτων (στο 75,3 % των νοικοκυριών), ανάληψη του βάρους της ασφάλισης από τους εργαζομένους και όχι από την εργοδοσία (εισφορές με «μπλοκάκια»). Γιατί εντός του σφαγείου της ΕΕ υιοθετούνται αντιδραστικοί κανονισμοί για την καταπολέμηση της «ανεργίας», φτωχοποιείται η μικρή και μεσαία αγροτιά.

Σε μία χρονική συγκυρία κλυδωνισμού του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού μηχανισμού της ΕΕ με την άνοδο ευρωσκεπτιστικών ρευμάτων αντιδραστικού χαρακτήρα (Κίνημα πέντε αστέρων, Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία, Λεπέν στη Γαλλία, ενίσχυση της ακροδεξιάς σε Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία ,Ουγγαρία), πολιτικής αβεβαιότητας (εκλογές σε Γερμανία το φθινόπωρο), προσανατολισμού προς πολιτικές προστατευτισμού (Brexit, Τραμπ στις ΗΠΑ), ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και γεωπολιτικών αναδιατάξεων μόνο το πολιτικά οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα,το αναρχικό κίνημα και η επαναστατική κομμουνιστική αριστερά μπορούν να βάλουν φρένο στη φρενήρη επέλαση του κεφαλαίου σε βάρος του κόσμου της εργασίας, προετοιμάζοντας την ταξική αντεπίθεση και προβάλλοντας την επαναστατική έξοδο από την κρίση. Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει εναντία στην κοινωνία, στους φτωχούς, τους ανέργους, τους νεολαίους δεν θα μείνουμε απαθείς. Γιατί παρά την υποχώρηση, τις ήττες, το συμβιβασμό της ΓΣΕΕ και τις συνεχείς αντιφάσεις που κυοφορεί η ταξική πάλη ο εργαζόμενος λαός δεν έχει κάνει ακόμα την αξιολόγηση του. Γιατί μόνο με τη σύγκρουση με τους ιμπεριαλιστές δανειστές, την ντόπια αστική τάξη και τις κυβερνήσεις της, την έξοδο από την ΕΕ, την κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, τη διαγραφή του ληστρικού χρέους και την ανατροπή του καπιταλισμού θα μπορέσει ο λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του. Γιατί μόνο με το πρόταγμα της επαναστατικής προοπτικής θα οικοδομήσουμε μία κοινωνία στην οποία ο πλούτος θα ανήκει στα χέρια των εργαζομένων.

ΚΑΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΚΡΑΤΟΣ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

επικοινωνία: taksexiki-anteexpithesi@exespiv.neext, Σπύρου Τρικούπη 44 ( Εξάρχεια)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1573291/


Να συμμετέχουμε όλοι και όλες στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 17 Μάη 2017 [ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ]

Να συμμετέχουμε όλοι και όλες

στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 17 Μάη 2017

καθώς και στο σύνολο των μαχών που έχουμε μπροστά μας.

|| Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία: Τετάρτη 17/5, 11πμ, Πολυτεχνείο (Πατησίων) ||

[στη συνέχεια θα ενημερώσουμε και για τις υπόλοιπες κινητοποιήσεις που ως Σύλλογος οργανώνουμε-στηρίζουμε]

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες μας για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματά μας, για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Ενάντια στη συνολική επίθεση που ο κόσμος της εργασίας δεχόμαστε από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ κι όλους τους εκάστοτε διαχειριστές του καπιταλιστικού συστήματος.

Ενάντια στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση και τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια από όποιους κι αν σχεδιάζονται, ψηφίζονται και εφαρμόζονται.

Ήδη μπροστά μας, στο πλαίσιο του κλεισίματος της περιβόητης «2ης αξιολόγησης» και των «διαπραγματεύσεων» που διενεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουμε ένα νέο μνημόνιο λεηλασίας, το οποίο, ανάμεσα σε άλλα επώδυνα μέτρα, προβλέπει και νέο πετσόκομμα στις συντάξεις, περαιτέρω περικοπή κοινωνικών-προνοιακών επιδομάτων, σαρωτική μείωση του αφορολογήτου και ιδιωτικοποιήσεις. Ως προς τα νέα μέτρα στο πεδίο της εργασίας, ανάμεσα σε άλλα, ξεχωρίζουμε και την κατάργηση του υπουργικού βέτο για τις ομαδικές απολύσεις, την ουσιαστική διατήρηση της κατάργησης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την επίθεση σε συνδικαλιστικά δικαιώματά μας. Και βέβαια μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό αντεργατικών-αντικοινωνικών μέτρων ξεχωρίζει και η νέα ολοκληρωτική επίθεση στην Κυριακάτικη αργία με τη σχεδιαζόμενη νομοθέτηση 32 Κυριακών με τα μαγαζιά ανοιχτά!

|| ειδικά για το τελευταίο αυτό μέτρο παραπέμπουμε και στην πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου μας για την Κυριακάτικη απεργία στον κλάδο του εμπορίου στις 7 Μάη: https://bookworker.wordpress.com/2017/05/06/a… ||

Απέναντι στην ολοένα κι εντεινόμενη επίθεση που δεχόμαστε, είναι ανάγκη ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ! Είναι ανάγκη να αντιληφθούμε τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας ως οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου που υπάρχει γύρω μας και που μας τον κλέβουν τα αφεντικά. Βασιζόμενοι στις δικές μας πλάτες, με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη και με τη συσπείρωσή στο Σύλλογό μας να συνεχίζουμε ολοένα και πιο δυναμικά να οργανωνόμαστε και να αντιστεκόμαστε συλλογικά μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς μας, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε ένα φρένο στους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζονται, στην εφαρμογή των μνημονίων, στην υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης και στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία. Στην κατεύθυνση αυτή αναγκαίος είναι και ο συντονισμός των εργατικών σωματείων στη βάση των κοινών συμφερόντων της τάξης μας. Όπως άλλωστε και η συστράτευση του συνόλου των αντιστεκόμενων και καταπιεζόμενων κομματιών της κοινωνίας στους ταξικούς-κοινωνικούς αγώνες καθώς και η σύνδεση των αγώνων αυτών.

Αγωνιζόμαστε για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας. Αυξήσεις στους μισθούς! Λιγότερη δουλειά!

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά.

Ούτε 52, ούτε 32, ούτε κι 8! Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις ζωές μας!

Κόντρα στις μεθοδεύσεις της υποταγμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της εργοδοτικής ΓΣΕΕ.

Δεν χαρίζουμε καμία μάχη. Την Τετάρτη 17 Μάη απεργούμε!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537, 6980182255

sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2017/05/13/g...


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

πηγή : http://sakakp.blogspot.gr/2017/05/17.html


ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Η' ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Επτά χρόνια μετά την υπαγωγή του κράτους σε καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το έργο των προηγούμενων πολιτικών διαχειριστών συντονίζοντας την ολομέτωπη επίθεση κράτους και αφεντικών σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Μέρος αυτής είναι οι συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η γιγάντωση της επισφαλούς εργασίας και της ανεργίας, η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου και των φυσικών πόρων, οδηγώντας στην περαιτέρω εξαθλίωση και φτωχοποίηση των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων.

Η αριστερή διακυβέρνηση συνεχίζοντας να προωθεί τις διαδικασίες κρατικής και καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, αφού πρώτα επιχείρησε να αφομοιώσει και να απονοηματοδοτήσει τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου, σήμερα οξύνει ολοένα και περισσότερο την καταστολή των ακηδεμόνευτων και αυτοοργανωμένων κοινωνικών και ταξικών αγώνων που συνεχίζουν να αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Η συστηματοποίηση του ελέγχου στα ΜΜΜ, η ποινικοποίηση των παρεμβάσεων σε εργασιακούς χώρους (με πιο πρόσφατο περιστατικό την αστυνομική καταστολή σε συνελεύσεις γειτονιών και εργαζόμενους στα ΜΜΜ που είχαν προγραμματίσει μοίρασμα κειμένων στους εργαζόμενους, στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ), η εγκληματοποίηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι διώξεις περί «εκβιασμού» και «κίνδυνου για το πολίτευμα» εναντίον μελών του Σωματείου Σερβιτόρων-Μαγείρων) οι εκκενώσεις καταλήψεων και αυτοοργανωμένων δομών αγώνα, η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες, η συκοφάντηση και σπίλωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, η στοχοποίηση ολόκληρων γειτονιών που αγωνίζονται ενάντια στις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, οι επιθέσεις από φασίστες και από ιδιωτικούς στρατούς του κεφαλαίου σε δομές αγώνα, αποτελούν κομμάτι του ευρύτερου επιθετικού σχεδιασμού του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στην κοινωνία.

Μέσα σε αυτές τις ήδη ασφυκτικές συνθήκες η κυβέρνηση στα μέσα Μαΐου καταθέτει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ένα 4ο μνημόνιο στην ουσία, που λειτουργεί προς όφελος του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, παρά την άθλια κυβερνητική ρητορική περί "αντίμετρων" που προκλητικά επιχειρεί να συσκοτίσει τη ζοφερή πραγματικότητα που επιφυλάσσουν τα αφεντικά για τα πληβειακά στρώματα της κοινωνίας. Τις ήδη σκληρές συνθήκες που επικρατούν στα κάτεργα της μισθωτής εργασίας, έρχεται να επιβαρύνει μια σειρά μέτρων, όπως η επί της ουσίας κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που όχι μόνο εντείνουν σε ακραίο βαθμό την εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων, αλλά σε συνδυασμό με τον διαρκή εκβιασμό της ανεργίας, δημιουργούν οριακές συνθήκες επιβίωσης και καθυποτάσσουν τους εργαζόμενους σε ένα μοντέλο ευέλικτης και πειθαρχημένης εργασίας.

Στο νέο νομοσχέδιο προβλέπονται, επίσης, μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών, του αφορολόγητου, του επιδόματος θέρμανσης, περικοπές αποζημιώσεων και η θεσμοθέτηση της λειτουργίας των καταστημάτων για 30 Κυριακές το χρόνο. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που σημαίνει ένα μήνα δουλειάς επιπλέον τον χρόνο για τους εργαζόμενους, συνοδεύεται από εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας, ελαστικοποίηση των ωραρίων και μισθούς πείνας και σηματοδοτεί την περαιτέρω λεηλασία των εργατικών δικαιωμάτων και την αύξηση της κερδοφορίας των αφεντικών.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών της ιδιωτικοποίησης δημόσιου πλούτου και φυσικών πόρων, το κράτος προχωρά στην πώληση μονάδων παραγωγής και υποδομών της ΔΕΗ, καθώς και σε αποκρατικοποιήσεις των ΕΛΠΕ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, του Ο.Λ.Θ. και της ΔΕΠΑ.

Είναι αναγκαίο, λοιπόν, η κατάθεση και η έγκριση των νέων μέτρων να μας βρει στους δρόμους. Ενάντια στη διαρκή υποτίμηση της ίδιας μας της ζωής, στις ασφυκτικές συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, υποταγής και ανέχειας που επιβάλλονται από κράτος και κεφάλαιο, είναι απαραίτητο το ξεπέρασμα κάθε απογοήτευσης, αδράνειας και ηττοπάθειας.

Ντόπιοι, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι να αγωνιστούμε αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα και αντιιεραρχικά ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, να οργανώσουμε την από τα κάτω κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, να δυναμώσουμε τον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, τη μόνη ρεαλιστική προοπτική των πληβείων όλου του κόσμου για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 4 Π.Μ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ, 11Π.Μ. (ΠΑΤΗΣΙΩΝ Κ ΤΟΣΙΤΣΑ)

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΗ - ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 6Μ.Μ.

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69456/


Το

συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στη συγκέντρωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 17/05//2017 στο Μουσείο στις 10.30 πμ.

πηγή : http://antivaro.espivblogs.net/2017/05/14/απε...


Μια απο τα ίδια ή μια καινούρια αρχή;

Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί με τις αλυσίδες είναι να τις συνηθίσεις. Ηδη, εδώ και 7 χρόνια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα κράτος και κεφάλαιο "δαγκώνουν" κι ένα νέο κομμάτι από τα τελευταία μέσα επιβίωσης του κόσμου της εργασίας. Μοιάζει με φυσικό φαινόμενο κάθε 1,5 χρόνο, μετά απο μια "αγωνιώδη" περίοδο υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων του ελληνικού κράτους με τους πάτρωνές του, την ΕΕ και το ΔΝΤ, να ανακοινώνονται οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να χάνονται νέα εργατικά δικαιώματα, να υποτιμάται η τάξη μας όλο και πιο πολύ. Ούτε καν η φρασεολογία δεν αλλάζει απο ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ και από ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι όμως φυσικό φαινόμενο. Είναι πολιτικό φαινόμενο που παράγεται απο την αγωνιστική αποστράτευση της καταπιεζόμενης κοινωνίας. Κι αυτό σημαίνει ένα πράγμα: θα υποτιμηθούμε ακόμα περισσότερο. Τα σημερινά μέτρα είναι ο προάγγελος των επόμενων που είναι ο προάγγελος των μεθεπόμενων. Ωσπου το κεφάλαιο να πετύχει την πλήρη κυριαρχία πάνω σε κάθε πτυχή των ζωών μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, για όποιον/α ξέρει πολιτική ιστορία έκανε ότι υποσχέθηκε. Όχι σε εμάς. Αλλά στο καθεστώς που πάντοτε υπηρετεί η καθεστωτική αριστερά και η σοσιαλδημοκρατία. Αφομοίωσε τη δυναμική της κοινωνικής αντεπίθεσης των πρώτων μνημονιακών χρόνων, την έσυρε στον εξευτελισμό της κάλπης και μετά την αντάλλαξε με μια θέση όχι μόνο στην εξουσία σήμερα, αλλά και ως σταθερός πόλος του νέου δικομματισμού τα επόμενα χρόνια. Οχι άσχημα για ευρωκομμουνιστές του 4%, πολύ άσχημα για όλους εμάς. Γιατί ο καλύτερος τρόπος να συνηθίσεις τις αλυσίδες σου είναι αυτός που σου υπόσχεται να στις βγάλει να σου πει πως είναι τελικά απαραίτητο να τις φοράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το καλύτερο δώρο, η πιο σίγουρη λύση για το κράτος και το κεφάλαιο που στην ιστορική περίοδο που ζούμε έχει αποφασίσει να τα "μαζέψει" όλα.

Και να λοιπόν που είμαστε μπροστά σε ένα νέο μνημόνιο.

Καλούμε τον κόσμο να πλαισιώσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα καλεστούν και την απεργία στις 17 Μάη. Να τις πλαισιώσει χωρίς καμιά αυταπάτη ότι όσο αυτές μένουν περιορισμένες στο γεγονός της ψήφισης δεν θα είναι τίποτα άλλο από αγωνιστικά τελετουργικά που δίνουν ένα κάποιο μήνυμα δυσαρέσκειας. Να τις πλαισιώσει έχοντας στο νου πως από την ίδια εκείνη στιγμή πρέπει να αρχίσει μια νέα διαδικασία. Μια διαδικασία πολιτικής και κοινωνικής στράτευσης, συμμετοχής και σχεδιασμένης αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα: στο πεζοδρόμιο, στο δρόμο, στη δουλειά, στη γειτονιά. Έναν αγώνα που θα κρατήσει καιρό και θα είναι δύσκολος. Τόσο δύσκολος, όσο χειρότερη έχει γίνει η ταξική μας θέση και η δυνατότητα εκβιασμού της εξουσίας πάνω μας. Το κόστος της παραίτησης το πληρώνουμε ήδη και την επόμενη φορά που θα γίνει ψήφιση "μνημονίων" θα είναι ακόμα μεγαλύτερο από ότι σήμερα. Όσο ανεχόμαστε τις αλυσίδες αυτές θα γίνονται βαρύτερες.

Τα ψέματα έχουν τελειώσει από καιρό, όσο αποφεύγουμε τη μάχη τόσο θα γνωρίζουμε την ήττα. Με αφορμή αυτό το μνημόνιο να ξεκινήσουμε μια νέα περίοδο αγωνιστικής και πολιτικής ανασυγκρότησης, συμμετοχής και σύγκρουσης. Ώσπου το χέρι του κόσμου της εργασίας να γίνει ισχυρό και να προκαλέσει τον φόβο στο κράτος και το κεφάλαιο.

Ώσπου να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας και απαλλαχτούμε μια και για πάντα από τα καπιταλιστικά παράσιτα και τους κάθε χρωματικής απόχρωσης διαχειριστές της εξουσίας και των ζωών μας.

Χρειαζόμαστε μια καινούρια αρχή.
Ολοι στους δρόμους.

ΑΘΗΝΑ
10:30 ΠΟΡΕΙΑ, Μουσείο, στηρίζουμε τα μπλοκ των σωματείων βάσης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

9:00 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ, Τσιμισκή με Αριστοτέλους
10:00 ΠΟΡΕΙΑ, Καμάρα, στηρίζουμε τα μπλοκ των σωματείων βάσης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
9:00, ΠΟΡΕΙΑ, Άγαλμα Βενιζέλου

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

anarchist-federation.gr
info@anarchiexst-federexation.gr
twitter: twitter.com/anarchistfedGr
fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Μάιος 16h


ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΉ ΑΠΕΡΓΊΑ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2017

Τα τελευταία χρόνια έχουμε υποφέρει τα πάνδεινα και έρχεται σήμερα το καπιταλιστικό κράτος να μας επιβεβαιώσει ότι θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε με τη ψήφιση του 4ου Μνημονίου. Νέα μέτρα θα παρθούν που θα εντείνουν την εξαθλίωσή μας: περικοπές στις δαπάνες υγείας και εκπαίδευσης, ανύπαρκτα επιδόματα ανεργίας, αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολόγησης, μειώσεις μισθών και συντάξεων, απελευθέρωση των απολύσεων και περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

ΟΎΤΕ ΑΠΟΓΟΉΤΕΥΣΗ - ΟΎΤΕ ΥΠΟΜΟΝΉ

Τίποτα δεν θα μας χαριστεί, ούτε και οι κυρίαρχοι θα παραιτηθούν από τα προνόμιά τους, ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Όμως τίποτα δεν μπορεί να ξαναφέρει τα πράγματα σε μια κατάσταση προ κρίσης όπου η ζωή φαινόταν, έστω και πρόσκαιρα «εύκολη». Ο καπιταλισμός κινείται προς ένα μοντέλο ολοκληρωτικό και η εξαθλίωση και η πλήρης υποταγή μας αποτελεί προϋπόθεση για την διαιώνιση του συστήματος. Όσο δύσκολη και αμετάβλητη και αν φαίνεται η κατάσταση, είναι στο χέρι μας να την αλλάξουμε. Αρκεί να βάλουμε στην άκρη την απογοήτευση, να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις, να κάνουμε πέρα κάθε αίσθημα παραίτησης και να σταθούμε όρθιοι και ο ένας δίπλα στον άλλο. Οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι αποτελούμε τη πλειοψηφία της κοινωνίας και από εμάς εξαρτάται αν θα συναινέσουμε στο κοινωνικό οδοστρωτήρα του καπιταλισμού ή θα προσπαθήσουμε να τον ανατρέψουμε. Ο μόνος δρόμος για όλους εμάς είναι ο αγώνας και το χτίσιμο από την αρχή ενός κόσμου όπου δεν θα υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση, που θα βασίζεται στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Αυτό δεν είναι μια ουτοπία που πρέπει να κυνηγήσουμε ως άλλοι δον Κιχώτες, αλλά η μόνη βιώσιμη λύση που πρέπει να αρχίσουμε να δομούμε (ταυτόχρονα με τον αγώνα ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τη ζωή μας) εδώ και τώρα στις γειτονιές μας.

ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΆΝΩΣΗ

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΉ ΑΠΕΡΓΊΑ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ 17 ΜΑΪΟΥ 2017

ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΣΤΟΥΡΝΆΡΗ 11ΠΜ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

πηγή : http://askpthk.espivblogs.net/2017/05/15/όλοι…


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ

apergia

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ Ν' ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

10.30 πμ συγκέντρωση στο Μουσείο-Πολυτεχνείο

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com...


OΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/5

ΩΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17/5 ΜΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΣ ΕΡΓΟΒΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/5 11ΠΜ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στο χώρο του επισιτισμού (ΣΣΜ)

πηγή : http://somateioserbitoronmageiron.blogspot.co...


…Η κοινωνική εξαθλίωση έχει όνομα και αιτία…

κείμενο σε pdf: [sak]keimeno-apergia-χωρις-καλεσμα-web

*Απεργιακή συγκέντρωση, 17 Μάη, 9:30 , Ερμού & Σύνταγμα

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια

*Γενίκη απεργία, 17 Μάη, 10.30, Μουσείο

*Κλαδική απεργία του Σωματείου Εργαζομένων Βάσης Οδηγών Δικύκλου(ΣΒΕΟΔ) στις 25 Μάη, 11.00 Πεδίο Άρεως - Άγαλμα Κωνσταντίνου

…Η κοινωνική εξαθλίωση έχει όνομα και αιτία…
είναι οι θεσμοί και τα πρόσωπα που διαχειρίζονται τις τύχες της κοινωνικής πλειοψηφίας,ισχυροποιώντας και παγιώνοντας την εξουσία τους. Οι κατέχοντες θέσεις-κλειδιά στην πολιτική,στη δικαιοσύνη, στα σώματα ασφαλείας, στα υπουργεία. Οι δημοσιογράφοι με την πένα τους, τα ιντερνετικά site και τα τηλεοπτικά πάνελ. Οι τράπεζες με το "κύρος" τους, οι επιχειρηματικοί όμιλοι - πολυεθνικές με τις βιτρίνες τους, οι "υγιείς έλληνες εργοδότες" με το κοινωνικό-ανθρωπιστικό τους πρόσωπο, οι επενδυτές με το χρήμα τους. Εκείνοι που μας καλούν «να βάλουμε πλάτη» χάριν της εθνικής ανάπτυξης, για το καλό μας….

…είναι το Κράτος και το Κεφάλαιο
που ευθύνονται για το κουρέλιασμα των ζωών μας με τη συνεχώς εντεινόμενη επίθεση εναντίων μας. Τη μείωση των μισθών και των συντάξεων και τη μετατροπή τους σε χαρτζιλίκι. Την απελευθέρωση των απολύσεων υπό τη σκιά του εκβιασμού της ανεργίας. Τα ελαστικά ωράρια και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και τη υποβάθμιση της υγείας, και το παράλληλο προμοτάρισμα της ιδιωτικής.Τις νομιμοποιημένες αυθερεσίες των αφεντικών και τους τσαμπουκάδες τους. Το χτύπημα κάθε μορφής διεκδίκησης και αγώνα σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη όξυνση της καταστολής και του έλεγχου. Την αύξηση του κόστους διαβίωσης, από το εισιτήριο των ΜΜΜ στα τιμολόγια νερού και ρεύματος.


Μέσα στις συνθήκες κλιμάκωσης των αντικοινωνικών μέτρων και την όξυνση
της εκμετάλλευσης, όσοι δεν συναινούν…
εμείς οι από τα κάτω, οι καταπιεσμένοι/ες, οι εργαζόμενοι/ες δεν έχουμε
να ελπίζουμε κάτι από δεξιούς και αριστερούς "σωτήρες" και ηγέτες,
από φασίστες που τάζουν εθνικά ξεροκόμματα και υπερηφάνια, από
γραφειοκράτες και επαγγελματίες συνδικαλιστές, από τεχνοκράτες με τις
"γνώσεις" και το κομπόδεμά τους. Στηρίζουμε ηθικά, υλικά και πολιτικά
τους αδιαμεσολάβητους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες. Τα αυτοοργανωμένα στέκια και τις καταλήψεις, τις συνελεύσεις γειτονιών, τα σωματεία βάσης,τις οριζόντιες πολιτικές ομάδες, τους σαμποτέρ και τους ένοπλους αντάρτες.

…συλλογικοποιούμαστε και δημιουργούμε τις δικές μας κοινότητες αγώνα…
οριζόντια και αντιεραρχικά, ισότιμα, χωρίς διαχωρισμούς φύλου και
φυλής. Βαδίζουμε με σκοπό την κοινωνική επανάσταση και απελευθέρωση…

…μέσα από το δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης, να χτίσουμε τα θεμέλια
μιας άλλης κοινωνίας…

Αναρχικοί και Κομμουνιστές από την Κυψέλη και το Γκύζη

πηγή : http://sak-kg.espivblogs.net/2017/05/16/503/


ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ: 17/5 11.00 ΜΟΥΣΕΙΟ, 18/5 19.00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ενάντια σε δεξιά και αριστερά μνημόνια

Ενάντια στην φτώχεια και την εξαθλίωση

Ενάντια στην παραίτηση και τον φόβο

Ενάντια στην βαρβαρότητα κράτους και κεφαλαίου

Για την Αντεπίθεση! Για την Επανάσταση! Για την Αναρχία!

Όλοι και όλες στους δρόμους!

Γενική απεργία Τετάρτη 17 Μαΐου, 11.00 Μουσείο.

Συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση του 4ου μνημονίου Πέμπτη 18 Μαϊού,
19.00 Σύνταγμα

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων-Καματερού

πηγή : http://protaanka.espivblogs.net/2017/05/15/επ…


Κάλεσμα για τη Γενική Απεργία, 17/05 - Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ψηφίζει νέα μέτρα που λεηλατούν για άλλη μία φορά το εργατικό εισόδημα ποδοπατούν τα εργατικά δικαιώματα με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και φέρνουν νέες ιδιωτικοποιήσεις. Οκτώ χρόνια αμείωτης οικονομικής κρίσης και συνεχών επιθέσεων του κεφαλαίου στις πλάτες της εργατικής τάξης και δεν υπάρχει κανένα όραμα ανάπτυξης ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αντίθετα οι εικόνες αποσύνθεσης και διάλυσης πολλαπλασιάζονται. Και την ίδια στιγμή ο κίνδυνος της ακροδεξιάς και του φασισμού παραμένει επίκαιρος σε όλη την Ευρώπη.

Στην νέα επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τους συνταξιούχους καμία αναμονή δεν είναι αρκετή. Η οργάνωση της εργατικής τάξης σε αγώνες που θα παλέψουν όχι μόνον τα νέα σχέδια της κυβέρνησης αλλά θα βάλουν στην πράξη την ανατροπή της αστικής τάξης προβάλλοντας ένα νέο απελευθερωτικό όραμα απέναντι στο δέος της κρίσης είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητος.

Κάτω τα χέρια από μισθούς και συντάξεις.

Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία.

Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι.

Συγκέντρωση στο Μουσείο Τοσίτσα και Πατησίων στις 10:30

ΟΡΜΑ

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2017/05/16/κά...


ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α.Π.Ο.|Ο.Σ. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ | ΑΘΗΝΑ- ΠΑΤΡΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Η ολομέτωπη επίθεση του κράτους και των αφεντικών και η διαρκής επιβολή νέων επαχθέστερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης εκφράζουν την συνολική διαδικασία βίαιης αναδιάρθρωσης του κρατικού και καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας.

Η σημερινή πολιτική διαχείριση της εξουσίας, έχει αναλάβει τόσο την απρόσκοπτη συνέχιση των πολιτικών υποταγής και εξαθλίωσης της κοινωνίας όσο και την αποκατάσταση του καθεστώτος μέσα σε συνθήκες κρίσης. Αφού οι αυταπάτες που καλλιέργησε, για την ύπαρξη ενός «ανθρώπινου καπιταλισμού» που μπορεί να ανταποκριθεί στις κοινωνικές ανάγκες, πλέον καταρρέουν και μη μπορώντας να αντλήσει περαιτέρω συναίνεση στους σχεδιασμούς της, φανερώνει όλο και περισσότερο το πραγματικό αντικοινωνικό πρόσωπο της κρατικής και καπιταλιστικής εξουσίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από θέση οδηγού εξυπηρετεί τα πιο αποχαλινωμένα σχέδια εκμετάλλευσης του μεγάλου κεφαλαίου, οι «κόκκινες γραμμές» αποτελούν πια κωμικές αφηγήσεις με τραγικά ωστόσο αποτελέσματα για τον κόσμο της εργασίας. Συνταξιούχοι και άνεργοι μπαίνουν εκ νέου στο στόχαστρο, καθώς μειώνονται οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, ενώ το όριο του αφορολόγητου αποτελεί εμβληματικό δείκτη της προϊούσας εξαθλίωσης. Πιο συγκεκριμένα η ψήφιση του 4ου μνημονίου περιλαμβάνει μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ, μείωση επιδόματος ανεργίας, μείωση επιδόματος θέρμανσης, επιδόματος τέκνων, βοηθημάτων φυσικών καταστροφών, επιδόματος φτώχειας, νέες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, ιδιωτικοποίηση δημόσιου πλούτου και φυσικών πόρων, με την πώληση μονάδων παραγωγής και υποδομών της ΔΕΗ, καθώς και αποκρατικοποιήσεις των ΕΛΠΕ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, του Ο.Λ.Θ. και της ΔΕΠΑ.Εισαγωγή φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, μη μεταβίβαση της σύνταξης χηρείας και ουσιαστικά τις μαζικές διαγραφές από τα μητρώα του ΟΑΕΔ μέσω γραφειοκρατικών τεχνασμάτων, τα οποία αποσκοπούν, εκτός των άλλων, σε μια πλασματική εντύπωση μείωσης των ποσοστών της ανεργίας και ανάπτυξης, πράγμα που καταδεικνύει την ευκολία με την οποία κατασκευάζονται τα νούμερα και την πραγματική τους αξία.

Ταυτόχρονα όσες αντιστάσεις δεν κατάφερε να εξουδετερώσει μέσα από την καπήλευση, την αφομοίωση και την ενσωμάτωσή τους, όσους αγώνες δεν κατάφερε να σταματήσει εξαιτίας του κλίματος απογοήτευσης και ηττοπάθειας που επήλθε στην κοινωνία μετά την ματαίωση των ελπίδων που της έθρεψε, τώρα επιχειρεί να τα αφανίσει βασιζόμενη ολοένα και περισσότερο στους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Κομμάτια της ανάπτυξης του ευρύτερου επιθετικού σχεδιασμού από πλευράς κράτους και κεφαλαίου απέναντι στην κοινωνία αποτελούν οι εκκενώσεις καταλήψεων, το χτύπημαδομών του κινήματος από φασίστες και μισθοφόρους του κεφαλαίου, η σύλληψη αντιφασιστών, η ποινικοποίηση παρεμβάσεων σε εργασιακούς χώρους, η εγκληματοποίηση σωματείων βάσης, ηστοχοποίηση αγωνιζόμενους εργατών -όπως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς- αλλά και ολόκληρων γειτονιών που αγωνίζονται ενάντια στις μαφίες και στον κοινωνικό κανιβαλισμό.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Από την πλευρά μας, την πλευρά των ανέργων, των εργατών, των φτωχών, των πληβείων η ιστορία των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, η δύναμη των αγώνων που ξεσπούν σε παγκόσμιο επίπεδο απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που μας επιβάλλουν διεθνώς και η δική μας πίστη για το ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός είναι αυτά που μας δείχνουν πώς να σπάμε την απομόνωση, πώς να αντιπαλεύουμε τον φόβο και την απογοήτευση . Μακριά από τους θεσμούς, τα κοινοβούλια, τις εκλογές, τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, τους εμπόρους ελπίδας και τους διαμεσολαβητές της ταξικής πάλης προετοιμάζουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι στους κυρίαρχους. Γιατί ό,τι έχουμε να κερδίσουμε θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, οργανωμένων στη βάση, μαχητικών και ριζοσπαστικών αγώνων των από τα κάτω.

Μόνο η συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, η κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε και απομυζά μια κάστα εξουσιαστών, και η κοινωνική επανάσταση για μια νέα κοινωνία κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας μπορούν να δικαιώσουν τους πόθους και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ17ΜΑΙΟΥ 2017

ΑΘΗΝΑ

Αναρχική Συγκέντρωση και Διαδήλωση με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση
11 π.μ. Μουσείο (Πατησίων & Τοσίτσα)

αναρχικές συλλογικότητες - μέλη της Α.Π.Ο.- Κύκλος της Φωτιάς, Όμικρον72

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση-πορεία: 10 π.μ. Καμάρα

συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο" / μέλος της Α.Π.Ο.

ΠΑΤΡΑ

Συγκέντρωση-Πορεία: 10.30 π.μ. Παράρτημα

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" - μέλος της Α.Π.Ο.

πηγή : http://omikron72.espivblogs.net/?p=1377


Η Σ.Ε.ΒΙΟΜΕ συμμετέχει στη Γενική Απεργία την Τετάρτη 17/5 και καλεί

• Αθήνα 11:00 στο Μουσείο

• Θεσσαλονίκη 9.00 Τσιμισκη με Αγίας Σοφίας περιφρούρηση της απεργίας και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.

10.30 Καμάρα προσυγκέντρωση

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ Κ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ!!!!

Σ.Ε.ΒΙΟΜΕ

πηγή : https://www.facebook.com/vio.me.Athens/


ΠΑ.Σ.Ε.Wind: ΣΤΙΣ 17 ΜΑΙΟΥ 2017 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 17/5/17, 10.30 π.μ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910- Φαξ: 2114010021- E-mail : symbexoulio@yaexhoo.com

-------------------------------------------------------------------------------------

ΣΤΙΣ 17 ΜΑΙΟΥ 2017 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συνάδελφοι,

την προσεχή βδομάδα θα γίνει στη βουλή η ψηφοφορία για τα μέτρα που συνοδεύουν το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης, ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο, το τέταρτο στη σειρά.. Έχουν εξαγγελθεί η κατάργηση της Κυριακής αργίας και το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για 32 τουλάχιστον Κυριακές το χρόνο, νέα μείωση των συντάξεων, νέα αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, νέα αύξηση της φορολογίας, κατάργηση του Υπουργικού βέτο για ομαδικές απολύσεις και χρονική επιμήκυνση των αντιδραστικών ρυθμίσεων της περιόδου 11 - 12 για τις συλλογικές συμβάσεις.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα σημάνει μεγαλύτερη περικοπή μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων, περισσότερη απλήρωτη εργασία και περισσότερα λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς όφελος των μεγάλων και των πολυεθνικών.

Το 4ο μνημόνιο φέρνει νέα μείωση των συντάξεων και νέα αύξηση των εισφορών των επαγγελματοβιοτεχνών. Επίσης, η μείωση του αφορολόγητου στα 5680 € χτυπάει κυρίως χαμηλόμισθους και άνεργους.

Τέλος η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να φέρει το επόμενο διάστημα ρύθμιση με την οποία θα επαναφέρει το αλήστου μνήμης άρθρο 4 που προέβλεπε ότι για την προκήρυξη απεργίας απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του 51% των μελών ενός σωματείου πράγμα που είναι φύσει αδύνατο να συμβεί σε σωματεία Πανελλαδικής διάρθρωσης.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλονται από κυβερνήσεις και το κεφάλαιο, έχουν ως στόχο ν' αυξάνεται ο πλούτος των ελίτ, όπως τα fund που ελέγχουν τη Wind, και τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα να ζουν στην ανέχεια.

Ήρθε η ώρα ν' αφήσουμε την απάθεια και την απογοήτευση και να εκδηλώσουμε την αντίδραση σ' αυτές τις πολιτικές. Οι μόνοι που μπορούμε να σταματήσουμε μέτρα που πλήττουν τις ζωές μας είμαστε εμείς. Η απεργία της 17ης Μαΐου είναι το έναυσμα για να ξαναβγούμε στους δρόμους.

Παράλληλα διεκδικούμε την υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης για την διασφάλιση των μισθών μας. Οι συνεχιζόμενες απολύσεις στη Wind κάνουν ξεκάθαρο το σχέδιο αντικατάστασης παλαιών με νέους φθηνότερους εργαζόμενους και πρέπει να τις σταματήσουμε.

Κανείς στη δουλειά την Τετάρτη 17 Μαΐου - Συμμετέχουμε στην πορεία με τα πρωτοβάθμια σωματεία στις 10.30πμ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Της 17ΗΣ ΜΑΙΟΥ 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 17/5/17, 10.30 π.μ.

Ενωμένοι στο Σωματείο συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑ.Σ.Ε.WIND

www.pasetim.com

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1573624/


Γενική Απεργία, Τετάρτη 17 Μαΐου

Το νέο πακέτο μέτρων που μας χαρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε αγαστή συνεργασία με τους «θεσμούς» και με τις ευλογίες του ΣΕΒ, προβλέπει, μεταξύ άλλων:

- Αύξηση των εισφορών για τους αυτοαπασχολούμενους. Βάση για τον υπολογισμό των εισφορών μας θα είναι πια, εκτός από τα φοβερά και τρομερά «κέρδη» μας, και οι εισφορές που πληρώσαμε τον προηγούμενο χρόνο. Οι νέες αυξημένες εισφορές θα αντιστοιχούν, βέβαια, σε ακόμα χαμηλότερες συντάξεις και ακόμα χειρότερες παροχές υγείας. Η υπουργός εργασίας κ. Αχτσιόγλου μάς καθησύχασε λέγοντας πως με την έκπτωση 15% που θα ισχύσει, η αύξηση θα ισοσταθμιστεί. Ξέχασε όμως να μας πει ότι η αύξηση εισφορών είναι για πάντα, ενώ η έκπτωση θα ισχύει μόνο το 2018... Να θυμίσουμε εδώ ότι η ευνοϊκή ρύθμιση που υποτίθεται πως ισχύει για τους μπλοκάκηδες με έναν ή δύο εργοδότες στην ουσία δεν εφαρμόζεται: όταν οι εργοδότες καταβάλλουν το ποσοστό που τους αναλογεί μειώνουν αντίστοιχα την «αμοιβή», ενώ δεν τους υποχρεώνει κανείς να πληρώσουν αν δεν τους καταγγείλει ο ίδιος ο εργαζόμενος! Πάρα πολλοί εργοδότες βάζουν τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν έχουν τέτοια αξίωση, ενώ άλλοι, όπως τα Πανεπιστήμια, θεωρούν πως το θέμα δεν τους αφορά καν.

- Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Τρίβουν τα χέρια τους πολυεθνικές και μεγαλέμποροι: ξεζούμισμα των εργαζόμενων, αύξηση των κερδών τους, εξαφάνιση των μικρών και αυτοαπασχολούμενων με ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση κεφαλαίων στα χέρια τους. Κατά τον υπουργό Οικονομίας, πρόκειται απλώς για έναν αναγκαίο «εκσυγχρονισμό».

- Επιτάχυνση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών κατασχέσεων και πλειστηριασμών, μεταφορά δανείων σε fund.

- Μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ περίπου (από 8.600) για μισθωτούς (εξακολουθούμε, φυσικά να μην έχουμε αφορολόγητο οι αυτοαπασχολούμενοι).

- «Εξορθολογισμός», δηλαδή μείωση, προνοιακών και άλλων επιδομάτων (ανεργίας, θέρμανσης, οικογενειακό κλπ.) και κατάργηση έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες.

- Παγίωση όλων των μέτρων που ψηφίστηκαν μετά το 2011 για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και δημιουργία συστήματος για την εκτίμηση της αντιπροσωπευτικότητας των οργανώσεων που υπογράφουν κλαδικές συμβάσεις.

- Έμμεση θέσπιση του λοκ άουτ, δηλ. δυνατότητα των επιχειρηματιών να μην πληρώνουν όσους εργάζονται σε μέρες απεργίας, ως μέσο πίεσης στους απεργούς και απελευθέρωση των απολύσεων.

- Δέσμευση για αύξηση της απαρτίας στην προκήρυξη απεργιών, διευκολύνσεις στις απολύσεις συνδικαλιστών, περιορισμό των συνδικαλιστικών αδειών, δημιουργία μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων (φακέλωμα συνδικαλιστών).

Σύνολο 4,2 δις περίπου, που προστίθενται σε όσα έχουμε πληρώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη, η κυβέρνηση υπόσχεται τα περίφημα «αντίμετρα» για να προλάβει αντιδράσεις: τα αντίμετρα, όμως, θα ισχύσουν μόνο με την προϋπόθεση πλεονασμάτων 3,5% τα επόμενα χρόνια και μόνο κατά το ποσοστό που θα ξεπερνά αυτό το 3,5%. Π.χ. αν το πρωτογενές πλεόνασμα φτάσει στο 4%, τα αντίμετρα θα είναι της τάξης του 0,5%. Εκτός αυτού, η κυβέρνηση βαφτίζει αντίμετρα και μέτρα που είναι καθαρά υπέρ του κεφαλαίου, π.χ. μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και επιδότηση τζάμπα εργαζομένων, ή μέτρα για την αντιμετώπιση της απόλυτης φτώχειας. Ευρύτερα, ακόμη και αυτά τα μέτρα δήθεν υπέρ των εξαθλιωμένων το κεφάλαιο εξυπηρετούν, αφού έχουν σαν προϋπόθεση την επίταση της εξαθλίωσης, τη διάλυση των συστημάτων ασφάλισης και πρόνοιας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανεργία κλπ.

Σε συνέχεια, λοιπόν, των προηγούμενων μνημονίων, το κράτος κόβει για άλλη μια φορά μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, για να του περισσεύει ζεστό χρήμα για «επενδύσεις», «ανάπτυξη» και επιδότηση των επιχειρηματικών ομίλων. Η ανάπτυξη που υπόσχονται έχει κέρδη και φιλέτα για το κεφάλαιο, και απληρωσιά, ελαστικές σχέσεις εργασίας, χρέη και κατασχέσεις, ιδιωτικοποιημένη υγεία, περιορισμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους.

Εμείς, μπορούμε να συνεχίσουμε να περιμένουμε πότε θα έρθει αυτή η ανάπτυξή τους ή με ποιο «αντίμετρο» θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε, κλεισμένοι στο καβούκι μας και τα προβλήματά μας. Έχουμε όμως κι άλλη επιλογή: να βγούμε στον δρόμο του αγώνα, να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, να διεκδικήσουμε συλλογικά, να βάλουμε φρένο στην επιβολή των μέτρων και να αντισταθούμε στη λεηλασία της ζωής μας. Αυτό ακριβώς που προσπαθούν να προλάβουν, χτυπώντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Έχουμε να κερδίσουμε έναν κόσμο ολόκληρο. Η δύναμη είναι στα χέρια μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης ΜΑΪΟΥ

Προσυγκέντρωση του ΣΜΕΔ για το απεργιακό συλλαλητήριο της Αθήνας

Τετάρτη 17/5, 11 μ.μ., Πύλη Πολυτεχνείου (οδός Πατησίων)

ΣΜΕΔ

πηγή : http://www.smed.gr/2017/05/17.html


Τα πάντα περνάνε από τον αγώνα - Μόνοι/ες μας θα πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν

Μετά την ολοκλήρωση του πιο συχνού θεάματος στην ελληνική τηλεόραση, μαζί με το «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» και την «Αλίκη στο ναυτικό», αυτού της «σκληρής διαπραγμάτευσης», οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι/ες και οι συνταξιούχοι/ες καλούμαστε να βρούμε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ευρώ από τη δουλειά μας και να τα παραδώσουμε στο ντόπιο και το διεθνές Κεφάλαιο για να περάσει κάπως τις δύσκολες μέρες.

Αυτές τις μέρες η ελληνική βουλή ψηφίζει το 4ο της Μνημόνιο μέσα σε κλίμα ουσιαστικής ομοψυχίας και κατάνυξης, που δεν κρύβεται πίσω από την πολιτικάντικη αρλουμπολογία που εκτοξεύουν οι μεν εναντίον των δε. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πιστώνεται την «επιτυχία» ότι έχει καταφέρει να ασκήσει την πιο σκληρή αντεργατική πολιτική χωρίς να γνωρίσει κοινωνικές αντιστάσεις, γνωρίζει τη ζηλότυπη μήνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που βλέπουν κάποιον να τους ανταγωνίζεται και να τους ξεπερνά στην εξυπηρέτηση του Κεφαλαίου, και αυτοί οι τελευταίοι με τη σειρά τους, υφίστανται τη ζηλότυπη οργή των ναζιστών που βλέπουν να απειλείται το μονοπώλιό τους στην ακροδεξιά και αντιδραστική ρητορική.

Στα 4 δισεκατομμύρια μέτρων, τα οποία αφορούν νέες μειώσεις συντάξεων και συμπίεσης των μισθών, εντατικοποίησης της εργασίας με παράλληλη περαιτέρω ελαστικοποίησή της και αύξηση του χρόνου της, πλήρη αφαίμαξη των επισφαλώς εργαζόμενων, των νέων και των εργαζόμενων με μπλοκάκι, περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και εκτόξευση των ασφαλιστικών εισφορών που οδηγούν κατ' ουσία τους εργαζόμενους στην υποχρεωτική αυτασφάλιση, πρέπει να προστεθούν και τα μέτρα εξαφάνισης των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών, που συνιστούν νέα μεγαλύτερη υποτίμηση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των ανέργων. Σε αυτά, περιλαμβάνονται ιδιωτικοποιήσεις ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που στερούν την κοινωνία από την πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και η επιβάρυνση του αρνητικού ισοζυγίου προσλήψεων - αποχωρήσεων/ απολύσεων στον δημόσιο τομέα (1 πρόσληψη για 3 αποχωρήσεις το 2018, 1 προς 2 το 2019). Αυτό σημαίνει επιπλέον μείωση κατά 20.000 των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα στην επόμενη διετία, τη στιγμή που η κατάσταση είναι ήδη τραγική στην υγεία και την εκπαίδευση, την ίδια ώρα που οι εργολαβικές εταιρείες απατεώνων κάνουν πάρτυ με τις ενοικιάσεις εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Κάθε ιδιωτικοποίηση που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο, ικανοποιεί στοχευμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις στο ελληνικό κεφάλαιο να βγάλει τα σπασμένα της κρίσης πάνω στην πλάτη μας. Κανένας μαφιόζος καπιταλιστής δεν μένει παραπονεμένος στη μοιρασιά του δημόσιου κοινωνικού πλούτου.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογιστεί το ποσοστό των εργαζομένων που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, καθώς οι «καθυστερήσεις» είναι το νέο εθνικό σπορ του ελληνικού κεφαλαίου, θα διαπιστώσουμε ότι ο ελληνικός καπιταλισμός συνεχίζει το πολύχρονο θεάρεστο έργο του, αποκλειστικά με την χρηματοδότηση των εργαζομένων που καταθέτουν σε αυτόν την εργασία τους, τους φόρους τους και τελικά τον οβολό τους δια του «εξαναγκαστικού δανεισμού» της απλήρωτης εργασίας.

Το Κεφάλαιο μπορεί να συνεχίζει την πολιτική του αυτή, σε πολύ μεγάλο βαθμό χάρη στους «ειδικούς» συμμάχους που απέκτησε με τα χρόνια. Τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του, που πρώτα σκόρπισαν αυταπάτες στην κοινωνία και το εργατικό κίνημα και μετά τα άφησαν να θερίζουν απογοήτευση και ματαίωση και φυσικά, τη ΓΣΕΕ που εδώ και χρόνια αποτελεί ανοιχτά την ορντίναντσα του ΣΕΒ, με τον οποίον δεν διαφωνεί πλέον ούτε για τους τύπους.

Η απεργία της 17 Μαΐου κηρύχθηκε και οργανώθηκε κατά τα ειωθότα, προκειμένου να είναι διασφαλισμένη η ήττα της. Χωρίς την παραμικρή οργάνωσή της στους χώρους δουλειάς, χωρίς την παραμικρή προστασία των εργαζομένων που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα τα αφεντικά τους (ιδιαίτερα των επισφαλώς εργαζόμενων), χωρίς την ελάχιστη προοπτική κλιμάκωσης.

Κι όμως είναι στο δικό μας χέρι να μην αφήσουμε τους προφήτες της ήττας να δικαιωθούν. Μέσα από τα ερείπια των εργασιακών σχέσεων που αφήνει η λαίλαπα 7 χρόνων βάρβαρης καπιταλιστικής επίθεσης, κι ακόμα τα ερείπια που άφησε στο εργατικό κίνημα μια γεμάτη πενταετία ψευδαισθήσεων και αναθέσεων, ένα ξύπνημα της κοινωνικής κίνησης σε επίπεδο εργασιακών χώρων όσο και τοπικών εργατικών πρωτοβουλιών είναι ήδη αισθητό. Η ομοσπονδιακή τους ενότητα και αλληλεπίδραση, η σύνδεση με τα κινήματα που αναπτύσσονται στο πλάι των προσφυγών και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, μπορούν να μεταμορφώσουν τη σημερινή δυστοπία σε πεδίο αναγέννησης του εργατικού και του κοινωνικού κινήματος.

Η σημερινή μαζική συμμετοχή στην απεργία είναι απαραίτητη και μπορεί να καταστεί το εφαλτήριο μιας τέτοιας αναγέννησης, που θα ξαναστήσει την κοινωνία στα πόδια της, χωρίς σωτήρες, χωρίς προστάτες και στο βάθος του δρόμου χωρίς αφεντικά. Για το στόχο αυτό καλούμε κάθε εργαζόμενο/η και κάθε άνεργο/η να πλαισιώσει από σήμερα τα μπλοκ των εργατικών πρωτοβουλιών που διαχωρίζονται από τον κρατικό και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και να βρεθεί από αύριο μαζί τους στους αγώνες σε κάθε χώρο εργασίας, κάθε αμφιθέατρο και κάθε γειτονιά.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί όλους/ες τους εργάτες/ριες στην απεργία και στην περιφρούρησή της, σήμερα Πέμπτη 17 Μαΐου

Αθήνα, 10:30 στο Μουσείο
Πάτρα, 10:30 στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου
Κομοτηνή, 12 στην Παλαιά Νομική
Ορεστιάδα, 10:30 στην κεντρική πλατεία

και σε όλη την Ελλάδα στις ανεξάρτητες ταξικές πορείες.

-ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΥΣΙΑ. ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
-ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
-ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
-ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
-ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΊΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

πηγή : http://rocinante.gr/ta-panta-pernane-apo-ton-...