Παρασκευή 19 Μαίου 2017 στις 18.00

Bazaar βιβλίων ανατρεπτικού περιεχομένου & αναρχικών εντύπων

Bazaar βιβλίων ανατρεπτικού περιεχομένου & αναρχικών εντύπων για την οικονομική ενίσχυση φυλακισμένων αγωνιστριών/-ών

18-19 ΜΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 18:00

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 18/5 : απο τις 20:00 προβολή ταινιών μικρού μήκους και vegan κουζίνα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/5: 19:00 ενημέρωση-συζήτηση για την επιτήρηση και τον έλεγχο με την χρήση ψηφιακών μέσων και μέθοδοι αυτοπροστασίας

*Καθ όλη την διάρκεια του bazzar θα υπάρχουν βιβλία και έντυπα τα περισσότερα με ελεύθερη συνεισφορά και τα έσοδα που θα βγούν θα διατεθούν σε φυλακισμένους-ες αγωνιστές-στριες

Για το Bazaar βιβλίων ανατρεπτικού περιεχομένου & αναρχικών εντύπων για την οικονομική ενίσχυση φυλακισμένων αγωνιστριών/-ών

Μεταχειρισμένα βιβλία που αλλάζουν χέρια και συλλέχθηκαν από προσφορές ατόμων, βιβλία που προσφέρθηκαν από εκδόσεις προς ενίσχυση της διοργάνωσης, εκδόσεις κινηματικής προέλευσης, καθώς επίσης έντυπο υλικό όπως μπροσούρες με αναλύσεις ποικίλλου περιεχομένου που κυκλοφορούν σήμερα ή ανατυπώθηκαν, θα διακινούνται στο συγκεκριμένο bazaar με έναν διττό σκοπό. Από τη μία τη διάχυση του ανατρεπτικού λόγου και των αναρχικών αναλύσεων και προταγμάτων και από την άλλη την υλική υποστήριξη των κρατούμενων αγωνιστ.ρι.ών, προς ενίσχυση των οποίων θα διατεθούν όλα τα έσοδα της διοργάνωσης, από βιβλία που θα διατείθενται ως επί το πλείστον με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.

Τα βιβλία, το έντυπο προπαγανδιστικό υλικό και ο λόγος αποτελούν αναπόσπαστα και κύρια μέρη του οπλοστασίου του αναρχικού αγώνα. Η τροφοδότηση της σκέψης με αναλύσεις και αφηγήσεις, η εξέλιξη, ο επαναπροσδιορισμός και ο πλουραλισμός τους, η μελέτη και η γνώση των θεσμοθετημένων και εγκαθιδρυμένων μηχανισμών επιβολής και εκμετάλλευσης, η ανάγνωση της ιστορίας των κινημάτων και των καταγεγραμμένων στιγμών πολέμου με τους εχθρούς τους, όλες αυτές οι πτυχές αλληλοσυμπληρώνονται, διαμορφώνοντας έτσι την πολυεπίπεδη γνώση και κριτική σκέψη ως βασικό μέσο απελευθέρωσης, και ως τέτοιο δεν θα μπορούσε να εκλείπει από τις ατομικές και συλλογικές επιδιώξεις του ριζοσπαστικού κινήματος. Επιπρόσθετα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αναφερθεί η σημασία του χωροχρονικού πλαισίου στο οποίο η εξεγερτική αμφισβήτηση και άρνηση μετουσιώνονται σε πράξη, αποβαίνοντας, σε ρηξιακές και επικίνδυνες επιπτώσεις στο σύστημα και τους υπηκόους του.

Η κοινωνική κριτική, η πρακτική θεωρία και η αμφισβήτηση του υπάρχοντος, ως διαδικασίες παράλληλες, αποτελούν σπινθηροβόλα εναύσματα συνειδησιακής όξυνσης, αντίληψης των εξουσιαστικών, κατασταλτικών και δεσμευτικών μηχανισμών, χαράζοντας έτσι, το πέρασμα στην αντεπίθεση, στη διαρκή εξέγερση. Αρνούμενοι τις παρωπίδες της κανονικότητας, τη μάστιγα της υποταγής, την αφομοίωση της άγνοιας, την κλοπή της αυτοδιάθεσης και την κυριαρχία των εξουσιαστών στις ζωές και τα σώματά μας, εντείνουμε το πάθος και τη λύσσα, αγωνιζόμενοι για την διάχυση της αναρχικής, ριζοσπαστικής και αδιαμεσολάβητης επαναστατικής διαδικασίας.

Η κριτική σκέψη και οι έμπρακτες προεκτάσεις της οφείλουν να βρίσκονται σε μια αρμονική σχέση συνύπαρξης, καθώς μέσω της διαρκούς συνείδησιακής εξέλιξης, στόχος μας είναι η συνεχής ριζισπαστικοποίηση του αγώνα μας τόσο σε επίπεδο ιδεών όσο και δράσεών ώστε οι επιλογές μας να αποδειχθούν καρποφόρες και πραγματικά καταστροφικές έναντι των εξουσιαστικών δομών και του κοινωνικοπολιτικού συστήματος που τις τρέφει. Ο αναρχικός αγώνας δεν γνωρίζει διαχωρισμούς ανάμεσα στα δύο, την θεωρία και την πράξη, καθώς αυτά δεν μπορούν παρά να θεωρούνται αδιαίρετα. Η ατομική συνειδησιακή όξυνση, η εσωτερική αναθεώρηση, η συλλογική συνδιαμόρφωση και ο εξωστρεφής λόγος αποτελούν και από μεριάς τους έμπρακτη θέση και στάση, συνοδευόμενα από την κατά το δυνατόν υλοποίηση των προταγμάτων των πολιτικών υποκειμένων. Έτσι, λοιπόν, οπλίζουμε τις συνειδήσεις με οξυδέρκεια και με σχέδια για την αέναη επίθεση στο υπάρχον.

H αλληλεγγύη μεταξύ όσων αγωνίζονται, εξεγείρονται, επαναστατούν, δεν γνωρίζει τείχη, κάγκελα, σύνορα και αποστάσεις. Είναι μία συνθήκη αναπόσπαστη του αντιεξουσιαστικού αγώνα, μια διαρκής διαδικασία, μακριά από φετιχισμούς και ηρωοποιήσεις. Αμφισβητεί στην πράξη τη νομιμότητα ως ηθική και ως πλαίσιο κανόνων, προωθώντας το αδιαίρετο της στήριξης όλων των έγκλειστων αγωνιστ.ρι.ών, είτε φυλακίστηκαν αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη συμμετοχή τους ή τη στήριξή τους σε αντάρτικες δράσεις και υποδομές, είτε βρέθηκαν στο στόχαστρο μεθοδευμένων κατηγορητηρίων καθ' υπόδειξη της αντιτρομοκρατικής. Η επαναστατική συνείδηση και ο αναρχικός λόγος δεν έχουν τίποτα κοινό να μοιραστούν με τη γλώσσα των νόμων και των δικογραφιών. Αντίθετα η αλληλεγύη, είναι κομμάτι του αγώνα μας ενάντια στην ασφάλεια και τη νομιμότητα ως θεσμό και ως κοινωνική σχέση, ενάντια στον έλεγχο και τον εγκλεισμό.

Το να βρεθούμε στο πλευρό όσων στέκονται με αξιοπρέπεια μέσα στη δυσμενή συνθήκη του εγκλεισμού για τις αγωνιστικές επιλογές τους, ξεπερνάει την πλήρη πολιτική ταύτιση, και αναδεικνύει τον πλουραλισμό των κατευθύνσεων και των μορφών του αγώνα.

Ανανγνωρίζοντας τις διώξεις και τις φυλακίσεις από το κράτος ως ένα πιθανότατο κόστος της επιλογής μας να πολεμήσουμε τον κόσμο της εξουσίας, οι αγωνιστ.ρι.ες όταν βρισκόμαστε στο επίκεντρο της καταστολής δεν είμαστε θύματα κάποιας σκευωρίας. Αλλά άνθρωποι που συνειδητά τασσόμαστε στον αγώνα για την καταστροφή του συστήματος εκμετάλλευσης και αντιστεκόμαστε με συνείδηση και αξιοπρέπεια στην εκδικητικότητα του κράτους και των μηχανισμών του εναντίον μας, και αυτό αποτελεί ένα ακόμη στιγμιότυπο αυτής της μάχης. Όλα τα παραπάνω είναι που μπροστά στην κρατική καταστολή, μας κάνουν να μην καταγγέλουμε, αλλά να απαντάμε πολύπλευρα και αμετανόητα, που την αλληλεγγύη μεταξύ μας την μετουσιώνουν σε προώθηση του αγώνα μην επιτρέποντας τον περιορισμό του, που μετατρέπουν την αλληλέγγυα σχέση σε επίθεση στην εξουσία και τις δομές της.

Να σταθούμε πολύπλευρα δίπλα με όσους κι όσες αιχμαλωτίστηκαν, μέσα από την πολιτική αλληλεπίδραση που σπάει τα τείχη της απομόνωσης, μέσα από τους κοινούς μας αγώνες και τα επιθετικά συντροφικά σινιάλα, μέσα από την υλική υποστήριξή τους και την προώθηση του λόγου τους, μέσα από την ανάδειξη της αθλιότητας της ίδιας της συνθήκης του εγκλεισμού.

Στον αγώνα ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς του, το καπιταλιστικό οικοδόμημα, τη λεηλασία της φύσης, τη φυλάκιση ανθρώπινων και μη ζώων και τις αξίες της ιεραρχίας, η αλληλεγγύη είναι ένα από τα όπλα μας. Και λαμβάνει όλες τις μορφές.

ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ

αναρχική/αντιεξουσιαστική συλλογικότητα Κρακατόα

πηγή : http://olikiapeleutherosi.espivblogs.net/2017…