Δευτέρα 15 Μαίου 2017 στις 14.00

Συνέντευξη Τύπου - διαμαρτυρία

Συνέντευξη Τύπου, Δευτέρα 15/5, 2μμ για τις επιθέσεις των φασιστών και της χρυσαυγίτικης διμοιρίας των ΜΑΤ κατά της αντιφασιστικής διαδήλωσης στην Γκορυτσά Ασπροπύργου.

-ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
-ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
-ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝOΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνέντευξη τύπου-διαμαρτυρία, Δευτέρα 15 Μάη 2μμ. Έξω από τη ΓΑΔΑ, Λ.Αλεξάνδρας 173

Για τις επιθέσεις των φασιστών και της χρυσαυγίτικης διμοιρίας των ΜΑΤ κατά της αντιφασιστικής διαδήλωσης στην Γκορυτσά Ασπροπύργου

Θα παρευρεθούν τα θύματα των ρατσιστικών επιθέσεων και των επιθέσεων των ΜΑΤ, δικηγόροι της πολτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι επιθέσεις των φασιστών κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στον Ασπρόπυργο Γκορυτσά πήγαν χέρι-χέρι με την κάλυψη από την Αστυνομία. Μάλιστα η φασιστική ομάδα συνέχισε το προγκρόμ κατα των εργατών γης το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή με περιπολίες στα χωράφια.Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν τρεις φορές με γκλόμπ, χημικά και χειροβομβίδες κρότου κατά της αντιφασιστικής διαδήλωσης. Τα ΜΑΤ τραυμάτισαν με χτυπήματα γκλόμπ τέσσερις διαδηλωτές, οι οποίοι κατέληξαν στον Ευαγγελισμό και το Αττικό νοσοκομείο, με σπασμένα χέρια και ανοιγμένα κεφάλια. Τρεις από αυτούς χτυπήθηκαν από την διμοιρία των ΜΑΤ, δύο χιλιόμετρα μακρυά από την Γκορυτσά, όταν η πορεία αποχωρούσε συγκροτημένα με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο!


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Τόσκας και η ηγεσία της ΕΛΑΣ ανάθεσαν σε αυτή χρυσαυγίτικη διμοιρία τάχα να "συνοδέψει" την πορεία!!!Ποιός άραγε έδινε εντολές στην διμοιρία των ΜΑΤ;
Η αντιμετώπιση της διμοιρίας των ΜΑΤ παραπέμπει σε λειτουργία χρυσαυγίτικη, όπως την έχουμε ζήσει ξανά στο παρελθόν: απείλησαν ανοιχτά τους διαδηλωτές με την κραυγή: "τώρα θα δείτε τι θα πάθετε" ενώ κραύγαζαν ρυθμικά "εν δυό, έν δυό".Η αστυνομία κάλυψε τις δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών κατά των εργατών γης και υπήρξαν άλλοι τρεις τραυματίες.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Τόσκας είναι ώρα να παραιτηθεί αφού απροκάλυπτα δίνει κάλυψη στην ΕΛΑΣ και στις ρατσιστικές επιθέσεις. Ας το πράξει πριν θρηνήσουμε νεκρούς στη περιοχή από την ανοιχτή δράση των χρυσαυγίτικων ταγμάτων εφόδου.
Θα ανακοινωθούν πρωτοβουλίες για την καταγγελία της παρακρατικής-χρυσαυγίτικης λειτουργίας των ΜΑΤ και για να μπει τέλος στο φασιστικό πογκρόμ κατά των εργατών γης στη Γκορυτσά.

Επικοινωνία με:
Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964,
Τζαβέντ Ασλάμ, 6955295322

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...