Σάββατο 20 Μαίου 2017 στις 18.00

Ανοιχτή συζήτηση για οργάνωση αντισπισιστικής διαμαρτυρίας

Καλούμε σε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την Τετάρτη 24/05/17 στις 12:00, Αχαρνών 2. Επίσης καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση για την συνδιαμόρφωση της διαμαρτυρίας στο Γκίνη το Σάββατο 20/05/17 στις 18:00.

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Η ανθρώπινη κυριαρχία που επιβάλλεται στα μη-ανθρώπινα ζώα με οποιαδήποτε αφορμή ξεπερνάει τα όρια του αποκαλούμενου ανθρώπινου αισθήματος. Οι τρόποι που χιλιάδες ζώα βασανίζονται και σφάζονται κάθε δευτερόλεπτο ανά την υφήλιο για να καλύψουν τις ανθρώπινες ψευδανάγκες του αποθρασυνόμενου καπιταλιστικού συστήματος και την οικονομία των αγορών που θέλει τα μη ανθρώπινα ζώα άψυχα αντικείμενα, προϊόντα και μέσο πλουτισμού ξεπερνούν σε φαντασία και τον πιο αλλοτριωμένο εγκέφαλο. Οι ψευδανάγκες όμως, που με συστηματική πλύση εγκεφάλου από το ανθρωποκεντρικό μοντέλο πολιτισμού ο άνθρωπος θεωρεί φυσικές στο μονόδρομο που θέτει την εξέλιξή του, δεν αφορούν μόνο τις φυσικές του ανάγκες αλλά και τις πνευματικές ή όπως αλλιώς τις αποκαλούν θρησκευτικές οι οποίες -χωρίς καμία έκπληξη- αντιμετωπίζουν επίσης τα μη ανθρώπινα ζώα ως αναλώσιμα βιολογικά όντα χωρίς δικαίωμα στη ζωή. Τα δικαιώματα ο άνθρωπος τα κρατάει αποκλειστικά για τον εαυτό του και τους ομοίους του με τα ταπεινά του κίνητρα να κρύβονται από ύποπτες θεωρίες ανωτερότητας και υπεροχής.

Με την υπουργική απόφαση του Βαγγέλη Αποστόλου, θεσπίστηκαν ειδικοί κανόνες σφαγής στο πλαίσιο των λατρευτικών τύπων. Αυτή η υπουργική απόφαση βγήκε με άλλοθι την κάλυψη δυο θρησκευτικών κοινοτήτων για να ανοίξει νέους ορίζοντες "ανάπτυξης" με τις εξαγωγές χαλάλ και κόσερ πτωμάτων, εφόσον οι σάρκες θα είναι επίσημα πιστοποιημένες 'χαλάλ' (Halal, για τους μουσουλμάνους) και κόσερ (Kosher, για τους εβραίους).

Η πιστοποίηση Halal χαρακτηρίζει την συμμόρφωση προϊόντων τροφίμων στους κανόνες της Ισλαμικής Θρησκείας και απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αναλυτικότερα το Halal, απαιτεί το ζώο να μη πεθάνει από διαφορετικά αίτια εκτός της σφαγής. Εάν αναισθητοποιήσουν το ζώο και αυτό πεθάνει πριν σφαχτεί δεν τρώγεται. Καθώς το σφάζουν επίσης πρέπει να καλούν και το όνομα του θεού τους. Η μέθοδος Κόσερ αποκλείει την αναισθητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, σε αντίθεση με τις μεθόδους που εφαρμόζονται στα πιστοποιημένα σφαγεία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης. Στο Kosher απαγορεύεται ρητά η χρήση αναισθητοποιητικού. Δηλαδή στα πλαίσια της θρησκείας όχι μόνο το δικαίωμα στη ζωή έμβιων αισθανόμενων όντων αναιρείται αλλά ακόμα και το δικαίωμα στην ελαχιστοποίηση του φόβου του θανάτου και του πόνου της σφαγής. Αυτή την ανθρώπινη παράνοια έχουν να υποστούν τα μη-ανθρώπινα πλάσματα. Η έννοια και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα απεμπολείται για τα μη κυρίαρχα ζώα της ανθρωποκεντρικής θεώρησης. Ο ξεπεσμός του "διανοητικά ανώτερου είδους του πλανήτη" έχει φτάσει στο σημείο να σέβεται έθιμα και παραδόσεις δογμάτων που δεν εμπεριέχουν καμία αποδείξιμη αλήθεια αλλά και κανένα ουσιώδες νόημα στον πραγματικό κόσμο, και την ίδια ώρα να απαξιώνει με τον χειρότερο τρόπο την ζωή υπαρκτών αισθανόμενων όντων των οποίων τα δικαιώματα θεωρούνται υποδεέστερης σημασίας σε σχέση με αυτά των δογμάτων.

Η σημερινή διαμαρτυρία εναντιώνεται στην υπουργική απόφαση ως αφορμή της πλήρους αποχαλίνωσης των κυρίαρχων στο όνομα της ανάπτυξης των αγορών. Δεν τίθεται καν συζήτηση για τον τρόπο σφαγής αθώων ζώων και κανενός είδους διαπραγμάτευση στο δικαίωμα στη ζωή και τη διαφορετικότητα ανθρώπινων και μη ζώων δεν είναι αποδεκτή. Κακοποιούνται, δολοφονούνται και σφαγιάζονται αμέτρητα ζώα καθημερινά για τις ψευδανάγκες των υποκινούμενων που δημιουργούνται από την πλεονεξία των ολίγων. Αντιτασσόμαστε σε οποιαδήποτε σφαγή οποιουδήποτε αθώου πλάσματος για οποιοδήποτε λόγο.

Το τραγικά ειρωνικό και πραγματικά γελοίο της προκειμένης περίπτωσης είναι ότι αυτός ο τρόπος σφαγής επιτράπηκε βάση του άρθρου για την ελευθερία της συνείδησης και θρησκείας των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Εδώ βλέπουμε τον σπισισμό στην αποκορύφωση του. Τα ευρωπαϊλίκια περί ελευθερίας, και δικαιωμάτων αναφέρονται μόνο στους ανθρώπους. Οτιδήποτε έχει φτερά, τέσσερα πόδια και είναι διαφορετικό από το ανθρώπινο είδος δολοφονείται για το σάρκα του, τα μητρικά του υγρά, το δέρμα του, και η λίστα της εκμετάλλευσης συνεχίζεται αυξητικά με νέους τρόπους στο όνομα της ανάπτυξης αυτού του σαθρού πολιτισμικού μείγματος που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην εκμετάλλευση των ζώων και της γης. Τέτοιο ανώτερο πολιτισμό ανέπτυξε η ανθρωπότητα που τα διπόδουλα είναι υπερήφανα να τον προστατεύουν και να ασχολούνται μόνο με τη δική τους τσέπη και τα δικά τους δικαιώματα. Θα αναπτυχθεί η Ελλάδα σφάζοντας ανήμπορα αθώα πλάσματα και θα αυξηθούν οι εξαγωγές της σκοτώνοντας ανηλεώς χωρίς κανέναν οίκτο άτομα που έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή, την ευτυχία και την πραγμάτωση της ύπαρξης τους με τον σφαγέα τους. Η υποκρισία του αυτοχριζόμενου ανώτερου είδους με εργαλεία της την καπιταλιστική παγκοσμιοποιημένη αγορά στο όνομα της στρεβλούς ανάπτυξης ενός άρρωστου πολιτισμικού μοντέλου και στο ύψιστο σημείο της καταπατά όλα τα δικαιώματα της διαφορετικότητας.

ΟΥΤΕ ΚΟΣΕΡ ΟΥΤΕ ΧΑΛΑΛ ΟΥΤΕ ΣΦΥΡΙ

ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ

ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΗ ΚΑΘΕ ΣΦΑΓΗ

ΛΥΣΣΑΛΕΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Αναρχική Αντισπισιστική ομάδα

Τα Αγριογούρουνα

agriogourouna.espivblogs.net

agriexogourounexa@espiv.exnet

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/69488/