Τρίτη 30 Μαίου 2017 στις 19.00

Συνέλευση για τη συνδιοργάνωση κεντρικής πολιτικής κίνησης αλληλεγγύης στον Τ.Θεοφίλου

Για τη διοργάνωση κεντρικής κίνησης αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου εν όψει της έκδοσης αποφάσης από το πενταμελές εφετείο.

Εδώ και έξι περίπου μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη το εφετείο της υπόθεσης του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου. Σε σχέση με τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις, η εξαρχής προκατειλημμένη και προκλητική στάση της εισαγγελέα ενάντιον του συντρόφου αλλά και οποιουδήποτε μάρτυρα χαλούσε την αφήγηση της «αντιτρομοκρατικής» καθιστούσε σε ένα βαθμό την εισαγγελική πρόταση αναμενόμενη (ενοχή για όλες τις κατηγορίες). Χωρίς αυτό να μπορεί να αναιρέσει την πλήρη αποδόμηση του κατηγορητηρίου τόσο από την υπεράσπιση του συντρόφου (βιολόγοι, ειδικός εμπειρογνώμονας, μάρτυρες υπεράσπισης, πολιτικοί μάρτυρες, απολογία) όσο και από τους μάρτυρες κατηγορίας που οι καταθέσεις τους όχι μόνο ήταν απαλλαχτικές για τον σύντροφο αλλά χρειάστηκε να αλλοιωθούν πλήρως προκειμένου να υπηρετήσουν την πρόταση της εισαγγελέα.

Το γεγονός ότι πρόκειται για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό σε συνδυασμό με την εξολοκλήρου ενοχοποιητική πρόταση της εισαγγελέα που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η ποινή για τον σύντροφο να είναι μεγαλύτερη της ισόβιας κάθειρξης, μας κάνει να θεωρούμε τον πολιτικό χρόνο που μεσολαβεί μέχρι την απόφαση κρίσιμο. Εξάλλου η εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε στον Μάριο Σεϊσίδη, 11 χρόνια μετά την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος, δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού απέναντι στην αστική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της.

Ως Συνέλευση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου έχουμε προσπαθήσει μέχρι τώρα την ανάδειξη της υπόθεσης φροντίζοντας για την ανάρτηση ενημερώσεων σε σημεία της δίκης που κρίναμε κομβικά και έχουμε επιχειρήσει με δημόσια καλέσματα να προωθήσουμε κινήσεις αλληλεγγύης (αφισοκολλήσεις, μικροφωνική, εκδήλωση, μπροσούρα, κείμενα και βίντεο για την υπόθεση με τη στήριξη και άλλων συντρόφων). Η υπόθεση του Τάσου είναι απ' τις υποθέσεις εκείνες που κατάφεραν να καταλάβουν ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σκηνής, διευρύνοντας τον κύκλο της αλληλεγγυής σε κοινωνικά κομμάτια που δεν συνδέονται άμεσα με τον αναρχικό χώρο.Θεωρούμε πως εν όψει της απόφασης είναι πλέον ζητούμενο να πετύχει την υλική εκείνη υπόσταση που σαν αναρχικοί προκρίνουμε και υπερασπιζόμαστε, την παρουσία στο δρόμο.

Καλούμε λοιπόν τον κόσμο του κινήματος, τον κόσμο του αγώνα σε ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 30 Μάη στο Πολυτεχνείο και ώρα 19.00, με σκοπό τη συνδιοργάνωση κάποιας κεντρικής πολιτικής κίνησης πριν την έκδοση της απόφασης, θυμίζοντας ότι οι συνεδρίες που έχουν οριστεί για την ανακοίνωση της απόφασης είναι 6 και 7 Ιούλη.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Συνέλευση για τη συνδιοργάνωση κεντρικής πολιτικής κίνησης αλληλεγγύης στον σύντροφο την Τρίτη 30 Μάη στο Πολυτεχνείο και ώρα 19.00.

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1573964/