Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στις 20.00

Προβολή ταινίας: Η τελευταία οικογένεια

Το Σάββατο 3/6/2017 προβάλλουμε την πολωνική ταινία Η τελευταία οικογένεια (2016) στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Μπερντές στα Άνω Ιλίσια. Η ταινία αποτελεί την πραγματική ιστορία του ζωγράφου Zdzislaw Beksinski έτσι όπως φαίνεται μέσα από την κάμερα του ίδιου για πάνω από 20 χρόνια. Ο ζωγράφος κινηματογραφεί την ζωή του, σχεδόν σε κάθε της δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα να αποτυπώνει σουρρεαλιστικές καταστάσεις, κωμικοτραγικά συμβάντα, το θάνατο, το γηρας κτλ. Η Πολωνία εδώ εμφανίζεται μέσα από τα προσωπικά πάθη μιας οικογένειας και των γειτόνων της. Η ταινία σε γενικές γραμμές συνεχίζει την κινηματογραφική παράδοση των πολωνικών και ρουμάνικων ταινιών των τελευταίων ετών, όπου οτιδήποτε όμορφο φαίνεται να συνοδεύεται από μόχθο και κόπο.

Το αντιεξουσιαστικό site Our Baba doesn't say fairy tales, συνεχίζει τις προβολές ανατολικοευρωπαϊκού κινηματογράφου. Οι προβολές που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο-Ιούνιο 2017 έχουν σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη του αντιεξουσιαστικού στεκιού Fabrika Autonomia στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο σκοπός των εκδηλώσεων είναι διττός. Απο τη μια ο πρακτικός, της στήριξης αντιεξουσιαστικών και κινηματικών χώρων στα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη(και ειδικότερα τώρα στη Βουλγαρία) από την άλλη να μοιραστούμε με τον κόσμο, το τι είναι η ανατολική Ευρώπη, πως φαίνεται μέσα από τα μάτια των ίδιων των ανατολικοευρωπαίων και πως στέκονται στο παρελθόν τους σε σχέση με το παρόν τους.

Μπερντές - Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος : Aράδου 55,
πλατεία Κύπρου,
Άνω Ιλίσια, 6η στάση (λεωφ. 220-221)

Για τις προβολές εδώ : https://ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.…

Για το νέο στέκι στη Σόφια εδώ : https://ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.…

πηγή : email που λάβαμε στις 31 Μάιος 22h