Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

Συλλογική Vegan Κουζίνα

Συλλογική Vegan Κουζίνα Οικονομικής Ενίσχυσης των συλληφθέντων συντρόφων από το Τορίνο.

Μαζί με την κουζίνα, στην πλατεία θα υπάρχει μουσική και μπύρες.

Στις 3 του περασμένου Μάη, η αστυνομία εισβάλλει σε κατειλημμένους χώρους και σπίτια συντρόφων στο Τορίνο, με σκοπό να συλλάβει 7 αναρχικούς συντρόφους, εκ των οποίων ο ένας ακόμη δεν έχει βρεθεί. Πρόσχημα της επιχείρησης αυτής είναι ένα περιστατικό που συνέβη το Φεβρουάριο έξω από την κατάληψη Asilo Occupato, όπου είχε παρεμποδιστεί μια αστυνομική παρέμβαση.

Στην πραγματικότητα, είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει μία τέτοια επίθεση, αποδεικνύοντας την ύπαρξη ενός ευρύτερου σχεδιασμού καταστολής. Η τελευταία, επιβεβαιώνει τη θέληση του κράτους (δήμος, αστυνομία, δικαστικό σύστημα) να καταπνίξει οποιαδήποτε επιθυμία αντίστασης σε αυτή την ιστορικά λαϊκή γειτονιά του Τορίνο. Πράγματι, τα τελευταία χρόνια, τίθεται σε εφαρμογή μια διαδικασία εξευγενισμού (gentrification) της περιοχής με πολύ έντονους και ταχείς ρυθμούς. Από τη μια πλευρά, βλέπουμε να ξεπηδούν νέες έδρες μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων - πχ. Lavazza - , μοντέρνα μπαρ για φοιτητές και να συντελείται μια γενικότερη ανάπλαση για την προσέλκυση των πλουσίων. Από την άλλη, επιχειρείται το "καθάρισμα" της γειτονιάς με κατασταλτικά μέσα, όπως επιχειρήσεις σκούπα για ανθρώπους χωρίς χαρτιά, εξώσεις των κατοίκων από τα σπίτια τους και φυλάκιση των συντρόφων που εναντιώνονται σε αυτές τις διαδικασίες. Όντως, σε μια γειτονιά πλουσίων, δεν υπάρχει χώρος για μετανάστες, φτωχούς ή για όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται.

Δε χρειάζεται, μάλιστα, να ταξιδέψει κανείς πολύ μακριά για να αντιληφθεί ότι είναι τα ίδια αναπτυξιακά και κατασταλτικά μοτίβα και οι ίδιες διαδικασίες που εφαρμόζονται σε όλα τα αστικά κέντρα του δυτικού κόσμου. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη, ή την ακόμη πιο κοντινή γειτονιά της Άνω Πόλης και το Τσινάρι, όπου εδώ και κάποια χρόνια βλέπουμε να γίνονται τέτοιου είδους προσπάθειες εξευγενισμού και ανάπλασης. Περισσότερα μαγαζιά, ταβέρνες και ξενώνες για τουρίστες, αυξήσεις ενοικίων, σχεδιασμοί κατασκευής δρόμων και ταυτόχρονα, προσπάθεια εκδίωξης των κατοίκων από τα σπίτια τους με σκοπό την κατεδάφιση των τελευταίων και την κατασκευή νέων, εντονότερη αστυνομική παρουσία, εκκενώσεις καταλήψεων κ.ά.

Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, οργανώνουμε, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, συλλογική vegan κουζίνα στην πλατεία Τερψιθέας για την οικονομική ενίσχυση των φυλακισμένων συντρόφων από το Τορίνο.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΕΓΗΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Ιούνιος 16h


Συλλογική Vegan Κουζίνα Οικονομικής Ενίσχυσης των συλληφθέντων συντρόφων από το Τορίνο.

Μαζί με την κουζίνα, στην πλατεία θα υπάρχει μουσική και μπύρες.

Περισσότερες πληροφορίες και αφίσα θα ανέβουν σύντομα.

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Ιούνιος 16h