Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στις 17.00

Ραντεβού αλληλεγγύης για τα δικαστικά έξοδα συλληφθέντα συντρόφου

Tην Τετάρτη 7 Ιούνη στη Lacandona (Ηπίτου 4, Σύνταγμα)

από τις 5μμ έως τις 10μμ θα πιούμε μια sangria για να συγκεντρώσουμε χρήματα για τα δικαστικά έξοδα συλληφθέντα συντρόφου στην αντιφασιστική-αντικρατική-αντικαπιταλιστική πορεία (17/9/2015). Παράλληλα, χρήματα θα συγκεντρώνονται σε κουτί.

* Το κουτί συλλογής χρημάτων θα υπάρχει στη Lacandona από την Πέμπτη 1/6 για όποιον περάσει, θέλει και μπορεί.

...............................

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές που έφεραν στην κυβέρνηση την "δεύτερη φορά Αριστερά", μια αντιφασιστική - αντικρατική- αντικαπιταλιστικη πορεία του αναρχικού χώρου κατευθύνθηκε προς το Α.Τ. Εξαρχείων. Ήταν η παραμονή της δεύτερης επετείου από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (17/9/2017), από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η πορεία που ξεκίνησε από την Κάνιγγος, εμποδίστηκε από την αστυνομία να κινηθεί στην Ακαδημίας ή προς την Πανεπιστημίου, μιας και στην Ομόνοια γινόταν η προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ. Ουσιαστικά οι διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν περικυκλώσει την πορεία, την "οδήγησαν" προς τα Εξάρχεια (άνοδος της Χαριλάου Τρικούπη).

Όταν η πορεία πέρασε απο το Αστυνομικό Τμήμα στην Καλλιδρομίου έγινε επίθεση σε αυτό.

Κατόπιν η αστυνομία έριξε χημικά και διέλυσε την πορεία. Μερικά άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, ανεβαίνοντας τη Χαριλάου Τρικούπη προς Αλεξάνδρας δέχτηκαν επίθεση από ΔΕΛΤΑδες που τους ακολουθούσαν. Αρκετός κόσμος εγκλωβίστηκε. Επακολούθησαν ξυλοδαρμοί και συλλήψεις. Κάποιοι από τους συλληφθέντες κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ για πέντε μέρες και αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες.

Ένας από αυτούς δήλωσε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή, ότι συμμετείχε συνειδητά στην πορεία και πως ανήκει στον αναρχικό χώρο. Δήλωσε ότι, δεν αποδέχεται τις κατηγορίες (μολότωφ, πέτρες κλπ). Ακόμη αρνήθηκε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα στις αρχές καθώς και να τον βγάλουν φωτογραφίες.
Η δίκη των συλληφθέντων διαδηλωτών που ορίστηκε για τις 30/5/2017, τελικά αναβλήθηκε λόγω της απουσίας των αστυνομικών μαρτύρων κατηγορίας από το ακροατήριο.

Για να συγκεντρώσουμε χρήματα για τα δικαστικά έξοδα του διωκόμενου, οργανώνουμε την Τετάρτη 7 Ιούνη ραντεβού αλληλεγγύης στη Lacandona (Ηπίτου 4, Σύνταγμα).
Η συνάντηση που θα συνοδευτεί με sangria, θα ξεκινήσει στις 5μμ και θα κρατήσει μέχρι τις 10μμ.

Παράλληλα χρήματα θα συγκεντρώνονται σε κουτί.
Όσες/οι πιστοί, προσέλθετε.

Το κουτί συλλογής χρημάτων θα υπάρχει στη Lacandona από την Πέμπτη 1/6, για όποιον περάσει, θέλει και μπορεί.

..................................

Πρωτοβουλία Αλληλεγγυης