Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 στις 18.30

Αντιφασιστική συνέλευση για την συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση

Αντιφασιστική Συνέλευση για την συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση στις 17 Ιουνίου

Τρίτη 6/6 /6.30μμ/ Τσαμαδού 13

Ούτε στον Ασπρόπυργο, ούτε πουθενά!

Τα τελευταία χρόνια οι μετανάστες εργάτες γης της περιοχής Ασπρόπυργου-Γκορυτσάς δέχονται οργανωμένες ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις από οµάδες φασιστών, με την "ανοχή" του τοπικού αστυνομικού τμήματος και την στάση του Δήμου Ασπρόπυργου, ο οποίος δεν παρεμβαίνει για να σταματήσουν αυτές οι εγκληματικές δράσεις, αλλά αντίθετα τις στηρίζει.

Οι ομάδες αυτές επιτίθενται με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, χρησιμοποιώντας σιδερογροθιές και ρόπαλα. Το αποκορύφωμα αυτών των επιθέσεων έγινε στις 13 Μάη στους δρόµους της Γκορυτσά Ασπροπύργου, όπου πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση από αντιρατσιστικές και πολιτικές συλλογικότητες για να καταγγείλει τα περιστατικά και να "σπάσει" η φασιστική τρομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή. Σε αυτήν την πορεία, υπήρχε φασιστική ομάδα η οποία παρενοχλούσε από την αρχή την αντιφασιστική συγκέντρωση και πετούσε πέτρες. Η αστυνομία όχι µόνο δεν προσήγαγε ούτε έναν από αυτήν την ομάδα αλλά της επέτρεψε να κινείται και να παρενοχλεί διαρκώς την πορεία. Ενώ στο τέλος της κινητοποίησης, έγινε επίθεση των ΜΑΤ µε γκλοµπ και χειροβοµβίδες κρότου λάμψης κατά των αντιφασιστών διαδηλωτών, την στιγμή που δεχόντουσαν επίθεση από τους φασίστες.

Για να δώσουμε τέλος στην φασιστική τρομοκρατία στην Γκορυτσά Ασπρόπυργου, αλλά και σε κάθε άλλη περιοχή που αναπτύσσεται η εγκληματική δράση των φασιστών καλούμε πολιτικές συλλογικότητες, φορείς, αντιρατσιστικές συλλογικότητες σε ανοιχτή συνέλευση την Τρίτη 6/6 στις 6.30 μμ στην Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια για την οργάνωση της συμμετοχής μας στην αντιφασιστική διαδήλωση που καλείται στις 17 Ιουνίου στον Ασπρόπυργο.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

Εικόνα

Ούτε σπιθαμή χώρου στους φασίστες - Κάλεσμα για διαρκή παρουσία στη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΜΑΤ με κάμερες έξω από τη δικαστική αίθουσα. Απαγόρευση εισόδου σε αντιφασίστριες/στες με πρόσχημα τη πληρότητα της αίθουσας. Χρυσαυγήτες να φωνάζουν 'που είναι ο Παύλος σου τώρα;' στη μητέρα του δολοφονημένου από τη ΧΑ Παύλου Φύσσα. Οι δυνάμεις καταστολής να αφήνουν τους χρυσαυγητες ανενόχλητους να μπαίνουν στην αίθουσα, και όλοι οι υπόλοιποι να περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Ύστερα από το σιγοντάρισμα της ΧΑ από τη κυβέρνηση με τις δηλώσεις για επανατοποθέτησή της στο δημοκρατικό τόξο για μικροπολιτκούς λόγους και κατ᾽ αποτελέσματος της προσπάθειας νομιμοποίησης φασιστικών πρακτικών, φτάσαμε σήμερα στο εκ νέου σιγοντάρισμα από την αστυνομία εντός της δικαστικής αίθουσας. Επιτρέποντας στη ΧΑ να διαλύσει τη διαδικασία και να επιτεθεί εντός της αίθουσας.

Η απονομιμοποίηση της ΧΑ είναι μια κεντρικό-πολιτική μάχη που μπορεί να λαμβάνει χώρα στη καθημερινότητα με τη συνεχή αντιφασιστική πάλη. Η μάχη εντός του δικαστηρίου είναι διακύβευμα για το αντιφασιστικό κίνημα και για την εξέλιξη της…

Εικόνα

Ή ΑΥΤΟI (Μελισσανίδης-Μαρινάκης-Αλαφούζος-Σαββίδης) Ή ΕΜΕΙΣ

Στην Νέα Φιλαδέλφεια η συζήτηση δεν αφορά την κατασκευή ή όχι ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Αλλά το αν η περιοχή όλη θα μετατραπεί ή όχι σε επιχειρηματικό κέντρο του Μελισσανίδη και των υπηκόων του. «Τέρμα οι πορείες στην Νέα Φιλαδέλφεια » ούρλιαζε ένας από την ομάδα οπαδών της ΑΕΚ που επιχείρησαν να ματαιώσουν με την βία πολιτική εκδήλωση της Αριστεράς στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης στις 27/4/17. ΑΕΚ ή ΦΑΠΑ μας πληροφορούν τα σχετικά συνθήματα σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης καθιστώντας απολύτως σαφές ότι στο Μελισσανιδιστάν δεν χωράνε απόψεις που δεν αρέσουν στον υπόδικο επιχειρηματία. Όπως και τον Μάιο του 2014 έτσι και από τον Φλεβάρη του 2017 επιχειρείται να επιβληθεί ο νόμος της νύχτας στην Νέα Φιλαδέλφεια από τον στρατό του Μελισσανίδη που περιλαμβάνει τα πάντα: φασίστες τύπου Getto, υπαλλήλους των εταιρειών του, άτομα του κοινού ποινικού δικαίου αλλά και οπαδούς που δεν μπορούν να διακρίνουν την διαφορά του να είσαι φίλαθλος ή πραιτοριανός επιχειρηματιών. Τον Ιούλη του…

Εικόνα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση - Πορεία για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση - Πορεία για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, 18:00 μμ στην Παύλου Φύσσα (Πρώην Π. Τσαλδάρη) και Σαλαμίνος στο Κερατσίνι.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών-Πρωτοβουλιών-Συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά καλεί τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, τους αντιφασίστες/ριες, τα συνδικάτα, τους κατοίκους του Κερατσινίου να συμμετέχουν στην αντιφασιστική κινητοποίηση για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, 18:00 μμ στην Παύλου Φύσσα (Πρώην Π. Τσαλδάρη) και Σαλαμίνος στο Κερατσίνι. Στόχος είναι η φετινή επέτειος να αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης επανεκκίνησης τουαντιφασιστικού κινήματος το οποίο με ενωτικές μαζικές δράσεις στις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους δεν θα αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβγούν στο δρόμο.

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.com...