Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στις 19.00

Συνέλευση Ενεργών Ανέργων

Παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για μείωση της ανεργίας και τις προσπάθειες να μας πείσουν ότι βελτιώνεται η κατάσταση (κάτι σαν το «Πετάει ο γάιδαρος;»), οι άνεργοι ξέρουμε πως βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά (τα τελευταία 7 χρόνια) ενόψει ενός «θερμού» καλοκαιριού. Ένα ακόμη καλοκαίρι χωρίς δουλειά, χωρίς εισοδήματα, χωρίς ελάχιστα μέτρα ανακούφισης, αλλά με περίσσευμα αξιοπρέπειας και θάρρους ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για το δικαίωμα μας στην εργασία. Η σκληρή πραγματικότητα του 4ου μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, (και προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα ανέργων και εργαζομένων με περαιτέρω περικοπές συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του επιδόματος του νέου άνεργου κλπ κλπ), είναι εδώ και διαλύει το κλίμα της, δήθεν, ευφορίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ενόψει Eurogroup και συμφωνίας.

Η κυβέρνηση, εν μία νυκτί και σε ένα ήδη ρημαγμένο τοπίο, πέρασε τις ρυθμίσεις που θα δυσχεράνουν ακόμα περισσότερο την διαβίωση όλων μας (ανέργων, εργαζομένων, συνταξιούχων, νέων) ελπίζοντας να βρουν την κοινωνία μουδιασμένη, απογοητευμένη, απελπισμένη, χωρίς δυνάμεις να αντισταθούν στη νέα κοινωνική καταστροφή. Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Αγνοούν, πως όσο πιέζεις ένα λαό και τον οδηγείς στην εξαθλίωση, θα ρθει η μέρα που θα στο ανταποδώσει.

Μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου, δεν υπάρχει χώρος για αυταπάτες πως έχουμε κάτι να περιμένουμε από την κυβέρνηση. Είναι φανερό πως αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, αν δεν δράσουμε, αν δεν αγωνιστούμε δεν πρόκειται να υπάρξει καμία καλυτέρευση στη ζωή μας.

Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για τα άμεσα καθήκοντα των Ενεργών Ανέργων την επόμενη περίοδο, θα συζητήσουμε στην συνέλευση μας την Τετάρτη 14/6 στις 7μμ. Καλούμε όλους τους ανέργους με την γνώμη και τον προβληματισμό τους να συμβάλλουν στην συζήτηση για την αποτελεσματικότερη οργάνωση του κινήματος των ανέργων. Με οργάνωση - ενότητα - αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

πηγή : https://energoianergoi.wordpress.com/2017/06/…