Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στις 17.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Μοτοπορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τις δομές του κινήματος

Την Παρασκευή 23/6 θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τις δομές του κινήματος, η οποία θα ξεκινήσει από την Καμάρα και θα περάσει από όλες τις καταλήψεις.

ΕΚΧ "Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας|"

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Ιούνιος 19h


1 2 3 4 5 6 7

εκεί που εμείς στεγάζουμε τα όνειρα και τις επιθυμίες μας

εκεί που κάποιες άλλες παλαιότερα είχαν στεγάσει την "επανάσταση της καθημερινής τους ζωής" (ενώ κάποιοι άλλοι συνεχίζουν ακόμα να το κάνουν, αποφεύγοντας τη σφιχτή αγκαλιά της οικογένειας και τα τυπικά χαμόγελα με τους ιδιοκτήτες)
εκεί που σήμερα (αλλά και αύριο και χθες) κάποιοι άλλοι έφτιαξαν σπίτια για να αποφύγουν έστω και για λίγο να γίνουν διαχειριστέα ύλη στα χέρια του κράτους

εκεί που κλάψαμε, γελάσαμε, μεθυσμένα και μη, ανώμαλα και υστερικά, χωρίς να ξεχνάμε ότι : η κριτική δεν είναι πάθος του εγκεφάλου, αλλά εγκέφαλος του πάθους

εκεί που προσπαθούμε να εξαλείψουμε το δικό μου και το δικό σου (παρόλο που συχνά δεν τα καταφέρνουμε)

εκεί που προσπαθούμε να κατανοήσουμε (με σκοπό πάντα να καταστρέψουμε) το σύνολο των διαμεσολαβήσεων και των διαχωρισμών που συνθέτουν την καπιταλιστική ολότητα

εκεί που επιλέγουμε να κοιτάζουμε πέρα από αυτόν τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα ξέρουμε ότι οι αρνήσεις δεν είναι υπόθεση μίας ατομικής απόφασης, αλλά επίδικο των συλλογικών μας αγώνων

το δικό μας εκεί δεν χωράει σε αυτό τον κόσμο, ξεφυτρώνει όμως συχνά μέσα από τις καταλήψεις

εκεί λοιπόν που κάποιοι και κάποιες χάθηκαν, αφήνουμε ένα μαύρο ρόδο, σκουπίζουμε τα δάκρυα, σφίγγουμε τα δόντια και ψιθυρίζουμε για άλλη μία φορά :

αλληλεγγύη στις καταλήψεις στη Ρόζα Νέρα, στο Παπουτσάδικο, στον Ε.Κ.Χ Σχολείο, στις καταλήψεις στέγης μεταναστριών, σε όσες δεν υπάρχουν πια σαν κτίρια και σε όσες θα εμφανιστούν στο μέλλον

φάμπρικα υφανέτ

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ 23/6, 17:00, ΚΑΜΑΡΑ


1 2 3 4 5 6 7

ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΤΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΚΧ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Το τελευταίο καιρό εκτοξεύονται διαρκώς απειλές για εκκενώσεις καταλήψεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Αθήνα απειλήθηκαν η κατάληψη στην oδό Ζωοδόχου Πηγής 119 στα Εξάρχεια, το Παπουτσάδικο και το City Plaza και στα Χανιά η Rosanera. Στη Θεσσαλονίκη δε ο δήμος ανακοινώνει σε δημοσιεύματα στα ΜΜΕ πως η λύση για την στέγαση του 12ου δημοτικού σχολείου είναι το κτίριο του ΕΚΧ σχολείο, που τελεί υπό κατάληψη από το 2010. Ο Μπουτάρης συγκεκριμένα στην προσπάθεια του να εκφράσεις τις "ανησυχίες" του για το μέλλον των μαθητών που "διαβάζουν και παίζουν σε μια παράγκα" προσπερνώντας όλες τις εφικτές λύσεις για αξιοπρεπή διαβίωση των μαθητών, συνεργάζεται με την εκκλησία για να νοικιάσει το εν λόγω κτίριο και να την βοηθήσει έτσι να αυξήσει λίγο ακόμη τα κέρδη της. Παράλληλα

Λίγους μήνες πριν…

η Δ.Ε.Η., εκτός από το να κόβει το ρεύμα σε σπίτια ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν, κόβει και το ρεύμα σε κοινωνικούς και πολιτικούς κατειλημμένους χώρους. Πρόπερσι στον ε.κ.χ. «Σχολείο» και πέρσι στα κατειλημμένα Προσφυγικά στην Αθήνα, παίζοντας το παιχνίδι των ιδιοκτητών και της καταστολής, αποσυνδέει το ρεύμα που αποτελεί, στις μέρες μας, μία βασική ανάγκη.

Για την υπεράσπιση των καταλήψεων, για την αντεπίθεση των καταπιεσμένων

Τα αφεντικά και το κράτος αντιλαμβανόμενα τις καταλήψεις ως εστίες αντίστασης και αγώνα απέναντι στους σχεδιασμούς περαιτέρω υποδούλωσης των καταπιεσμένων έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν την καταστολή τους. Άλλωστε αυτό που κυοφορούν οι καταλήψεις και τα στέκια που κινούνται στην λογική της αντιεμπορευματικότητας, της αντιθεσμικότητας, της αυτοοργάνωσης είναι η άρνηση ενός κόσμου που δομείται στην εκμετάλλευση αλλά και το πρόταγμα για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης. Οπότε, είναι λογικό, οι κυρίαρχοι να εχθρεύονται αυτούς και αυτές που μάχονται καθημερινά -με λόγο και πράξη- για την κατάλυση του καπιταλιστικού/ εξουσιαστικού συστήματος και των κοινωνικών σχέσεων που το δομούν.

Και γιατί κάποιος να κάνει κατάληψη σήμερα;

Οι κατειλημμένοι χώροι αποτελούν μία ακόμη έκφραση του αγώνα που καθημερινά δίνουμε για να πάρουμε πίσω όσα κράτος και κεφάλαιο μας στερούν. Μέσα σ' αυτό τον αγώνα ένα κύριο ζητούμενο είναι, οι από τα κάτω αυτού του κόσμου, να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας συλλογικά και μέσω της άμεσης δράσης, χωρίς να επαιτούμε από τα κράτη και τα αφεντικά.

Ειδικά στην σημερινή πραγματικότητα έχει σημασία να δομήσουμε μια συλλογική δύναμη που θα μπορεί να υπερασπιστεί μαχητικά τις καταλήψεις, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να αποτρέψει τις εξώσεις πρώτης κατοικίας και τα κοψίματα του ρεύματος λόγω χρεών σε τράπεζες και Δ.Ε.Η., να καταφέρει να βάλει τις ανάγκες των καταπιεσμένων πάνω από τα κέρδη των super market και των εταιρειών, να προωθήσει την κουλτούρα της απαλλοτρίωσης, της χαριστικότητας, της κοινότητας. Όλοι εμείς, που έχουμε την ίδια μοίρα, χωρίς να έχουμε κάτι άλλο για να χάσουμε, είναι αναγκαίο να οργανώσουμε την επίθεση και την άμυνα μας απέναντι στην περαιτέρω υποτίμηση των ζωών μας στο όνομα της εθνικής "ανάκαμψης". Είναι οξύμωρο να υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι και ακόμη περισσότεροι να οδηγούνται στους δρόμους και να υπάρχουν σπίτια που μένουν άδεια. Είναι προκλητικό να υπάρχει τόσος πλούτος συγκεντρωμένος στα χέρια μιας μειοψηφίας και σε εμάς να αυξάνεται κατακόρυφα το κόστος ζωής.

Μέσα κι έξω από τις καταλήψεις: ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μέσα στο γκρίζο των πόλεων και την ασφυκτική συνεχόμενη πίεση της καθημερινότητας, επανοικειοποιούμαστε και δίνουμε ζωή στα άδεια κτίρια, στεκόμενοι ενάντια στην λογική της ατομικής ιδιοκτησίας που κυριαρχεί σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Οι καταλήψεις είναι οι χώροι όπου στεγάζονται κινηματικές δομές (ραδιόφωνα, τυπογραφεία, χώροι πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης, βιβλιοθήκες κ.α.) αλλά και κοινωνικές ανάγκες (στέγαση, συλλογικές κουζίνες, γυμναστήρια κ.α.). Μέσα σε αυτές επικοινωνούμε χωρίς τη διαμεσολάβηση του χρήματος και την προϋπόθεση της ιεραρχίας, μέσα σε αυτές ανασαίνουμε με το δικό μας τρόπο, μέσα σε αυτές πειραματιζόμαστε πάνω στις νέες μορφές οργάνωσης που θα αντικαταστήσουν την τραγωδία των καπιταλιστικών και εξουσιαστικών σχέσεων. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την χρήση τόσο των κτιρίων που το κεφάλαιο αδυνατεί να εκμεταλλευτεί για να αποκομίσει κέρδος, με σκοπό να στεγαστούν οι ανάγκες των καταπιεσμένων, όσο και των κτιρίων που συμπυκνώνουν την εξουσία του πάνω στις ζωές μας μέχρι:

ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΤΕ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : http://anatolika.espivblogs.net/2017/06/16/φα…


1 2 3 4 5 6 7

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2017/06...
πηγή : email που λάβαμε στις 21 Ιούνιος 01h


1 2 3 4 5 6 7

Μοτοπορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις 23/6 17.00 Καμάρα

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2017/06/2...


1 2 3 4 5 6 7

Μοτοπορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

post image

Οι καταλήψεις αποτελούν ένα από τα πολλά μέσα του πολύμορφου αναρχικού αγώνα που κινείται ενάντια στα σαθρά θεμέλια του σάπιου αυτού κόσμου. Τα κατειλημμένα κτίρια που λειτουργούν αυτοοργανωμένα και αντιιεραρχικά , στεγάζουν αναρχικές ιδέες και πρακτικές. Δομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ ατόμων που μοιράζονται την κοινή επιθυμία εναντίωσης σε οποιαδήποτε μορφή και έκφανση της εξουσίας.
Επιλέγουμε να μην πληρώνουμε ρεύμα , νερό, κατασκευαστικές εταιρίες αλλά να καλύπτουμε μόνοι μας τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, αποδομώντας τη λογική του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της αυθεντίας. Βλέπουμε την κατάληψη ως εγχείρημα που δίνει την δυνατότητα συνάντησης , ζύμωσης και πραγμάτωσης των αγώνων για την καταστροφή του υπάρχοντος.
Ενάντια στην ομοιομορφία του αστικού τοπίου δημιουργούμε πυρήνες ανομίας διαταράσσοντας την κανονικότητα των μητροπόλεων. Ενωμένοι λοιπόν θα απαντάμε σε κάθε απειλή που δέχονται οι καταλήψεις. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τις επιθέσεις και τις απειλές του κράτους και των μηχανισμών του. Γι' αυτό στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον ε.κ.χ Σχολείο και σε όλες τις καταλήψεις που έχουν δεχτεί και δέχονται την καταστολή του κράτους.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

κατάληψη 111

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1575169/


1 2 3 4 5 6 7

Μοτοπορεία για τις Καταλήψεις

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις

Η κρατική επίθεση προς τις καταλήψεις, τις δομές αγώνα, τις ταξικές αντιστάσεις, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν είναι ξεκομμένο, μερικό και υπό ειδικές προϋποθέσεις εργαλείο που χρησιμοποιείται απέναντι σε 'κάποιους'. Είναι η συνολική έκφραση της κρατικής ωμότητας που σήμερα λειτουργούν οι πολιτικοί διαχειριστές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανελ, θέτοντας όπως και όλες οι κυβερνήσεις, ως προτεραιότητα την καταστολή των κοινωνικών αντιστάσεων, η ανάπτυξη των οποίων θα δημιουργούσε τις προυποθέσεις ανατροπής των σχεδιασμένων κράτους και κεφαλαίου.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Μοτοπορεία 23/6, 17.00, Καμάρα

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»