Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στις 10.00 πμ

(αναβάλλεται) Εργατική συγκέντρωση

Aναβάλλεται το κάλεσμα για την Κυριακή 25 Ιούνη στις 10.00 στην πλατεία Καπνικαρέας

Μετά και την χθεσινή διευρυμένη ενημερωτική παρέμβασή μας στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, επιβεβαιώσαμε ότι κανένας εκ των εργοδοτών δεν έχει εκδόσει πρόγραμμα απασχόλησης. Παράλληλα, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας μάς επιβεβαίωσαν ότι η εργοδοσία στο σύνολό της δεν πρόκειται να αποπειραθεί άνοιγμα των καταστημάτων για την Κυριακή 25 Ιούνη.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το δίκιο και την κρισιμότητα των κινητοποιήσεών μας τις 3 προηγούμενες Κυριακές στο κέντρο της Αθήνας. Ως εκ τούτου, αναβάλλουμε το κάλεσμα για την Κυριακή 25 Ιούνη στις 10.00 στην πλατεία Καπνικαρέας.

Παράλληλα, καλούμε τους εργάζομενους και τις εργαζόμενες στο εμπόριο σε εγρήγορση και ετοιμότητα εν όψει των επόμενων Κυριακών και κυρίως εν όψει της Κυριακής 16 Ιούλη όπου η εργοδοσία θα επιχειρήσει να πάρει ρεβάνς απέναντι στις πετυχημένες και αποτελεσματικές μας κινητοποιήσεις.

Γι' αυτό και καλούμε σε συζήτηση-ενημέρωση αύριο, Κυριακή 25 Ιούνη, στις 19.00 στα γραφεία των σωματείων, Λόντου 6 Εξάρχεια 2ος όροφος ώστε να οργανώσουμε τις κινήσεις μας στον κλάδο για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας.

πηγή : https://orthostasia.wordpress.com/2017/06/24/…


Γιατί δεν δουλεύουμε τις Κυριακές;

Παρακάτω η ανακοίνωση που μοιράζουμε ως εργατική συνάντηση σε χώρους δουλειάς αυτές τις μέρες.

Γιατί δεν δουλεύουμε τις Κυριακές;

Στις 4, στις 11 και στις 18 Ιούνη, το «Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια», τα σωματεία, οι συνελεύσεις, οι συλλογικότητες, οι συνάδελφισσες και οι συνάδελφοι που συσπειρώνονται γύρω από αυτό, έχουν καταφέρει να μπλοκάρουν έμπρακτα τις ορέξεις της εργοδοσίας και των πολυεθνικών ομίλων. Αν στις 4 Ιούνη χρειάστηκε να στηθούν δυναμικές περιφρουρήσεις στο κέντρο της Αθήνας ώστε ν' αποτρέψουμε τους διευθυντάδες και τα στελέχη της INDITEX ν'ανοίξουν τα καταστήματα, στις 11 και 18 Ιούνη η ανακοίνωση της κυριακάτικης κινητοποίησής μας αλλά και οι παρεμβάσεις μας μέσα στους χώρους δουλειάς τις προηγούμενες μέρες, ήταν αρκετές ώστε να αναγκάσουν την εργοδοσία να υποχωρήσει ανακοινώνοντας την τελευταία στιγμή στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Όλο αυτό το διάστημα, ειδικότερα στα καταστήματα του ομίλου INDITEX στο κέντρο της Αθήνας, οι συνάδελφοί μας βιώνουν μια εκβιαστική συνθήκη όπου η εργοδοσία ανακοινώνει αιφνιδιαστικά και την τελευταία στιγμή για το να θα ανοίξει ή όχι την Κυριακή τα καταστήματά της κρατώντας τους συναδέλφους μας σε μια ιδιότυπη ομηρία.

Γνωρίζουμε ότι το επόμενο διάστημα, οι εργοδότες θα προσπαθήσουν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους. Ήδη, περιμένουν όπως-όπως την χωροθέτηση των υπολοίπων «τουριστικών ζωνών» (Πειραιάς, παραλιακό μέτωπο, περιοχή αεροδρομίου, Θεσσαλονίκη από τα αρμόδια υπουργεία ώστε να γενικεύσουν την εφαρμογή του νόμου. Παράλληλα, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς καλά κρατεί αφού πολλοί είναι οι διευθυντάδες και τα στελέχη ομίλων που ορθά-κοφτά μιλούν για εφαρμογή του νόμου μετά τις 16 Ιούλη!

Συνάδελφοι-ισσες, ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε και να αξιοποιήσουμε όλη την εμπειρία που έχουμε μετά από 4 χρόνια αγώνων για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας. Μέσα από την συσπείρωση και τον συντονισμό των εμποροϋπαλλήλων σε κάθε μαγαζί, σε κάθε εμπορική ζώνη, σε κάθε εμπορικό κέντρο, μέσα από την δημιουργία ορατών και αόρατων επιτροπών μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα από τη συσπείρωση μας στα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου μας σε μια αγωνιστική/απεργιακή κατεύθυνση, μπορούμε και πρέπει να μπλοκάρουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των εργοδοτών για το τσάκισμα των δικαιωμάτων, των συμφερόντων, της ζωής μας.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Επόμενοι σταθμοί η επόμενη Κυριακή 25 Ιούνη στο κέντρο της Αθήνας και το Σάββατο 24 Ιούνη στη γειτονιά του Ιλίου ενάντια στην «λευκή νύχτα» δημοτικής αρχής-εμπόρων που για 4η συνεχόμενη χρονιά επιχειρούν να εφαρμόσουν ωράρια-λάστιχο στις πλάτες των συναδέλφων μας. Θα μας βρουν απέναντί τους…

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΤΗΣ "ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ" ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΛΙΟΝ (ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ), 18:00

ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ,

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΗ, ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑ - ΕΡΜΟΥ, 10:00

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΗ, ΛΟΝΤΟΥ 6 - ΕΞΑΡΧΕΙΑ, 19:00

εργαζόμενοι - εργαζόμενες στον κλάδο του εμπορίου

orthostasia.wordpress.com//orthexostasia@exyahoo.coexm

fb: Ορθοστασία Συλλογικότητα Εμποροϋπαλλήλων

πηγή : https://orthostasia.wordpress.com/2017/06/23/…