Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 στις 9.00 πμ

Δίκη διαδηλωτών για το Δεκέμβρη του 2012 στο Βόλο

ΜΕΣΗ ΑΘΏΩΣΉ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 28/6/17, 9πμ

Με το εντυπωσιακό ρεκόρ των 50 προσαγωγών είχε κλείσει η αυλαία των κινητοποιήσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη 2012. Με περισσό ζήλο οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, η ασφάλεια με την ομάδα συλλήψεων και την ομάδα ΔΙΑΣ επέκτειναν τη δραστηριότητά τους πέραν του σημείου που κατέληξε η πορεία, το Πανεπιστήμιο Παπαστράτου. Οι διαδηλωτές που παρέμειναν στην περιοχή του Πανεπιστημίου με τη λήξη της πορείας εξωθήθηκαν, με ένα άγριο αστυνομικό κυνηγητό, δύο έως τρία χιλιόμετρα μακριά.

Καθώς οι διαδηλωτές απωθήθηκαν βίαια και καταδιώχτηκαν, η αστυνομία μπόρεσε να "ξετρυπώσει" τους κυνηγημένους διαδηλωτές ψάχνοντας ακόμα και σε ....πυλωτές πολυκατοικιών. Ένας εκ των προσαχθέντων τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ σε τέσσερις από τους 50 προσαχθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες αναλόγως αν η σιλουέτα ή η φυσιογνωμία μπορούσε να στηρίξει την απαγγελία κατηγοριών.

Ο Δεκέμβρης 2008 συνεχίζει κι αποτελεί ένα εφιαλτικό παρελθόν για την άρχουσα τάξη όταν είδε την κυριαρχία της να κλονίζεται, ιδιαίτερα με την πλήρη απονομιμοποίηση της αστυνομίας και του πολιτικού προσωπικού του κράτους που οδήγησε στην εν λευκώ παράδοση του Κωστάκη Καραμανλή στον "άξιο" διάδοχό του Γιωργάκη Παπανδρέου.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη καθώς η συνέχεια του κράτους απαιτεί τη συνέχιση της καταστολής που περιλαμβάνει και δικαστικές αποφάσεις που υπενθυμίζουν σε όλους μας ότι η θεωρία της συνέχειας του κράτους είναι η συνέχεια της αστικής πολιτικής και όχι της προλεταριακής δικαιοσύνης.

Κανένας Δεκέμβρης δεν τελείωσε ποτέ.

Η δίκη των τεσσάρων γίνεται στις 28/6 στα Δικαστήρια Βόλου.

Απαιτούμε την άμεση αθώωση όλων των διαδηλωτών.

26/6/2017

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΚΟ Μαγνησίας)