Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία γειτονιάς για την στοχοποίηση της κατάληψης mundo nuevo

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ MUNDO NUEVO ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VORIA.GR.

Με ένα άρθρο που υπογράφει κάποιος Δημήτρης Παπανίκος (ο οποίος είναι σεσημασμένο παπαγαλάκι αφού είχε υπογράψει και άρθρο τον προηγούμενο Μάρτη με ασύστολα ψεύδη εναντίον των καταλήψεων της πόλης) επιχειρείται η στοχοποίηση της κατάληψης "Mundo Nuevo" από το ηλεκτρονικό site voria.gr.
Το εν λόγω άρθρο καταδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τα παπαγαλάκια της Ασφάλειας επιχειρούν να προετοιμάσουν το έδαφος για επικείμενες εκκενώσεις καταλήψεων και φυσικά μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η "Mundo Nuevo". Το άρθρο που βρίθει ανοησιών και ψεμάτων αναρτήθηκε στις 07:04 το πρωί σήμερα (10.07.2017) τόση ήταν η πρεμούρα τους να κάνουν το «δημοσιογραφικό» τους καθήκον απέναντι στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η ασχετοσύνη και η ηλιθιότητα του συντάκτη δεν του επέτρεψε ούτε για τους τύπους να αναφέρει έστω και τη σωστή ημερομηνία έναρξης της κατάληψης, αφού αυτή έλαβε χώρα στις 23 Νοέμβρη του 2015 και όχι στην αρχή του έτους, όπως αυθαίρετα αναφέρει, θέλοντας να μας «ενημερώσει».
Από τότε κι ενώ το κτήριο βρισκόταν όχι απλά σε άθλια κατάσταση, αφού είχε παρατηθεί εντελώς στη μοίρα του, αλλά λόγω τεράστιων υδραυλικών προβλημάτων ο βασικός τοίχος του άρχισε να καταρρέει και μόνο η παρέμβαση των καταληψιών (φυσικά ιδίοις εξόδοις) κατόρθωσε να τον συντηρήσει, όπως βέβαια και ολόκληρο το κτήριο που μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο έχει μεταμορφωθεί από έναν κοιτώνα βρώμας και δυσωδίας σε ένα λειτουργικό κτήριο το οποίο φιλοξενεί μεταξύ άλλων φωτογραφική ομάδα, θεατρική ομάδα, μουσικό εργαστήρι, αναγνωστήριο, δανειστική βιβλιοθήκη, βιβλιοπωλείο, καφενείο και bar, αίθουσα προβολών, την έδρα των εκδόσεων "Ναυτίλος", ενώ στις εγκαταστάσεις του έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες εκδηλώσεις με προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, πολιτικές συνελεύσεις κ.λπ.
Η δε πρόθεση του άρθρου να αναπαράξει τις πληροφορίες της ασφάλειας, ότι το κτήριο «ανοίγει μόνο το βράδυ» καταλήγουν σε μνημεία ανοησίας αφού είναι αδύνατο ακόμη κι αυτοί οι ασφαλίτες που παρακολουθούν τις δραστηριότητές μας από κοντά να γνωρίζουν πότε και γιατί λειτουργεί η κατάληψη, η οποία εκτός των άλλων φιλοξενεί μόνιμα ανθρώπους που έχουν πρόβλημα στέγασης.
Αποθέωση της σπέκουλας αποτελεί η συγκινητική είναι αλήθεια αναφορά ότι δήθεν ο δήμος Θέρμης ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει το κτήριο για να φιλοξενήσει πρόσφυγες. Στην πραγματικότητα ο δήμος Θέρμης στέγασε πρόσφυγες στο κτήριο μόνο κατά την περίοδο που έτρεχαν τα παχυλά ευρωπαϊκά προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ μέρος των οποίων απολάμβανε από την ενοικίαση του κτηρίου σε ΜΚΟ Γερμανικών συμφερόντων. Όταν η κάνουλα της χρηματοδότησης έκλεισε (μετά και από την αναμενόμενη κατασπατάληση πόρων που φυσικά μόνο στους πρόσφυγες δεν κατέληξαν, οι οποίοι όπως του ξεφεύγει του αρθρογράφου ζούσαν σε τραγικές συνθήκες μέσα στο κτήριο), τότε ο δήμος (όπως επίσης αναφέρεται) κάλεσε τα ΜΑΤ να πετάξουν έξω τους κατοίκους του κτηρίου και σφράγισε το κτήριο παραδίδοντάς το στην αχρησία και την καταστροφή. Οπότε οι δακρύβρεχτες αναφορές για χρήση υπέρ των προσφύγων από τον δήμο αναιρούνται εκ των πραγμάτων. Αντιθέτως η λειτουργία της ίδιας της κατάληψης είναι αυτή που επιτρέπει ανά πάσα στιγμή τη χρήση της για τη φιλοξενία ντόπιων ή/και μεταναστών-προσφύγων που έχουν πρόβλημα στέγασης και μάλιστα με ανθρώπινους όρους μέσω της αλληλεγγύης και της φροντίδας των μελών της.
Είναι για όλους τους παραπάνω λόγους που από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα οι γείτονες υποδέχτηκαν θετικά την διαμόρφωση των χώρων της κατάληψης και αρκετοί από αυτούς δεν διστάζουν να την επισκέπτονται σε διάφορες εκδηλώσεις, συναυλίες κ.λπ.
Για να κλείνουμε -προς το παρόν- γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ΕΛ.ΑΣ. και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι επιθυμούν διακαώς να συντρίψουν τις καταλήψεις και το άρθρο αυτό ειδικότερα στην ημερομηνία που δημοσιεύεται αποτελεί τμήμα (προκαταρκτικό) της επαπειλούμενης καταστολής, η οποία συνήθως λαμβάνει χώρα μέσα στο κατακαλόκαιρο, όταν το κράτος και οι συμμορίες του που είναι αυτές οι οποίες κινούνται στα σκοτεινά ελπίζουν ότι η απουσία της τοπικής κοινωνίας αυτήν την περίοδο τους δίνει πλεονέκτημα για τους σχεδιασμούς επιχειρήσεων εκκένωσης. Στο μόνο που έχουν δίκιο είναι ότι από την κοινωνική παρουσία εμείς παίρνουμε δύναμη, ενώ τα δικά τους κατασταλτικά σχέδια ακυρώνονται.
Δηλώνουμε, λοιπόν, χωρίς πολλά λόγια ότι την κατάληψη θα την υπερασπιστούμε χωρίς την παραμικρή οπισθοχώρηση και η οποιαδήποτε κατασταλτική κίνηση εναντίον της, όπως βέβαια και οι συκοφαντίες που προϋπαντίζουν τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. θα πάρουν τις άμεσες απαντήσεις που τους αρμόζουν. Οι μπάτσοι πολύ καλά κάνουν και σκέφτονται διπλά και τριπλά τα σχέδια εκκένωσης καθώς γνωρίζουν ότι την Μundo Nuevo θα την υπερασπιστούμε μέχρι ενός και ο δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος θα έπρεπε να είναι πολύ ευχαριστημένος με αυτήν την εξέλιξη, εάν δεν θέλει να μας βρίσκει μπροστά του σε κάθε του βήμα.
Με άλλα λόγια, κύριοι, θα πρέπει να χυθεί αίμα για να χαθεί η Mundo.

ΜΠΑΤΣΟΙ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΔΙΚΑΣΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΤΡΙΤΗ 18/7 ΣΤΙΣ 19.00, ΚΑΜΑΡΑ
ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 20/7 ΣΤΙΣ 19.00, MUNDO NUEVO

ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO
(ΦΙΛΙΠΠΟΥ & ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ)

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Ιούλιος 17h


1 2 3

Μικροφωνική για την στοχοποίηση της κατάληψης mundo nuevo

Για μία ακόμα χρονιά -εν μέσω θέρους- βρισκόμαστε μπροστά στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις κράτους, Δήμων και εκκλησίας, που μέσω διαφόρων ειδών "παπαγάλων" -τοπικών ή μη- στοχοποιούν κοινωνικούς χώρους & καταλήψεις.

Κάπως έτσι ήρθε και η σειρά της κατάληψης Mundo Nuevo να βρεθεί στο στόχαστρο. Φυσικά, ούτε ο τρόπος ούτε ο χρόνος μας ξενίζουν, καθώς η εν λόγω τακτική αποτελεί κομμάτι της πάγιας στρατηγικής καταστολής των χώρων αντίστασης, ανεξαρτήτως των εκάστοτε κυβερνήσεων (πες με συ.ριζ.α. πες με ν.δ.).
Η Mundo Nuevo από τις 23/11 /2015 αποτελεί μια από τις καταλήψεις της Θεσσαλονίκης. Μέσα ενάμιση χρόνο έχει καταφέρει να λειτουργήσει εύρυθμα όπως και να φιλοξενήσει μεταξύ άλλων φωτογραφική ομάδα, θεατρική ομάδα, μουσικό εργαστήρι, αναγνωστήριο, δανειστική βιβλιοθήκη, βιβλιοπωλείο, καφενείο και bar, αίθουσα προβολών, την έδρα των εκδόσεων "Ναυτίλος", ενώ έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες εκδηλώσεις με προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, πολιτικές συνελεύσεις κ.λπ.

Από μεριάς μας, όπως και κάθε άλλη φορά, δηλώνουμε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται πως θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε σχέσεις και νοήματα ξένα προς το καπιταλιστικό φαντασιακό μέσα σε χώρους απελευθερωμένους, που αντιστέκονται και δημιουργούν, και πως θα τους υπερασπιστούμε με όποιο μέσο κι αν χρειαστεί.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


10,100,1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας»

Στηρίζουμε και πολιτικά τις δράσεις της κατάληψης Mundo Nuevo σχετικά με την στοχοποίηση της από την εφημερίδα Voria.gr.

Καλούμε στην μικροφωνική την Τρίτη 18/7 στις 19:00, στην Καμάρα

Καλούμε στην πορεία γειτονιάς την Πέμπτη 20/7 στις 19:00, στην κατάληψη Mundo Nuevo

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας»

πηγή : https://www.facebook.com/ekxsxoleio/


1 2 3

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα voria.gr στοχοποιείται η κατάληψη mundo nuevo. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να προετοιμαστεί το έδαφος για ενδεχόμενες εκκενώσεις μέσα από άρθρα «αμερόληπτων» δημοσιογράφων, οι οποίοι όμως εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Δεν θα αναφερθούμε στα ψέματα και τις ανακρίβειες του άρθρου, θα τονίσουμε απλά την θετική στάση της γειτονιάς στις μέχρι τώρα δράσεις κατά της εκκένωσης, που δείχνει ξεκάθαρα ότι το κλίμα εναντίον των καταλήψεων που προσπαθούν να δημιουργήσουν δεν βρίσκει ανταπόκριση στην κοινωνία και τον απλό κόσμο που μας ζει καθημερινά.
Η διαστρέβλωση του χαρακτήρα των καταλήψεων είναι ένα συχνό φαινόμενο. Παρουσιάζονται ως εστίες ανομίας και ως απειλή για την ιδιοκτησία. Στην πραγματικότητα, όμως, τα κτίρια που καταλαμβάνονται ανήκουν κυρίως είτε στο κράτος είτε στην εκκλησία, μένοντας παρατημένα και εγκαταλελειμμένα για χρόνια. Η κατάληψή τους εκτός του ότι καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες πολλών ατόμων που έχουν πρόβλημα, δίνει παράλληλα ζωή στα κτίρια αυτά ως δομές αντίστασης και αγώνα απέναντι στο υπάρχον, τόσο σε πολιτικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.
Ο ρόλος, λοιπόν, των καταλήψεων είναι σημαντικός, καθώς αποτελούν μια προεικόνιση μιας άλλης κοινωνίας μέσα από τον τρόπο που λειτουργούν, δηλαδή χωρίς ιεραρχία, με οριζόντιες και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Αποτελούν ακόμα κέντρα αντίστασης απέναντι στην καταστολή του κράτους και του παρακράτους (φασίστες, πρεζέμποροι κτλ) και γι' αυτό στοχοποιούνται. Τέλος, μέσα από διάφορες δομές καλλιεργούν την ανάπτυξη μιας άλλης κουλτούρας, απαλλαγμένης από την εμπορευματοποίηση των μορφών τέχνης μέσα στον καπιταλισμό.
Θα θέλαμε, τέλος, να τονίσουμε ότι παρά τις τελευταίες απειλές εκκενώσεων που υπάρχουν τόσο στην πόλη μας όσο και αλλού, εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι-ες στις καταλήψεις που απειλούνται είτε από τις αρχές είτε από τις επιθέσεις φασιστών και θα είμαστε εκεί για να τις στηρίξουμε. Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στην mundo nuevo και στηρίζουμε την περιφρούρησή της, δηλώνοντας ότι δεν θα αφήσουμε καμία κατάληψη έρμαιο στα χέρια των αρχών.
10, 100, 1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ:

  • ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΤΡΙΤΗ 18/7 ΣΤΙΣ 19.00, ΚΑΜΑΡΑ
  • ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 20/7 ΣΤΙΣ 19.00, MUNDO NUEVO

Κατάληψη libertatia

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2017/07/m...