Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στις 18.30

Ανοιχτή συνέλευση για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά καλεί σε ανοιχτή συνέλευση για την οργάνωση κινητοποιήσεων για τα 4 χρόνια δολοφονίας του Π. Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Με την δίκη της Χρυσής Αυγής να μπαίνει στην τελική ευθεία και την προσπάθεια που κάνει η ναζιστική συμμορία να σηκώσει κεφάλι, εκτιμούμε ότι το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να διοργανωθούν μεγάλα αντιφασιστικά γεγονότα.

Καλούμε όλες τις αντιφασιστικές συλλογικότητες, πολιτικές και κοινωνικές, σε ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 19/7 και ώρα 18.30 στην Τσαμαδού 13-15.

Εικόνα

Ούτε σπιθαμή χώρου στους φασίστες - Κάλεσμα για διαρκή παρουσία στη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΜΑΤ με κάμερες έξω από τη δικαστική αίθουσα. Απαγόρευση εισόδου σε αντιφασίστριες/στες με πρόσχημα τη πληρότητα της αίθουσας. Χρυσαυγήτες να φωνάζουν 'που είναι ο Παύλος σου τώρα;' στη μητέρα του δολοφονημένου από τη ΧΑ Παύλου Φύσσα. Οι δυνάμεις καταστολής να αφήνουν τους χρυσαυγητες ανενόχλητους να μπαίνουν στην αίθουσα, και όλοι οι υπόλοιποι να περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο.
Ύστερα από το σιγοντάρισμα της ΧΑ από τη κυβέρνηση με τις δηλώσεις για επανατοποθέτησή της στο δημοκρατικό τόξο για μικροπολιτκούς λόγους και κατ᾽ αποτελέσματος της προσπάθειας νομιμοποίησης φασιστικών πρακτικών, φτάσαμε σήμερα στο εκ νέου σιγοντάρισμα από την αστυνομία εντός της δικαστικής αίθουσας. Επιτρέποντας στη ΧΑ να διαλύσει τη διαδικασία και να επιτεθεί εντός της αίθουσας.
Η απονομιμοποίηση της ΧΑ είναι μια κεντρικό-πολιτική μάχη που μπορεί να λαμβάνει χώρα στη καθημερινότητα με τη συνεχή αντιφασιστική πάλη. Η μάχη εντός του δικαστηρίου είναι διακύβευμα για το αντιφασιστικό κίνημα και για την εξέλιξη της…

Εικόνα

Ή ΑΥΤΟI (Μελισσανίδης-Μαρινάκης-Αλαφούζος-Σαββίδης) Ή ΕΜΕΙΣ

Στην Νέα Φιλαδέλφεια η συζήτηση δεν αφορά την κατασκευή ή όχι ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Αλλά το αν η περιοχή όλη θα μετατραπεί ή όχι σε επιχειρηματικό κέντρο του Μελισσανίδη και των υπηκόων του. «Τέρμα οι πορείες στην Νέα Φιλαδέλφεια » ούρλιαζε ένας από την ομάδα οπαδών της ΑΕΚ που επιχείρησαν να ματαιώσουν με την βία πολιτική εκδήλωση της Αριστεράς στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης στις 27/4/17. ΑΕΚ ή ΦΑΠΑ μας πληροφορούν τα σχετικά συνθήματα σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης καθιστώντας απολύτως σαφές ότι στο Μελισσανιδιστάν δεν χωράνε απόψεις που δεν αρέσουν στον υπόδικο επιχειρηματία. Όπως και τον Μάιο του 2014 έτσι και από τον Φλεβάρη του 2017 επιχειρείται να επιβληθεί ο νόμος της νύχτας στην Νέα Φιλαδέλφεια από τον στρατό του Μελισσανίδη που περιλαμβάνει τα πάντα: φασίστες τύπου Getto, υπαλλήλους των εταιρειών του, άτομα του κοινού ποινικού δικαίου αλλά και οπαδούς που δεν μπορούν να διακρίνουν την διαφορά του να είσαι φίλαθλος ή πραιτοριανός επιχειρηματιών. Τον Ιούλη του…

Εικόνα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση - Πορεία για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική Συγκέντρωση - Πορεία για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, 18:00 μμ στην Παύλου Φύσσα (Πρώην Π. Τσαλδάρη) και Σαλαμίνος στο Κερατσίνι.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών-Πρωτοβουλιών-Συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά καλεί τις πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, τους αντιφασίστες/ριες, τα συνδικάτα, τους κατοίκους του Κερατσινίου να συμμετέχουν στην αντιφασιστική κινητοποίηση για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, 18:00 μμ στην Παύλου Φύσσα (Πρώην Π. Τσαλδάρη) και Σαλαμίνος στο Κερατσίνι. Στόχος είναι η φετινή επέτειος να αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης επανεκκίνησης τουαντιφασιστικού κινήματος το οποίο με ενωτικές μαζικές δράσεις στις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους δεν θα αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβγούν στο δρόμο.

πηγή : http://antifasistikossyntonismos.blogspot.com...