Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 στις 19.00

Ανοιχτή Σύσκεψη για την οργάνωση αντιφασιστικής πορείας

Ανοιχτή Σύσκεψη για την οργάνωση της αντιφασιστικής πορείας στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής στις 16 Σεπτέμβρη
Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, Ακαδημίας 50, Τρίτη 29 Αυγούστου, 7μμ

Καλούν: Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των Γραφείων της Χρυσής Αυγής, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, Ένωση Μεταναστών Εργατών, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΚΕΕΡΦΑ Στις 18 Σεπτέμβρη 2017 κλείνουν τέσσερα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.


Δεν ξεχνάμε ότι η κλιμάκωση της φασιστικής τρομοκρατίας από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής το 2012-2013 ήρθε μετά την είσοδο τους στη Βουλή. Επιχείρησαν με το μανδύα του νόμιμου πολιτικού κόμματος να επιβάλουν την τρομοκρατία των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές. Παύλος Φύσσας και Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκαν, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δέχτηκαν δολοφονικά χτυπήματα για χάριν των μεγαλοεργολάβων της ζώνης του Περάματος, μετανάστες όπως οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες και εκατοντάδες άλλοι δέχτηκαν τις οργανωμένες επιθέσεις, τα μαχαιρώματα, τα χτυπήματα με ρόπαλα, τους εμπρησμούς χώρων θρησκευτικών λατρείας, τα πογκρόμ και τις καταστροφές μαγαζιών. Αγωνιστές των κινημάτων και της αριστεράς, στέκια συλλογικοτήτων και Γραφεία αριστερών οργανώσεων μπήκαν στο στόχαστρο.


Το αντιφασιστικό κίνημα με την σθεναρή του στάση και τις μαχητικές κινητοποιήσεις στις γειτονιές επέβαλε την άρση της ασυλίας που παρείχε το κράτος, η Αστυνομία και οι θεσμοί της δικαιοσύνης στην Χρυσή Αυγή και έτσι φτάσαμε στην δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 20 Απρίλη του 2015. Με αρκετή καθυστέρηση και με εμπόδια στη διεξαγωγή της, η δίκη έχει αναδείξει τον οργανωμένο από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής χαραχτήρα των επιθέσεων αφού όλοι οι μάρτυρες αψήφησαν την τρομοκρατία και κατέθεσαν. Ανέδειξαν το προκλητικό τρόπο συνεργασίας της ΕΛΑΣ με την Χρυσή Αυγή στις επιθέσεις και τη συγκάλυψη τους.
Η δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη έστειλε την προειδοποίηση σε όλους ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν τυχαία και ότι μπορεί να επαναληφθεί όσο έχουν ανοιχτά τα Γραφεία-ορμητήρια τους για τα οποία ο Μιχαλολιάκος έχει δώσει εντολή ότι αν είσαι αριστερός η μετανάστης απ' έξω «περνάς τρέχοντας η δεν προλαβαίνεις να τρέξεις.»
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να βγουν από την απομόνωση παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας για να σπάσουν το κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Όμως η πλειοψηφία αγκάλιασε τους πρόσφυγες και οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς απαίτησαν να έρθουν όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και οι γονείς τους στις γειτονιές τσακίζοντας τις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις στα νησιά και τις γειτονιές.
Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να βγάλει ξανά τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές και να νομιμοποιήσει την λειτουργία των Γραφείων ορμητηρίων για να αξιοποιήσει την αγανάκτηση από την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων από την κυβέρνηση. Οργάνωσαν ρατσιστικό πογκρόμ στην Γκορυτσά και τον Ασπρόπυργο κατά των μεταναστών εργατών γης με πάνω από πενήντα τραυματίες. Στο Μενίδι επιτέθηκαν κατά μεταναστών εργατών γης, αριστερών αγωνιστών και Ρομά.
Σε αυτή την κρίσιμη φάση όπου οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν ξανά να επιβάλουν την παρουσία τρόμου στις γειτονιές και να παριστάνουν ταυτόχρονα ότι αντιμετωπίζουν σκευωρία λες και δεν οργάνωσαν τις δολοφονίες και τις επιθέσεις, χρειάζεται να δώσουμε μια κεντρική απάντηση με συγκέντρωση και πορεία στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων.
Ήδη, η Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των Γραφείων της Χρυσής Αυγής με την συμμετοχή της οικογένειας του Αλέξη Λάζαρη, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, συνδικάτα όπως η ΠΟΣΠΕΡΤ και σωματεία και συνδικαλιστές από τα νοσοκομεία, τα σχολεία, η ΚΕΕΡΦΑ προχωράνε σε κάλεσμα κινητοποίησης το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, με συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6μμ και πορεία στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Καλούμε συνδικάτα, δημοτικές κινήσεις, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικούς συλλόγους, κάθε δύναμη που παλεύει ενάντια στο φασισμό να συμμετέχουν στην ανοιχτή σύσκεψη την Τρίτη 29 Αυγούστου 7μμ στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...