Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 στις 21.00

Προβολή ταινίας: Embrace of the serpent

Προβολή ταινίας Παρασκευή 18/8, 21:00 στα πέριξ του στούντιο (εξωτερικά)

Προβολή ταινίας Παρασκευή 18/8, 21:00 στα πέριξ του στούντιο (εξωτερικά)

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου και στις 21:oo, θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινίας στα πέριξ (εξωτερικά) του σταθμού. Με όπλο την δροσιά και την αυτοοργάνωση για σύντροφο, φέρτε τα ποτά σας να περάσουμε όμορφα. Έπειτα θα ακολουθήσει η εκπομπή PsyZone!

Περίληψη ταινίας:

Επί δεκαετίες, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Η περιπλάνηση θα τους οδηγήσει σε έναν Σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του, η επαφή με τον οποίο, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμίας και της φιλίας, θα καταλήξει στην προδοσία…

Με αφετηρία τα ημερολόγια των Θίοντορ Κοχ Γκρουνμπεργκ και Ρίτσαρντ Έβανς Σουλτς, πρώτων εξερευνητών της κολομβιανής πλευράς του Αμαζονίου, το οπτικά καθηλωτικό φιλμ του Γκουέρα είναι μια περιπετειώδης περιπλάνηση που εστιάζει στις ανεπούλωτες ακόμα πληγές της αποικιοκρατίας. Η σχέση ανάμεσα στους δύο επιστήμονες και τον ιθαγενή Σαμάνο αποτυπώνει, μέσα από την ποιητική ορμή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, μια εθνογραφικού χαρακτήρα σπουδή πάνω στο εκρηκτικό αντάμωμα δυο κόσμων.

πηγή : http://radio98fm.org/2017/08/18/provoli-taini...