Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

post image

Ο Παύλος Φύσσας ζεί, αγώνας ενάντια στο φασισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει.

Ο πόλεμος ενάντια στο φασισμό συνεχίζεται…

Τις επιθέσεις των φασιστών τις έχουμε ζήσει στο πετσί μας, στους δρόμους των γειτονιών μας. Δεν ξεχνάμε τα Παλιά Σφαγεία, όπου τον Αύγουστο του ΄44 Γερμανοί Ναζί εκτέλεσαν μαζικά ΕΑΜίτες και ΕΠΟΝίτες. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονική επίθεση 15-20 χρυσαυγιτών -με τα ναζιστικά μαχαίρια των Β. Σιατούνη και Θ. Στράτου- στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα τον Ιούνιο του '08. Τη βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι στην αγωνιζόμενη μετανάστρια εργάτρια Κούνεβα το Δεκέμβρη του '08 στην Τρώων από φασιστομπράβους του εργολάβου καθαριότητας Οικονομάκη. Τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν στην Τριών Ιεραρχών από τους φασίστες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο το Γενάρη του 2013.

Αυτές οι επιθέσεις, όπως και άλλες εκατοντάδες σε αγωνιζόμενους/ες, σε μετανάστες/ριες αποτελούν κομμάτι της συνολικής επίθεσης των από τα πάνω ενάντια στην κοινωνία. Γι' αυτό δεν ξεχνάμε τα πογκρόμ και τις επιθέσεις σε καταλήψεις από φασίστες την άνοιξη του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, τη δολοφονική επίθεση κατά των Αιγυπτίων μεταναστών στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου τον Ιουνίου του 2012, τους πυροβολισμούς κατά των 42 μεταναστών-εργατών από το Μπαγκλαντές από τα τσιράκια του ιδιοκτήτη της φυτείας φραουλών Βαγγελάτου στη Μανωλάδα τον Απρίλιο του 2013 επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, την επίθεση σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το Σεπτέμβριο του 2013, τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 στην Αμφιάλη από το φασίστα Ρουπακιά, μέλος της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή ο οποίος έχει εγκατασταθεί και μένει φρουρούμενος από μπάτσους στον Ταύρο, Θράκης 4.

…επειδή κάποιοι του προσφέρουν περιόδους ειρήνης

Το κράτος μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκειμένου να αναχαιτίσει την αναπτυσσόμενη κοινωνική οργή πήρε την απόφαση να φορέσει το "αντι"φασιστικό του προσωπείο, δήθεν ποινικοποιώντας τη νεοναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής και διώκοντάς την θεσμικά. Δεν τρέφουμε όμως καμία αυταπάτη ότι ο φασισμός θα αντιμετωπιστεί από την αστική δικαιοσύνη, αλλά ούτε και από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τη δίκη της Χ.Α που έχει ξεκινήσει εδώ και 2,5 χρόνια και έχει εξελιχθεί σε μία παρωδία. Κράτος και παρακράτος αλληλοσυμπληρώνονται γιατί ο στόχος είναι κοινός: να τρομοκρατήσουν και να καθυποτάξουν τον κόσμο του αγώνα και ολόκληρη την κοινωνία.

Τα προηγούμενα χρόνια οι φασίστες (με κύριο εκπρόσωπο τους την Χ.Α.) πριμοδοτήθηκαν από τους κυρίαρχους (τα ΜΜΕ, το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο), μέχρι το σημείο να αποτελέσουν κοινοβουλευτική δύναμη. Οι ενδοεξουσιαστικές διαμάχες όμως, σε συνδυασμό με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την ανάπτυξη του αντιφασιστικού κινήματος οδήγησαν στο τράβηγμα των «λουριών» τους από το καθεστώς. Παρόλα αυτά, οι φασίστες αποτελούσαν διαχρονικά την εμπροσθοφυλακή των καπιταλιστών ενάντια σε όσους/ες αγωνίζονται και συνολικά ενάντια στην κοινωνία προκειμένου να υλοποιήσουν τους θανατηφόρους σχεδιασμούς τους. Είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και τρέφει το φασισμό. Τα διάφορα φασιστοειδή μπορεί τη μια στιγμή να απολαμβάνουν την αστυνομική και δικαστική ασυλία και την άλλη να πετιούνται σαν αναλώσιμα πιόνια στον Καιάδα, ανάλογα με τα συμφέροντα των κυρίαρχων και την πίεση που ασκούν οι καταπιεσμένοι με τη δράση τους.

Στις γειτονιές μας δεν χωράνε φασίστες

Μέσα σε μία συνθήκη που ορίζουν τα μνημόνια, η επίταση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και οι πόλεμοι, οι από τα πάνω υποδαυλίζοντας τα εθνικιστικά μίση και χρησιμοποιώντας το «διαίρει και βασίλευε», καταδεικνύουν το «διπλανό» μας ως υπαίτιο για τα δεινά μας και μας υποδεικνύουν ως μοναδική διέξοδο τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Οι φασίστες μετά από μία περίοδο παροπλισμού ξαναεμφανίζονται επιδιώκοντας να συνεχίσουν τον παρακρατικό τους ρόλο με επιθέσεις σε καταλήψεις προσφύγων-μεταναστών, σε κοινωνικούς χώρους, σε αγωνιζόμενους/ες, σε μετανάστες/ριες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα της τελευταίας χρονιάς είναι η προκλητική παρουσία των φασιστών στο Εφετείο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της ΧΑ με την κάλυψη και τις πλάτες της Αστυνομίας, οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες-εργάτες γης το Μάρτιο και τον Απρίλιο στη Γκορυτσά Ασπροπύργου, ο εμπρησμός σπιτιού Ρομά στο Μενίδι τον Ιούνιο και η εμπρηστική επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα στον Πειραιά τον Αύγουστο.

Κάθε επίθεση ενάντια σε εργαζόμενο/η ή άνεργο/η, ντόπιο ή μετανάστη/ρια, σε κάθε έναν/μια που μοχθεί για να ζήσει είναι επίθεση ενάντια σε όλους/ες μας. Και είναι αδύνατο να κερδίσουμε τη ζωή μας αν δεν σχεδιάσουμε από κοινού την απάντησή μας: Η οργάνωση και η συμμετοχή μας σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις/μοτοπορείες, η έμπρακτη αλληλεγγύη απέναντι σε κάθε πιθανό στόχο τους αλλά και η οργάνωση ομάδων αυτοάμυνας είναι το πιο άμεσο καθήκον. Κι είναι υπόθεση όλων μας. Κανένας φασίστας να μην τολμάει να πλησιάσει τις γειτονιές μας και πουθενά!

Με κοινή δράση των από κάτω, να συντρίψουμε τους φασίστες, το ρατσιστικό μίσος και τις φασιστικές αντιλήψεις. Ξέρουμε πως οι αντιστάσεις μας ενάντια στην επίθεση στη ζωή μας, θα αντιμετωπίζονται με όξυνση της κρατικής καταστολής και όπου αυτή δε φτάνει με τα μαχαίρια των φασιστών. Δε θα μας μετατρέψουν σε κανίβαλους. Δε θα αφήσουμε το φόβο να κυριαρχήσει. Θέλουμε να παλέψουμε συλλογικά και από κοινού, ενάντια στο φασισμό, το κράτος, το κεφάλαιο. Αυτή η πάλη δεν μπορεί παρά να είναι ταξική, αντιθεσμική, ανατρεπτική. Δεν μπορεί παρά να διεξάγεται στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, τους δρόμους.

Χτίζουμε κοινότητες αγώνα, ενάντια σε κάθε διαχωρισμό έμφυλο, θρησκευτικό, φυλετικό, εθνικό.

Παλεύουμε από κοινού ντόπιοι και μετανάστες ενάντια στο φασισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου
κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

askpthk.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1577665/