Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00

Αντιφασιστική Πορεία για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Π.Φύσσα

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κανένας εφησυχασμός.

Ο φασισμός (σε κάθε του μορφή, μαζί με αυτούς που τον προωθούν, τον ξεπλένουν, τον υποστηρίζουν, τον χρησιμοποιούν, τον χρηματοδοτούν) τσακίζεται (από αυτοοργανωμένες κοινότητες μαχητικού αντιφασισμού, μεταναστών και ντόπιων ισότιμα, ανεξαρτήτως φύλου, αδιαμεσολάβητα και αντιθεσμικά) στο δρόμο (στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, στις σχέσεις, στην καθημερινότητα, ούτε στο κοινοβούλιο, ούτε στα δικαστήρια)

Πορεία Δευτέρα 18/09/17, 18:00, Περιφέρεια

Αντιφασιστική Συνέλευση No Pasaran, ΕΣΕ Ιωαννίνων, Κατάληψη Αντιβίωση, Σεμπρεβίβα, Α.Σ. Απείθαρχος, Rebel Kollektiv

πηγή : https://nopasaranioannina.wordpress.com/2017/…


1 2 3 4 5

ΣΣΠ: Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα 16 και 18/9

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα:

-

Σάββατο 16/9

Αθήνα: 18:00 Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη : 11:00 Άγαλμα Βενιζέλου

-

Δευτέρα 18/9

Αθήνα: 17:00 στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Γιάννενα: 18:00 Νομαρχεία Ιωαννίνων

-

Η πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκινάει στις 5 Σεπτέμβρη στο εφετείο Αθηνών μετά από την διακοπή λόγω καλοκαιριού. Πρόκειται για μία δίκη η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, με 69 κατηγορούμενους, 18 από τους οποίους είναι βουλευτές της χρυσής αυγής, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καλεστεί εκατοντάδες μάρτυρες κατηγορίας. Οι περισσότερες καταθέσεις φανερώνουν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της κατά μεταναστών και αγωνιστών που σε κάποιες περιοχές αποτελούσαν κομμάτι της καθημερινότητας, με την συνεχή κάλυψη τους από τον κρατικό μηχανισμό. Ο λόγος που τα αστικά επιτελεία αναγκάστηκαν να οδηγήσουν την ΧΑ στα δικαστήρια ήταν η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, στις 17 Σεπτέμβρη του 2013, αλλά και το κίνημα που ακολούθησε και έδωσε μια δυναμική απάντηση, οδηγώντας του φασίστες πίσω στις τρύπες τους.

Είναι γεγονός πως το ναζιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με επιείκεια. Ενδεικτικό είναι το επεισόδιο στην τελευταία δίκη, πριν την καλοκαιρινή διακοπή, όπου όσοι θέλησαν να την παρακολουθήσουν και δεν άνηκαν στην Χρυσή Αυγή, αντιμετώπισαν την καταστολή μέσα στο ίδιο το δικαστήριο! Οι χρυσαυγίτες δε, ανενόχλητοι έβριζαν και προκαλούσαν ακόμα και τη μητέρα του δολοφονημένου από την ίδια την ναζιστική συμμορία, Π. Φύσσα. Επιπλέον, γίνονται ακόμα προσπάθειες αποδέσμευσης της από την φασιστική - ναζιστική ιδεολογία της. Σε αυτό συνδράμουν τόσο η ΝΔ, επαναλαμβάνοντας τακτικά πως με μία σοβαρή ΧΑ θα συγκυβερνούσαν, όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις κοινές επισκέψεις που πραγματοποίησαν τον προηγούμενο χειμώνα στα ελληνικά νησιά.

Κατά την ΧΑ, όλα τα χτυπήματα των ταγμάτων εφόδου αποτελούν ατομικές ενέργειες, μεμονωμένα περιστατικά. Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν και στην υπόθεση Φύσσα, όπου δεν «γνώριζαν» τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος εκτίει την ποινή του σε κατοίκων περιορισμό, την ίδια στιγμή που αγωνιστές του κινήματος και φιλικά τους πρόσωπα τιμωρούνται αβάσιμα και με απουσία στοιχείων από την μαζική βιομηχανία κατασκευής ενόχων (π.χ. Ηριάννα - Περικλής).

Το τελευταίο χρόνο βλέπουμε την ΧΑ να παίρνει ξανά θάρρος από τα χάδια κυβέρνησης - αφεντικών και να αρχίζει πάλι δειλά να δοκιμάζει τις δυνάμεις τις (προκλήσεις στη δίκη, παρουσία σε δημόσιες εκδηλώσεις κλπ), πάντα υπό την προστασία της αστυνομίας. Η αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής ευνοείται από την μνημονιακή κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ που προσπαθεί να «ξεπλύνει» και να «ενσωματώσει» τη Χ.Α. στο πολιτικό σύστημα και πατάει πάνω στην συγκάλυψη και ατιμωρησία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η ναζιστοσυμμορία παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία» του μνημονιακού καθεστώτος.

Για να τελειώσουμε μία και καλή με τους φασίστες και τα αφεντικά τους πρέπει να τελειώσουμε μια και καλή με τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Αυτού του είδους οι ναζιστικές ομάδες βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση και συνεργασία με το μνημονιακό καθεστώς. Είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν για να χτυπήσουν έναν εργατικό αγώνα εξασφαλίζοντας έτσι την τάξη και την ασφάλεια για την εργοδοσία. Η πραγματική δικαιοσύνη θα αποδοθεί από την εργατική τάξη και την νεολαία μέσα από την ανάπτυξη του κινήματος και των αγώνων, τότε οι φασίστες και τα αφεντικά τους θα πάρουν πραγματικά ότι τους αξίζει!

-

  • Να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό. Να τιμωρηθούν οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι, οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.
  • Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

-

http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot…

ΣΣΠ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6340


1 2 3 4 5

16-18/9 Διαδηλώσεις μνήμης & αγώνα για τον Παύλο Φύσσα! Με Αγώνες να τσακίσουμε τον φασισμό

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ Χρυσαυγίτικο και ΜνημονιακόΌΌ;

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα για τον Παύλο Φύσσα

-

Θεσσαλονίκη: Σάββατο 16 Σεπτέμβρη - 11πμ - Άγαλμα Βενιζέλου

Αθήνα: Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 18:00 Προπύλαια & Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 18:00 στο μνημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Ιωάννινα: Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 18:00 Νομαρχία

-

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε πάλι στις 5 Σεπτέμβρη στο εφετείο Αθηνών, μετά από πολλές διακοπές. Πρόκειται για μία δίκη η οποία συνεχίζεται για δύο χρόνια, με 69 κατηγορούμενους, 18 από τους οποίους είναι βουλευτές της Χ.Α., ενώ μέχρι στιγμής έχουν καλεστεί εκατοντάδες μάρτυρες κατηγορίας. Οι περισσότερες καταθέσεις αποκαλύπτουν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, κατά μεταναστών και αγωνιστών που σε κάποιες περιοχές αποτελούσαν κομμάτι της καθημερινότητας, με την συνεχή κάλυψή τους από τον κρατικό μηχανισμό. Ο λόγος που τα αστικά επιτελεία αναγκάστηκαν να οδηγήσουν την ΧΑ στα δικαστήρια, ήταν η δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη - μουσικού Παύλου Φύσσα στις 17 Σεπτέμβρη του 2013 που ξεσήκωσε ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως οι ταξικοί συσχετισμοί δεν θα επιτρέψουν στους Ναζί να αλωνίζουν και τα αφεντικά να τους χρησιμοποιούν. Ήταν η εποχή που ο ΣΚΑΙ καλούσε την Χρυσή Αυγή να σοβαρευτεί για να γίνει κυβερνητικός εταίρος και οι Μαρινάκηδες την οργάνωναν σαν αντεργατική/αντισυνδικαλιστική συμμορία στο Πέραμα και το λιμάνι.

Είναι γεγονός πως το ναζιστικό μόρφωμα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με επιείκεια. Ενδεικτικό είναι το επεισόδιο στην τελευταία δίκη, πριν την καλοκαιρινή διακοπή, όπου όσοι θέλησαν να την παρακολουθήσουν και δεν ήταν με την Χρυσή Αυγή, αντιμετώπισαν την καταστολή μέσα στο ίδιο το δικαστήριο! Οι χρυσαυγίτες δε, ανενόχλητοι έβριζαν και προκαλούσαν ακόμα και τη μητέρα του δολοφονημένου από την ίδια την ναζιστική συμμορία, Π. Φύσσα. Επιπλέον, γίνονται ακόμα προσπάθειες αποδέσμευσής της από την φασιστική - ναζιστική ιδεολογία της. Σε αυτό συνδράμουν τόσο η ΝΔ, επαναλαμβάνοντας τακτικά πως με μία σοβαρή ΧΑ θα συζητούσαν, όσο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις κοινές επισκέψεις που πραγματοποίησαν τον προηγούμενο χειμώνα στα ελληνικά νησιά.

Κατά την ΧΑ, όλα τα χτυπήματα των ταγμάτων εφόδου αποτελούν ατομικές ενέργειες, μεμονωμένα περιστατικά. Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν και στην υπόθεση Φύσσα, όπου δεν «γνώριζαν» τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος βρίσκετε σε κατ΄οίκο περιορισμό.

Την ίδια στιγμή αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος οδηγούνται διαρκώς σε δίκες και καταδίκες (βλ. Ηριάννα - Περικλής), με απουσία στοιχείων από την μαζική βιομηχανία κατασκευής ενόχων της ελληνικής αστυνομίας (που ψηφίζει μαζικά Χ.Α.) και της αστικής δικαιοσύνης.

Το τελευταίο χρόνο βλέπουμε την ΧΑ να παίρνει ξανά θάρρος από τα χάδια κυβέρνησης - αφεντικών και να αρχίζει πάλι να δοκιμάζει τις δυνάμεις της (προκλήσεις στη δίκη, παρουσία σε δημόσιες εκδηλώσεις κλπ), πάντα υπό την προστασία της αστυνομίας. Η αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής ευνοείται από την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί με την προδοσία τους «λέρωσαν» την αριστερά και βοηθούν στο ξέπλυμα των φασιστών που εμφανίζονται αντιμνημονιακοί. Επιχειρούν να «ενσωματώσουν» τη Χ.Α. στο πολιτικό σύστημα, ενώ πάντα έχουν την συγκάλυψη και ατιμωρησία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η ναζιστοσυμμορία παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία» του μνημονιακού καθεστώτος.

Για να τελειώσουμε μία και καλή με τους φασίστες και τα αφεντικά τους πρέπει να τελειώσουμε μια και καλή με τα Μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν. Αυτού του είδους οι ναζιστικές ομάδες βρίσκονται σε πλήρη σύμπλευση και συνεργασία με το μνημονιακό καθεστώς. Είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν για να χτυπήσουν έναν εργατικό αγώνα εξασφαλίζοντας έτσι την τάξη και την ασφάλεια για την εργοδοσία. Η πραγματική δικαιοσύνη θα αποδοθεί από την εργατική τάξη και την νεολαία μέσα από την ανάπτυξη του κινήματος, την οργάνωση των αγώνων, ενάντια σε κάθε φασίστα - είτε άθλιο νεοφιλελεύθερο μνημονιακό, είτε ναζιστή χρυσαυγίτη. Αγώνας για ζωή με πλήρη δικαιώματα και ελευθερίες για όλους, ντόπιους και μετανάστες.

-

  • Στην φυλακή οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι. Οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί.
  • Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

-

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6334


1 2 3 4 5

poriafisa2017

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Στις 18 Σεπτέμβρη μετράμε 4 χρόνια από τη νύχτα που ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από τη μαχαιριά του Γ. Ρουπακιά, μέλος του Τάγματος Εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Μετράμε 4 χρόνια στα οποία οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας παραμένουν ελεύθεροι. Η δικαστική αρχή με σαφή κατασταλτική διάθεση φρόντισε να καταδικάσει την αθώα Ηριάννα πάρα την κοινωνική κατακραυγή. Δεν φρόντισε όμως την επιτάχυνση της δίκης των μαχαιροβγαλτών χρυσαυγιτών. 4 χρόνια που η Χρυσή Αυγή δε σταματά να σπέρνει τη φασιστική μισαλλόδοξη προπαγάνδα της είτε ως κοινοβουλευτικό μόρφωμα είτε ως στρατιωτικού τύπου οργάνωση να επιτίθεται σε μια προσπάθεια εκφοβίσει, ενώ άλλες παρακρατικές φασιστικές συμμορίες ξεπηδάνε. Ζούμε σε μια περίοδο που η βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού φαίνεται να εισβάλει από παντού, που η βίαιη μετακίνηση των πληθυσμών είναι πιο συχνή από ποτέ. Οι παγκόσμιες πολιτικές ομογενοποίησης παράγουν προσφυγικές πληγές, με πιο πρόσφατη μας το πλήθος ανθρώπων που κατέφθαναν απ τη Συρία προς τη δύση κυνηγημένοι από τον πόλεμο. Η μετακίνηση αυτή των λαών γίνεται πρόσφορο έδαφος για ρητορείες ξενοφοβίας ενώ η παρουσία των προσφύγων λειτουργεί ως αποδιοπομπαίος τράγος για τα πραγματικά πολιτικά ζητήματα και ανελευθερίες που βιώνονται καθημερινά. Τώρα, που οι πολιτικές αξίες εμπίπτουν στον σχετικισμό πιο πολύ από ποτέ και ο κόσμος γίνεται πιο πολυπολιτισμικός από ποτέ γίνεται σαφές πως ο φασισμός δεν έχει θέση στις γειτονιές του κόσμου. Είναι κοινή γνώση τι είναι πια το μόρφωμα της χρυσής αυγής. μια ακραία συστημική εκδοχή του βαθέως κράτους με χαρακτηριστικά τραμπούκων.

Οι εμπρηστικές επιθέσεις πριν 1 χρόνο στην κατάληψη προσφύγων Νοταρά 26, αλλά και οι πρόσφατες επιθέσεις κατά των Ελεύθερων Κοινωνικών Χώρων «Φαβέλα» στον Πειραιά (ξημερώματα της Τρίτης, 29 Αυγούστου) και «Αdelante» (ξημερώματα 31ης Αυγούστου) στην Κομοτηνή δείχνουν ότι η θρασυδειλία και η μισανθρωπία των νεοναζί δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να υφίσταται. Οι εγκληματίες στοχοποιούν και επιτίθενται σε κοινωνικούς χώρους, πρόσφυγες και σε οποιονδήποτε κάνει αυτό που είναι αυτονόητο και ανθρώπινο να κάνει. Να αντιστέκεται με την παρουσία του στη φασιστική απειλή και να αγωνίζεται ενάντια το ρατσισμό και αυτούς που τον θρέφουν.

Ξέρουμε πως η ακροδεξιά αποτελεί το παρακράτος με πολλούς φίλους στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ όπως και την ανοχή την εκάστοτε κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης και της παρούσας, με γνωστούς ντόπιους βουλευτές της σε κοινούς 'εορτασμούς' με τους νεοναζί. Όσο η Χ.Α συνεχίζει να διακινεί τον ξεπλυμένο και ανυπόστατο εθνικιστικό-ρατσιστικό της λόγο και να χρησιμοποιεί το μίσος τόσο θα αντιστεκόμαστε και θα θυμόμαστε πως όποιοι προάγουν τον αποκλεισμό αποτελούν σώμα εχθρικό στην κοινωνία. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας που δίνεται από την κοινωνία στο σύνολο της. Δεν είναι ειδικότητα κανενός αλλά υποχρέωση όλων μας να αντισταθούμε στο φασισμό, το χειρότερο εγκληματικό τέρας, που έχει γνωρίσει η Ιστορία. Οι ανοιχτοί κοινωνικοί αντιφασιστικοί αγώνες είναι ο μόνος τρόπος να παταχθεί το δηλητήριο του ρατσισμού. Να παταχθεί στο δημόσιο χώρο.

Καλούμε τη γιαννιώτικη κοινωνία στην αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φυσσα, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και 6μμ, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Χειρονομία- Αντιεξουσιαστική Κίνηση

επικοινωνία : https://xeironomia.espivblogs.net

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Σεπτέμβριος 15h


1 2 3 4 5

Αντιφασιστική Διαδήλωση για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Π.Φύσσα

4 χρόνια μετά ο αντιφασιστικός αγώνας συνεχίζεται…

για την υπεράσπιση των ταξικών μας αδερφών | για την περιφρούρηση των αγώνων μας

Η αντιφασιστική συνέλευση No Pasaran καλεί στη διαδήλωση της 18ης Σεπτέμβρη, 18.00 στην Περιφέρεια.

Το κείμενο σε μορφή pdf εδώ:

https://nopasaranioannina.files.wordpress.com…

https://nopasaranioannina.wordpress.com/

Αντιφασιστική Συνέλευση No Pasaran

πηγή : https://nopasaranioannina.wordpress.com/2017/…