Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική-αντικρατική συγκέντρωση–διαδήλωση τη μέρα της δολοφονίας Φύσσα

Καλέσματα της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης στις συγκεντρώσεις για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ…

Η δίκη της Χ.Α. βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη με βασικό στόχο την επιβολή της "δημοκρατικής ομαλότητας" και την εδραίωση της θεωρίας των δυο άκρων. Παράλληλα, πριμοδοτείται η επανεμφάνιση των παρακρατικών ταγμάτων εφόδου, ο δολοφόνος Ρουπακιάς βρίσκεται στο σπίτι του, ενώ επιχειρείται η απονομιμοποίηση και η καταστολή του κοινωνικού και ταξικού αντιφασιστικού αγώνα στους δρόμους μέσα από το χτύπημα αντιφασισιστικών κινητοποιήσεων και τις συνεχείς διώξεις σε βάρος αναρχικών και αντιφασιστών.

…Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ…

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Shehzad Luqman στα Πετράλωνα. Δεν ξεχνάμε την πρόσφατη δολοφονία της Heather Heyer στο Charlottesville των Η.Π.Α. Ούτε το βάναυσο ξυλοδαρμό των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιούνται με την κάλυψη ή/και τη συνοδεία της αστυνομίας. Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια γειτονιάς, σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

…ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Οι αντιφασίστες και οι αναρχικοί παλεύουν ενάντια στον φασισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης: από τις συγκεντρώσεις στο Ωραιόκαστρο και τις συγκρούσεις στο εφετείο Αθηνών με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, μέχρι τους δρόμους της Σόφιας, της Βοστώνης και του Charlottesville, χιλιάδες άνθρωποι αντιπαρατίθενται με τους φασίστες μπλοκάροντας τις συγκεντρώσεις τους, ορθώνοντας ανάστημα ενάντια στην κρατική καταστολή, το κράτος και τον καπιταλισμό.

Να συντρίψουμε τον φασισμό χτίζοντας ένα πλατύ, οριζόντιο και αντιθεσμικό κοινωνικό και ταξικό κίνημα που να στοχεύει συνολικά στην ανατροπή του συστήματος που τον γεννά.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

ΑΘΗΝΑ

Σάββατο 16/9, αντιφασιστικη διαδηλωση πλ.Συντάγματος, 18:00.μμ με το μπλοκ της συνελευσης αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση

Δευτέρα 16/9, αντιφασιστικη συγκέντρωση 18:00 μμ στο σημείο δολοφονίας του Παυλου Φυσσα και πορεία με το μπλολ της συνελευσης αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση

Aναρχική συλλογικοτητα O72 - μέλος της AΠO Aναρχική συλλογικοτητα κύκλος της Φωτιας - μέλος της AΠO

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δευτέρα 18/9, Κάμάρα, 18:00. ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ συγκέντρωση - διαδήλωση τη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό- Μαύρο & Κόκκινο

ΠΑΤΡΑ

Δευτέρα 18/9, πλατεία Γεωργίου, 18:30. Αντικρατική-Αντιφασιστική πορεία

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος"

ΚΕΡΚΥΡΑ

Σάββατο 16/9, πλατεία Γεωργάκη, 12:00, Συγκέντρωση-Μικριφωνική

αναρχική ομάδα cumulonimbus

πηγή : https://apo.squathost.com/καλέσματα-της-αναρχ…


1 2 3 4

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ

Το βράδυ της 17ης, ξημερώματα 18ης Σεπτέμβρη του 2013, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας δολοφονείται στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του Γ. Ρουπακιά, ενεργό μέλους της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος, υπερασπιζόμενος τους φίλους του, αντιμετώπισε μέχρι τελικής πτώσης 60 περίπου θρασύδειλους φασίστες, παρουσία μπάτσων της ομάδας ΔΙΑΣ. Η δολοφονία αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνη του Σαχζάτ Λουκμάν λίγους μήνες πριν, που με τη σειρά της ήταν το αποκορύφωμα εκατοντάδων επιθέσεων, τραμπουκισμών και ξυλοδαρμών που οι φασίστες πραγματοποιούσαν τα τελευταία χρόνια. Στο στόχαστρο τους βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι μετανάστες, συνδικαλιστές, αντιφασίστες, κομμουνιστές και αναρχικοί. Γνωστή είναι και η εμπρηστική τους δράση σε σπίτια μεταναστών, χώρους λατρείας αλλά και στέκια, καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους, γνωστούς για τον ανατρεπτικό τους λόγο.

Με το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, την αυξανόμενη κοινωνική αποδοκιμασία προς το πολιτικό σύστημα και τις εντεινόμενες αντιμεταναστευτικές πολιτικές που εφάρμοζε το κράτος, γεννήθηκε ένα πολύμορφο κίνημα αμφισβήτησης, δυναμωμένο απ'την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, καθώς και από τα αμεσοδημοκρατικά κινήματα πλατειών των αγανακτισμένων. Οι φασίστες της Χ.Α., το οργανωμένο παρακράτος που δρούσε πάντα στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων, πλάι στις διμοιρίες των ΜΑΤ, ήρθε η ώρα να αξιοποιηθεί απ'το σύστημα σαν ένα ακόμα εμπόδιο απέναντι στους λαϊκούς αγώνες και διεκδικήσεις. Έτσι, από το 2011, με τη βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ, η "μικρή" νεοναζιστική συμμορία της Χ.Α., ξεκίνησε να μετατρέπεται σε ένα νέο "εναλλακτικό" πολιτικό κόμμα για να εισέλθει στο κοινοβούλιο λίγους μήνες μετά. Οι μαχαιροβγάλτες τραμπούκοι του χθες, "μεταμορφώθηκαν", μέσω των βουλευτικών θέσεων και κρατικών χρηματοδοτήσεων, παρέλασαν σε τηλεοπτικά πάνελ ξερνώντας παντού τον ρατσιστικό τους δηλητήριο και ωραιοποιήθηκαν σε lifestyle εκπομπές. Ηρωοποιήθηκαν με στημένα ρεπορτάζ, δήθεν βοηθώντας ανυπεράσπιστες γιαγιάδες, οργανώνοντας συσσίτια μίσους και αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες.

Την ίδια στιγμή που η καλοστημένη δημοσιογραφική προπαγάνδα παρήγαγε αδιάκοπα ξενοφοβικά ρεπορτάζ προβάλλοντας συνεχώς τους φασίστες, οι ίδιοι εντός κοινοβουλίου καταπιάστηκαν με ζήλο στο να αποδείξουν στα αφεντικά τους πόσο χρήσιμοι είναι. Η "αντισυστημική'' Χ.Α., αντί για σφαλιάρες στα λαμόγια όπως υποσχόταν, ψήφισε υπέρ των φοροελαφρύνσεων εφοπλιστών, τη διαγραφή χρεών των ΠΑΕ, στήριξε πλήθος ιδιωτικοποιήσεων (π.χ. Αγροτική τράπεζα), δημοσίων επιχειρήσεων καθώς και δημόσιας ακίνητης περιουσίας (παραλίες, νησιά κλπ), στήριξε τις απολύσεις εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δημιούργησε άτυπα δουλεμπορικά γραφεία "εύρεσης εργασίας μόνο για Έλληνες" με ημερομίσθιο 15€! Όλα αυτά τα χτυπητά παραδείγματα απέδειξαν πέρα για πέρα το ρόλο της Χ.Α., η οποία φυσικά και δε συγκρούστηκε με το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά το στήριξε και το στηρίζει, ενδυνάμωσε το ήδη υπάρχον κράτος καταστολής και υπερασπίστηκε το υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης, πετώντας στα σκουπίδια τις όποιες δήθεν αντιμνημονιακές της υποσχέσεις, τις οποίες ψελλίζει μόνο και πάντα για ψηφοθηρικούς λόγους.

Με τους φασίστες της Χ.Α. να δρουν προκλητικά ανενόχλητοι για καιρό, το τραγικό συμβάν της δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκάλεσε την οργή του κόσμου να ξεχειλίσει και το αντιφασιστικό κίνημα να φουντώσει. Το πολιτικό σύστημα, φοβισμένο από τη μαζική αντίδραση και με τη σιωπηρή αποδοχή και των δημοσιογράφων που γιγάντωσαν το φασιστικό θηρίο, φυλακίζει τους φασίστες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Λίγο μετά, μέσα από δίκες-παρωδία, η ναζιστική συμμορία αποφυλακίζεται μαζικά και οι κατηγορίες "καταπέφτουν". Τα δικαστήρια που εξαντλούν την αυστηρότητά τους εξοντώνοντας αγωνιστές με πολυετείς ποινές φυλάκισης, εξαντλούν τις 18μηνες προφυλακίσεις χωρίς στοιχεία και εφευρίσκουν κατηγορητήρια εναντίον συντρόφων μας, είναι τα ίδια δικαστήρια που αποφυλακίζουν φασίστες και δημιουργούν αργά και σταθερά τη "νέα καθαρή'' Χρυσή Αυγή.

Εμείς, ως αναρχικοί-αντιεξουσιαστές/-τριες δεν περιμένουμε καμία δικαστική απόφαση. Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε πάντα απέναντι στη Χ.Α. και όλα τα φασιστικά μορφώματα. Ο φασισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος εκμετάλλευσης που πολεμάμε. Οι αγωνιζόμενοι/-ες θα είναι αυτοί που θα περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω απ'τη φασιστική απειλή, ξεβρωμίζοντας τις πόλεις, τα χωριά, τις γειτονιές και τις σκέψεις μας από το φασιστικό δηλητήριο. Να ανθίσουν παντού οι antifa ομάδες-συνελεύσεις, και να τσακίσουμε οριστικά τον φασιστικό κίνδυνο.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αναρχική Ομοσπονδία
anarchist-federation.gr
info@anarchiexst-federexation.gr
twitter: twitter.com/anarchistfedGr
fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Συμμετέχουμε στο κοινό αντιφασιστικό μπλοκ.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2017/09...
πηγή : email που λάβαμε στις 16 Σεπτέμβριος 10h


1 2 3 4

ΚΑΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑ



Αν η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη ϕορά ως τραγωδία και τη δεύτερη ως ϕάρσα, σίγουρα δεν το κάνει στη βάση κάποιας νομοτέλειας. Κι αν κάθε λαός είναι υπεύθυνος για την ιστορία του, δεν μπορούμε να αρνηθούμε να ψάξουμε εντός του ίδιου του κοινωνικού σώματος τις ρίζες των προβλημάτων που συνθέτουν τη σημερινή κατάσταση της πολύπτυχης κρίσης στην ελληνική κοινωνία. Κανένα χρονοντούλαπο της ιστορίας δεν κατάπιε διά παντός τα ϕασιστικά μορϕώματα που γνώρισε η Ευρώπη στα χρόνια του πολύπαθου 20ου αιώνα. Η κάλπικη κοινωνική ευημερία που ορθώθηκε πάνω στα αποκαΐδια της ιστορικής μνήμης ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 δε θα κρατούσε για πολύ σε αδράνεια λανθάνουσες ϕασίζουσες νοοτροπίες που ανελλιπώς συντηρούνταν κάτω από την εύθραυστη επιϕάνεια ενός συστήματος συγχρονισμένου σε μια τροχιά άκρατου θεαματικού καταναλωτισμού.

Στην αναμενόμενη εκπνοή αυτής της αϕήγησης, οι δυτικές κοινωνίες ήρθαν αντιμέτωπες με τα αποτελέσματα της χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης βυθιζόμενες σε μια περίοδο οικονομικής ύϕεσης, με τις πιο αδύναμες από αυτές να δέχονται τα πλήγματα αδυσώπητων οικονομικών πολιτικών επιβεβλημένης λιτότητας. Εντός αυτής της οικονομικής- και όχι μόνο- κρίσης και στην ελληνική κοινωνία, σταθήκαμε μάρτυρες της ανάδυσης στο πολιτικό προσκήνιο τού νεοναζιστικού μορϕώματος της Χρυσής Αυγής. Αυτή η ανάδυση βέβαια δε συνέβη εν τη μία νυκτί και η κοινωνική απήχηση που βρήκε δεν προέκυψε εκ του μηδενός. Όχι μόνο στο κοινωνικό ϕαντασιακό μέρους του κοινωνικού σώματος αλλά και σε αυτό πολιτικών εκπροσώπων και βουλευτών που εν καιρώ «παχιώεκπροσώπων και βουλευτών που εν καιρώ «παχιών αγελάδων» τελούσαν σε βολική ιδεολογική αποσιώπηση, τρέϕονταν σε λανθάνουσα κατάσταση αντιλήψεις βαθιά εθνικιστικές και ϕιλοϕασίζουσες.

Με την εξέγερση του 2008 και την άνοδο των κοινωνικών κινημάτων αμϕισβήτησης του υπάρχοντος, σε συνδυασμό με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, η Χρυσή Αυγή εμϕανίστηκε ως εκϕραστής αντιμνημονιακών πολιτικών, μετατρεπόμενη από παρακρατικό μηχανισμό σε πολιτικό μόρϕωμα με κοινωνική απήχηση τέτοια που- με τη συνδρομή βέβαια και της μιντιακής προβολής της με προμοταρισμένη την ανάδειξή της σε πολιτική δύναμη- έϕτασε έως τη θεσμική κατοχύρωση με την κομματική της συμμετοχή στο Κοινοβούλιο. Τα πολιτικά χαρακτηριστικά που προέβαλλε η νομιμοποιημένη πλέον Χρυσή Αυγή επικεντρώθηκαν, πέρα από μια αντιμνημονιακή, σε μια έντονα αντιμεταναστευτική ρητορική, στην προώθηση και υπεράσπιση ενός «μόνο για Έλληνες» δόγματος ϕυλετικής καθαρότητας και εθνικισμού, στην εκπροσώπηση πατριωτικών αντιλήψεων. Με υποσχέσεις για «τακτοποίηση» της διεϕθαρμένης πολιτικής σκηνής, τελικά κεντρικός τους εχθρός στάθηκαν αδύναμα κοινωνικά στρώματα, κατά κύριο λόγο μετανάστες, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο επιδρομών ξυλοδαρμού και κοινωνικού εξευτελισμού σε γειτονιές και λαϊκές, ενώ στόχος των επιθέσεών τους αποτέλεσε και οτιδήποτε παρέκκλινε ιδεολογικά από το δόγμα της μισαλλοδοξίας τους, όπως οι δομές και οι χώροι των κοινωνικών κινημάτων που αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση.

Η ναζιστική συμμορία της χρυσής αυγής διατείνεται συνεχώς πως προασπίζετε τα συμϕέροντα των λαϊκών τάξεων(μόνο των ελλήνων προϕανώς) και ότι τα κωλόχερα τους που χαιρετάν ναζιστικά είναι καθαρά. Βεβαία τα γεγονότα ϕαίνετε να υποδεικνύουν το αντίθετο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το εν λόγο ναζιστικό κόμμα έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαϕέρον για τα αϕεντικά της ελληνικής ακτοπλοΐας. Σύμϕωνα με τη διεύθυνση κοινοβουλευτικού έλεγχου οι ανθρωπόμορϕοι βουλευτές της χρυσής αυγής μέχρι και της 8/10/2013 είχαν καταθέσει περισσότερες από 140 ερωτήσεις, αναϕορές ή ακόμη και αιτήσεις κατάθεσης εγγράϕων προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για διάϕορα θέματα του κλάδου, σχεδόν τον ίδιο αριθμό ερωτήσεων με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ. Πιθανότατα λειτουργώντας και κοινοβουλευτικά ως το μακρύ χέρι του συστήματος.

Γεγονός αποτελεί ακόμα η δήλωση του δίποδου Ηλία Παναγιώταρου πως η τροπολογία, η όποια στηρίχτηκε στο σύνολο της από τη χρυσή αυγή, συμϕώνα με την όποια δεν συμπεριλαμβανόταν στο πόθεν έσχες η συμμετοχή σε ναυτιλιακές εταιρίες, κινείτε στη σωστή κατεύθυνση. Ιδιαιτέρα ενδιαϕέρουσα ερώτηση-τοποθέτηση είναι αυτή του Ναζιστή Βουλευτή Νικολάκη Κούζηλου τον Ιανουάριο του 2013 στη βουλή (προς τους υπουργούς Ναυτιλίας, Αιγαίου και Οικονομικών για τη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών): «τράπεζες όπως η Εμπορική, η Εθνική και η Marfin διαθέτουν ναυτιλιακά χαρτοϕυλάκια αξίας 6 δισ. ευρώ που πρέπει να τα κατευθύνουν για την ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών». Το εν λόγω κάθαρμα προέτρεπε το κράτος να αποτελέσει τον κύριο εγγυητή της συνέχισης της καπιταλιστικής συσσώρευσης λέγοντας χαρακτηριστικά «να δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας οι ναυτιλιακές εταιρείες» ζητώντας παράλληλα «να αρθούν διάϕορα γραϕειοκρατικά εμπόδια για τον συγκεκριμένο κλάδο» (Ελάτε ξεπουλάμε αγοράστε ϕύγετε) Ο ίδιος βουλευτής, με άλλη ερώτηση, ζητούσε να αναπτυχθούν οι διαθέσιμες εκτάσεις στον ΟΛΠ για τη χρήση του τομέα αυτοκινήτων (Car Terminal).

Τον ίδιο μήνα(25/1/2013) το παραϕουσκωμένο ορϕανό του χίτλερ ο βουλευτής της χρυσής αυγής Γιαννάκης Λαγός κατέθεσε ερώτηση για την ανάπτυξη της Επισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα ζητώντας τη «μείωση των δικαιολογητικών και της γραϕειοκρατίας» και «δημιουργία νέου σύγχρονου μητρώου ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων, στο οποίο θα περιέχονται οι υγιείς επιχειρήσεις».
Την περίοδο εκείνη η χρυσή αυγή ως γνήσιος εκϕραστής της κυρίαρχης Νεοϕιλελεύθερης οικονομικής αϕήγησης προσπαθούσε να πείσει τον κόσμο ότι για την ανεργία στη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ευθύνονται οι "υψηλοί" μισθοί και ότι οι ναυτεργάτες και μεταλλεργάτες πρέπει να τους μειώσουν και να απομακρυνθούν από συνδικαλιστικούς αγώνες,. Παράλληλα, αλλά καθόλου τυχαία, το εϕοπλιστικό κεϕάλαιο προσπαθούσε να επιβάλλει ατομικές συμβάσεις με μεγάλες μειώσεις και μηδενικά δικαιώματα, σύμϕωνα με καταγγελίες των ναυτεργατικών σωματείων. Ως επιστέγασμα αυτών των προσπαθειών ήρθε η επίθεση των χρυσαυγιτών σε συνδικαλιστές μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα οι οποίοι σίγουρα δεν ήταν "λαθρομετανάστες". Τέλος για τη σχέση της χρυσής αυγής και των αϕεντικών δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτα άλλο ,εκτός από το να αναϕέρουμε τα λεγόμενα των ίδιων σε επίσκεψη των γνωστών ταγμάτων εϕόδου (το οποίο απαρτιζόταν και από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Παναγιώταρο, Λαγό και λοιπά ναζιστικά ανθρωπόμορϕα) στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, «μαζί με τους εϕοπλιστές γιατί από εκεί πέρα εξαρτιόμαστε». Συνεπώς αν καθαρά είναι τα χέρια που έχουν επιτεθεί και επιτίθενται σε μετανάστριες/στες, που δολοϕόνησαν τον Παύλο Φύσσα, που τα τσεπώνουν από τα αϕεντικά για να ρίχνουν τους μισθούς και να προασπίζονται τα συμϕέροντά τους και που χαιρετάν ναζιστικά ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ «ΚΑΘΑΡΑ» ΧΕΡΙΑ ΣΤΗ ΓΗ.

Όπου προσπαθεί να κρυϕθεί το αυγό του ϕιδιού πρέπει να το βρίσκουμε, να δημιουργούμε τους συσχετισμούς και να το τσακίζουμε. Επιπλέον, σε ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο χρειάζονται παρεμβάσεις μέσα από τις οποίες να προωθείται η σύνδεση και η δημιουργία σχέσεων μεταξύ των υποκειμένων, σχέσεις που δεν έχουν στόχο μόνο τον αντιϕασισμό αλλά το γενικότερο ζήτημα της κοινωνικής αλλαγής. Σχέσεις μέσα από τις οποίες ανοίγουμε τους αγώνες μας, τους προπαγανδίζουμε και τους αναδεικνύουμε, ενώ παράλληλα γνωρίζουμε τους αγώνες που μένουν να ξεκινήσουν μαζί με τους ανθρώπους με τους οποίους συνδεθήκαμε μέσα από τις σχέσεις αυτές. Μέσα από αυτές τις κοινότητες αγώνα και τα αναχώματα που χτίστηκαν-χτίζονται και θα χτίζονται θα δημιουργούνται εικόνες του αύριο, εικόνες όπου ο ϕασισμός δε θα έχει θέση. Εικόνες του αύριο που είναι αναγκαίο να δημιουργούνται από τους ίδιους τους ανθρώπους που νιώθουν μέσα τους την ανάγκη και επιθυμία της κοινωνικής αλλαγής, από τα ίδια τα ακηδεμόνευτα κοινωνικά κινήματα, από τις δομές, τους χώρους και τις κοινωνικές σχέσεις που προκαλούν ρωγμές στην επιβεβλημένη κανονικότητα, που ϕυτεύουν τους σπόρους ενός άλλου κόσμου, που κρατάνε- αϕού μόνο η μάχη ενάντια στη λήθη γεννά αληθινά οράματα κι αληθινές προοπτικές- ζωντανή την ιστορική μνήμη, που εξαπολύουν δημιουργικές αντιστάσεις, που καλούν τον άνθρωπο να μαθητεύσει στον αγώνα για την ελευθερία, στον αγώνα για την ανάδυση του αυτεξούσιου κοινωνικού υποκειμένου που γίνεται συνδημιουργός της ιστορίας, ποιητής του κόσμου, εξερευνητής των οριζόντων της ουτοπίας

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας

Συμμετέχουμε στο κοινό αντιφασιστικό μπλοκ


1 2 3 4

Αντιφασιστική Συγκέντρωση - Πορεία

Δευτέρα 18/9, στις 18:00 στην Καμάρα
"Ο Παύλος Φύσσας ζει
Με κοινωνικό και μαχητικό αντιφασισμό"

πηγή : http://akthess.blogspot.gr/2017/09/blog-post_…