Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19.30

2 καλέσματα : 1 2

Συνέλευση της «Λαϊκής Στέγης – SOS»

Η Πρωτοβουλία πολιτών της Ν. Σμύρνης «Λαϊκή στέγη - SOS» καλεί το λαό της περιοχής μας σε συνέλευση για να οργανώσουμε και στην περιοχή μας δράσεις που θα εμποδίσουν την υλοποίηση των σχεδίων κυβέρνησης-ΕΕ-τραπεζών, την Τετάρτη 20 Σεπτέμεβρη 19:30 στο θεατράκι της Πλ. Καρύλλου (απέναντι από το ταχυδρομείο).

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2017/09/1...


Προγραμματισμός δράσεων της Λέσχης

Στη συνέλευση της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης του μήνα Σεπτεμβρίου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

Συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές πορείες και εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα 16/9 και 18/9 με πανό της Λέσχης.

STEGI

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας Λαϊκή Στέγη S.O.S την Τετάρτη 20/9 για συζήτηση με θέμα τους Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς. Συναποφασίζουμε δράσεις για την αντιμετώπιση τους και τρόπους προστασίας της λαϊκής κατοικίας από τις επιθέσεις του κράτους και της κυβέρνησης.

prosfyges-kourdoi-lavrio

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση για βοήθεια του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλου Λαυρίου συλλέγουμε συγκεκριμένα είδη και φάρμακα, κατά τη διάρκεια των προβολών του κινηματογράφου και στις ομάδες χορού και χορωδίας όταν κάνουν πρόβες.

(Τα είδη που το Κέντρο έχει ανάγκη είναι: όσπρια, ρύζι, σάλτσες, πλιγούρι, (όχι ζυμαρικά…δεν είναι στις διατροφικές συνήθειες των Κούρδων και Αφγανών), πατάτες, κρεμμύδια, φρούτα, λαχανικά, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, τσάι, αλεύρι, αραβικές πίτες, γάλα βρεφικό, γάλα μακράς διαρκείας (όχι γάλα συμπυκνωμένο), φρυγανιές, πάνες (Νο.3, 4, 5), μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτί υγείας, σαπούνια, φρουτόκρεμες και παιδικές κρέμες, μπισκότα, χλωρίνη, σακούλες απορριμμάτων)

irianna

Στηρίζουμε τη συναυλία για την «Ηριάννα» που θα γίνει στο Πάρκο Γουδή στις 22/9 με σκοπό την οικονομική και ηθική ενίσχυση και υποστήριξή της. Κυρίως όμως ενώνουμε φωνή διαμαρτυρίας για τις αυθαιρεσίες του κράτους της βίας και της καταστολής.

Σε συνεργασία με το Ιατρείο Ταξικής Αλληλεγγύης της Εργατικής Λέσχης δημιουργείται Τράπεζα Αίματος της Εργατικής Λέσχης με σκοπό τη δημιουργία παρακαταθήκης αίματος για την κάλυψη των αναγκών των μελών της, αλλά και αλληλέγγυων όποτε υπάρξει ανάγκη.

Το Ιατρείο της Εργατικής Λέσχης Ν. Σμύρνης σε συνεργασία με το ΚΙΦΑ Ν. Σμύρνης στηρίζουν την παράσταση της Θεατρικής Ομάδας του 18άνω «Ωσάν Μήδεια» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στην Εστία Ν. Σμύρνης με δωρεάν είσοδο.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο Φάρμακο για κοινές εξορμήσεις στους εργαζόμενους της περιοχής την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και εκδήλωση-συζήτηση στο χώρο της Εργατικής Λέσχης το Σάββατο 30/9. Το Σάββατο 30/9 μετά την εκδήλωση, θα συνεχίσουμε με γλέντι στο χώρο της Λέσχης.

Σε συνεργασία με την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, θα διερευνηθούν τρόποι δράσης για τη δημιουργία κοινής ομάδας που θα λειτουργεί ως Παρατηρητήριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας με ακτίνα δράσης τις περιοχές Ν. Σμύρνης και Καλλιθέας.

Έγινε ενημέρωση για την πορεία συγκρότησης των τμημάτων των μαθημάτων αλληλεγγύης για μαθητές λυκείου, για την φετινή σχολική χρονιά. Υπάρχει ανάγκη καθηγητών για την υποστήριξη των μαθημάτων αλληλεγγύης.

Τον Οκτώβρη οργανώνουμε εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς με οδοιπορικό σε σημεία ιστορικής σημασίας της πόλης και παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κουσουρή «Οι Δίκες των Δωσίλογων 1944-1949».

Οργανώνουμε γλέντι ενίσχυσης της Εργατικής Λέσχης την Κυριακή 15/10/2017.

Για όλες τις παραπάνω δράσεις θα ακολουθήσουν καλέσματα και ανακοινώσεις στο https://ergatikilesxi.wordpress.com/

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2017/09/1...