Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20.00

Κάλεσμα για συνέλευση αλληλεγγύης για τις Σκουριές

Κάλεσμα για την δημιουργία συνέλευσης αλληλεγγύης και παράλληλης δράσης για τις Σκουριές Παρασκευή 22/09/2017 ώρα 8μ.μ ΕΜΠ (κτ.Γκίνη) . Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΌΜΑΣΤΕ ΤΗ ΦΎΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΉ ΜΑΣ ΑΠΌ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΊΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΊΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ.

Η Ανάγκη για την δημιουργία συνέλευσης αλληλεγγύης και παράλληλης δράση για τις Σκουριές είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή.

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μίας πρωτοφανούς επικοινωνιακής επίθεσης της εταιρείας Eldorado Gold, και του κράτος μέσω των κυβερνήσεων, που λυμαίνονται και καταστρέφουν τεράστιες εκτάσεις στρεμμάτων αρχέγονου δάσους στις Σκουριές Χαλκιδικής για δραστηριότητες εξόρυξης χρυσού. Σύμφωνα με τις αιτιάσεις της η Eldorado Gold διαβεβαιώνει την κοινή γνώμη ότι διεξάγει μια εξαιρετικά επωφελή επένδυση για την χώρα δίνοντας και πολλές θέσεις εργασίας για την περιοχή της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, ενώ εμφανίστηκε να ευθυγραμμίζεται πλήρως με την Ελληνική νομοθεσία. Η επικοινωνιακή εκστρατεία παραπληροφόρησης της Eldorado Gold και της πολιτικής ηγεσίας, πολλαπλασιάζετε εργολαβικά από τα κραταιά ΜΜΕ, τα οποία ανελλιπώς τροφοδοτούν οικονομικά τα τελευταία χρόνια με χορηγίες το έργο.

Η αλήθεια όμως είναι άλλη...!!!

Η Eldorado Gold είναι μια εταιρεία, η οποία απέκτησε την ιδιοκτησία της τεράστιας έκτασης δάσους στις Σκουριές Χαλκιδικής με σκανδαλώδη τρόπο από το Ελληνικό δημόσιο, υπόθεση για την οποία το Ελληνικό κράτος έχει καταδικαστεί για παράνομες ενισχύσεις από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι μια εταιρεία, που της έχουν επιβληθεί πρόστιμα εκατομμυρίων για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Είναι μια εταιρεία, που εφαρμόζει στην πράξη σοβαρότατες αποκλίσεις από την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης, που η ίδια κατέθεσε.

Είναι μια εταιρεία, που είναι αποφασισμένη να φέρει προ τετελεσμένων τις τοπικές κοινωνίες και, γενικότερα, την Ελληνική κοινωνία, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό την καταστροφή του δάσους των Σκουριών, κόντρα σε όσα επικοινωνιακά τερτίπια επινοεί.

Είναι μια εταιρία που χειραγωγεί και χρησιμοποιεί τους μεταλλωρύχους ως στρατό έτοιμο για όλα αφαιρώντας τους όποια ταξική συνείδηση θα μπορούσαν να είχαν στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους υπογράφοντας συμβάσεις θανάτου ..

Είναι η εταιρία που σαν όπλο πίεσης έχει την φυγή της από την χώρα και το σταμάτημα του έργου με μοχλό του όπλου τους στρατευμένους μεταλλωρύχους που τους κατεβάζει όποτε το κράτος και η κυβέρνηση δεν χορεύει στους ρυθμούς της για την συνέχιση του καταστροφικού έργου της .

Είναι η κυβέρνηση που εμπαίζει για ακόμη μαι φορά την κοινωνία της Χαλκιδικής αλλά κι όλους εμάς με επικοινωνιακά παιχνίδια τύπου διαιτησία αλλά ταυτόχρονα χορηγεί τις άδειες την μία μετά την άλλη όπως έκανε τις προηγούμενες μέρες, με την χορήγηση των τριών αδειών για την Ολυμπιάδα όπως θα κάνει και τώρα που έρχονται για δεύτερη φορά στην Αθήνα οι στρατευμένοι μεταλλωρύχοι για να πάρουν την άδεια για τις Σκουριές που όπως αναφέρθηκε δια στόματος υπουργού είναι μια άδεια ρουτίνας.

Είναι η κυβέρνηση που συνεχίζει το κατασταλτικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων μέσα από τις διώξεις και με τις δικαστικές αρχές να αναλαμβάνουν τα ινία μέσα από τις δίκες που ξεκίνησαν στις 19 Σεπτεμβρίου...

Η εμπειρία των κοινωνικών αγώνων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική αποδεικνύει πως μόνο τα κινήματα μπορούν με αδιαμεσολάβητο τρόπο να δίνουν συλλογικές απαντήσεις ενάντια στην καταστροφική επέλαση των εταιρειών του κράτους και του κέρδους...

Δεν είναι απλώς ζήτημα «περιβαλλοντικής ευαισθησίας» απέναντι στο «αναπτυξιακό όραμα». Αυτό που διακυβεύεται είναι το δόγμα που θα ορίζει τη ζωή μας στο άμεσο μέλλον ...

Σήμερα οι Σκουριές η Νιγρίτα ,οι Σέρρες ,ο Αχελώος. Αύριο όλη η χώρα όλοι εμείς..

Ο αγώνας δεν τελείωσε... συνεχίζετε...

Καλούμε για την δημιουργία συνέλευσης αλληλεγγύης και παράλληλης δράσης για τις Σκουριές

Παρασκευή 22/09/2017 ώρα 8μ.μ ΕΜΠ (κτ.Γκίνη) .

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΌΜΑΣΤΕ ΤΗ ΦΎΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΉ ΜΑΣ ΑΠΌ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΊΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΊΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ.

Πρωτοβουλία για την συγκρότηση συνέλευσης αλληλεγγύης και παράλληλης δράσης για τις Σκουριές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1578011/