Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 στις 18.30

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πορεία αλληλεγγύης στο λαό της Καταλονίας

Αλληλεγγύη στην Καταλονία, Τρίτη 3/10 (6:30) Σύνταγμα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση στις 6:30 μ.μ. στο Σύνταγμα και πορεία στην Ισπανική Πρεσβεία, την Τρίτη 3/10, ημέρα πανεργατικής απεργίας των συνδικάτων της Καταλονίας.

πηγή : http://antarsya.gr/node/4516


1 2 3 4 5 6

Συγκεντρώσεις-Πορείες αλληλεγγύης στην Καταλονία: Tρίτη 3/10, 18:00 - ΑΘΗΝΑ: Σύνταγμα-ισπανική πρεσβεία, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ισπανικό προξενείο. Οι Καταλανοί μίλησαν: ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ! Κάτω ο φασισμός του ισπανικού κράτους!

Οι Καταλανοί μίλησαν: ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!

Κάτω ο φασισμός του Ισπανικού Κράτους!

Κάτω οι συνένοχοι ιμπεριαλιστές της ΕΕ

Διεθνιστική Αλληλεγγύη στον λαό της Καταλονίας

-

Συγκεντρώσεις-Πορείες αλληλεγγύης:

Tρίτη 3/10 (μέρα γενικής απεργίας στην Καταλονία)

- ΑΘΗΝΑ: 18:00, Σύνταγμα - ισπανική πρεσβεία

- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 18:00, ισπανικό προξενείο (Λ. Νίκης 3)-

-

Σαράντα χρόνια μετά τον θάνατο του Φράνκο, η φασιστική δικτατορία είναι «ζωντανή» και επιστρέφει στην Καταλονία! Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 1/10, η Εθνική Αστυνομία και η Εθνοφυλακή της Ισπανίας εισέβαλλαν με τη βία σε εκλογικά κέντρα σε όλη την επικράτεια της Καταλονίας για να κατασχέσουν τις κάλπες και τα ψηφοδέλτια, να αποτρέψουν το δημοψήφισμα. Πραγματικός στόχος αυτής της μανιώδους κατασταλτικής επιχείρησης ήταν και είναι ο σύσσωμα αυτοοργανωμένος καταλανικός λαός, που είχε καταλάβει από το βράδυ της Παρασκευής τα σχολικά κτίρια - εκλογικά κέντρα, για να διασφαλίσει τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος για την Αυτοδιάθεση του, ως και του δικαιώματός του να σχηματίσει ανεξάρτητο κράτος.

Αυτόν τον αυτοοργανωμένο και αποφασισμένο λαό βρήκαν μπροστά τους οι κατασταλτικές δυνάμεις του Ραχόι. Χιλιάδες γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, νέοι που αντιστάθηκαν και υπερασπίστηκαν το θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα, δέχτηκαν την κατασταλτική μανία του Ισπανικού Κράτους μετρώντας πάνω από 800 τραυματίες. Οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν και πλαστικές σφαίρες. Ο πληθυσμός της καταλανικής επικράτειας, με επίκεντρο την Βαρκελώνη, βγήκε μαζικά στους δρόμους υπερασπίζοντας το δημοκρατικό δικαίωμά του να αποφασίσει για το μέλλον του, αντιστεκόμενος κατά εκατοντάδες χιλιάδες στις δυνάμεις καταστολής. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η συμμετοχή και η μαχητικότητα της νεολαίας. Παρά το όργιο καταστολής, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ξεπέρασε το 42% και το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό υπέρ της Ανεξαρτησίας (90%).

Με συγκεντρώσεις, οδοφράγματα, ακόμα και μάχες σώμα με σώμα, οι καταλανικές μάζες θύμισαν μερικές από τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος, υπερασπίζοντας χιλιάδες εκλογικά κέντρα και το δικαίωμά τους να ψηφίσουν. Με αυτό τον τρόπο, πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι κινητοποιήθηκαν, καταφέρνοντας να σπάσουν την τρομοκρατία, δυναμώνοντας το κίνημά τους και δίνοντας ένα φωτεινό παράδειγμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Συνεχίζοντας αυτή την πορεία, την Τρίτη 3 Οκτώβρη, οι Εργατικές Ομοσπονδίες στην Καταλονία (CNT, CGT, CCOO) καλούν σε Πολιτική Γενική Απεργία που θα καθορίσει και τις πολιτικές εξελίξεις. Με την εργατική τάξη στο δρόμο όλα μπορούν να συμβούν, ο αγώνας να αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ και βάθος, να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενη απόπειρα συμβιβασμού των αστικών ή και ρεφορμιστικών ηγεσιών «από τα πάνω», στις πλάτες των λαϊκών μαζών.

Για άλλη μια φορά στην ιστορία, μετά από τις ένδοξες μέρες της προλεταριακής Ισπανικής Επανάστασης του 1936-1939, το μέλλον των εργαζομένων και των λαών στην Ευρώπη καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από ότι συμβαίνει στην Καταλονία. Τα γεγονότα της 1ης Οκτωβρίου σημαίνουν μια οριστική ρήξη των καταλανικών μαζών με την αποστεωμένη ισπανική μοναρχία και το αντιδραστικό κράτος της Μαδρίτης, με την εθνικιστική δεξιά και τους νεοφρανκικούς ειδικά του Ραχόι και του Λαϊκού Κόμματος. Επίσης, μια ρήξη με την αντιδραστική και αντιδημοκρατική ΕΕ, που με επικεφαλής τον γερμανικό ιμπεριαλισμό «κρατάει το φανάρι» στην καταστολή των Καταλανών, τρέμοντας για μια ευρύτερη λαϊκή και εργατική αμφισβήτηση του Ευρώ και της ΕΕ (που είναι ήδη σε τεράστια κρίση). Γι' αυτό σε όλη την Ευρώπη εξαπλώνεται και γενικεύεται ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, η αντιδημοκρατική αναδίπλωση κυβερνήσεων και κρατικών αστικών θεσμών ενάντια στους εργαζόμενους, τους λαούς και τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες τους.

Οι εξελίξεις είναι κρίσιμες, καθώς το συντριπτικό 90% υπέρ της Ανεξαρτησίας στο δημοψήφισμα, αλλά και η άκρως αντιδραστική, χουντική στάση της Μαδρίτης, έχουν βάλει επί τάπητος τη μονομερή ανακήρυξή της από την πλευρά των Καταλανών.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη πρέπει να σταθούμε πάση θυσία αλληλέγγυοι στο πλευρό του καταλανικού λαού και να κινητοποιηθούμε για την υπεράσπιση του δικαιώματός του να αποφασίζει ελεύθερα για το μέλλον του. Η μάχη του για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Αυτοδιάθεση είναι μια μάχη για την υπεράσπιση των στοιχειωδέστερων δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών, που καταργούνται ταχύτατα σε όλη την ΕΕ ακολουθώντας το ελληνικό πείραμα των Μνημονίων, της φτώχειας και της καταστολής, της κατάργησης κάθε ουσίας της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας. Είναι καθήκον μας να δράσουμε - και ευκαιρία για να καταφέρουμε ένα ισχυρό πλήγμα στους ιμπεριαλιστές και τις αντιδραστικές ελίτ της ΕΕ. Στο δρόμο που χαράσσουν οι καταλανοί εργαζόμενοι και λαϊκές μάζες, να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων της διετίας 2010-2012. Με αγώνες παντού ως τη γενική πολιτική απεργία διαρκείας, να βγούμε σε δρόμους και πλατείες, απαιτώντας να φύγουν όλοι, παλιοί και νέοι μνημονιακοί και να καταργήσουμε τα Μνημόνια! Επιβάλλοντας στην πράξη τις ελευθερίες μας, ενάντια στο μαύρο καθεστώς των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ, των αντιδραστικών και «Μένουμε Ευρώπη».

-

Ραχόϊ - Μοναρχία, κάτω τα χέρια από την Καταλονία!

Ζήτω η Ανεξάρτητη Καταλονία!

Πανευρωπαϊκός συντονισμός των αγώνων - Γενική Απεργία Διαρκείας

Με μαχητικούς και ενωτικούς αγώνες να τσακίσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης σε όλη την Ε.Ε.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

-

Φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 28 και 29 Σεπτέμβρη.

-

πηγή : http://www.okde.gr/archives/6429


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία - πορεία στην ισπανική πρεσβεία

1η Οκτώβρη του 2017: ημέρα δημοψηφίσματος για τον λαό της Καταλονίας, αλλά και μια ακόμη ημέρα σταθμός στην ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Το κλίμα τρομοκρατίας που έστησε η ισπανική κυβέρνηση την περασμένη βδομάδα, με τις συλλήψεις μελών του καταλανικού κοινοβουλίου και θέτοντας υπό τον έλεγχό της το τοπικό υπουργείο οικονομικών, ολοκληρώθηκε με ένα κρεσέντο ωμής βίας, καταστολής και αυταρχισμού. Από νωρίς το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις του ισπανικού κράτους επιτέθηκαν στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί σε εκλογικά τμήματα, χτύπησαν βάναυσα ειρηνικές διαμαρτυρίες, εκκένωσαν εκλογικά τμήματα, ενώ κουκουλοφόροι αστυνομικοί άρπαζαν τις κάλπες. Πρόκειται για μια ακόμη μαύρη ημέρα στην ιστορία της ευρωπαϊκής "δημοκρατίας", κατά την οποία η εξουσία με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο θέλησε να κάνει σαφές πως εκείνη θέτει τα όρια μέσα στα οποία οι κοινωνίες μπορούν να υπάρχουν. Κι αναφερόμαστε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση όχι για να λειάνουμε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Ραχόι, αλλά γιατί όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουμε καλά πως οι πολιτικές λιτότητας και κοινωνικής εξαθλίωσης της Ε.Ε. πάνε μαζί με την περιστολή των δικαιωμάτων μας. Ακόμα κι αυτών που είναι δήθεν καταστατικά για την αστική δημοκρατία, ότι δηλαδή οι λαοί έχουν τον τελευταίο λόγο δια της ψήφου τους για τα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα που ορίζουν τις ζωές τους.

Πέρα απ' τον τραγικό απολογισμό της μέρας με τους εκατοντάδες τραυματίες, δε μπορούμε να μην αναδείξουμε, απ' την άλλη πλευρά, την αποφασιστικότητα και το δημοκρατικό ήθος των ανθρώπων της Καταλονίας. Ήδη απ' το προηγούμενο βράδυ εκατοντάδες πολίτες διανυκτέρευσαν έξω απ' τα εκλογικά τμήματα προκειμένου να διασφαλίσουν την διαδικασία, χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν απ' τις προηγούμενες μέρες στο δρόμο για να διεκδικήσουν το αυτονόητο και δε δίστασαν να θέσουν τα σώματά τους ως το τελευταίο οχυρό αντίστασης απέναντι στον παραλογισμό της εξουσίας. Αυτή η τόλμη και η αποφασιστικότητα είναι, μεταξύ άλλων, αυτά τα στοιχεία που επιζητούμε για μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και αυταρχισμού, για να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη και ισότητα.

Εκφράζουμε την οργή μας για τις αποτρόπαιες εικόνες που φτάνουν απ' την Καταλονία και δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στον καταλανικό λαό ενάντια στην καταστολή.

Διεθνιστική αλληλεγγύη στον καταλανικό λαόΚοινή αντίσταση των λαών ενάντια στον αυταρχισμό και την περιστολή δικαιωμάτων

Όλοι και όλες την Τρίτη στις 18.30 στο Σύνταγμα για πορεία προς την Ισπανική Πρεσβεία!

Ανασύνθεση - ΟΝΡΑ

Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Νέοι-ες ΛΑΕ

Ξεκίνημα

Ροσινάντε

πηγή : https://zoimeta.wordpress.com/2017/10/02/kat/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία στην Ισπανική Πρεσβεία - αύριο Τρίτη, στις 6.30 μ.μ.

Το ματωμένο δημοψήφισμα της 1ης Οκτώβρη στην Καταλονία θύμισε τις μαύρες μέρες της δικτατορίας του Φράνκο. Σχεδόν 1000 τραυματίες, συλλήψεις και εισβολή της αστυνομίας στα εκλογικά τμήματα, βάναυση καταστολή, ήταν η απάντηση της ισπανικής κυβέρνησης στο δημοκρατικό αίτημα του καταλανικού λαού να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του.

Από την άλλη η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα του κινήματος που κατάφερε να επιβάλει το δημοψήφισμα παρά το όργιο καταστολής, δείχνουν πως ο Καταλανικός λαός δεν τα βάζει κάτω και πως η Ισπανία δεν πρόκειται να είναι ποτέ ξανά ίδια.

Αύριο Τρίτη 3 Οκτώβρη ισπανικά εργατικά συνδικάτα και η Ένωση Μαθητών - Σπουδαστών καλούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι ο αγώνας για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση θα συνεχιστεί.

Την ίδια μέρα, εδώ στην Αθήνα, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς, καλούμε σε κινητοποίηση και διαμαρτυρία έξω από την ισπανική πρεσβεία, στις 6.30 το απόγευμα, για να καταγγείλουμε την καταστολή και για να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Καταλανικού λαού για τα δημοκρατικά του δικαιώματα. Η λίστα των οργανώσεων και το κοινό ψήφισμα-κάλεσμα δεν έχει ακόμα κλείσει, οι επαφές και οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το «Ξ» καλεί τα μέλη και τους φίλους του να δώσουν αγωνιστικό παρόν, αύριο

  • Τρίτη 3 Οκτώβρη
  • Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 18.30
  • Πορεία στην Ισπανική Πρεσβεία, Διονυσίου Αεροπαγίτου αρ. 21 (δίπλα από τον σταθμό του μετρό Ακρόπολη).

Μόλις ολοκληρωθεί η λίστα των οργανώσεων που καλούν για αύριο και το κοινό ψήφισμα-κάλεσμα θα το αναρτήσουμε στο site του «Ξ».

Ξεκίνημα

πηγή : http://net.xekinima.org/kalesma-se-diamarturi…


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση καταδίκης της αστυνομικής βίας του καθεστώτος Ραχόι, την Τρίτη στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση καταδίκης της αστυνομικής βίας του καθεστώτος Ραχόι, την Τρίτη στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση καταδίκης της αστυνομικής βίας του καθεστώτος Ραχόι και αλληλεγγύης στον Καταλανικό λαό για τον σεβασμό της ετυμηγορίας του

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει το όργιο βίας και τρομοκρατίας του αντιδραστικού καθεστώτος Ραχόι στην Καταλωνία. Καταγγέλλει την κάλυψη και την στήριξη του πρωτοφανούς αυταρχισμού της Ισπανικής κυβέρνησης από την ΕΕ και αποδοκιμάζει την μέχρι τώρα σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης.

Η ΛΑ.Ε εκφράζει την αμέριστη και βαθιά αλληλεγγύη της στο Καταλανικό λαό και καλεί να γίνουν σεβαστά τα δημοκρατικά δικαιώματα και το δημοψήφισμα του.

Καλούμε τους πολίτες της Αθήνας και πρώτα απ' όλα τους νέους και τις νέες σε συγκέντρωση καταδίκης του αυταρχισμού και αλληλεγγύης στον Καταλανικό λαό την Τρίτη 3/10/2017, ώρα 6 μ.μ. στο Σύνταγμα (Όθωνος και Αμαλίας ) και πορεία προς την Ισπανική Πρεσβεία στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Για το Γραφείο Τύπου

2/10/2017

Σχετικές ανακοινώσεις:

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει το όργιο βίας και καταστολής εναντίον του καταλανικού λαού.

Λαϊκή Ενότητα

πηγή : http://laiki-enotita.gr/2017/10/02/συγκέντρωσ…


1 2 3 4 5 6

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί στη σημερινή συγκέντρωση καταγγελίας της καταστολής στην Καταλωνία, στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Κυριακή 1 Οκτώβρη 2017


• Το κύμα άγριας αστυνομικής καταστολής και απαγορεύσεων στους δρόμους των καταλανικών πόλεων με επίκεντρο την Βαρκελώνη το οποίο κορυφώθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για το αληθινό πρόσωπο της δυτικής-ευρωπαϊκής αστικής "δημοκρατίας". Αποκαλύπτει, επίσης, το υποκριτικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της που αναγορεύονται σε κριτές του σεβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων για χώρες και κοινωνίες μακρινές, αλλά κλείνουν τα μάτια σε αυτά που συμβαίνουν εμπρός τους. Οι επιθέσεις σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι πλαστικές σφαίρες και η άγρια βία της ισπανικής αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεών της ξυπνούν μνήμες από τα χρόνια του φρανκισμού και της φασιστικής δικτατορίας.

• Η κυβέρνηση Ραχόι είναι υπεύθυνη για την αναζωπύρωση αυτής της διαμάχης, με την απόφασή της το 2010 να καταργήσει ακόμα και αυτόν τον -άτολμο κατά την άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας των καταλανικών κομμάτων- νέο Καταστατικό Χάρτη της Καταλονίας που είχε ψηφιστεί το 2006. Θεώρησε και θεωρεί πως σε συνθήκες κρίσης και με την Ισπανία να είναι ένα από τα επίκεντρά της, αυτή η -έστω και μικρή- επαύξηση των περιθωρίων αυτοδιοίκησης της Καταλονίας που έδινε ο αναθεωρημένος Καταστατικός Χάρτης του 2006, απειλούσε την αναγκαιότητα μιας ισχυρής συγκεντρωτικής πολιτικής υπεράσπισης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού «έχει» της ισπανικής αστικής τάξης.

Ο Ραχόϊ θα λέγαμε πως λειτουργεί ακριβώς όπως λειτούργησε στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας του το μεσαιωνικό/φεουδαρχικό και μετέπειτα καπιταλιστικό ισπανικό κράτος. Αντί να δράσει πυροσβεστικά και στην κατεύθυνση της ουσιαστικής συνύπαρξης των λαών και των εθνοτήτων της Ισπανίας, λειτουργεί σαν πυροδότης των αισθημάτων παραγκωνισμού του καταλανικού πληθυσμού. Επιπλέον, και με μαθηματική ακρίβεια, αυτή η πολιτική υποσκάπτει τους όποιους όρους συνύπαρξης της Καταλονίας με την Ισπανία και μεσοπρόθεσμα λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την τελευταία.

• Ωστόσο, ο καταλανικός λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτε από τις δυνάμεις του καταλανικού εθνικισμού που εκμεταλλεύονται τις υπαρκτές διακρίσεις που υφίστανται σε βάρος τους οι καταλανικοί πληθυσμοί, αλλά και τη δίκαιη οργή τους για τις διώξεις, τις απαγορεύσεις και την επίθεση στο βιοτικό τους επίπεδο. Στόχος των δυνάμεων του καταλανικού εθνικισμού ήταν και παραμένει η αναβάθμιση του ρόλου και η υπηρέτηση των συμφερόντων της οικονομικής και πολιτικής ελίτ της Καταλονίας.

Πολύ περισσότερο, ο καταλανικός λαός δεν έχει τίποτε να περιμένει από τις κάθε είδους «υποστηρίξεις» από την πλευρά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όπως των ΗΠΑ που μέσω Τραμπ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης της καταλανικής ελίτ.

Το συμφέρον του καταλανικού λαού δεν βρίσκεται στην υπηρέτηση μιας διαμάχης για την πρωτοκαθεδρία, μιας διαμάχης για το από πού θα αντλεί η ισπανική μοναρχία τους πολιτικούς αξιωματούχους της, και -κατ' επέκταση- πόσα και ποια ιδιαίτερα προνόμια θα απολαμβάνουν οι τοπικές οικονομικές ελίτ. Το συμφέρον του καταλανικού λαού βρίσκεται στον κοινό του αγώνα με τις άλλες εθνότητες της Ισπανίας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση από κάθε δυνάστη, τοπικό ή μη.

• Από και πέρα και ανεξάρτητα από τη γνώμη που μπορεί να έχει κανείς για την πρωτοβουλία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος εκ μέρους της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, τις ενδοαστικές αντιθέσεις που κρύβονται πίσω από αυτήν και τη χρησιμοποίηση των εθνικών σημαιών και των λαϊκών μαζών από μερίδες των καπιταλιστών που αντιμάχονται για προνόμια και κέρδη, οι Καταλανοί έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράσουν ανεμπόδιστα τη γνώμη τους. Ακόμα και αν αυτή ηγεμονεύεται από δυνάμεις που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων και της λαϊκής πλειοψηφίας.

  • Καταδικάζουμε την πολιτική καταστολής της ισπανικής κυβέρνησης.
  • Ζητάμε να αποσυρθεί η αστυνομία από τους δρόμους των καταλανικών πόλεων.
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες.

επικοινωνία : https://antigeitonies.blogspot.gr/2017/10/blo...
πηγή : email που λάβαμε στις 3 Οκτώβριος 16h