Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στις 18.00

Κάλεσμα σε σύσκεψη για Ηριάννα-Περικλή

Οργή προκάλεσε στον λαό και τη νεολαία η προκλητική απόφαση συνέχισης της φυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή στις 16/10, μετά την εκ νέου απόρριψη από το εφετείο και της δεύτερης αίτησης αναστολής της έκτισης της ποινής που τους έχει επιβληθεί. Για άλλη μια φορά, ομόφωνα, εισαγγελείς και δικαστές, αποφάσισαν να στείλουν στη φυλακή δύο νέους ανθρώπους, σε μια δίκη-παρωδία, με στοιχεία που δεν επαρκούν ούτε για τα δεδομένα ακόμα και αυτού του αστικού δικαστικού συστήματος. Είναι ξεκάθαρη η πολιτική στόχευση που κρύβεται πίσω από αυτή τη δίκη: η τρομοκράτηση των λαϊκών μαζών, η δημιουργία ενός αντιδραστικού προηγούμενου, με τη δυνατότητα πολλαπλών χρήσεών του ενάντια στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Έχει αποκαλυφθεί πλατιά η ταξικότητα της λεγόμενης «ουδέτερης» αστικής δικαιοσύνης. Όχι μόνο επειδή καταδικάζει αθώους, την ίδια στιγμή που φασίστες και Ρουπακιάς κυκλοφορούν ελεύθεροι. Όχι μόνο επειδή στα μάτια όλου του δημοκρατικού κόσμου έχουν καταρρεύσει όλες οι κατηγορίες. Αλλά και επειδή ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι πίσω και από αυτήν τη στημένη δίκη, υλοποιείται η κατεύθυνση της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Μια κατεύθυνση που εδώ και καιρό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Δίκες-καταδίκες αγωνιστών και συνεχείς διώξεις, μηνύσεις σε φοιτητές που παλεύουν, καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, απεργίες που βγαίνουν «παράνομες» και «καταχρηστικές», αντικομμουνιστική υστερία και «θεωρία των δύο άκρων», την ώρα που η κυβέρνηση συναγελάζεται με τους φασίστες στο Καστελόριζο και σε πολεμοκάπηλες στρατιωτικές ασκήσεις. Ενώ, παράλληλα με αυτά, διεξάγεται η κορυφαίας σημασίας δίκη της ΑΤΙΚ στο Μόναχο, στην οποία βρίσκονται στο στόχαστρο Τούρκοι αγωνιστές, με πυρήνα του κατηγορητηρίου την κομμουνιστική τους στράτευση. Η φασιστικοποίηση είναι κεντρική πολιτική επιλογή ενός ολόκληρου συστήματος, σαν αναγκαίος όρος για να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική εξαθλίωσης του λαού, αφού δεν μπορεί να πείσει γι' αυτήν. Μέσα σε όλα και τα αστικά δικαστήρια, που έρχονται να την υπηρετήσουν κατά γράμμα, αποδεικνύοντας έμπρακτα για τα συμφέροντα τίνος αποφασίζουν και διατάζουν.

Δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μιας κυβέρνησης, που πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή επίθεση, χέρι-χέρι με τη φασιστικοποίηση και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Καμία αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει για τα κροκοδείλια δάκρυα μιας κυβέρνησης, που υπηρετεί πιστά τον ρόλο ενεργούς στήριξης και παραπέρα συμβολής στο χτύπημα των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού και της εργατικής τάξης, που στέλνει στη φυλακή την Ηριάννα και τον Περικλή, με περιτύλιγμα το «ανεξάρτητο» της δικαιοσύνης και τον ρεαλισμό της αντιλαϊκής επίθεσης.

Μόνος δρόμος είναι η αντίσταση απέναντι στη φασιστικοποίηση, η ανάπτυξη μαζικού κινήματος λαού και νεολαίας, που θα υπερασπίζεται και θα διεκδικεί δικαιώματα και ελευθερίες. Η καταγγελία της κυβέρνησης που χτυπάει τα δημοκρατικά δικαιώματα για να περάσει την επίθεση του συστήματος, που ετοιμάζεται αυτές τις μέρες να διευρύνει περαιτέρω το αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο ενάντια στους αγώνες και την πάλη των εργαζομένων.

Οι νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ) καλούμε σε σύσκεψη αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες με αναφορά στο κίνημα και κάθε αγωνιστή, για να μπορέσει να δοθεί απάντηση στο επίπεδο του μαζικού κινήματος απέναντι στην αντιδημοκρατική εξέλιξη της καταδίκης της Ηριάννας και του Περικλή,

Τετάρτη 18/10, στις 18:00, στο βιβλιοπωλείο «Εκτός των τειχών», Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια

πηγή : http://www.kkeml.gr/%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BB%...