Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 στις 12.30

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
4 ΝΟΕΜΒΡΗ
12:30 συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή
15:00 πανελλαδική συνέλευση (στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος - ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος)

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδηµάτων, την εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπηµα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωµάτων, κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, τράπεζες, funds, κοράκια ετοιµάζονται να πέσουν σαν ακρίδες στη λαϊκή περιουσία. Μέσα στους επόµενους µήνες σχεδιάζεται να πραγµατοποιηθεί η µεγαλύτερη µεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώµατα στο κεφάλαιο µέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασµών. Από τη µια νέα κέρδη, από την άλλη ξεσπίτωµα, χάσιµο των κόπων µιας ζωής. Για τη χιονοστιβάδα των "κόκκινων δανείων" δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούµενοι, µικροεπαγγελµατίες, οι αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους.

Ευθύνονται οι τράπεζες µε την τοκογλυφική πολιτική τους και τα µνηµόνια διαρκείας που επιβάλλουν κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ για χάρη ντόπιων και ξένων συµφερόντων. Σήµερα δεν υπάρχει καµιά προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Καµιά διάταξη δεν απαγορεύει τον πλειστηριασµό ακόµη και της πρώτης κατοικίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψεύδονται ασύστολα. Με το 3ο µνηµόνιο, που µαζί µε τη Ν.Δ. και τα άλλα µνηµονιακά κόµµατα, ψήφισε το 2015, γίνεται πολύ πιο εύκολη η αρπαγή της από τις τράπεζες, το κράτος και τα κερδοσκοπικά funds.

Με το 4ο µνηµόνιο εισάγει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασµούς για να ξεπεράσουν, όπως νοµίζουν, τον "σκόπελο" του κινήµατος, να διασφαλίσουν τις τράπεζες και να ανοίξουν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τις αγορές. Απέναντι σ'αυτήν τη λαίλαπα, έχει αναπτυχθεί πια σε όλη τη χώρα ένα κίνηµα αντίστασης και αλληλεγγύης. Παρά την κατασυκοφάντηση, τις διώξεις και την καταστολή που δέχεται, δεν έχει επιτρέψει την αρπαγή λαϊκών σπιτιών και περιουσίας. Όλοι όσοι ζούµε σε αυτήν τη χώρα έχουµε δικαίωµα στη στέγη, το νερό, την ενέργεια, τα κοινωνικά αγαθά. Καλούµε κάθε εργαζόµενο, κάθε νεολαίο, κάθε πληττόµενο από την κρίση να σταθεί δίπλα στον γείτονά του και να µην επιτρέψει να βγει κανένα σπίτι, κανένα µαγαζί, κανένα χωράφι στο σφυρί.

Με τις συλλογικότητες γειτονιάς και τα σωµατεία να συµµετέχουν στο κίνηµα κατά των πλειστηριασµών, να εναντιωθούµε. Να αποτρέψουµε τις εξώσεις, αλλά και τις επισκέψεις των κορακιών στα σπίτια. Να διαµαρτυρηθούµε στα Ειρηνοδικεία, στις τράπεζες, στα µεγάλα συµβολαιογραφικά γραφεία.

Κινήσεις γειτονιάς, συντονισµοί συλλογικοτήτων και πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασµών από όλη την Ελλάδα διεκδικούµε και αγωνιζόµαστε για:

-την κατάργηση όλου του νοµοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασµούς.

-τη θεσµοθέτηση πραγµατικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας µε µέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, εφορία, ταµεία και δήµους.

-την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας που περιορίζουν τα δικαιώµατα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζοµένων και των ασφαλιστικών ταµείων.

-την άµεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήµατος ενάντια στους πλειστηριασµούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ!

Η ΣΤΕΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Συντονισμοί Συλλογικοτήτων & Πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών απ' όλη την Ελλάδα

πηγή : http://ydragogeio.gr/pleistiriasmoi-4-11-17/


1 2 3 4 5

Η Πρόταση Προοπτικής Εθνικής Τράπεζας για συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σαββάτου ενάντια στους πλειστηριασμούς

Πρόταση Προοπτικής, ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας

Κοινοποιούμε το κάλεσμα που στείλαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΕΤΕ. Καλούμε συναδέλφους εν ενεργεία και συνταξιούχους να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση το Σάββατο 4/11

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, στις 4 Νοέμβρη θα γίνει στις 12.30 στα Προπύλαια πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικούς και μη, και συγκεκριμένα: στις 12.30 συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, και στις 15.00 πανελλαδική συνέλευση στο ΤΕΕ (Νίκης 4 Σύνταγμα)

12:30 συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή

15:00 πανελλαδική συνέλευση (Νίκης 4, Σύνταγμα, αίθουσα ΤΕΕ, 1ος όρ.)


Διοργανώνουν κινήσεις γειτονιάς, συντονισμοί συλλογικοτήτων και πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών , και έχουν καλεστεί και εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες.

Θεωρούμε, και επαναφέρουμε την πρότασή μας για άνοιγμα στην κοινωνία, ότι ο ΣΥΕΤΕ πρέπει να συμμετέχει και να καλέσει τα μέλη του στην εν λόγω κινητοποίηση, ενάντια στους τραπεζίτες και υπερασπίζοντας τη λαϊκή και εργατική κατοικία. Πολύ περισσότερο που σήμερα και αρκετά μέλη μας έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα υπέρογκα δάνεια και τις μειώσεις μισθών - χαράτσια, ενώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι συνάδελφοι συνταξιούχοι. Χρειάζεται μέτωπο ενάντια στην πολιτική των τραπεζών - κυβέρνησης, που οι συνταξιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ βιώνουν σήμερα με το πιο βάρβαρο τρόπο.

Στέλνουμε τις αφίσες πανελλαδικά και το κάλεσμα, με τα συνθήματα κλπ. Μπορούμε να συμμετέχουμε και με δικό μας πλαίσιο, ως τραπεζουπάλληλοι.

Συναδελφικά, Εκ της Πρότασης Προοπτικής

πηγή : http://epitropi3den.blogspot.com/2017/11/blog...


1 2 3 4 5

Aπό τη σημερινή παρουσία του ΣΥΣΑ στο Ειρηνοδικείο Αθήνας

Ακόμα μια Τετάρτη η παρουσία του ΣΥΣΑ αλλά και άλλων συλλογικοτήτων που μάχονται τους πλειστηριασμούς, ματαίωσαν το πλιάτσικο κράτους και κεφαλαίου πάνω στην λαϊκή κατοικία και περιουσία! Συνεχίζουμε μαχητικά, με την πανελλαδική συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών, αυτό το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στις 3 μμ με την πανελλαδική συνέλευση συντονισμών και συλλογικοτήτων στο κτήριο του ΤΕΕ (Νίκης 4 - Σύνταγμα).

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής

πηγή : http://epitropi3den.blogspot.com/2017/11/a.ht...


1 2 3 4 5

Όλοι το Σάββατο 12.30μμ στα Προπύλαια «στην πανελλαδική συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών»

Πανελλαδική κινητοποίηση & συνέλευση των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Λέσχη εργασίας αλληλεγγύης και πολιτισμού

πηγή : http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2...


1 2 3 4 5

Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο κι αποφασισμένο λαό!

Σάββατο 4 Νοέμβρη

12.30μ.μ., Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή

3.00μ.μ., Συνέλευση του κινήματος, στο Τ.Ε.Ε. (Νίκης 4-Σύνταγμα)

Εννιά χρόνια τώρα για την κοινωνική πλειοψηφία αυτού του τόπου κάθε μέρα φαίνεται χειρότερη από την προηγούμενη. Οι χιλιάδες απολύσεις και η ανεργία, η ελαστική και η απλήρωτη εργασία, οι συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων, η επιβολή νέων φόρων και χαρατσιών έχουν καταβαραθρώσει το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, έχουν οδηγήσει έναν ολόκληρο λαό στα όρια της εξαθλίωσης. Κι αυτοί οι ίδιοι, κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ, που με τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική τους οδήγησαν στη φτωχοποίηση την κοινωνική πλειοψηφία για να διασφαλίσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, έρχονται να αρπάξουν με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ό,τι απέμεινε από τη λαϊκή περιουσία: το σπίτι μας, το μαγαζάκι του μικροεπαγγελματία ή το χωράφι του αγρότη…

Της Χαλιμάς τα παραμύθια: "Προστασία της λαϊκής κατοικίας"…

Υπουργός Δικαιοσύνης και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψεύδεται ασύστολα και στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Ήδη με το 3ο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους που (μαζί με τη Ν.Δ. και άλλα μνημονιακά κόμματα) ψήφισε το 2015, όχι μόνο δεν προστατεύεται η λαϊκή κατοικία και περιουσία, αλλά διευκολύνεται η αρπαγή της από τις τράπεζες, το κράτος και τα κερδοσκοπικά funds, αφού καταργήθηκαν και οι όποιες ευεργετικές διατάξεις του ν. Κατσέλη κι έτσι σήμερα καμία διάταξη δεν απαγορεύει τον πλειστηριασμό ακόμα και της πρώτης κατοικίας. Αντίθετα, με την απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών των πλειστηριασμών, την πώληση των «κόκκινων» (ή και ενήμερων) δανείων στα αρπακτικά funds, κάθε σπίτι και γενικά η λαϊκή περιουσία μπορεί πιο εύκολα να πέσει στα χέρια των αρπακτικών.

Τους τελευταίους δε μήνες, με την ψήφιση του 4ου μνημόνιου, το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την τροπολογία Κοντονή, εισάγει (ως παγκόσμια πρωτοτυπία) τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να ξεπεράσουν (όπως νομίζουν) τον "σκόπελο" του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και κυρίως για να κάνουν πιο εύκολη, γρήγορη και προσοδοφόρα (για τους τραπεζίτες) την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας. Παρά μάλιστα την κοινωνική κατακραυγή, παρά το ότι ακόμη και οι συμβολαιογράφοι (με αποφάσεις αποχής από όλους τους πλειστηριασμούς των 6 από τους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας, κάτω από την πίεση του κινήματος), γεμάτος αλαζονεία ο υπουργός ανακοινώνει την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοέμβρη…

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης

Ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα της πόλης, που αποτελείται από συνελεύσεις γειτονιάς, επιτροπές αγώνα, εργατικά σωματεία, κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες, συλλόγους φοιτητών και συνταξιούχων και που σήμερα δίνει τη μάχη στο ειρηνοδικείο, ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και αύριο ενάντια σ' όλα τα δεινά που η πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε. έφεραν για την κοινωνική πλειοψηφία. Στηριγμένος στη δημοκρατία των συνελεύσεων κι απαλλαγμένος από κομματικούς εναγκαλισμούς, μίλησε από την αρχή για έναν ανυποχώρητο αγώνα χωρίς ημερομηνία λήξης, χωρίς ξεπουλήματα και διαπραγματεύσεις "για το μοίρασμα της φτώχειας μας". Κι ένας τέτοιος αγώνας φαίνεται ότι μπορεί να συσπειρώνει όλο και περισσότερους, καθέναν που θέλει να μετουσιώσει την οργή σε δράση για την ανατροπή, χωρίς αυταπάτες κι αναμονές, επίδοξους σωτήρες κι αναθέσεις.


ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ

ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ
ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΜΠΟΡΕΙ ΦΡΑΓΜΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ!


Διεκδικούμε:

  • · Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα λαϊκό σπίτι, μαγαζί, οικόπεδο ή χωράφι σε χέρια τραπεζίτη, κράτους ή funds. Νομοθετική απαγόρευση πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τράπεζες και κράτος (εφορία - οργανισμούς - ταμεία - Δήμους) και της πώλησης των σχετικών δανείων σε funds.
  • · Ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας.
  • · Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο (εφορία - οργανισμούς - ταμεία - Δήμους) και τις τράπεζες των μακροχρόνια ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ΑΜΕΑ και ευπαθών ομάδων, των μονογονεϊκών οικογενειών και όλων όσων έχουν εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας. Κούρεμα των δανείων των λαϊκών νοικοκυριών και των οφειλών στο Δημόσιο. Απαλλαγή τους από το δάνειο όταν έχει εξοφληθεί ήδη το κεφάλαιο. Μείωση των δόσεων και της συνολικής οφειλής ανάλογη της μείωσης των πραγματικών εισοδημάτων μας στα χρόνια της κρίσης.
  • · Κατάργηση του αντιλαϊκού Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών και όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
  • · Επιδότηση ενοικίου, παραχώρηση κενών κατοικιών (από τα χιλιάδες άδεια ακίνητα δήμων, εκκλησιών, φορέων του δημοσίου). Λειτουργία στεγαστικής πίστης σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες και επαναλειτουργία του Ο.Ε.Κ. Η στέγη δικαίωμα όλων όσων ζουν σ' αυτή τη χώρα!
  • · Ενέργεια και νερό είναι κοινωνικά αγαθά για όλους - Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος, νερού και αερίου- Μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος, νερού, πετρελαίου, φυσικού αέριου - Διακανονισμοί αποπληρωμής με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη και διαγραφή χρεών των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και ευπαθών ομάδων
  • · Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών (που ο λαός πλήρωσε την ανακεφαλαιοποίησή τους) και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και λειτουργία με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο και για τις λαϊκές ανάγκες.
  • · Κατάργηση των φόρων της πρώτης κατοικίας και της φοροληστείας του λαού. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • · Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο και η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, της εκκλησίας, των βιομήχανων, των τραπεζών και των κάθε λογής «επενδυτών» και τα μεγάλων εισοδημάτων. Να πληρώσουν ΤΩΡΑ οι μεγάλοι φοροφυγάδες, οι μεγάλοι οφειλέτες του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.

Η ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων συνδέεται άμεσα με τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, την απαλλαγή από τη "θηλειά" της Ε.Ε. και την έξοδο από την ευρωζώνη

Είμαστε ρεαλιστές. Επιδιώκουμε το αδύνατο! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς έχει απλωθεί πια σ' όλη τη χώρα και παρά την κατασυκοφάντηση, τις συνεχείς διώξεις αγωνιστών και την άγρια καταστολή των διαδηλώσεων που δέχεται, έχει στείλει «στα αζήτητα της ιστορίας» την κυβερνητική πολιτική για τους πλειστηριασμούς, μη επιτρέποντας τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφοι να αρπάξουν λαϊκά σπίτια και περιουσία.

Αυτό το ποτάμι που όλο και φουσκώνει στέλνει μήνυμα ξεκάθαρο: Είναι ανάγκη των καιρών το πνεύμα του ανυποχώρητου αγώνα να περάσει σ' όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα κι επικίνδυνο για την πολιτική τους συνολικά να γίνει! Είτε μιλήσουμε για τους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ρεύματος και νερού είτε μιλήσουμε για τα σχολεία και τα νοσοκομεία που διαλύονται είτε μιλήσουμε για τα λιμάνια, τις παραλίες και τα στρατόπεδα, τη δημόσια γη και τα αγαθά που ξεπουλιούνται είτε μιλήσουμε για τις απολύσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, η κοινωνική πλειοψηφία αυτής της χώρας έχει τη δική της ΤΙΝΑ: Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά μόνο ο συντονισμένος, αποφασιστικός, αδιαπραγμάτευτος, ανυποχώρητος αγώνας για κάθε ζήτημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά για την κατοχύρωση για όλους όσους ζουν σ' αυτή τη χώρα του δικαιώματος στη στέγη, την ενέργεια, το νερό, τα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες και την οριστική απαλλαγή από την κοινωνική βαρβαρότητα που μας επιβάλλουν κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφάλαιο, από τα μνημόνια, το χρέος, την Ε.Ε. και το ευρώ τους!

Αυτός ο αγώνας είναι σήμερα μονόδρομος,

είναι αυτός που τις μικρές και τη μεγάλη νίκη του μέλλοντός μας θα φέρει!

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης

πηγή : http://syntonsyllogthes.blogspot.com/2017/11/...