Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 στις 19.00

Ανοικτή συνέλευση για τη Nuriye και τον Semih

Ανοικτό Κάλεσμα σε όλους/ες !

Ελάτε να συζητήσουμε,

Για μεγάλη αντίσταση στην Τουρκία...

Για τους απεργούς πείνας ότι είναι σε 229 ημέρες...

Για την Nuriye και ο Semih...

Για την ΝΙΚΗ !

Εμείς δεν κάνουμε μονο διαμαρτρια ότι να σταματήσουμε με 3-5 δράσεις, εμείς να προχωράμε μέχρι την νίκη !

Να αποφασίσουμε μαζί,

να προχωράμε μαζί,

να νικήσουμε μαζί !

Η ΝΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !

Κάτω ο φασισμός

Ζήτω ο αγώνας μας. !

Συνέλευση 24 οκτομβριο στο Κερβαν στις 19.00

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστα

Η κράτηση της Nuriye στις φυλακές Sincan της Άγκυρας συνεχίζεται.

Ο Semih αφέθηκε ελεύθερος.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Οι δύο εκπαιδευτικοί - απεργοί πείνας από της 9 Μάρτη ξεκίνησαν απεργία πείνας κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους.

Η απεργός πείνας Nuriye δεν μεταφέρθηκε και στη δίκη της 20 Οκτώβρη στις φυλακές Sıncan στην Άγκυρα. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Νοέμβρη και ενώ τον Semih τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, την Nuriye την τιμωρούν παρατείνοντας την φυλάκισή της, επειδή αντιστάθηκε πρώτη κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η εξουσία του AKP μετά την αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη, έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησε πόλεμο εναντίον του λαού.

Ξεκίνησε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε στο όνομα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης να απολύει χιλιάδες εργαζόμενους που είναι κατά του Ερντογάν, λόγω και της αδυναμίας άσκησης εξουσίας.

Οι αυθαιρεσίες συνεχίζονται, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία γίνονται απολύσεις, προσαγωγές, συλλήψεις. Συνελήφθησαν δεκάδες δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί, επειδή θεωρήθηκαν ύποπτοι, ως υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι ΠΝΠ έχουν εξελιχθεί σε επιθέσεις εναντίον όλου του λαού που είναι κατά του AKP.

Η Nuriye Gülmen, ακαδημαϊκός, μια από τους χιλιάδες απολυμένους δημόσιους υπάλληλους, κήρυξε εκ μέρους των χιλιάδων αγωνιστών, δημοκρατών συναδέλφων της, την έναρξη καθιστικής διαμαρτυρίας στην λεωφόρο Yüksel της Άγκυρας.

Πολλές φορές προσήχθη και βασανίστηκε, όμως αυτή συνέχισε τη δράση της. Αργότερα την στήριξαν και άλλοι αγωνιστές εκπαιδευτικοί, ο Semih Özakça, ο Acun Karadağ, ο Veli Saçılık. Μια χούφτα αγωνιστές, ως απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι κατάφεραν με τον αγώνα τους να ακουστεί η φωνή τους σ' όλη την Τουρκία και το εξωτερικό.

Στις 9 Μάρτη 2017 ξεκίνησαν απεργία πείνας. Μετά τη μαζικοποίηση της αντίστασης, την 76η μέρα της απεργίας πείνας, τους προφυλάκισαν. Ο στόχος του δολοφονικού AKP ήταν να πνίξει την αντίσταση.

Αυτοί συνελήφθησαν, ωστόσο άλλοι αγωνιστές δημόσιοι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην αντίσταση, μέχρι σήμερα κάθε μέρα, μεταξύ 13:30-18:00 συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν ενάντια των αυθαιρεσιών. Κάθε μέρα οι δολοφόνοι βασανιστές αστυνομικοί επιτίθενται στους διαδηλωτές αγωνιστές και προχωρούν σε προσαγωγές. Στην διάρκεια των επιθέσεων αυτών πολλά άτομα τραυματίστηκαν, εντούτοις συνεχίζουν καθημερινά να αγωνίζονται.

Η απεργία πείνας των Nuriye και Semih προχωράει προς τις 230 μέρες..

Για να ακουστεί η φωνή τους έχουν ξεκινήσει πολλές αντιστάσεις στην Τουρκία και σε κάθε γωνιά της γης. Διοργανώθηκαν πορείες και συλλαλητήρια. Επίσης έγιναν πολλές δράσεις αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και ξεκίνησαν και άλλες απεργίες πείνας συμπαράστασης. Διοργανώθηκαν συναυλίες. Η σύζυγος του Semih Özakça, η οποία είναι και η ίδια απολυμένη δημόσιος υπάλληλος, από τη μέρα που συνελήφθησαν, ξεκίνησε και η ίδια απεργία πείνας.

5.000 διανοούμενοι και καλλιτέχνες από την Τουρκία και όλο τον κόσμο δημοσίευσαν υπογραφές αλληλεγγύης στην Nuriye και στον Semih. Μετά την καθ' όλα νόμιμη και δίκαιη αντίσταση των απεργών πείνας, τα βέλη στράφηκαν κατά του AKP και των παράνομων και άδικων πρακτικών του.

Το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε μαύρη προπαγάνδα κατά του αγώνα των απεργών πείνας και στράφηκε κατά των εφημερίδων και των δημοσιογράφων που έγραφαν άρθρα σχετικά με τον αγώνα τους. Οι διανοούμενοι που στήριξαν την Nuriye και τον Semih στοχοποιήθηκαν και απειλήθηκαν.

Τελευταία το υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε μια μπροσούρα 50 σελίδων στην οποία χαρακτήρισαν τους 2 απεργούς πείνας ως ΄΄τρομοκράτες΄΄, αν και ουδέποτε έχουν καταδικαστεί.

ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΕ ΔΥΝΑΤΟΝ, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ.

Είναι καθήκον μας να σταθούμε στο πλάι της Nuriye και του Semih, ενάντια στις επιθέσεις του φασισμού και να διαδώσουμε παντού τα δίκαια αιτήματα τους.

-Η NURIYE KAI O SEMIH ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ

- ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !

- ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΝΠ.

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Οκτώβριος 14h