Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 στις 15.00

Συνέλευση ενάντια στις απολύσεις & για την έξωση κάθε εργολαβίας από το ΕΚΠΑ

Κάλεσμα σε συνέλευση Ενάντια στις απολύσεις των καθαριστριών και για την Έξωση κάθε εργολαβίας από το ΕΚΠΑ

Σήμερα, 26 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση φοιτητών, μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, Διοικητικού Προσωπικού, συμβασιούχων και εργαζόμενων στον καθαρισμό, με στόχο τον συντονισμό ώστε να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση στην καθαριότητα, απαιτώνταςανθρώπινες συνθήκες εργασίας,πλήρη απασχόληση,πλήρη εργασιακά δικαιώματα, και τηνέξωση κάθε είδους εργολαβίας από το Πανεπιστήμιο.

Από 1η Νοέμβρη, έρχεται η εργολαβική εταιρία«MYSERVICES»για να αναλάβει τον καθαρισμό στο ΕΚΠΑ. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει αλλάξει πληθώρα ονομάτων (JCBSECRUTYANDFACILITYAE,AbnorrCleaningΕΠΕ), με σκοπό να αποφύγει το κόστος τωνπολλών σε βάρος της καταγγελιών,από συλλόγους ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα από όλη την Ελλάδα. Με τιςπλάτες του Πανεπιστημίουκαι στηνυπηρεσία του κεφαλαίου και των κυβερνήσεώντου, ήδη προσλαμβάνει καθαρίστριες με4ωρησύμβαση εργασίας, για να μην αναγκαστεί να πληρώσει βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα,228 € μισθό, και όσα προβλέπονται από τις εναπομείνασες συλλογικές τους συμβάσεις.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το Πανεπιστήμιο εργασιακό κάτεργο, ούτε να γίνουν απολύσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στο ΕΚΠΑ, εργαζόμενους και φοιτητές, να είναι σε εγρήγορση καινα στηρίξουν έμπρακτατις δράσεις και κινητοποιήσεις που θα συναποφασίσουμε.

Για όλους μας, κάθε απόλυση είναι και μία μάχη, και σε συνέχεια της σημερινής, πρώτης, μαζικής και αντιπροσωπευτικής συνάντησής μας,απευθυνόμαστε πλατιάπροςσυλλόγους, σωματεία, συλλογικότητες και κάθε αγωνιστή και αγωνίστριαπου αντιλαμβάνεται ότιο αγώνας των καθαριστριών είναι κοινός αγώνας ενάντια στην υποτίμηση της ίδιας μας της ζωής.

Τρίτη 31/10/2017, στις 3μμ,στην αίθουσα Χατζηδάκη, στο κτήριο της Νομικής (1ος όρ., είσοδος από Σόλωνος)

Συντονισμός Εργαζομένων - Φοιτητών
Ενάντια στις απολύσεις των καθαριστριών
και για την Έξωση κάθε εργολαβίας από το ΕΚΠΑ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1579360/