Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον συλληφθέντα από πλειστηριασμούς

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ 5/10/2016

Στις 05/10/2016 κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιούνταν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, οι δυνάμεις καταστολής, ως ο εκτελεστικός βραχίονας του κρατικού μηχανισμού, προσπάθησαν να εμποδίσουν την διεξαγωγή της συγκέντρωσης έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία του πλειστηριασμού.

Η χρήση αρχικά τεχνασμάτων όπως η απαγόρευση εισόδου εντός του κτιρίου -για μία δημόσια διαδικασία-, η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, ο φραγμός στην είσοδο κλπ δεν μπόρεσαν να μπουν ανάχωμα στη συγκέντρωση, γεγονός που οδήγησε σε επίθεση των ΜΑΤ στο πλήθος των συγκεντρωμένων με αποτέλεσμα 1 σύλληψη. Ούτε όμως με την ωμή βία κατέστη δυνατός ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ, καθώς η διαδικασία ακυρώθηκε και κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε εκείνη την Τετάρτη, ούτε και τις επόμενες που ακολούθησαν.

Είναι φανερό ότι μέσα σε μία συνθήκη ολοένα και αυξανόμενης εξαθλίωσης, περαιτέρω επίθεσης της άρχουσας τάξης στα πληβειακά στρώματα και ένταση της εκμετάλλευσης, δικαιώματα και κεκτημένα χρόνων όπως η στέγαση αμφισβητούνται εκ νέου από την εξουσία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε πλήρη σύμπνοια με το κεφάλαιο, αποδεικνύεται ο καταλληλότερος εγγυητής για τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Άλλοτε με το καρότο και άλλοτε με το μαστίγιο επιτυγχάνει η πρώτη-φορά-αριστερά να πραγματώσει ό,τι δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την περαιτέρω λεηλάτηση των ζωών μας.

Φοβούμενοι μήπως βρεθούν αντιμέτωποι με κοινωνικά κινήματα, επιχειρούν να αμβλύνουν τους σχεδιασμούς τους, να μετατοπίσουν την πολιτική ατζέντα, να θολώσουν τα νερά. Εισάγουν τη δυνατότητα πλειστηριασμών ηλεκτρονικά ώστε να προωθήσουν με μικρότερο κοινωνικό και πολιτικό κόστος τα σχέδια του κεφαλαίου, νομίζοντας ότι έτσι δε θα βρουν αντιστάσεις. Ποινικοποιούν τους κοινωνικούς αγώνες προσδοκώντας ότι έτσι θα μπορέσουν να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους. Αυταπατώνται. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη στέγαση, υπερασπιζόμαστε τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Αμφισβητούν το δικαίωμα στη στέγαση, αμφισβητούμε το ρόλο τους.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9/11/2017 στις 09:00 πμ.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων