Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 6/12/14

Η δίκη διεκόπη και θα πραγματοποιηθει την Πέμπτη 9/11 στις 9:00,

Στις 6/12/14 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από τον ένστολο Επαμεινώνδα Κορκονέα, σε συνδυασμό με τη στήριξη του αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού για ικανοποίηση του αιτήματός του.

Το κράτος και οι δικαστικοί μηχανισμοί, ξεδιπλώνοντας για άλλη μια φορά την αυταρχικότητα τους, στερούσαν από τον Ν. Ρωμανό τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνταν σύμφωνα με τους νόμους τους. Έτσι στις 10/11/14 ξεκινάει απεργία πείνας διεκδικώντας μια ανάσα ελευθερίας. Στις 6/12/14, διανύοντας την 27η πλέον μέρα της απεργίας του και ενώ το ελληνικό κράτος δοκίμαζε την αντοχή της υγείας και της ζωής του, βρεθήκαμε συνειδητά στη πορεία και την πλαισιώσαμε πολιτικά. Εκεί οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της εξουσίας επιτέθηκαν στην πορεία όπου και συλληφθήκαμε.

Κατά τη διάρκεια της πορείας αλλά και μετά τη διάλυση της συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα. Από αυτούς οι 11 έχουν δικαστεί με κάποιους/ες να αθωώνονται και με τους/τις περισσότερους/ες να καταδικάζονται σε ποινές με αναστολή. Οι υπόλοιποι/ες έχουμε περιοριστικούς όρους και δικαζόμαστε σε μεικτό ορκωτό στις 9/11/17. Ανάμεσα μας υπάρχει άτομο το οποίο συνελήφθη 2 μήνες μετά την πορεία, σε άλλη πόλη, και αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα ενώ είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα σε Α.Τ, έχει απαγόρευση εξόδου από την χώρα και στις 6/12 κάθε χρόνου είναι υποχρεωμένος να κρατείται για 15 ώρες στο τμήμα. Η ταυτοποίηση του έγινε με ενοχοποιητικό στοιχείο οπτικό υλικό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΜΟΝΟΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Κάποιοι/ες εκ των συλληφθέντων/είσων.

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Νοέμβριος 16h


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες 6/12/2014

Συγκέντρωση αλληλεγγυής στους συληφθεντες της πορείας 6/12/2014

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
9.00 π.μ. στα δικαστηρια Θεσσαλονικης

Α.ΣΥ.ΚΑ.ΜΟ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/71739/